Jump to content
Sign in to follow this  
adig

Reglare Avans Cielo

Recommended Posts

Cum se poate regla (verifica) avansul static (motor oprit) de 10 grade pentru Cielo?

Este vreo modalitate care exclude scanarea sau testul cu lampa stroboscopica?

Mersi de orice raspuns.

Share this post


Link to post

Se roteste delco-ul pina aduci valoarea care trebuie.

Share this post


Link to post

Am si eu o mica problema: la turatii joase se simte o lipsa de cuplu motor(adica nu trage). se poate sa fie din reglajul avansului?

Share this post


Link to post

Pina nu faci o scanare nu iti poti da seama de lucrul asta.

Share this post


Link to post

La Cielo se regleaza avansul la mers in gol, sa fie 10 grade RAC?

Share this post


Link to post

La relanti trebuie sa fie intre 9-12 grade.

Share this post


Link to post

Mai demult am fost la service Radacini,dar mi-au reglat avansul dupa ureche.Nu am stiut ca exista un aparat pe care poate fii testat.Asadar,pot sa incerc un alt service la care sa cer sa regleze avansul cu ajutorul aparatului.Oricum problema mea este ca nu am reusit sa gasesc un mecanic dispus sa gaseasca si sa rezolve problemele masinii mele (chiar daca ultima data pentru schimbarea dicurilor de frana si garnituri de la capacul motorului i-am dat fara sa ceara 200 RON)

Share this post


Link to post

Se aduce marcajul de pe fulia arborelui cotit in dreptul varfului indicator de pe capacul spate al curelei de distributie,se slabeste piulita delcoului(cu o cheie fixa de 13),se scoate fisa de la bujia pistonului nr 1 si se introduce intr-o alta bujie(de rezerva).Punem contactul pana se aprind becurile,avem grija ca bujia sa fie la masa cu partea filetata,rotim delcoul stanga-dreapta pana da scanteia la bujie.Se strange delcoul,se reseteaza ECM-ul.

Share this post


Link to post

Maestre ovi,am procedat bine,avand in vedere ca tu ai spus ca nu se poate regla static,decat cu lampa stroboscopica? Astept comentarii!

 

:o fftopic: Ovi,ce diametru are acel orificiu din interiorul stutului PCV(cel in care intra furtunul subtire).Cum imi dau seama daca e infundat,ca turatia motorului nu se modifica nici cand scot acel furtun?Sper ca m-am facut inteles...imi cer scuze pt off topic,dar am cautat pe forum si nu am gasit ceva concret.

Share this post


Link to post

Procedura este pentru punerea la punct a aprinderii care este necesara daca s-a umblat la motor.Cand vine vorba de reglarea avansului la aprindere la 10 grade este nevoie de lampa stroboscopica.

 

off-topic

Turatia nu se modifica decit daca este pus degetul pe stut pentru ca el trage aer indiferent daca este scos furtunul sau nu.Deci trebuie sa exista vaccum la stut cu motorul pornit si daca este infundat se desfunda cu un ac de seringa.

Share this post


Link to post

Ovi,teoretic eu cred ca aceeasi valoare o citeste lampa stroboscopica,pt ca cu fascicolul tot marcajele le urmaresti,chiar daca reglajul se face la relanti.Ms de raspuns,oricum esti profesor in daewoo,iti urmaresc cu interes sfaturile

Share this post


Link to post

Senzorul Hall din delco nu functioneaza la turatii asa scazute cum e cea la care invarti tu motorul sau delcoul caci zgomotul e mult mai mare decat semnalul util indus si modului de control ii da drop, deci trebuie musai stroboscop. Valabil si pt Tico/Matiz Euro2. Plus ca la relanti se regleaza practic avansul initial+vacuumatic si nu doar cel static. Pt a se putea viziona reperul de calare trebuie desfacut capacul exterior de la compartimentul unde troneaza cureaua de distributie?

Edited by Senna

Share this post


Link to post

La cielo si espero nu exista senzor Hall in delco.

