Jump to content
Sign in to follow this  
geronimo

Cutiile Hidramate(automate)

Recommended Posts

SO !!!

Am schimbat injectoarele dupa care am mers cu masina la Radacini sa mi-o puna pe tester...in concluzie totul era ok..pe benzina...

Am uitat sa va anunt ca eu ca o FEMEIE...nu am mai pus benzina de multa vreme iar cand au inceput simptomele gazul era pe terminate ...si de inteligenta ce sunt m-am apucat sa alerg in cea mai mare viteza spre pompa de gaz..unde cand am ajuns a murit prima oara...i-am pus gaz si asa au inceput belele...am schimbat injectoarele fara macar sa spun ca eu de fapt benzina daca mai am 1l e bine...si desigur cu injectoare schimbate tot nu mergea...normal nu...asa ca am pus frumusel 10l benzina si am mers la service si normal ca era totul ok...

Gaz-ul s-a dereglat in tot timpul asta si dupa ce am rezolvat-o pe benzina am fost la gaz si acum totul pare ok...

Deci problema era de la creierasul meu care a uitat ca merge cu cielo...si a sperat ca e la fel ca la dacie cu care mergeam lejer daca aveam 1l de benzina si foloseam gpl...ceea ce la cielo nu e valabil...

asa ca ma declar a very stupid person

Share this post


Link to post

Ai avut totusi noroc ca nu ai ars pompa de benzina.

Edited by van den plas

Share this post


Link to post

Într-adevăr. Mare noroc. Cei pe care îi ştiu eu cu gaz tot ard pompe de benzină din acest motiv.

Este bine că nu a fost nimic grav.

Share this post


Link to post

Frate, de unde ai scos faza cu "sa te uiti dupa mine la autocolant cand te depasesc cu tico... si nu merg tare"? Iti dau rusine cu Cielo automat din 99 ca la 180km/h din tine nu mai vad decat amintiri.Ai uitat sa mentionezi ca tu, cu Ticoidul la 120km/h, pt stabilitate duci 2 saci cu cartofi in spate.

2. Cielo automat intra, dupa 120km/h mai repede in depasiri ca ala manual(am avut manual si am automat).In oras mai subtire cu demarajul, dar daca o calc schimba la 5000. Oricum cand trec afara cu 160km/h pe langa tine, o sa-ti zboare bandourile de pe usa

Share this post


Link to post

180km/h o sa prinda un Cielo hidramat cind o zbura porcu =)) viteza maxima constructiva la acest model este 160km/h asa ca nu se sperie nici un Tico :)

Edited by BogdanG

Share this post


Link to post
viteza maxima constructiva la acest model este 160km/h

 

gresit.este de 167km/h.eu am mers maxim cu 160,turatia ajunge pana la 5000-5200,consumul in oras (vara , ac pornit )este de 12%.in oras este de " n " ori mai buna decat o cutie normala.in afara sa sti ca la o viteza constanta de 120-130 chiar nu sunt probleme.

Share this post


Link to post

1. Consumul este mai mare

2. Depasirile merg OK , in functie de cum este reglat motorul

3. Uleiul si filtrul se schimba la 40 000 KM

4. Vitezele se schimba automat , turatia la care se schimba find optima ( uneori la cutia manual mai schimbi vitezele si brambura ) motorul este protejat

5. Confortul este deosebit , eu cred ca merita cheltuielile suplimentare

6. Mai mult de 160 KM/H nu am incercat .

Share this post


Link to post

'@florinppp' : Iti dau rusine cu Cielo automat din 99 ca la 180km/h din tine nu mai vad decat amintiri.

... Oricum cand trec afara cu 160km/h pe langa tine, o sa-ti zboare bandourile de pe usa

 

aloo domnuuuuu.. un cielo normal indiferent cu 8/16valve prinde greu 180 !!!

cum ajungi tu in 3 trepte la 180 ? cate ture ai nene? 8000?

las-o mai moale cu minciunica, nu-i frumos :)

 

ps: apreciez in schimb stilul pompos/vulcanic de a descrie adrenalina pura

Share this post


Link to post
gresit.este de 167km/h.eu am mers maxim cu 160,turatia ajunge pana la 5000-5200,consumul in oras (vara , ac pornit )este de 12%.in oras este de " n " ori mai buna decat o cutie normala.in afara sa sti ca la o viteza constanta de 120-130 chiar nu sunt probleme.

