Jump to content
Sign in to follow this  
nicebubu

Spark - Impresii

Recommended Posts

130 doar in linie dreapta si pe timp frumos soasea uscata si curata, eventual si putina greutate in plus pe spate :) .Masina asta e doar de oras, in afara e preferabil sa ai o alta masina , mai mare.

Edited by ovidiu.sb

Share this post


Link to post

De curiozitate m-am uitat la Spark cu AT: 21 s de la 0 la 100km/h!

Share this post


Link to post

Acum sincer nu-s sinucigas sa iau curbele cu 130, eventual si pe ploaie :) ). Viteza maxima si cu sparkul si cu fostul logan a fost de 140 km/h, si la viteza aia nu mai prea ai senzatia de stabilitate cu nici una din ele. Dar, repet, pana la 130, se poate merge linistit, daca drumul permite. Si intradevar, 4 persoane in masina se simt la stabilitate si demaraj ;) . La acceleratie, e destul de fasneata in oras, insa intre 70-80 si 100 km/h te cam rogi de ea sa accelereze. Probabil ca de asta scoate si scorurile astea de 18-20 s acceleratie de la 0-100km/h. Acum am vazut ca loganul de 1.4 prinde suta in 13s... asa o fi, daca il tii la 3-4 mii de ture, si pe la turatia aia in logan nu te mai poti intelege

Intradevar, asta nu e masina de mers zilnic pe autobahn, dar cum la noi un drum extern e format din cicluri repetate de forma "10 km extern, 5 km sat", nu ar trebui sa fie probleme... daca nu ar fi handicapatii cu jeepuri care se baga in depasiri, convinsi ca tu, fiind mic te dai la o parte( defapt nici macar pietonii nu-ti dau prioritate in oras cand te vad cat esti de mic), sau jmecherii cu masini nemtesti sau autohtone, cu motoare puternice de 1.4, care depasesc cu viteze mai mari cu 5 km/h decat al celui depasit. In afara e foarte frumos cand vezi consumul de 4.5% sau 4.8-5% mixt(minim 20-30% din drum e parcurs in regim urban) :thumbl:

Share this post


Link to post

Am reusit sa scot 13 secunde de la 0 la 100 km/h. - motor de 1.0 L

Trebuie sa-i cunosti limitele, ca sa stii cu ce viteza poti sa iei fiecare curba si cam in cat timp poti sa franezi in caz de urgenta.

Eu, de exemplu, in afara merg de multe ori cu 120 km/h, la viteza asta ma simt in siguranta. Pe autostrada am mai mers si cu 130 si 140, dar se simte foarte tare la consum. Chiar si asa, consumul meu mediu e intre 7 si 7.3 L/100 km. Nu ma plang, pt ca nu-mi place sa merg "linistit" si nu subturez niciodata motorul.

Sunt multumit de motorasul asta, isi face treaba foarte bine. In orice caz, nu mi-as fi luat de 0.8 L.

Share this post


Link to post

Impresiile mele despre Spark care tocmai a facut 4 ani in august iar la bord sau adunat aproape 21k km. Masina are A/C, servodirectie, radio-cd, geamuri electrice fata si 2 airbaguri fata. A era sa uit e rosie toata :) . Probleme majore nu au fost cu ea.

Eu nu merg zi de zi cu masina asta dar cateodata ma mai dau si eu cu ea in rest ma ocup de intretinere si servis :) .

In oras e ok masina pt ca nu se pune problema sa nu gasesti loc de parcare e destul de fasneata, dar in rarele ocazii cand ma duc cu ea pastrez distanta mai mare fata de masinile din fata pentru ca franele sunt cam slabute . Masina nu are ABS , e posibil ca cele cu ABS sa stea mai bine la capitolul asta. Curbele de asemenea le iau mai cu calm fata de cum sunt obisnuit, ca altfel apar surprize. Consumul in oras e cam 7.5l/100km . Confortul e cam la fel ca la orice alta masina din clasa asta, adica daca e cam goala cam topaie, antifonare cam slabuta, mai troncane pe ici pe colo dar nu f deranjant.

