Jump to content
Sign in to follow this  
neonne

Burduf Planetara.

Recommended Posts

Este vreo diferenta dintre burduful de la planetara la cutia automata sau normala ? S-au exista diferenta dintre burdufurile de la planetarele care au abs si discuri ventilate de cele normale ?

 

Eu am cutie automata, pe planetara e roata solara ABS si discuri ventilate si astazi am cumparat burduf de planetara cielo (cod 302802) si nu se potriveste, celalalat burduf avea un canal care se fixa perfect pe planetara dar acesta nu are si este putin mai scurt.

 

 

Sunt mai multe tipuri de burdufuri ?

Edited by neonne

Share this post


Link to post

Esti sigur ca nu ai planetare de opel?Cat a costat si de care este? cauciuc sau plastic?

Share this post


Link to post

a costat 200.00 mii si este din cauciuc si cel care a fost pe masina este tot de cauciuc. eu asa stiu ca planetarele sunt de cielo.

Edited by neonne

Share this post


Link to post

Probabil e unul polonez facut de FSO care este foarte prost si nu tine mai mult de 10 k km.Cauta de plastic pentru nubira.Pe vremuri tot din astea erau si la cielo.

Share this post


Link to post

eu vorbesc de burduful din partea rotii, asta nou pe care l-am cumparat e facut de o firma GKN, nu am gasit original de daewoo. se potriveste de nubira ? si nu este nici o diferenta intre burdufuri daca am abs si automat ?

este vorba de planetara din partea stanga, (din partea soferului), cutie cu 3 trepte

Share this post


Link to post

Difera numai burduful interior(partea c/v) la planetara din dreapta intre modelele cu cutie MT si AT3.Ia legatura cu nicubarbu si ia unul din plastic.Nu merita efortul de a monta unul de cauciuc.

Share this post


Link to post

deci sa vorbesc cu nicu barbu si sa ii spun sa i-mi trimita un burduf de plastic partea stanga dinspre roata pentru nubira ?

Share this post


Link to post

Nubira sau cielo nu conteaza dar sa fie de plastic.

Share this post


Link to post

Am si eu o problema cu burduful dinspre roata din stanga. Am cumparat altul si este prea larg.

Cel vechi are 7,5 cm diametru, iar cel pe care l-am cumparat are 8 cm.

Problema este ca nu gasesc marimea care imi trebuie. Aveti vreo idee?

Share this post


Link to post

Salutare la toata lumea. Acum 5 luni am schimbat burduful de la planetara de pe partea dreapta pentru ca era crapat , iar mecanicul m.a sfatuit sa.l schimb , pentru ca se poare rupe si pot pierde toata vaselina pe acolo. Bun, zis si facut.

Alaltaieri am fost sa.mi montez cauciucurile de iarna , si am ramas masca când am vazut ca burduful de pe partea dreapta care l.am achimbat acum 5 luni , este crapat ai rascopt tot, mai are putin si se rupe .

Cum este posibil sa fie atât de proaste, încât sa se rascoaca in halul ala in 5 luni de zile? Pe cutie scria "Made in Korea" ..

Ce burduf de calitate pot cumpara? La toate magazinele din buzau , se gasesc numai burdufe din astea de proasta calitate pe care scrie "Made in Korea" ..

Share this post


Link to post

Ai stat langa mecanic cand l-a inlocuit?( ma gansesc ca il ai tot pe cel vechi...  <img src= )"> )

Dupa montaj, mecanicu` ar fi trebuit sa-l unga la exterior cu o carpa si un pic de vaselina (previne imbatranirea cauciucului :thumbl: )

Share this post


Link to post

Am stat lânga mecanic tot timpul cât a lucrat la ea , si a pus burduful nou in fata mea, si a lucrat foarte bine..intr-adevar , la urma nu a uns burduful cu o cârpa cu vaselina ..totusi este incredibil cum s.a rascopt atât de repede ...

Pâna la urma ce burduf de calitate trebuie sa cumpar?p

Share this post


Link to post

Salutare! Zilele trecute am facut o revizie la placutele de frana, care trebuiesc schimbate si surpriza..burduful de la planetara dinspre roata pe partea stanga e ciupit, am dat comanda de burdufe pe ambele parti deoarece si cel de pe dreapta e imbatranit, am un cielo din 96, 1.5 8v, intrebarea mea e urmatoarea: sunt bune burdufele comandate de mine pe epiesa? http://www.epiesa.ro/burduf-cauciuc-articulatie-planetara-daewoo-cielo-limuzina-kletn-1-5-spidan-190964/4573/10174/articol-977052/

Edited by AllegroS

Share this post


Link to post

Pai cine a auzit de marca aia? Ne spui tu daca-s bune, peste 1-2 ani. Eu am pus Onnuri, de la radacini, mi-a fost recomandat ca fiind bun.

Edited by Geo_ZGA

Share this post


Link to post

Ma refer la faptul daca se potrivesc..am inteles de la un prieten ca sunt diferite burdufele in functie de roata 13, 14.

Share this post


Link to post

Nu mai bine te duci tu direct la radacini? Ii spui ce-ti trebuie si iti da ce trebuie

  • Like 1

Share this post


Link to post

Indicat e a se merge cu piesa (veche) in mina la magazinul de piese pentru a se face comparatii intre cele doua produse. Ca si diametru poate fi identic insa, diferente pot apare la canelul de fixare/etansare de pe capul planetara. Unele is cu canel ingust si adinc, iar altele late doar. Pozele cu realul dese ori nu se prea "pupa". In plus, capul planetara odata demontat, se indeparteaza vaselina din el, se spala (cu benzina sau orice alti solvent de indepartat grasimi), se usuca, se regreseaza cu vaselina expres pentru (nu-mi vine in minte ii zice) si se remonteaza pe ax, nu inainte de a se introduce noul burduf (uneori graba strica treaba).

  • Like 1

Share this post


Link to post

Detine careva un catalog cu burdufuri planetare ?

Raspunsul cu "da" pe intrebare e insuficient. Trebuie sa-si dea osteneala sa il si posteze.  😉

Share this post


Link to post

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

 

×
×
  • Create New...