Da-mi voie sa nu cred ca rezista motorul de Cielo la 160km/h(real nu pe ceas)@5000rpm ...inseamna ca la 167km/h real ajunge la 5500rpm deci pream mult ...dupa 10 km e kaput ,un Cielo E3 la 180km/h(pe ceas) are 4700rpm .Am avut Espero si la 190km/h mers mai mult de 10km incepea sa urce apa ...nu o poti tine mult la aceasta viteza ...

Share this post


Link to post

Ma bucur ca descopar pe zi ce trece cati mai multi oameni ce se pricep in tainele automobilismului. De 3 zile tot intreb de unde se regleaza farurile de Cielo si am fost trimis la un service Daewoo.Am aflat de la un amic si va spun si voua-un surubel negru din plastic aflat deasupra motorarului de la far. 2 pt BogdanG ma bucur ca Tico( v max=143) nu se da inlaturi de la o autostrada Soarelui cu Cielo AT( v max =167). Va rog, ca fani ai aceleasi marci sa mai aflati ce inseamna viteza max constructiva(cea din talon- este o cifra pe care producatorul si-o asuma in vederea furnizarii parametrilor acceptabili pt un autovehicul nou) si viteza la care am impins noi masinile. Nu zic, dar cand imi pun in minte sa vad cu cat merge o masina, nu tin cont nici de turatie, nici de zgomotul motorului dar nici nu stau la barfa mai mult de 10 min, sa ii scot pistoanele prin capota. Deci daca considerati ca v-am dat o cifra din buzunar...nu are rost(ca asta nu imi umple mie rezervorul maine)

Share this post


Link to post

Mai BogdanG dar de un cielo care merge in blana la 200km ce zici :X ? Mers constant 180-200 de la Banesti pana la intrarea in Ploiesti de la Metro ce zici? Mers paralel cu un Nissan 240SX in mai tot timpul si pasagerii din dreapta comunicau tot timpul cu ajutorul telefoanelor??(deh era weekend,centu' sa traiasc, si un amic de-al nostru de la circulatie,care sarucu era de munca in seara aia). Din contra mie acul la temperatura o ia in jos cand trec de 150 si merg distante mai mari asa. Acum din pacate s-a cam dus smecheria,pe dn nu mai putem alerga,mama lor de camere :wallbanger: :spumelagura: .

Am mai observat o chestie, cu toate ca la dus spre munte, cel putin bucata Ploiesti-Banesti si retur pare ca este doar campie(ma rog, nu ai impresia ca urci), insa masina simte acest lucru,la dus trage mai greu,la intors esti in usoara coborare.

La mine ma gandesc ca mai este influentata viteza si din cauza jantelor si dim cauciucelor, 195/50/R15.

Vitezometrul imi indica bine viteza,testat cu inca 2 cielo, tot mers paralel pe aceeasi distanta si vb la telefon+radarul din dotarea baietilor in albastru(verif soldata fara amenda :D ). Acul vitezometrului nu mai are acel capacel negru pe el din mijloc.Cu el pus imi arata cu 10km mai mult din cauza jantelor.

Multi nu au crezut pana nu au mers in masina, inclusiv amicul de la circulatie.

Mentionez ca Nissanul 240sx este limitat la 200 sau 210km nu mai stiu sigur,mers si ala paralel cu passatul si un A6, deci verificat si km nissanului.

:o fftopic: Scuze de postul kilometric

Share this post


Link to post

Chiar asa mai Bogdane?