In afara am fost cu ea odata la Bucuresti si de 2 ori la Cluj, in rest masina asta a mers doar in oras si de cateva ori intr-o localitate f aproape de Sibiu. Despre drumurile in afara, doar de consum pot sa zic de bine. Cam 4 l/100km in conditiile unui mers de 90-110 in afara localitatilor si cam 40-60 prin localitati. Am prins si eu cu ea 140 (pe bord) pe A1 si mi se parea ca sta destul de bine pe sosea (fiind si 3 pers in masina). Insa nu batea vantul si era o vreme superba, ideala pentru condus. A doua zi la intoarcere din Buc spre Sibiu ploua . Pe aceasi A1 nu am mai avut curajul sai dau mai mult de 90, masina asta datorita rotiilor f mici intra usor in acvaplanare. Tirurile care ma depaseau creau un curent de aer care aproape ca faceau masina sa zboare de pe asfalt. Eu nu zic ca masina asta nu te duce oriunde , am vazut o sibianca cu Matiz chiar in Budapesta, dar e o mare diferenta fata de o masina "normala" . La asta se mai adauga si senzatia de nesiguranta care ti-o da dimensiunile masinii.

Despre intretinere, e relativ ieftina daca o faci in regie proprie, am facut doar 2 revizii la Chevy si mi-a ajuns. Daca sti unde sa cauti gasesti piese mult mai ieftin ca la Chevy, iar schimbatul consumabilelor e destul de simplu. Documentatie se gaseste pe net destula asa ca oricine poate sa se specializeze :) . Singura problema ca ai nevoie de un saht pt schimb ulei motor si lichid cutie viteza sau te duci la un service normal unde tarifele sunt mult mai mici ca cele de la Chevy. Piese la ea nu am schimbat decat bara fata (mic accident) si oglinda dr (alt mic accident) dar astea pe casco.

In concluzie eu consider Spark masina de oras si nu de dus cu ea sute de km. E buna ca o a doua masina in familie (sau a treia :) ) ).

Edited by ovidiu.sb

Share this post


Link to post

Alea cu "masina zboara daca trece tirul pe langa ea" baga-le la altii care pun botul. Am avut matiz, l-am condus oleaca (zic eu) si nu era sa ma rastorn/iau zborul decat cand am facut o intoarcere pe sosea cu frana de mana pe la 60/h si erau niste gropite pe asfalt. In rest, daca tu ai impresia ca se rastoarna, meri numa' cu raba de acum inainte. Aia are cea mai jmechera prioritate pe sosele si nici nu se da la o parte daca intra vreun turism in ea.

Frane slabe? Curata-le cu un spray special- cam 17 ron. Franele la matizul meu erau destul de ok. N-aveam ABS.

Edited by Lucian M

Share this post


Link to post

Spark=Matiz, LucianM?

Share this post


Link to post

Cam aceeasi treaba, Mircea. Spark fiind mai nou decat modelul meu din 2003- cred ca se comporta mai bine. In niciun caz nu zboara de pe sosea daca trece tirul pe langa masina.

Share this post


Link to post

Spark e mai inalt decat matiz, are centrul de greutate mai sus, alt tip de punte pe spate si daca nu ma insel, alt ecartament fata de matiz. Suficiente argumente ca sa-ti dai seama ca se comporta diferit.

Share this post


Link to post

Ma rog- ma gandeam ca fiind mai nou, e si mai bun.

Share this post


Link to post

:) ) M-ai facut sa rad! Uita-te in jur! Ce e nou nu e neaparat necesar mai bun. Poate fi si de consum.

Share this post


Link to post

Eu nu inteleg mai Lucian ce sari asa. Aprope la orice masina cand trece in viteza pe linga tine un tir simti. La Spark simti chiar mai bine si tinand cont ca pe jos era ud senzatia era ca masina nu mai are contact cu solul . Nu era numai aerul provocat de la tiruri ci si apa care o impraosca si care are ceva forta.. Mai am 2 masini (apropo cine mi le-a sters din semnatura de jos :) ) ) care scuzama, dar is mai grele, mai late, suspensii mult mai bune, cauciuri mai late si stau si in astfel de conditii mult mai bine pe sosea pt ca asa e normal (fizic, matematic cum vrei tu). Eu m-am obisnuit cu astea si de acea Spark mi se pare o masina nesigura pt mine in afara localitatii. Oricum nu e neaparat nevoie sa crezi ce zic eu ca nu am nimic de castigat sau pierdut. E ideala pt oras da in afara nu pt mine, pt altii daca e buna f bine. Eu sunt multumit de ea ca nu mi-a creat probleme finaciare (piese, service des etc).

