Jump to content
Sign in to follow this  
Lucian79

Senzori De Parcare

Recommended Posts

Cauta difuzorul (pentru asta folosesti urecheolocatia :) ) si prelungeste-l pana undeva aproape de sofer. Daca vrei sa nu se mai intample, pune-l chiar pe stalp, la nivelul urechii tale. :)

Share this post


Link to post

Mersi Sato, ca de obicei cel mai prompt :) ...

Cam la asta ma gandeam si eu...voi reveni cu patania...

 

Spor

Share this post


Link to post

Stie cineva exact cum functioneaza electronic acesti senzori?

Am un zapacit de senzor care da semnal full de fiecare data cand e frig afara si vreau sa vad daca e ceva ce pot sa fac eu sa il repar.

Share this post


Link to post

Schimba-l. La fel am patit si eu (doar ca nu la frig ci total aleator) si s-a schimbat pe loc, fara absolut nici un comentariu. Interesant e ca s-a schimbat cu unul nou, din cutie care dadea distanta 0 permanent. De-abia al doilea a mers ok.

Share this post


Link to post

Cam greu. E comandat de pe net si montat la Honda. Cine-l schimba? La care ma duc? Nici macar nu stiu pe unde-i garantia.

Interesant este ca si Brainiac are aceiasi problema. 1 senzor din 8 nu merge (aceleasi simptome).

Partea proasta este ca nu pot sa ajung la el, deci pana la urma tot in service ajung.

Share this post


Link to post

Da'i jos pe toti daca tot ajungi acolo... :D

Edited by Razv

Share this post


Link to post

Offtopic: Comic e ca nu am vazut topic despre montare senzori parcare pe Espero / Leganza, care sunt masini mari, dar exista topic pt. AVEO care e mica :) ) Invatati sa parcati. ;)

Share this post


Link to post

Logic.

 

La vremea cind a fost facut forumul, Espero si Leganza erau deja pe strazi de ani buni, nu mai interesa pe nimeni de senzori pt ele... fie le lovisera deja, fie se obisnuisera cu ele iar senzorii probabil nu erau nici ei prea "accesibili"... in schimb Aveo e aparuta relativ recent, si normal ca omul vrea sa-si protejeze cumva investitia.

 

In plus, cine preferi sa parcheze linga tine? Unul care are senzori, sau unul care invata sa parcheze?

Share this post


Link to post

Ma tenta si pe mine sa imi pun pe Leganza senzori, dar m-am obisnuit cu ea intr-o luna de cand o am :) Cei cu Aveo se obisnuiesc la fel de repede sau mai repede. :)

Share this post


Link to post

merita din plin daca esti incepator mai ales > :)

Share this post


Link to post

Salutare.

 

Mi-am montat si eu (la Gold&Platin) senzorii de parcare, fata-spate si i-am si vopsit. Adica ei au facut totul. http://www.atigroup.ro/senzori-parcare-h066-p-32.html Astia sunt senzorii, cu tot cu montaj am iesit in 700 Ron.

 

Imi place ca este foarte discret ecranul, si facut cu bun gust. Nu pierzi garantia la masina, daca ti-i pun ei. S-ar putea totusi sa comenteze cu partea electrica, dar na. Am constatat ca vopseaua de pe ei le cam reduc din putere. In rest totul bine si frumos, parcare la 30 cm :lol:

 

Ciao

Share this post


Link to post

uite si pozele cu senzorii :D

post-8344-1206101019_thumb.jpg

post-8344-1206101033_thumb.jpg

post-8344-1206101047_thumb.jpg

post-8344-1206101075_thumb.jpg

post-8344-1206101109_thumb.jpg

Share this post


Link to post

Cum i-ai vopsit?

Share this post


Link to post

In service, la montaj :)

Pune poze si la modul in care au montat display-ul in interior.

