Jump to content
Sign in to follow this  
eugenbonta

Dupa 8 Luni De "guvernare, Ce Alegeti?

Recommended Posts

:drinkers:

Edited by dj78lan

Share this post


Link to post
Lansez o idee. Basescu=Nastase

Acum chiar ma bagi la banuiala ca esti de la secu, numai acolo toata lumea e la fel, numere sau dosare. Si numai din cotloanele revansarde ale fostilor atotputernici recuperati in jurul a tot felul de nuclee se propaga aceste idei. Citeste biografiile celor doi si vei vedea cat de diferiti sunt, unul crescut in spiritul cinstei si dreptatii intr-o familie de militar de cariera si celalalt, frustrat de o saracie umilitoare, croit pe o ascensiune ametitoare la care n-a pregetat sa puna si "curul la bataie" sau sa faca aliante prin casatorie cu o lume putin dispusa la astfel de apropieri. Excluzand fanatismul sau apartenenta la un partid, ce ar alege un om comun dintre aceste doua variante ?

Share this post


Link to post

Nimeni nu isi pune speranta intr-un singur om, nimeni din cei ce il sustin pe Base. Nu stiu de unde ai tras tu concluzia asta. Uite, voi explica cam cum decurg discutiile de genul asta:

Vine cineva si zice Base vs Nastase. Parerile sunt impartite: cei impotriva lui Nastase si cei pentru Nastase. Cei pentru intreaba pe cei contra: de ce?

Vin vreo 10 pagini de raspunsuri pentru ca oamenii chiar cred ca pe cei pentru ii intereseaza. Vazand oamenii contra ca nu fac fatza si ca oamenii impotriva chiar au argumente, si multe, schimba placa. Si atunci zic: Base e prost. Sau si mai rau: Base e la fel. Iar oamenii pentru cad in capcana si intra si in aceasta polemica. Pentru ca in final sa vina omul ca tine si sa spuna ca oamenii pentru sunt maniaci ca isi pun sperantele intr-un singur om si ca stiu ei ce stiu despre acel om sicate si mai cate. Argumentele contra isi pierd valoarea.

 

Cam asa s-a petrecut si pe topicul asta. Eu personal nu mai scriu despre Base tocmai pentru a evita capcana. Daca urmaresti rationamentul de mai sus o sa vezi ca Base nici nu apare. Argumentele contra sunt oricum coplesitoare, si femeia de serviciu e mai buna decat Nastase.

 

Si mai e ceva. Eu asteptam detalii despre cum se traia bine in comunism.

 

P.S: De aceea nu prea m-am bagat in discutie, pentru ca daca ma ambalez nu mai lucrez nimic la munca si stau si irosesc argumente pe forum. De parca ar fi cineva interesat de ele. Oamenii nu stiu decat sa bage batul printre gard. Si cand nu reusesc schimba subiectul si iar vin fraerul sadea cu argumente si tot asa la nesfarshit.

Edited by mongoose

Share this post


Link to post

nu e vorba numai de 'trait bine'

pentru ca 'omul nu se hraneste numai cu paine, ci si cu fiecare cuvant al lui..'

(si nu e vorba de crestinism)

 

 

apropo de ideea lansata.. e cam eufemistica dupa cea cu.. 'sa emigrez in congo'

 

mai aveti sms-ul?

 

se pare ca intr-adevar se uita usor nu numai lipsurile dinainte de 89, sau tacerea mass-media de anul trecut, hotia si hoarda de pradatori ce sfidau p.u.l.i.m.e.a. la tembelizor

 

Neputând să te ajungă, crezi c-or vrea să te admire?

Ei vor aplauda desigur biografia subţire

Care s-o-ncerca s-arate că n-ai fost vrun lucru mare,

C-ai fost om cum sunt şi dânşii... Măgulit e fiecare

Că n-ai fost mai mult ca dânsul. Şi prostatecele nări

Şi le umflă orişicine în savante adunări

Share this post


Link to post

Schimbarile si performantele au fost facute intotdeauna de un singur om, nu de institutii. Din acest motiv sunt atacati atata, cu atata furie si ura pentru ca un singur om poate face mai mult decat o institutie. Din acest motiv alegatorul isi pune speranta in ales. Asta nu inseamna ca TB sau AN ar fi aceia, dar potential exista.

