Jump to content
Sign in to follow this  
brusli

Revizie 1.000km -Matiz

Recommended Posts

Salut! Tocmai mi-am achizitionat un Matiz si se apropie revizia de 1000Km. Din ce am citit cel mai indicat service ar fi Autonet din Giulesti. Am vazut ca multi ati achimbat uleiul si filtrul de ulei. In cartea masinii scrie ca trebuie schimbat uleiul din cutia de viteze. l-a schimbat cineva dupa 1000km? trebuie schimbat?

Edited by Mendex

Share this post


Link to post

Nu e nevoie sa scrii in mai multe locuri acelasi mesaj. O singura data e de ajuns.

Share this post


Link to post

Copiii care-si fac revizia de 1000 de km nu va mai luati dupe toti 'specialistii" uleiul se schimba la 10.000sau 6 luni iar asa zisul shpan daca ar fi nu pluteste in ulei si se lipeste de busonul de la ulei.Incercati sa desfaceti un buson de la ulei la o masina terimnata sa vedeti span ce are acolo insa nu in ulei.

Share this post


Link to post

Nu stiu care sunt copii, aia care n-au profilul completat sau cei care fac ce trebuie.

Nu confunda spanul rezultat din polizarea cuzinetilor extrem de uzati cu cel tehnologic, care este posibil sa ramana intr-un motor ulterior prelurarii si montajului initial. Te risti sa ti se infunde vreun canal de ungere dupa 3000 de km? Cauza care nu va fi acoperita de garantie ;) In plus, uleiul asa zis de rodaj este mai gros decat cel cu care trebuie sa functioneze in mod normal masina.

Apoi, uleiul se schimba fie la 10.000 km sau un an, ori, in conditii grele de trafic la 5000 km sau 6 luni.

Share this post


Link to post

Ai dreptate partial Mircea - dupa manualul meu de utilizare se recomanda schimbul de ulei la fiecare 10000km sau la 6 luni sau, in conditii grele de functionare, se schimba la 5000km sau 3 luni.

Sincer sa fiu mi se pare cam aberant, insa la 6 luni, adica aproximativ 1 mil pentru schimbul de ulei si filtru primavara si toamna, nu mi se pare un capat de cer.

Edited by dreamlike

Share this post


Link to post

Salutare tuturor sunt proaspat posesor de Matiz SE AC si tin pe aceasta cale sa va multumesc tuturor celor care ati postat pe acest forum pentru ca m-ati ajutat sa privesc cu alti ochi aceasta super masinuta. :osanale:

 

 

 

Pentru inceput am o mica nelamurire in monetul de fata am parcurs 920km , in concluzie se apropie prima revizie la 1000 km , in manualul de utilizare, carte service scrie prima revizie gratuita la 1000 km dar peste tot pe forum am gasit cum ca sar putea face si la 1200km - 1500km. sunt putin confuz :rolleyes:

 

 

 

in speranta ca ma puteti ajuta ! VA MULTUMESC ANTICIPAT :drinkers: fara acol bineinteles sa nu avem parte de incidente :lavolan: produse accidental :mrgreen:

Share this post


Link to post

Sa o stapanesti sanatos si fara incidente. :thumbl:

Revizia gratuita se poate face pana in 1500km. Cunosc persoane care au facut-o si la 1900, dar indicat e sa nu-ti fortezi norocul. :D

Bafta!

Share this post


Link to post
... in manualul de utilizare, carte service scrie prima revizie gratuita la 1000 km ...

Daca in manual scrie negru pe alb 1000 km, de ce trebuie sa te iei tu dupa ce au facut altii ?

Share this post


Link to post
in manualul de utilizare, carte service scrie prima revizie gratuita la 1000 km dar peste tot pe forum am gasit cum ca sar putea face si la 1200km - 1500km. sunt putin confuz :rolleyes:

La pagina 14 a "Ghidului de Service" e mentionat clar ca verificarea gratuita se efectueaza intre 1000 si 1500 km.

Share this post


Link to post

Facut revizia gratuita la 1380km.

 

S-a ridicat masina, capota,...s-au invartit rotile, verificat articulatii, suruburi si cam atat.

 

La sugestia mea mi-au reglat si un stropitor de parbriz care stropea direct in stergatorul stang. Acum e ok.

 

La sfarsit, o tanti inginer m-a invitat sa trec la 5000km sa vin la schimbul de ulei.

 

Nu am mai deranjat-o cu alte intrebari, dar in carte scrie ca schimbul de ulei se face la 6 luni sau 10000km (care intervine primul).

 

Probabil ca voi face in 6 luni vreo 6000km si voi ajunge mai repede la service decat 10000km.

 

Intrebarea mea este...sa fie foamea de bani a service-ului faptul ca am fost invitat la 5000km sau nu am citit eu bine in Biblie...

Share this post


Link to post

La noi este invers. Chiar am fost amenintat cu pierderea garantiei daca fac schimb de ulei ex la 1000 km. Au zis sa nu merg sub 10000 de km la ei chiar daca acestia sunt facuti dupa un an sau mai mult. Intre timp am primit un telefon de la Craiova daca sunt multumit de service si de masina, omul a zis clar sa ma duc peste ei la sase luni chiar daca masina a stat.  <img src= ">

Edited by Abigel

Share this post


Link to post

[Verificare la 1450 Km la Buzau, fara schimb de ulei ca asa am vrut eu (nu m-a obligat dar am venit cu lectia invatata si mi-am impus punctul de vedere) totul freeeee(moca).