Eu am facut Pitesti - Bucuresti cu 180-190 km/h constant (in spatele la un E-Class care datea tot la o parte) cu 4 insi in masina si in nici un caz nu creste apa, ci scade, mai ales daca ai termostatul varza. Pe la 170 coborase acul sub a doua linie (e la distanta de prima de un milimetru) si parca la viteza asta aveam ~5000 de ture? Nu mai stiu sigur. Singura problema e ca la 190 a inceput sa faca valuri. Decalajul la km la Espero e destul de mic, masurat cu GPS (nu de mine) .

Alta problema e ca s-a desprins finala si se mai tinea numai de teava inaintea ei.

Edited by Esperatul

Share this post


Link to post

@Lauriciu ...ce zici tu este fabulatie pura ...cielo la 200km/h are 6000rpm ceea ce este imposibil mai ales la un motor de 75CP =)) aici ma refer la modelul korean ,cel romanesc de 80cp sau 90cp (DOHC) merge ceva mai mult . Apropo la 200km/h ai real 181km/h .

@Esperatul sa faci Pietesti-Bucuresti cu 180-190km/h constant nu cred nici in ruptul capului ,poate la 4 dimineata cind e gol dar nici atunci ca tot e plin de gropi :D cit despre abaterea vitezometrului la Espero aceasta este de 10% testat tot pe GPS cit despre incalzirea motorului este normal daca ai termostatul bun si fortezi bariera celor 5500 rpm atit aveam eu la 190km/h real !!!!

Si acum ca sa revenim cu picioarele pe pamant spun doar atit Leganza care are un motor de 133CP si un raport de 95cp/tona prinde 207km/h si Espero de 1.8 are 82cp/tona iar Cielo are 75cp/tona ...trageti voi singuri concluziile de aici .

Share this post


Link to post

Nu crezi, nu crezi, n-am ce-ti face. Si s-a intamplat la 5 dupa amiaza. Abaterea vitezometrului la Espero din surse demne de incredere pentru mine e de 6%.

Share this post


Link to post

Deci ...repet ...nu poti merge in RO nici pe A2 constant cu 180-190 km/h ...pt ca mai sunt si alti participanti la trafic ...care nu depasesc 130km/h din motive tehnice ...dar merg pe banda 2 :D

Share this post


Link to post

Scenariul a decurs in felul urmator: trebuia sa ma intalnesc la 5 cu cineva la carrefour si eu la 5 am intrat pe autostrada. In fata era un E-classe(Metrz , nu Matiz) care mergea 180- ~220 ochimetric in spatele caruia am reusit sa ma mentin la o distanta de max 1000 de metri. Drumul a fost intradevar surprinzator de liber. Bineinteles ca au existat depasiri pe dreapta (mai exact 2). Abia luasem gumele si echilibrat. Viteza de care zic e viteza e pe ceas la Espero.

Daca crezi ca am vreo vanitate ca ce bolid e Espero te inseli.

Oricum incerc sa ma las de sporturi de astea, asa am crapat discul de ambreiaj, la 160 i-am dat a cincea si s-a blocat schimbatorul :( . Maine schimb pompa de apa, a crapat si asta. Etc.

Edited by Esperatul

Share this post


Link to post

in primul rand nu conteaza cat a prins fiecare cu masina lui si de ce. in momentul in care ne-am luat cielo , toti de aici ne-am gandit la o masina care sa arate mai bine decat dacia , sa fie fiabila , confortabila si nu ne-am gandit la o masina care sa mearga cu 200 km/h.

daca vroiam o masina de fuga ne luam toti ursuleti si rezolvam situatia.asa cum " fiecare cioara-si lauda puiul " asa si noi ne laudam masnile. acum ca mai sunt unii care mai bat si campii asta e partea a doua. eu am spus de la inceput care e parerea mea. adica : cele hidramate sunt >>foarte bune<< pt oras si >>bune<< pt iesirile inafara.dar de aici pana a abera ca tico e mai bun inafara si ca la 120-130 trece pe langa tine e cale lunga.tico ( dupa parerea mea ) e una dintre cele mai bune masini de oras , intr-adevar sunt mult mai sprintene decat cielo, espero, nubira,leganza si alte zeci de masini .dar eu unul nu m-as hazarda sa ridic in slavi o masina cu care , inafara ,cand ai vazut TIR-ul zici ca ai vazut pe dracu .

eu la ora actuala nu as da hidramatul pe o cutie normala. eu am masina din iunie 2005 , avea 112.000 km , acum are 121.000 km si sunt foarte multumit. la o viteza de croaziera inafara de 120-130 eu sunt multumit.