Apropo, la voi la Germania, de ce e sustinuta atata Angie M. ? De ce s-a saturat neamtzul de social-democratie asa repede si face anticipate, la ei nu costa mult alegerile ?

Edited by tolin_afc

Share this post


Link to post

:) >-

Edited by dj78lan

Share this post


Link to post

Dar mai este valabil acolo: "un om, un cuvant" ?

Share this post


Link to post

Sper sa nu ma bag aiurea iata parerea mea:

 

Daca va uitati la cine conduce Romania, cine este in topul averilor, si o sa va documentati putin veti fi surprinsi sa vedeti cati au fosti ofiteri activi de securitate sau functionari in aparatul de stat inainte de '89.

Marile averi dupa cum spunea cineva mai sus s-au facut in perioada '90-'96, cand a fost o perioada de gratie pentru aceste persoane.

 

Acum exista credite si poti avea acces usor la ele, in acei ani era greu sa iei sume mici in lei, daramite sume mari in valuta.

Va mai aduceti aminte de BANCOREX, cine avea acces usor la credite si cu dobanzi preferentiale?

In acei ani au aparut tot felul de inbogatiti peste noapte care au deschis magazine, au devenit patroni de cluburi, v-ati intrebat cine sunt acei oameni?

 

Cu cat trece vremea ma gandesc tot mai mult ca revolutia au facut-o ei pentru ei, reprezentantii lor in ochii mei sunt Ilici si mai nou AN cu partidul lor.

 

Si acum revin la topic, preferinta mea este Base din principiu, vorbeste oamenilor pe limba lor, si in definitiv ne reprezinta.

Share this post


Link to post

:-?

Edited by dj78lan

Share this post


Link to post

site-ul adriannastase.ro

Adrian Năstase şi Ion Iliescu fac echipă de 14 ani.

 

Sunt două personalităţi diferite prin: formaţie intelectuală, experienţă, preocupări etc.

 

Cu toate acestea, chiar şi în momente dificile, Adrian Năstase şi Ion Iliescu au colaborat foarte bine.

 

Ceea ce-i leagă este mai mult decât o relaţie personală: este o relaţie politică la cel mai înalt nivel. Deşi amândoi au ocupat cele mai înalte funcţii în stat şi în partid, niciodată eventualele diferenţe de opinie dintre ei nu au afectat funcţionarea instituţiilor.

 

Ion Iliescu şi Adrian Năstase au dus România pe drumul cel bun şi au dus PSD pe drumul cel bun. Colaborarea lor are la bază, în primul rând, interesul naţional şi convingerile social-democrate.

 

Deşi diferiţi, Adrian Năstase şi Ion Iliescu seamănă în cel puţin trei privinţe esenţiale:

un accentuat simţ politic,

opţiunea pentru o politică a echilibrului şi consensului

viziunea pe termen lung.

 

Preşedintele şi prim-ministrul au pornit, în 1989, la drum cu un set de principii comune, reuşind astfel să depăşească momente dificile. Ultimii patru ani reprezintă proba de foc şi încununarea unei relaţii între doi oameni aflaţi la vârful puterii.

 

Tandemul Ion Iliescu (preşedinte) - Adrian Năstase (prim-ministru) s-a dovedit a fi cea mai bună formulă de guvernare post-revoluţionară.

 

 

sunt multe acolo, uitati-va daca vreti sa va distrati,

e un concurs si sa vedeti premiul :)

Edited by florin_t

Share this post


Link to post

asta sa-mi aduce aminte de lansarea daciei logan? :)

Share this post


Link to post
Hay ca am zis ca nu mai raspund la provocari, dar parca nu rezist...

Omule, prietene...frate...cum vrei sa-ti spun. Basescu este Oarecum din afara sistemului? Oricine pleca in afara tarii cu pozitia lui...de Capitan de nava era informator de de SECU. Ati cam uitat de "subsemnatul" dat de Base prin diferite doc ale Secu.

