Jump to content
Sign in to follow this  
Sharpe

Bord Cu Led-uri

Recommended Posts

poza noaptea e facuta cu mobilul... :( ace rosii cum sa fac...ar fi bine sa le dau cu oja... :D materiale folosite carton..corel.. si un neon de calculator de 12 w... :D si atat.. :P modelul de ceasuri l-am gasit pe un site...tot de tuning...

Share this post


Link to post

NU da cu oja(se va coji in timp), iti spun cand o sa ne gasim in viitor la o intalnire galateana cum sa procedezi sa faci acele rosii  <img src= ">

Share this post


Link to post
NU da cu oja(se va coji in timp), iti spun cand o sa ne gasim in viitor la o intalnire galateana cum sa procedezi sa faci acele rosii  <img src= ">

 

Zi pe forum omule si pentru non galateni

Share this post


Link to post

scoti bordul...si scoti becurile din spate...pui leduri rosii si gata... :P

Edited by sikas20

Share this post


Link to post

Si eu am incercar schimbari pe led dar nu sunt multumit de rezultat.

post-10385-1189700670_thumb.jpg

post-10385-1189700694_thumb.jpg

post-10385-1189700712_thumb.jpg

post-10385-1189700729_thumb.jpg

post-10385-1189700769_thumb.jpg

Share this post


Link to post

Eu m-am rugat de soran sa-mi spuna si mie cum as putea face doar acele rosii- si nici de-al naibii n-a vrut sa ma ajute. Asa ca am sa ma mai rog de cate unul sau altul sa-mi spuna ce leduri (denumire, cod, dimensiune) sunt necesare si-mi voi face singur coloratura in bord. La bijuterit ma pricep, dar e ceva mai bine cand te mai si ajuta cineva. Eu bani nu fac din asta. Cu acele verzi e foaaarte plictisitor noaptea, macar rosul ala sare unpic in ochi, te face mai atent.

Decs- tie ti-a fost greu sa schimbi ledurile? Ce tip de leduri ai folosit? Ca n-a iesit rau.

Share this post


Link to post

Am folosit leduride 5mm cele albastre 12bucati si 4 leduri rosii mici de 2mm. dar ma gandesc fac atceva in locul acestora ca lumina nu e uniforma.

Share this post


Link to post

Da, si a iesit si ieftin omul, nu a mai apelat la cine stie ce instalatori care iau milionul pt cateva leduri lipite in bord.

Nu-mi dau seama ce culoare au acele, par a fi galbene sau asa se vede in poza?

 

Deci ar trebui leduri rosii mai mari- de 5 mm n-ar merge? Banuiesc, ca locasurile de la ledurile tale se potrivesc cu ce am eu pe masina- ca doar aceeasi fabrica le produce si asambleaza.

Share this post


Link to post

Imaginele sunt de o calitate slaba. Acele ar trebui sa fie rosii, dar nau prea am reusip pt ca nu este loc pt ledul "normal". (cele 12 ledul albastre si cel 4 rosii toate sunt in cadrul indicatoarelor). ai loc si pt leduri mai mari (cele albastre) asta a fost prima experienta, de o luna am masina...

Share this post


Link to post

Neah, eu doar acele le vreau rosii- ca sa nu se observe prea tare la service (am masina in garantie). Deci niste leduri de 3-4-5 mm ar intra in locasul pentru ace. Daca nu, asta e- iau bordul (cadranul ceasurilor) la Dioda si-i cer doamnei sa probez leduri pana-mi place cum se vede.

Share this post


Link to post

Pentru a face limbile rosii se folosesc leduri SMD foarrte luminoase montate sub ac. Ceasul cum ai reusit sa il faci rosu?

Share this post


Link to post

Multam, MAX. Uite un om care ajuta pe altul gratis, spre deosebire de altii la care tre sa te rogi in genunchi sa primesti un sfat!

