Jump to content
Sign in to follow this  
hitman

Despre telefoane mobile

Recommended Posts

Huawei Ascend Mate 2, testat de inculpatul, ma tinea bateria si 4 zile la utilizare normala. Acum am Ascend Mate 7, mai slim si mai performant, dar incarc bateria la 1.5-2 zile

Share this post


Link to post

Prea mare.. si single sim...

Share this post


Link to post

Cu caldura iti recomanda Sony. Orice Xperia, de preferat gama Z. ( care a primit Android 5+ la toata gama)

Am avut ( si am) toata gama pana la Z3+ inclusiv. Sunt si dual SIM unele variante. Bateria tine 2 zile daca nu e omorata cu netul.

NICIODATA, de peste 10 ani cu Sony nu am apelat la garantie, la niciunul dintre ele. Who beats that? ;)

Astept cu infrigurare Z5-ul ce se speculeaza ca apare in curand.

Edited by Englishman

Share this post


Link to post

Exista vre-un model sub 5"?

Share this post


Link to post

Gata, pana la urma a castigat marfa romaneasca. Am mai gasit si ceva HTC si LG care s-ar fi potrivit (in mare), insa veneau cu baterii obisnuite (si ecran 540p, nu 720p) ori pentru "clientul" meu bateria e cea mai importanta caracteristica.

 

Macar daca are spyware pe el sa ne spioneze SRI-ul, nu serviciul de informatii mongol!

 

PS

LA inceputul discutiei am facut o eroare, clientul n-are acum tot allview, ci o mizerie poloneza.

Share this post


Link to post

Sa-l stapaneasca sanatos! Sa ne spui o parere generala despre el cand ai ocazia.

 

Are cineva idee daca androidul scumpește telefonul? Exista telefoane si cu win mobile si cu android, editii diferite sa zic asa?

Share this post


Link to post

Pai Android nu-i open source?

 

Probabil costa și customizarea andoidului pentru fiecare device, însă nu cred ca Google își trage partea. Se mulțumesc cu ce le iese din reclame și vânzarea de date despre utilizatori :D

Share this post


Link to post
Alt versus... tot cadou, de data asta pentru o doamna.


Va trebui sa inlocuiasca un S4 mini care are mai multe probleme (ecran fisurat, bateria incepe sa cedeze, si androi 4.2 care e un jeg sinistru)

Cerinte:

Marime decenta

Autonomie cat mai buna

camera foto decenta

android de la 4.4 in sus.


Si un versus inegal: Motorola Moto G Gen 3 vs Sony Xperia Z3 compact.


Dpdv al specificatiilor, Sony e peste la toate capitolele: procesor mai rapid, baterie mai mare, e mai compact, camera foto mai buna... DAR... am citit mai multe reviewuri care par sa se fi inteles sa scrie ca se supraincalzeste in caz de frecus. Asa ca-s mai inclinat catre Moto G, care desi are specificatii mai modeste, pare ca isi face foarte bine treaba. Insa sunt deschis la sugestii si argumente, atata timp cat nu-s palete de pingpong de 6" cu baterii AG3 :D

Share this post


Link to post

Nu se incadreaza la "marime decenta", e prea mare.

Share this post


Link to post

Eu sunt posesor de Moto G 1st gen, si mi se pare o alegere ok, am primit prin ianuarie parca update-ul la 5.0.1, s-au miscat decent cu update-urile (printre primele device-uri non-nexus updatate), si e unul din motivele pentru care l-am ales. Probleme n-am avut cu el, il tin fara husa si fara folie (am grija totusi sa nu il pun in acelasi buzunar cu cheile) si ecranul s-a pastrat perfect. Pe spate s-a tocit un picut plasticul, dar nu grav. Bateria tine fara probleme 1 zi cu wireless + date mobile pornite, utilizat mediu.

 

Il voi inlocui probabil cu viitorul Nexus 5, se anunta aparitia generatiei noi la eventul Google de pe 29 sept. Probabil va ajunge la noi pe la inceputul anului.

Share this post


Link to post

Si eu am tot Moto G prima generatie. In mare sunt multumit de el, ce-as putea sa-i reprosez e camera foto inferioara multor chinezarii mai vechi si mai ieftine.

Si faptul ca odata cu Lollipop si-a mai pierdut din fluiditate, mergea mai bine cu 4.4. Pe mine politica de upgrade-uri incepe incetisor sa ma enerveze.

Si la Nexus 7 trecerea de la 4.4 la 5 a fost un dezastru,

la Moto G n-a adus nimic bun, si am senzatia ca incet incet Google incep s-o ia in directia proasta in care mergea microsoft acum 10-15 ani.

La S4 mini pe care vreau sa il inlocuiesc si trecerea de la 4.1 la 4.2 a fost un lucru prost ca a adus cu ea un bug care duce la descarcarea in cateva ore a bateriei cand e activata localizarea dupa retele. Acelasi bug l-am avut si la o chinezarie tot cu 4.2, desi la 4.0 de exemplu nu era prezent (si nici la 2.3 :D )

 

Probabil si urmatorul va fi tot android, insa daca din nou o sa-mi para rau ca am facut update de sistem de operare, trec la Apple sau Microsoft.