  Greu va fac pe unii dintre voi sa inteleget ca toti sunt la fel.

  Lansez o idee. Basescu=Nastase

 

Frate scuze, mai departe de postul asta nu am citit, dar tre' sa-ti spun ca orice Comandant de nava de pe vremea raposatului era Securist, oficial. Pai toti comandantii de nave faceau raport la securitate. Si majoritatea scriau, ca cutarica a intarziat 15 min., etc. chiar daca respectivul intarzia 3-4 ore. Se scria ca sa nu devina suspect ceva, Unii comandantii chiar turnau la greu, si erau Comunisti convinsi, dar erau putini, si basescu nu a fost printre cei rai, dar cei drept a fost securist. Tata nu a fost ca pe vremea aia era ofiter 2, dar daca era sa tina comunismul pana in 95 si tata devenea un fel de Securist, desi ura sistemul, oficial era securist, asta daca vroia sa fie Comandant de nava. Ma uit cum inteleg unii lucrurile si imi vine sa :wallbanger: . Nu mai vorbiti daca nu stiti ce vorbiti.

 

Acum citesc mai departe de la citatul tau.

Share this post


Link to post

Oare nu faci o confuzie grava? Discuta cu tatal tau si te va lamuri.

Share this post


Link to post

Nu fac nici o confuzie. Acum vre-un an sau doi, am fost la o nunta cu tatal meu, si nu stiu ce director de nu stiu ce ziar local era si el invitat, si doar ce se facuse o publicatie cu ceva securisti din Constanta, printre ei era si un om foarte neimportant, care nu are nici o legatura cu nimic la primarie sau altele, Acest om, pe care il cunosc foarte bine si eu, si e un om de nota 10, se spune ca era securist conform unor documente trimise catre Securitate, si tot acest om era Comandant la vremea respective. Tata a avut ceva discutii aprinse cu domnul de la ziar, si se pare ca ar fi inteles si mintea lui ceva, de fapt cred ca stia foarte bine, numai ca era pesedist si majoritatea populatiei nu intelege mare lucru din ce insemna sa fi comandant.

 

Oricum, Basescu a fost securist, momentan ii rupe pe hoti, darjos basescu, hai HOTIA ca si asa ne-am obisnuit, si daca mai sta si Nastase din 2009 inca 14 ani nu e bai, Romania e cea mai bogata tara, ca se tot fura de 2000 de ani, ce sunt inca 14 ani? mai nimic, suportam noi ca suntem romani. Deci hai Nastase e randul tau sa te mai imbogatesti putin, vad ca noi te mai vrem inca, nu ne-am saturat.

Share this post


Link to post

he he.. nastasica s-ar putea sa fie chiar putin mai bogat decat se stie(daca se ia in seama ce se spune pe la colturi).. Unu ca ar detine o parte importanta din rds(care am auzit ca are acum ceva probleme financiare) iar sotia lui ar avea de a face cu reteaua de farmacii sensiblu(care coincidenta nici ea nu o duce acum la fel de bine ca pe timpul guvernarii nastase)..

Share this post


Link to post

din adevarul

 

Afaceristul Bittner - "Sinoe" a obtinut in instanta dreptul de a pescui stiuca si morunul cu navodul

 

Curtea de Apel Bucuresti a respins ordinul de interzicere a pescuitului comercial la stiuca, sturion si alte specii pe cale de disparitie din Delta Dunarii. Persoana care a atacat in instanta ordinul ecologist este Alexandru Bittner, un apropiat al lui Adrian Nastase, care detine complexul Razim-Sinoe si Cotul Pisicii, zone ale Deltei obtinute in timpul fostei guvernari PSD. Bittner, impreuna cu interpusii sai, are in concesiune aproape 200.000 de hectare in Delta Dunarii. Motivul invocat de Bittner in instanta a fost ca, daca se interzice pescuitul comercial la stiuca, aceasta specie se va inmulti foarte mult, mancand celelalte specii de pesti, cum ar fi salaul, platica sau carasul. In fapt, "rapitorii" din Delta Dunarii sunt speriati de ordinul de interzicere a pescuitului, care ar reduce comertul cu icre negre, afacere care se ridica la 20 de milioane de euro anual. Acest ordin a fost pus la punct de Agentia Nationala pentru Acvacultura si aprobat de Ministerul Mediului si Agriculturii. Dupa ce Curtea de Apel Bucuresti a respins ordinul, acesta a ramas sa fie aparat de cativa juristi fara prea multa experienta de la Ministerul Mediului. Instanta urmeaza sa hotarasca, in termen de o luna, daca in Delta Dunarii primeaza interesul ecologic, mondial, sau cel comercial, al grupurilor de interese. \