Share this post


Link to post

Pt ceas am cumparat o lumanare mare cu plastic rosu pe el, din care am taiat vreo 3 straturi si le-am introdus in fata displayului. Atfel nu am reusit, am incercar si cu marker rosu. Eu as fi vrut sa fie albastru dar nu am gasit solutia. daca aveti idei va rog sa imi spuneti, poate reusim impreuna ceva. Mersi

 

Leagt de leduri am vazut oferta zexstar dar problema este ca eu sunt din sf. gheorgh (jud. Covasna) si nu stiu cum as putea sa cumpar de la ei. Cateva bucati nu stiu daca trimit prin curier!

Edited by decseiszabi

Share this post


Link to post

Rog si ei zi mi la botoane = led de 3 mm? si smd urile de sub ace de care sint? Din cele gata montate pe fir s ar preta? Am lucrat cu led uri foarte mult dar nu cu smd. Asa ca ar ajuta niste detalii. Multumesc si ma bucur ca s a dezlegat ceva in sfarsit legat de acest topic.

Share this post


Link to post

In locul celor 4 becuri din bord se pun direct led-uri? Intra in acel soclu la fel ca becurile? Daca o sa folosesc LED-uri, acestea nu vor lumina cumva inegal ceasurile? Si daca pot sa pun 4 led-uri in locul celor 4 becuri, ce tip de led-uri trebuie sa caut? Am citit tot topicul si nu specifica nimeni clar ca se schimba doar cele 4 becuri cu 4 led-uri sau mai multe si nici tipul lor.

Share this post


Link to post

Merg led-uri de pozitie dar n-o sa aiba efectul scontat , sunt foarte slabe si nu o sa ai lumina uniforma , a incercat un prieten pe cielo cu led-uri rosii din Vitan. Tot soran ramane baza ...acum nu stiu cat tin ale lui .

Edited by WRS

Share this post


Link to post

Pai poate Soran ne spune si noua ce led-uri sunt mai bune pentru o iluminare cat mai uniforma si aspectoasa. In plus pe site-ul zexstar nu cred ca o sa gasesc "led pt pozitii".

Share this post


Link to post

Cateva indicatii si de la mine:

- pentru ace, asa cum s-a spus, cateva SMD-uri montate sub ac, dar... "tamburul" transparent al acului trebuie "izolat" optic de restul cadranului; trebuie facut in asa fel incat nici lumina de la ace sa nu patrunda spre cadrane si nici viceversa; cum anume, depinde de constructia instrumentului

- pentru cadrane, in principiu nu merge cu becuri inlocuite cu leduri pur-si-simplu; instrumentul are o intreaga "optica" (un plexiglas care distribuie lumina de la becuri pe cadran, care mizeaza pe modul in care lumineaza un bec (mod ce nu seamana deloc cu al unui led)

Pentru a mai difuza lumina unui led, smirgheluiti-l bine; nu o sa mai fie la fel de puternic, dar va imprastia lumina aproape ca un bec.

Cautati leduri cu un unghi de iluminare cat mai mare: multe SMD-uri (din cele care au peste 100mCd altfel nu o sa fie suficient de luminos) SuperFlux, Piranha, chiar si de 3, 5 sau 10 mm, dar "prelucrate".

Ledurile se leaga cu fire si se lipesc cu un smac oarecare in pozitia unde dau efectul cel mai bun.

Poza 1 - Se vad ledurile ce inlocuiesc becurile originale; sunt destul de maltratate pentru a imprastia lumina cat mai bine; rezultatul nu e tocmai perfect, dar merge; nu uitati ca trebuie pusa si o rezistenta la fiecare led; faptul ca unele sunt mai mari si altele mai mici nu are nici-o relevanta: d-alea am avut :D

post-482-1190050016_thumb.jpg

Poza 2 - O placuta cu leduri SMD pentru ac (instrumentele mari: vitezometru si turometru)

post-482-1190050250_thumb.jpg

Poza 3 - "Concentrator/izolatoar" pentru ace, pentru instrumentele mari; pentru cele mici: benzina si temperatura apa am folosit o jumatate de inel); a se observa izolarea optica pe laterala

post-482-1190050286_thumb.jpg

Sper sa va fie util :)

