Jump to content
Sign in to follow this  
nicolaev

Bara Atinsa In Parcare

Recommended Posts

Azi cand mi-am parcat masina am atins cu bara spate un stalp ornamental vopsit verde. Rezultatul a fost o "julitura" a barei chiar pe colt. A ramas vopseaua verde pe bara si e zgariata. Innebunesc. Cum fac sa scot vopseaua aia infecta si sa rectific zgarieturile. Am un spray la culoarea masinii (rosu rubin). Oare merge de dat si pe bara sau numai pe tabla?Va rog dati-mi ceva sfaturi. Multumesc.

Share this post


Link to post

Daca nu vrei sa ai treaba cu service-ul, freaca cu smirghel cat mai fin si apoi da cu sprayul, de la cativa metri nu se va observa nimic.

Share this post


Link to post

Smirghel fin inseamna de la 800 (se gaseste curent pe la IDMS) in sus (cu putin noroc gasesti si 2000).

Iti iei un PET cu o gaurica in dop, il umpli cu apa si cu o mana freci cu smirghel (accentuand pe urma verde) si cu cealalta "tasnesti" apa din sticla.

Dupa ce scapi de "surplus" vezi cum arata (sterge bine cu o carpa si lasa sa se usuce - cand sunt umede zgarieturile si matuirile nu se vad prea bine).

Daca sunt zgarieturi ajunse la negru, fa o masca in jurul lor cu banda lipicioasa din hartie (nu cu scotch ca o sa te chinui sa-l dezlipesti) si ziare si da cu sprayul numai acolo. Nu da "in zona" ca sigur nu se potriveste culoarea si n-o sa-ti placa.

Dupa (daca nu sunt zgarieturi profunde, nu e nevoie sa dai cu vopsea, dar daca tii mortis, incearca) incearca putin polish ca sa-i "iei gradul". Daca-i tragi si o ceara, probabil ca nu o sa se mai vada (mai) nimic.

Un "set" de ce-ti trebuie (ca mai sus) nu strica in camara omului.

Share this post


Link to post

Va multumesc pentru raspunsuri. Am sa incerc maine cu smirghel si spray. Pun si 2 poze (inainte si dupa). Bafta voua.

Share this post


Link to post

daca ai noroc se ia cu benzina vopseaua verde si ramane cum era inainte daca nu s-a zgariat tare.daca nu cum au zis si ceilalti.

Share this post


Link to post

Am rezolvat-o ieri cu smirghel si spray. A iesit f. bine. Am gasit smirghel de 1500 si s-a luat f. bine vopseaua verde. Azi am dat cu polish pasta si si-a recapatat si luciu. Multumesc inca o data pentru sfaturi. Bafta.

Edited by nicolaev

Share this post


Link to post

pentru a nu mai deschide alt topic... scriu si eu tot acilea... ideea este ca am zgariat si eu bara fata... ideea cu smirghel am inteles-o dar acum caut si ceva vopsea si nush de unde sa iau un spray cat mai apropiat de culoarea masinii, adica gri poly... Daca aveti vreo sugestie astept cu nerabdare...

Share this post


Link to post

Vezi ca se gasesc la magazinele de piese auto unde au si un paletar cu toate nuantele disponibile si pe spatele fiecarei nuante are si denumirea vopselei pe care o cauti. De exz. la mine a fost rosu rubin, dar mai erau si alte nuante de rosu: toreador. etc.. Am mai vazut si prin Metro si Praktiker aceste spray-uri. Ma uit maine cum se cheama si revin. Oricum eu am dat pe el in vara 25 RON.

Share this post


Link to post

@milka > te duci matale in vitan si vezi ca sunt niste tarabe cu vopsele. Mai exact, pe rindul din dreapta, undeva la mijloc. Ti le prepara pe loc, luandu-se dupa codul de vopsea pe care il ai la masina. Au si paletar. Apoi baga pe calculator si au o masinarie care (in functie de cantitatea dorita) spune cite picaturi de culoare sa-ti puna ca sa iasa exact ce trebe. Bafta!

 

Mai e un shop din asta, exact vis-a-vis de floraria Iris de la piata Aviatiei (linga aeroportul Baneasa).

 

Si or mai fi, da' p-astea le stiu eu!

 

PS. ;) Sper ca esti din Bucuresti, ca nu ne-ai "onorat" cu locatia!

Share this post


Link to post

NFS, lui ii trebuie spray... ceea ce spui tu e valabil pentru a se duce ulterior la un vopsitor. E imposibil sa nu gaseasca nuanta respectiva pe undeva deja la spray, este o nuanta comuna gri poly.