Share this post


Link to post

mda, se stie de delta cate ceva, dar fain articolul :)

 

ieri s-a scris aici ca nastase ar valora 1 miliard de parai

 

olimpianu gherea, care dracu sa-l duca.. scrie de mai multe ori ca ar valora cam 2...

 

o fi n-o fi .. dar numai un sfert sa fie.. si tot e mult .. mult

 

si apropo .. ziceam ieri ca se simte mana lui mitrea in jocul

'mihai eminescu - stenograme '.

 

 

si nu ma pot abitine sa nu citez din site-ul adriannastase.ro :

PREMIILE OFERITE

 

5 Cofraje cu ouă, câte unul pentru fiecare săptămână din perioada 2 noiembrie 12 decembrie.

Edited by florin_t

Share this post


Link to post

Mai mai parca nu v-ati fi uitat si voi la TV in zilele alea de campanie nu ati vazut ce a zis matrozu la un moment dat !?!....Aia cu "poporul asta care parca e ble3stemat sa trebuiasca sa aleaga el (poporul ) intre 2 comunisti "!!!??.... :banana: :banana: Sa va amintesc ca la inceput PNL PSD PD PUNR Pcevreti voi erau toti o apa si-un pamant !!!!??....Vis a vis de topic io mi-s de stanga puternic de stanga insa ceea ce se intampla in Romania nu are din pacate nici-o legatura nici cu stanga nici cu dreapta ci cu jaful ..Mai nou intr-un Bucuresti sufocat de lipsa de spatiu si de un trafic pe care eu nu l-am mai vazut in alte superorase europene - deci intr-un astfel de Bucuresti, a devenit o moda reabilitarea liniilor de tramvai, adica reducerea carosabilului pentru autovehicule cu o banda pe fiecare sens ...In loc sa desfiinteze tram-urile si sa bage de ex troleibuze ca macar pe banda alora se mai poate circula si cu altceva ..Da' se pare ca reabilitarea asta e tare banoasa pentru unii...Iar de parcari ce sa mai vorbim nu-i pasa nimanui de nervii si pumnii in coa..beeep pe care ni-i dam ca nu stim unde sa ne lasam masinile la zgariat pe ce ulite..Aha da' surpriza cea mai mare am avut-o cand revenit din concediula primul set de stiri pe care il vad o zaresc pe d-na (d-ra??!?!) Anca Boagiu reloaded tot ca ministru ..de data asta al integrarii !!!!..bai deci sa dea dracii cred ca nu-i chip s-o scoatem la capat pana nu intram in UE sa ne dea aia indicatii de la centru !!...Oricum una peste alta trebuie sa admit ca astia nu sunt la fel de profesionisti ca PSD-istii...Nici in ceea ce fac oficial da' nici in ce fac in spate !!!!

Share this post


Link to post

pai si ce? erai mai fericit cu psd-ul, ca fura frumos, profesionist?

 

La base singura chestie care nu imi place este promovarea de proaste.

Share this post


Link to post

da-i buna rau...

@-)

Share this post


Link to post

Cin amai ANca!?!.....Hai mai veniti din padure ce draq!?!?.....Udrea da aia mai zic si io da' Anca no way !!!....