In alta ordine de idei, trebuie sa-mi pun si eu pe spate, dupa ce am reusit contraperformanta de a zgaria bara spate din cauza unui daciot care s-a gandit sa parcheze in spatele meu in timp ce eu faceam manevra de iesire din parcare. Vina mi-o asum, dar nu puteam vedea in coltul pe unde a venit el (unghi mort). In schimb, daca aveam senzori, as fi evitat incidentul.

Share this post


Link to post

Mircea, daca era in mers (tu dadeai inapoi el mergea), tot nu evitai, chiar si cu senzorii. Mie mi`au spus sa nu cumva sa ma bazez cand dau cu spatele in intersectie ca imi arata ca vine cineva, e doar ptr obiecte statice (ai o bara in mijloc etc.). Daca vreti si pe fata, nu va uitati la distanta de detectare! Nu trebuie sa fie mare ! La semafor daca stai in spatele unui te bipaie de nu te vezi. Cel putin la mine indica de la 70 cm (cel putin asa zice, practic nu mi`a pornit decat de la 50).

 

La mine ecranul il poti monta oriunde.. Anume i`am ales, nu strica design`ul interior, nu incarca aiurea. Uitati exemple de montaj interior :

 

H-066_2.jpgH-066_3.jpg

Edited by VrN

Share this post


Link to post

Ba da, ar fi chitait si mi-as fi dat seama ca e ceva acolo.

Share this post


Link to post
Mie mi`au spus sa nu cumva sa ma bazez cand dau cu spatele in intersectie ca imi arata ca vine cineva, e doar ptr obiecte statice (ai o bara in mijloc etc.).

Trebuiau sa-ti spuna sa nu dai cu spatele in intersectie! :) ) Serios acum, simt si lucrurile in miscare, de ce nu le-ar simti?

 

 

Daca vreti si pe fata, nu va uitati la distanta de detectare! Nu trebuie sa fie mare ! La semafor daca stai in spatele unui te bipaie de nu te vezi.

Pe fata eu i-am rugat sa-mi inserieze un intrerupator (montat langa volan) si le dau drumul numai cand am nevoie de ei, in parcare. ;)

Edited by NFS

Share this post


Link to post

Desigur ca am si intrerupator, insa nu ma bazez, ca uit, asa ca las pornit. Oricum senzorii fata intra in functiune in momentul in care pui frana, si se dezactiveaza dupa 30 sec de cand ai pus ultima oara frana.

 

Pentru lucrurile in miscare - desigur ca le detecteaza. Insa sa zicem ca tu iesi dintr`o parcare intr`o banda pe care se circula. Ei bine, nu te poti baza pe senzori ca iti spun ca nu ai nimic, viteza cu care vine masina din spate este prea mare si senzorii nu apuca sa te avertizeze, te`ar avertiza numai dupa ce a intrat ala in tine.

 

LE:// Daca ai casco si iti pui senzori, du`te sa ii declari la asigurator!

Edited by VrN

Share this post


Link to post

Ca sa raspund si eu la intrebarea din titlul topicului, pot spune asa: ii consider extrem de folositori, mai ales pentru masini de genul Lacetti, care au un grad mai redus de vizibilitate spre spatele masinii. Eu am vazut utilitatea lor, chiar din prima zi a montarii lor, cand mi s-a parcat in spate o Kia Picanto, care in comparatie cu gabaritul de Lacetti este imposibil de vazut in oglinzile laterale si astfel destul de dificil de evitat o julire de bara. In momentul respectiv m-am felicitat ca aveam senzorii de parcare montati, intrucat am putut iesi din locul repsectiva de parcare fara nici un fel de probleme sau avarii :P

Edited by speedy82

Share this post


Link to post

sefu meu zice ca senzorii de parcare sunt pentru femei. nu stiu ce ar zice daca ar fi femeie...

Share this post


Link to post

Din pacate senzorii care ii gasesti la toate supermarketurile sunt niste mizerii chinezesti. Nu prind un an si deja au decedat. La mine ba a murit unul, ba altul, ba toti odata, ba si-au revenit...

Share this post


Link to post

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

 

×
×
  • Create New...