Edited by ovidiu.sb

Share this post


Link to post

Totul e relativ :D ... pentru mine 90 km/h pe ploaie sunt indeajuns. Maxim am condus cam 500 km/zi, si fata de masinuta nationala, in spark nu a avut nimeni dureri de spate, si nici pe drum nu a stat mai rau sparkul... deci eu ma declar multumit . Daca as fi condus inainte o masina de 20 mii de euro, probabil ca as fi avut alta parere acum. La stabilitate nu stiu daca sta mai rau decat matizul de craiova... o fi sparkul cu 15 mm mai inalt, insa pozitia pe scaun e ceva mai jos decat la matiz (a ajutat la asta si dispunerea centrala a ceasurilor de bord), si daca nu ma insel, sparkul are amortizoare pe gaz, iar matizurile de craiova parca le au pe ulei.

De frane, parca am mai spus si anul trecut... daca inainte ai condus dacia 1310, ti se par cele mai bune frane, daca ai condus ceva din gama reno, orice frane incerci dupa, o sa ti se para slabe

Eu consider ca sparkul poate fi si masina principala in familie, daca familia e mica ;) . Mie deocamdata imi ajunge, imi fac treaba cu ea ...

Pe aceeasi tema, azi a trebuit sa conduc passatul prin oras, si am ajuns la concluzia ca trebuie sa fi masochist sa folosesti o masina ca aia zi de zi in oras :D

Share this post


Link to post
(apropo cine mi le-a sters din semnatura de jos :) ) )

Citeste Regulamentul si logul de warn si ai sa afli ;)

 

Eu am condus si matiz si spark. Sparkul mi s-a parut mai instabil la viteze mari si pe viraje, si asta o spune cineva care mergea si cu 150 cu matizul. Ca masini de oras, ambele sunt mai mult decat OK, cu mentiunea ca - la motoarele de 800 cmc- matizul e mai sprinten.

Share this post


Link to post
Pe aceeasi tema, azi a trebuit sa conduc passatul prin oras, si am ajuns la concluzia ca trebuie sa fi masochist sa folosesti o masina ca aia zi de zi in oras :D

 

Pana la urma imi dai dreptate, Spark e buna ca a doua masina pentru a te misca in oras. La drumuri lungi Passatul e net superior d.t.p.d.v. Nu cred ca daca ai si Passat, preferi Spark-ul si in afara.

Despre frane , la renault prind f repede nu inseamna cas mai bune sau mai rele ca la altii . Mie la Opel si Vw imi plac franele ca se pot doza mai bine. Spark e cam opusul lui Renault (Clio 3 si Megane 2 ca astea le cunosc bine) la frane.

Edited by ovidiu.sb

Share this post


Link to post

Eu zic ca cel cu motorul de 1.0 L e un pic mai stabil, fiind si un pic mai greu.

Diferenta de putere se simte foarte tare intre cele doua, la cel de 0.8 L parca accelerez in gol. :P

Share this post


Link to post

Dar inghite direct proportional mai mult :mrgreen: .

La toate Sparkurile dupa ce ai oprit masina si ai scos cheia din contact, se aprind stopurile (becurile de frana) cand apesi frana ? (de mult vroiam sa intreb pe cineva cu spark)

Share this post


Link to post

Da.

Si nu numai la spark, la mai multe tipuri de masini am observat ca se aprind stopurile la apasarea pedalei de frana fara a avea cheia in contact.

Share this post


Link to post
Pana la urma imi dai dreptate, Spark e buna ca a doua masina pentru a te misca in oras. La drumuri lungi Passatul e net superior d.t.p.d.v. Nu cred ca daca ai si Passat, preferi Spark-ul si in afara.

Despre frane , la renault prind f repede nu inseamna cas mai bune sau mai rele ca la altii . Mie la Opel si Vw imi plac franele ca se pot doza mai bine. Spark e cam opusul lui Renault (Clio 3 si Megane 2 ca astea le cunosc bine) la frane.

 

Da, clar, la drumuri lungi, passat-ul e mai comfortabil. Eu am atacat doar afirmatia ca sparkul e buna doar ca a doua masina de familie ;) . Din pacate pt mine, passat-ul e a lui fraimeo, si nu-l conduc decat foarte rar.