Sfat pentru toti cei ce vor sa faca asa ceva: daca nu aveti skill-uri native, mai bine mergeti la un meserias sa va faca reparatia respectiva :D

Share this post


Link to post
NFS, lui ii trebuie spray... ceea ce spui tu e valabil pentru a se duce ulterior la un vopsitor. ...

Nu mai, de ce? Mie mi-a preparat un fel de marker cu care sa dau pe zgirieturi. Ce sa caut cu markerul la boiangiu? :) )

Share this post


Link to post

Pai da, dar n-ai zis asa! Ai zis doar ca ii prepara vopseaua, nu si cum s-o puna si pe masina  <img src= )"> . Cu markerul singurul impediment ar fi sa fii , Doamne Fereste ciung ca sa nu poti sa-l folosesti :D

Share this post


Link to post

Bine mah, circotasule... #-o

 

Din moment ce-i prepara vopseaua, crezi ca-i spune, "Gata, ti-am preparat-o, acu da-i drumu d-aci" ? =))

Share this post


Link to post

@NFS ... cam ce cantitate ai comandat si cam care a fost pretul ???

Share this post


Link to post

Pai am avut nevoie in vreo 2 rinduri.

 

Prima oara m-am dus la ala din Baneasa, aveam de acoperit numai vreo 2 mici zgirieturi (a zis ala ca-s nebun, cind i le-am aratat), si a zis ca nu-mi poate face mai putin de 100 de grame parca. Asa ca am luat cantitatea minima. Am platit vreo 300.000 lei vechi si mi-a pus vopseaua intr-o cutiuta (cam ca alea de ness Amigo, da' mai mica). Si mi-a mai dat si-o sticluta cu un fel de diluant, ca sa le amestec in momentul utilizarii. Se intampla pe la inceputul lui 2004.

 

A doua oara am fost in Vitan si mi-a preparat omul vopseaua, dupa care mi-a pus-o intr-un marker! Oricit ar parea de ciudat, desi asta a fost acum vreo 3-4 luni maxim, nu mai stiu cit m-a costat. Oricum, mai mult costa semintele consumate la intalnire!

Share this post


Link to post

Buna treaba asta cu "carioca". Ia sa dau o tura prin vitan ca mi-ai deschis ochii :osanale:

Share this post


Link to post

Tre sa trec si eu neaparat sa iau un marker d'asta magic ... un destept in parcarea la Cora mi-a tras o usa peste micutul Maty ... naspa e ca nu doar s-a zgariat ... ci s-a si bagat un pic tabla in interior ... si e ca draq ... exact unde e mai greu de umblat la tabla ... exact in spatele usii din spate ... intre stop si usa ...

@NFS E suficient sa-i spun ca am culoarea gray poly (ca sunt o gramada de nuante)??? sau tre sa o si vada ???

Share this post


Link to post

Pai te uiti matale in talon, ca ai CODUL acolo (de ex, la mine scrie Galben Autostrada 52U). Ii spui berbecului 52U, el se uita intr-un catastif, baga nush ce date in computer, apoi ala ii zice exact cite grame si de care vopsea sa-ti puna.

 

La 52U (tot de exemplu) se foloseste mult alb, ceva galben, nitel rosu si inca ceva, dar nu mai stiu.

Share this post


Link to post

Am gasit un PDF in care sunt trecute printre alte chestii si coduri de culoare. Sper ca nu e cu suparare daca il atasez.

1234.pdf

Share this post


Link to post

=)) 52U vad ca nu exista la Matiz, probabil e facuta numai pt noi, pt taxiuri!

Share this post


Link to post

Da, e 51U. Tu zici ca ai 52U ca scrie in talon sau...

Poate e veche lista de culori ma gandesc ca au updatat-o intre timp si a aparut si 52 :-?

Share this post


Link to post

Nu, 51U e Golden Yellow, dupa cum bine vezi.

 

52U e Highway Yellow! Si se pare ca nici nu exista prin prea multe alte parti, ncii pe net n-am prea gasit poze cu matiji galbeni pai! Doar metalizati!

Share this post


Link to post

Verdele metalizat (inchis) la Tico ce cod are sau care-i denumirea mai "stintifica"?

Share this post


Link to post

Am si eu o problema, am cateva puncte mici si zgarieturi in tabla, dar adanci, pana la tabla.Ma deranjeaza ca deja a inceput sa rugineasca, si nu stiu ce sa fac.Este posibil sa o pot repara acasa, cu sprayuri si hartie abraziva, sau trebuie mers la vopsitorie?Nu prea as merge la vopsitorie, pentru ca ultima experienta de genul asta mi-a lasat parbrizul numai puncte mici de vopsea, :spumelagura: si noaptea nu mai vedeam nimic... :wallbanger:

Share this post


Link to post

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

 

×
×
  • Create New...