Edited by balky

Share this post


Link to post

Ideea mea nu era ca cine stie ce supermasini or fi Daewoo, ci privitoare la rezistenta motorului.

Nu se strica mai motorul daca merge la turatie maxima! Asa se testeaza rezistenta lor , le pun pe banc in sarcina la turatie maxima si le lasa sa mearga sute de ore.

Edited by Esperatul

Share this post


Link to post

Cielo GLE are in a 5-a 180 la 4500 RPM... nu vad de ce Cielo GLE/AT sa nu atinga aceasta viteza la 5500 RPM. O fi cutia cu 3 viteze, dar puterea motorului e aceeasi iar rapoartele de multiplicare sunt mai mici.. parca ceva de 0.8 - 0.9 pt treapta a 3-a ..adica echivalentul treptei a 4-a la cele manuale... Asa ca este posibil. Cat despre cresterea temperaturii apei la viteza mare... scuze... dar daca ai termostatul bun si nu ai carton sau mai stiu eu ce in fata radiatorului, acul e batut in cuie la jumatate. Am mers cu masina mea destul de mult cu turatii peste 4000 rpm si nu s-a intamplat nimic, nici un indicator de bord nu s-a clintit de la locul lui (exceptie.. cel de la benzina :) ) dupa 50-60 km ). @BogdanG: intreaba-l pe ovi_jer ce si cum poate Cielo.. a avut... daca e bine reglat senzorul de co2... trece de 5000 rpm. Pe A2 sambata dupa ora 15 poti sa mergi cum iti doreste inima.. si buzunarul... in conditii maxime de siguranta pentru Romania. Recomand portiunea Drajna - Lehliul :mrgreen:

Share this post


Link to post

trece lejer de 5000 de ture, dar nu intr-a 5-a

Share this post


Link to post

florinppp@Te-am trimis la service pentru ca farurile nu re regleaza in gradina sau in vie.Pui in pericol siguranta si viata celorlalti participanti la trafic dintr-un reglaj incorect.Las-o mai usor cu atacurile la adresa celorlalti useri.

Share this post


Link to post

Ovi_jer nu era nici un atac, dar unii oameni vorbesc aiurea si induc in eroare prietenii nostrii, fara nici un motiv. Oricum apreciez acest forum mai ales ca e dificil sa furnizezi diagnostice userilor pe baza simptomelor ce le prezinta masinile lor. Oricum multumesc celor care inca apreciaza performantele lui Cielo( O masina linistita,fiabila si care tine cu casa - 54.ooo km am schimbat cap bara stanga, pivot inf dr)

Share this post


Link to post

Ovi_jer se refera la prima remarca a ta cu "Frate etc etc" .

Discutia fiind "teoretic" despre CV hidramata hai sa ramanem aici si sa recunoastem ca este buna in oras dar costisitor de intretinut si pentru mine personal chiar neinteresanta ,prefer sa mestec mamaliga pe un drum de munte decit sa vad ca nu mai trage sau ca se tureaza prea tare ...este opinia mea ...care este :D

Share this post


Link to post

Şi de ce ar fi costisitor de întreţinut ? Uleiul se schimbă în general după 60.000 k la modelele ieftine şi la 120.000 k la cele scumpe,iar filtrul de ulei doar dacă e nevoie. Am avut un audi 80 AT şi la 280.000k nu era încă nevoie de schimbarea filtrului.

De ce să fie costisitor ?

 <img src= ">

Share this post


Link to post

Din pacate aici vorbim de cutiile de viteze automate de pe masinile daewoo unde uleiul se schimba la 40k km sau 24 luni nu dupa cum il taie capul fiecare.

Share this post


Link to post

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

 

×
×
  • Create New...