Am observat ca s-au mai cizelat si mecanici si au adoptat metoda cu prosopul pe scaun. Cand am fost ultima oara la ei sa montez alarma s-a urcat un nesimtit de la tinichigerie cu niste salopete jegoase pe el direct pe scaunul soferului ca sa stea de vorba cu colegul.

Ca sa scurtez , mi-au ridicat masina , au pus mana pe roti , au strans niste suruburi la bucsi, au demontat capacelele de la rotile spate (nu am observat daca a bagat si vaselina ) dupa care a venit cu tester-ul si a verificat toti senzorii(zice el).

 

deci totul gratis fara spaga si o impresie destul de buna.

Share this post


Link to post

Sunt si eu proaspat posesor de Matiz Se-Power si ma apropii vertiginos de revizia de 1000-1500km (in prezent masina are 650km dar de sarbatori or sa fie drumuri de facut). Masina am luat-o de la Auto Center Dorobanti si pana acum mi-au facut o impresie destul de buna (poate un pic cam grabiti-ma refer la toti). Am intrebat de revizie cand ma luat masina de la ei si chiar i-au recomandat sa schimb uleiul si filtrul la revizia asta, au zis ca asa e cel mai bine iar ca pret mi-au spus ca e in jur de 900RON. Sper sa fie bine si la revizie...sincer dupa ce am citit pe forumul asta, ma duc cu inima un pic stransa.

Probleme mari nu ar fi, in afara de zgomot la puntea spate la gropi (nu stiu daca face vreun amortizor sau cricul si ce mai este prin port-bagaj), un zgomot pe fata stanga care se simte si in volan (ca si cum ceva ar avea joc, un fel de bataie) prezent numai pe drum rau sau pe pavaj la viteze de peste 25km/k si evident un zdranganit in usa dreapta sau unde se pliaza centura, ca si cum ceva ar fi liber pe acolo, care se aude numai cand e motorul subturat sau pe drumuri accidentate.

 

Sa aveti drumuri bune si parte de service-uri si mai bune :drinkers:

Share this post


Link to post

Mai 900 RON pentru revizia de 1000 km!?!..Trebuie sa fie o greseala imposibil!!..Este enorm!!

Share this post


Link to post

Prima revizie la 1000 este gratuita.Cum Dumnezeu iti cer tie 900 ron.Eu cand am fost la revizie cu tyzu meu nu mi-au luat nimic si m-au chemat la 5000 la revizie si atunci or zis ca schimba uleiul :-W

Share this post


Link to post
Mai 900 RON pentru revizia de 1000 km!?!..Trebuie sa fie o greseala imposibil!!..Este enorm!!

Sorry, greseala mea, nu 900RON ci 90RON (900.000 lei vechi) :D . Asta mi-au zis ei atunci cand am luat masina de la ei. Cat despre pret, a fost greseala mea de 'tipar'.

Share this post


Link to post

Totusi ai nimerit la niste escroci, prima revizie trebuie sa fie gratuita.Data viitoare schimba serviceul, dute la altul, iti dai seama cum te vor tunde la urmatoarea revizie? :dizzy:

Share this post


Link to post

Totusi exista o explicatie:daca ii schimba uleiul acela trebuie platit.Doar manopera e gratuita.

Share this post


Link to post

Prima revizie gratuita inseamna manopera moka - adica te scutesc de vreo 25 ron, "oloiul" si alte consumabile le suporta clientul.

Share this post


Link to post

Asta mi-au zis si ei mie..ca platesc uleiul si filtrul...si de asta ma costa 90RON. Sper sa se poarte frumos cu masina pentru ca daca nu, asta este prima si ultima data cand ma duc la ei :P .

Share this post


Link to post

Am facut si eu prima revizie (la 1225Km), la Auto-net pe calea Giulesti.

Schimbat ulei (Daewoo), filtru, pus vasilina pe la roti, strans suruburi, m-au lasat sa stau langa masina, foarte amabili si serviabili.

Revizia a inceput la ora 8 si s-a terminat la 8.30.

Cost toatal 97 RON

Share this post


Link to post

Am sunat si eu la City Center(dealerul de unde am luat masina) sa fac programare pentru revizia de 1000-1500Km. Mi s-a spus sa vin marti iar cand am intrebat de bani mi s-a zis ca sa am la mine 150 RON. Pentru ce naiba sa dau atatia bani? Nu vreau decat sa schimb uleiul si filtrul si sa sa mai uite la ea...dar la chestii care tin de garantie...deci...de ce asa o suma? :scarpin:

Share this post


Link to post

Pai... daca tot e gratis, sa le zici sa-ti puna un ulei de calitate, sintetic... si daca nu vor, sa faci scandal... cum sa tolerezi asa ceva? :) )

 

 

 

 

 

On topic:

Cam 150 ron costa uleiul si filtrul. Gratis e doar manopera!

Share this post


Link to post

Asa scumpe sunt? Cat naiba este un litru de ulei Daewoo, ca banuiesc ca din acela vor pune? Filrul cate sute de mii sa fie? Nu stiam ca sunt asa scumpe. In alta ordine de idei, Marynu de ce a dat 97 RON pentru aceleasi chestii??

Share this post


Link to post

1. Nu e obligatoriu ca-ti vor pune ulei Daewoo. Poate fi de la Shell pina la Texaco, Mobil. (si daca e 5W, e mai scump).

2. Filtrul costa 10-15 ron.

 

Ti-or fi zis mai mult, ca sa fie siguri ca nu ramai sa speli podeaua... sau poate spera si ei intr-o "atentie mica".

Share this post


Link to post

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

 

×
×
  • Create New...