Cred ca am mai spus, totul tine de sistemul de referinta, de pretentiile si nevoile fiecaruia, si in cazul tau, e clar ca nu se compara sparkul cu golful, nici macar la pret ;) . La mine drumurile care depasesc 200 km dus intors sunt rare, asa ca nu vad sensul sa iau o masina care merge bine in afara, si pe care sa o folosesc 95% din timp in oras si in jurul orasului... si sa-mi iau o a doua masina(culmea, si mult mai scumpa) pe care sa o folosesc de cateva ori pe an in afara pentru ca e ceva mai comfortabila si pot merge cu 20km/h mai repede, nu-mi permit. Daca as fi avut de facut drumuri saptamanale pana la bucuresti, mi-ar fi trebuit intradevar alta masina

 

In legatura cu franele, da, stopurile de frana se aprind si fara cheie in contact

Share this post


Link to post

Sparkul a costat mai mult ca golfu, pt ca l-am luat de nou si in leasing (mare greaseala :wallbanger: leasingu) iar golfu e luat SH.

Cum am mai zis fiecare cu dreptatea lui, daca tu consideri ca e de ajuns pt tine atunci inseamna ca asa e. Eu ies destul de mult din oras asa ca vad altfel problema

Edited by ovidiu.sb

Share this post


Link to post

Eu l-am luat aproape cu banii jos (in 8 luni l-am platit integral, cu rate micute), am prins si programul rabla, eram deja in ue, deci taxe vamale 10%, asa ca la pret am iesit mai ieftin decat un matiz (la banii aia nu luam decat un matiz aproape chel). Si dinnou, fiecare face ce vrea cu banii, dar eu nu as da 6-7 mii de euro pe o masina veche, consider ca riscul asumat e prea mare. Daca aveam stransi 8-10 mii euro, probabil ca mi-as fi luat altceva, asa la 5800(si euro parca era 3.4 pe atunci) cat am dat pe el, eu cred ca isi merita banii... era loc si de mai bine (franele, cutia de viteze), dar merge ;) . Si daca nu o sa faca figuri in urmatorii 5 ani, o sa ma declar total multumit :)

Share this post


Link to post

Sti cum e, cine nu risca nu castiga, eu am luat-o cu 80k la bord tot in 2005 (ea find din 2002) direct din germania, iar acum are 190k. Si o mai tin 1-2 ani. Car cu ea f des si merg cu ea pe drumuri neasfaltate (sate) destul de mult (din cauza asta am reusit sa sparg baia de 2 ori :( ).

Cu Sparku n-as putea sa car si sa ma plimb multi km pe acele drumuri. La cati km faci (banuiesc ca nu faci mai mult de 10k pe an) si pe ce drumuri mergi tu sigur o sa te tina Sparku inca 5 ani. Trebuie doar sa ai grija de ea, sa schimbi ce trebuie schimbat la timp.

Edited by ovidiu.sb

Share this post


Link to post

Il am de 1 an, 13.000 km , nicio problema pana acum. Merge f bine, consuma putin. Sunt foarte multumit de el. A facut toti banii. Ma gandeam la un Logan dar era mai scump (cu aceleasi dotari) si am preferat Sparkuletzu de 0.8. A meritat 7000 de euro. Nu am vrut masina second.

 

Avantaje:

 

- consumul redus, in primul rand in oras. Nu stiu cati de pe forum au modelul din 2008 care a venit cu un consum ceva mai redus ca modelele mai vechi.

- este silentios si la viteze mai mari (am mers si cu 120-130km/h) si motorul nu face galagie asa mare (k la matiz de exemplu, am condus si Matiz)

- spatiul din interior este super ok pt clasa ei, 4 persoane pot sta lejer.

- nu zdrangane din toate incheieturile (am avut o singura problema - credeam ca scartie scaunul si cand colo era de la centura de siguranta, posesorii stiu despre ce e vb  <img src= )"> )

- foarte usor de condus. volanul se invarte fff usor, manevrabilitatea e super.

- AC-ul isi face treaba (nu stiu d c unii ziceau ca scade f mult puterea motorului cand e pornit si nu mai trage deloc masina) Se simte o diferenta dar nu cine stie ce.

 

Dezavantaje:

 

- revizii destul de scumpe. Prima m-a ajuns undeva la 550 ron.

- schimbatorul de viteze - nu e un plus. Iti ia ceva timp pana cand te obisnuiesti cu el, la inceput merge greu dar isi da drumul dupa cateva sute de km.

 

 

Per ansamblu isi merita banii masina. Un raport calitate-pret excelent. Cat dai pe ea, atat face. Abia astept sa vad noul spark ce se lanseaza anul viitor (http://www.chevrolet.ro/noul-spark/noul-spark-index.html) -sper sa nu se considere reclama :) ) Arata super si daca o sa fie la fel de bun cum zic cei de la GM - e o masina excelenta.

 

Spark rulz!

Share this post


Link to post

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

 

×
×
  • Create New...