Edited by Abram Burel

Share this post


Link to post

Mersi Mult pt informatii, sa stii ca este f. buna. Intrebare de unde putem sa facem rost de leduri SMD (la noi nu se gasesc). Eventual nu ai utea face rost de ele (sigur contra cost!!!). daca ai putea sa mi le trimiti prin posta cu ramburs. Eventual da-mi un nr de tel sa vorbim. Mersi mult

Share this post


Link to post

Tot ce pot sa fac e sa va dau mai multe surse:

www.comet.srl.ro (posibil sa livreze si prin posta, contactati-i telefonic)

www.vitacom.ro

www.conexelectronic.ro

www.metrafo.ro (fostul capodimonte, deocamdata nu merge, dar ii trece, livreaza sigur prin posta, dar comanda minima e parca de 100 RON!)

www.ledshop.ro

www.zexstar.ro

www.leduri.ro

Sper sa aveti de unde alege :)

Share this post


Link to post

am comandat de la Conexelectronic ledurile SMD. nu stiu cand ajung la mine. M-ar interesa mult Abram Burel placuta pt SMD-uri cum ai facut-o (niste detalii, secrete :) , cum as putea sa le fac si eu. pe langa leduri ce ai mai folosit acolo? Meris mult

Edited by decseiszabi

Share this post


Link to post

Am comandat leduri de 5 mm albe si albastre (sa vad ce culoare imi place mai mult), conectare direct la 12V (fara rezistenta) si vreo 8 smd-uri rosii. De maine sunt in concediu si ma apuc de lucru imediat ce imi ajung ledurile.

Va tin la curent, fac si poze, trebuie sa imi iasa mie ceva.

 

Am facut aseara un test cu un led de bricheta smirgheluit > lumineaza frumos, ca un bec normal (stie AB ce spune :drinkers: ).

Share this post


Link to post

Nu prea am ce detalii sa dau. "Discul" de la Kalos, nu prea cred ca se potriveste la Cielo si oricum nu mi-am notat dimensiunile :( Chestiile negre "1001" care se vad sunt 2 rezistente SMD de 1K in paralel, deci 500 ohmi, ceea ce inseamna ca la o tensiune in instalatie de maxim 14,4V, prin leduri avem un curent de (14,4 - 3 x 2,1) / 0,5 ~ 16mA ceea ce e perfect acceptabil.

 

Hai sa spun cate ceva din ce-mi aduc aminte. Acul e pe un "tambur" vopsit negru pe deasupra, dar transparent in firea lui. El preia lumina de la placa de baza, tot transparenta pe care e facut desenul indicatoarelor. Aici a fost partea delicata. A trebuit sa decupez putin placa asta in jurul axului indicatoarelor, pentru a face loc inelului de plexi. Mi-a cam tatait un pic c..u' ca o sa scap freza peste cadrane. Banda de aluminiu cu care e infasurat inelul separa lumina care vine la cadranele indicatoarelor de la ledurile alea mari, de lumina care vine de la ledurile de pe placuta montata sub inel. S-ar putea sa mearga si fara inel, dar am vrut sa fiu sigur ca nu-mi intra rosu peste cadrane si albastru peste ace (habar n-aveam cata lumina vor da ledurile pana la urma, avand in vedere ca am lucrat doar... ziua :) ).

 

Ceea ce a iesit se poate vedea aici: http://www.gmclub.ro/forum/index.php?s=&am...st&p=193107 (nu e cea mai grozava poza, dar alta nu am nici pana in ziua de azi).

 

O sa ma intrebati ce e cu rosul ala de la turometru. Pentru el am pus un led separat chiar sub cadran si i-am facut un paravan ca sa nu influenteze restul ansamblului.

 

In fine, o sa ma intrebati ce e cu chestiile alea portocalii de pe indicatoarele mici. Ei bine, cum pe cadran erau niste liniute rosii din nascare, iar eu nu mai aveam leduri SMD de culoarea asta, am lipit (super glue) cate unul galben chiar sub liniuta. A iesit, ghici... portocaliu si in plus, lumina se imprastie putin si pe celelalte gradatii, ceea ce in cele din urma poate parea chiar simpatic.

 

Cam asta ar fi...

Share this post


Link to post

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

 

×
×
  • Create New...