Si da mai ma simteam ceva mai bine fara atatea abonamente peste abonamente si TVA de 22%....Care vine vine calca totul in picioare...Ah si stati o tzara sa vedeti unde vor ajunge preturile la benzine..Ca acum sunt ca in vest !...Ba chiar mai mari ca in Spania sau Grecia!...Bine si desteptii de la PSD au facut treaba buna dand cadou Petrom-ul la OMV ...Ce fain e sa vezi acum Mol peste tot nu-i asa...(ca stiti voi cum e cu imperiul ala austro ungar !!) :wallbanger: :wallbanger: :wallbanger:

Share this post


Link to post

de norvegianca am zis :)

Share this post


Link to post

Un articol interesant din Cotidianul, cel mai serios ziar, dupa parerea mea :

 

"Cum m-a convins Adrian Nastase ca presedintii Camerei si Senatului trebuie schimbati.

 

Toata disputa despre inlaturarea lui Nastase si Vacaroiu a fost mai degraba neinteresanta. Obsesia Puterii de a-i schimba arata o coalitie fara o agenda serioasa, asa ca trebuie sa isi inventeze statii de supravietuire. Argumentul ca peste tot in lume sefii parlamentului au culoarea guvernului a fost prost si usor de demontat.

 

De cealalta parte, PSD este ridicol cind spune ca e un atac la democratie. Schimbarea presedintilor Camerelor nu este anti-constitutionala. Nu reiau aici argumentatia, Cristian Pirvulescu a facut-o foarte bine. Socialistii europeni care au luat pozitie au spus ca e o greseala politica, dar nu au riscat sa cada in ridicol, spunind ca, fara Vacaroiu sef la Senat, se duce democratia de ripa in Romania. Nu vad aparind o fraza despre aceasta problema in raportul de tara al Comisiei Europene, asa cum, in vremea guvernului Nastase, au aparut paragrafe intregi despre (ne)libertatea presei, despre racolarile abuzive ale primarilor sau despre presiunile politice din justitie.

 

Cita vreme a ramas in zona micilor faulturi politice, dezbaterea a avut miza mica. Dar declaratia lui Nastase legata de suspendarea Presedintelui m-a convins ca cei doi pesedisti nu mai trebuie sa fie sefi la Parlament. Procedura de suspendare este usor de pus in practica. PSD are treimea de parlamentari necesari pentru a face propunerea. Am intra apoi intr-o nebunie a negocierilor. Daca s-ar ralia PRM, PUR si doar citiva politruci cumparati, sau UDMR, ar putea chiar ajunge la majoritatea simpla prin care Presedintele este suspendat pina la organizarea referendumului. Si, aici este punctul-cheie, Presedinte ar deveni Nicolae Vacaroiu (apoi, in ordinea constitutionala, Adrian Nastase).

 

Nu cred ca Basescu ar avea probleme in a obtine reconfirmarea in functie prin referendum, dar nu asta e problema. Problema este ca un vot popular direct ar putea fi renegociat dupa bunul-plac al domnilor Nastase si Vacaroiu. Ideea de a suspenda Presedintele pentru declaratii politice este absurda si am aratat, intr-un comentariu anterior, ca nu exista articol constitutional care sa ii interzica asta. Dar acest lucru nu va impiedica PSD sa forteze limitele si sa provoace nu doar o criza politica, ci o criza de sistem constitutional. Pentru ca exact asta ar fi. Daca un presedinte ales direct poate fi trimis la plimbare o perioada pentru ca liderul unui partid care detine sefia Parlamentului s-a trezit cu capsa pusa, atunci alegerile sint inutile.

 

Pentru a-i scoate din cap lui Nastase aceasta aberatie, devine necesar ca urmatorii doi oameni in stat, in ordine constitutionala, sa apartina actualei majoritati parlamentare. Este primul argument solid in favoarea schimbarii sefilor Parlamentului, iar Nastase l-a servit pe tava, jucindu-se cu focul." •

 

Cristian GHINEA este comentator politic al revistei „Dilema veche“.

Share this post


Link to post

Bang Bang, I hit the ground..

Cam asa cred ca ar canta Nastase acum..

 

Dupa luni intregi in care nimic nu mai credeai ca ar putea misca in tara asta,

ceva se intampla.

 

Sa fie oare doar un circ, asemeni multora cu care fostam obisnuiti ?

Sau va incepe ceea ce "de mult eu promis" si nu s-a intamplat?

 

PS: Criteriul Este Ura!

Share this post


Link to post

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

 

×
×
  • Create New...