 

Nexus 5?! greseala de tipar?

 

Ca sa revin la versus, deocamdata inclin catre Xperia Z3 compact. Din cate am inteles problema cu incalzirea e deranjanta in special atunci cand filmeaza 4k, insa in rest nu e neaparat un dealbreaker, iar autonomia e buna.

Edited by mr_

Share this post


Link to post

Nu greseala de tipar, Google isi tine device-urile numerotate dupa dimensiunea ecranului (5, 6, 7, 9, 10). Zvonurile indica aparitia la event-ul de sapt viitoare un nou Nexus 5 produs de LG si un nou Nexus 6 produs de Huawei.

 

Bugurile la upgrade a versiunii de SO sunt prezente la toti producatorii, si cred ca sunt imposibil de evitat avand in vedere termenele de release. De aceea fie nu faci update la un sistem imediat ce apare, fie speri sa apara un patch la scurt timp dupa update. Cazul Moto G 1st gen cu 5.0.2 care a venit la scurt timp dupa 5.0.1. Motivul pentru care gama Nexus mi se pare ca mereu va avea un plus fata de ceilalti producatori este soft-ul direct de la Google, bloatware minim, customizari minime, update-uri frecvente (unele cauzeaza si buguri, dar se cam repara).

Edited by andrew

Share this post


Link to post

Cam astea sunt si motivele pentru care imi plac si telefoanele de la Motorola, cum sunt Moto G-urile. N-au specificatii deosebite insa vin cu un android relativ curat, iar cele 2-3 aplicatii motorola sunt bine facute si utile.

 

Politica asta insa de "update cu orice pret" mi se pare una de c.cat care pe mine unul incepe sa ma enerveze si nu mi se pare ca sunt un avantaj pentru Nexus (cel putin pentru Nexus 7 n-au fost incat ma gandesc serios sa merg pe rom custom si sa imi bag picioarele in updateurile lor).

Stiu ca si la ailalti sunt probleme, insa la andoizi sunt atat de sistematice incat ma intreb daca nu-s intentionate.

 

Eu nu am luat in cosiderare gama nexus pentru ca nu sunt atras cine stie ce de idea de premium la un telefon. In general Nexus au fost orientati catre performanta pura, specs ipresionante si asta de obicei a fost in dauna autonomiei, n-a stralucit niciunul la capitolul asta (unele au fost proaste si altele medii :D ). Nu spun ca-s telefoane proaste, insa nu-s ce caut eu.

Edited by mr_

Share this post


Link to post

MotoG 1st gen de 16 GB am si eu din februarie 2014, foarte multumit de el, am renuntat la camera foto din masina si GPS, acum rulez Sygic alternativ cu iGO si concomitent DailyRoads Voyager. Fiind telefon de serviciu nu aveam asteptari prea mari.

Share this post


Link to post

Eu merg pe Igo si Waze in masina. Ambele folosesc date real time din trafic, iar Igo consuma infim de putine date (util in roaming). Waze insa zice unde-s militienii in boscheti (cand stie) si cvasitotalitatea radarelor automate.

Share this post


Link to post

Waze inca nu stie noile camere din Bulgaria (AU INSTALAT O TONA DE CAMERE, FRATE).

 

Ce iGo ai tu de-ti merge TMC/traffic info pe el ?

Share this post


Link to post

Primo 9.6.22.290143 pentru Android. Nu merge TMC-ul (telefonul are radio FM insa nu imi dau seama daca ar putea fi facut sa mearga TMC-ul) insa are date de trafic de pe interneti. Si nu foloseste multe, se multumeste cu cateva zeci/sute de kB. E drept ca nu-s chiar real time, insa in mare e OK.

Share this post


Link to post

Eu sunt multumit de google maps. E diferenta mare intre astea? Consuma ceva mai mult trafic, in rest?

Share this post


Link to post

Eu folosesc igo atunci cand n-am date/roaming (in Elvetia e 14€/MB, multumesc frumos) si Waze in rest. Cred ca informatiile de trafic sunt aceleasi intre waze si Gmaps, insa la Waze ai si avertizarile de militie/accident/obstacol etc.


Arunc in versus si Samsung Galaxy S5 Neo.

Avem deci S5 Neo vs Moto G gen 3 (vers 2GB rami) vs Xperia Z3 compact.

Ce ma atrage foarte tare la Neo - de fapt e primul in lista acum - e faptul ca are baterie normala, care poate fi inlocuita. Insa e al naibii de nou si n-am reusit sa gasesc nicaieri un review serios.

  • Like 1

Share this post


Link to post

Nici de-al naibi nu gasesc optiunea pentru a suna cu numar disponibil . E vorba de un Lenovo a2010 dual (5.1) . Aveti idee unde e ascunsa setarea respectiva ?

Share this post


Link to post

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

 

×
×
  • Create New...