Are un ax magnetic cu 4 poli care da semnal la o bobina electromagnetica.Acest semnal este preluat de modulul de aprindere EST care la randul lui da comanda bobinei de aprindere.

Share this post


Link to post

Reglarea avansului la Cielo si Matiz E II se face in felul urmator:

Se strapeaza pini A si B din mufa de diagnoza (Ecu intra intra in procedura reglare avans si tureaza motorul la circa 1200 rot/min)

Cu o lampa stroboscopica cuplata pe fisa cilindrului 1, se urmareste daca reperul (crestatura) de pe fulie) se aliniaza cu stiftul de pe capacul distributiei ( cam prost de vazut reperele la cele cu servodirectie).

Daca reperele nu sint aliniate se roteste de delco (dupa slabirea piulitei de fixare) asfel incit sa se obtina alinierea reperelor

Rotind delco in sensul acelor de ceasornic avansul creste si (logic) in sens invers scade.

Dupa ce s-a obtinut alinierea reperelor se stringe la loc piulita de fixare delco si se scoate strapul facut in conectorul de diagnoza.

Cu aceasta reglajul avansului initial s-a terminat.

Remarca la ce s-a scris in posturile de mai sus de guru

 

Dupa 400 rot/ min modulul EST nu comanda direct aprinderea ci ECU comanda modulul EST care in cele din urma comanda Bobina de inductie. Acest lucru se realizeaza de ECU trimitind o tensiune de 5 volti pe linia de by-pass catre EST dupa ce turatia motorului a depasit 400 ture/min si asfel comuta controlul avansului la el.

Cu alte cuvinte la pornire avansul este dat de reglajul avansului initial si dupa atingerea pragului de 400 rot/min este controlat de ECU. Un reglaj prost al avansului initial (cel descris mai sus) face ca ECU sa calculeze prost avansul in functionarea motorului.

Numai bine!

PS.Reglarea avansului initial se face si cu testerul , printr-o functie dedicata si nu mai este nevoie de strap.

De lampa stroboscopica este absoluta nevoie in ambele cazuri :(

Share this post


Link to post
Senzor Hall, mai precis spus senzor cu efect Hall este o denumire generica al unui dispozitiv care exprima miscari de rotatie in semnale electrice prin fenomenul de inductie electromagnetica. La Matiz, Cielo si Espero, pe langa stabilirea momentului de aprindere el repereaza si pozitia motorului (pt ce cilindru corespunde acel moment), pt ca ulterior ECU sa stie pe care injector sa-l deschida. Nu stiam cum sa-l denumesc. Edited by Senna

Share this post


Link to post

Putin off-topic:

La Cielo senzorul este inductiv http://en.wikipedia.org/wiki/Electromagnetic_induction

E o mica diferenta intre un senzor inductiv si unul Hall.

- La senzorul inductiv diferenta de potential apare doar daca variaza campul magnetic

- La senzorul Hall diferenta apare si in cazul unui camp constant

Share this post


Link to post

Eu stiu ca intr-un camp electromagnetic constant NU apare diferenta de potential! In fine, asteptam denumirea oficiala pt piesa magnetica cu 4 poli ;)

Edited by Senna

Share this post


Link to post

Cam cate grade se modifica avansul citit pe scaner daca se misca de delcou aproximativ 1mm stanga sau dreapta?

Share this post


Link to post

Pe scaner iti arata avansul controlat de ecm.

Share this post


Link to post

Revin ,dupa ce am fost in 3 service-uri pt scanare,reglare avans...nedumerirea mea este,de ce la fiecare service,avansul e reglat diferit?(pozitia diferita la fiecare reglaj)"Meseriasii"nu au citit acelasi manual Daewoo?Care ar fi pozitia ideala (sageata de pe delcou)?Am inteles ca ar trebui ca acea sageata, sa fie exact pe mijloc...

Share this post


Link to post

stie cineva un service in bucuresti unde pot sa reglez avansul cu lampa stroboscopica?

Share this post


Link to post

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

 

×
×
  • Create New...