Jump to content
Sign in to follow this  
dAKuL_maniaK

Probleme Electrice Matiz

Recommended Posts

Iti multumesc din suflet! (ciudat ca siguranta plafonierei [room lamp] era si casetofonul , siguranta [audio], a casetofonului ne'avand nimic). Multumesc incaodata!

Share this post


Link to post

Eu ti-am zis din carte, unde e mai mult decat pe eticheta capacului.

Share this post


Link to post

Salut ! Este corecta pornirea prin impingere a unui Matiz Euro 2?

Share this post


Link to post

NU, deoarece poate sa se rupa distributia sau sa iti sara de la punct.

Acum, parerile sunt impartite, unii spun ca da, altii ca nu. Eu sunt de parere ca toate cele noi nu mai merita impinse, sunt unele riscuri destul de mari.

Cel mai probabil ai probleme cu bateria, sugestia e sa iti iei una noua.

Share this post


Link to post

Nu este corecta dar este ,probabil, absolut necesara.In 99.99% din cazuri nu se intampla nimic.Parerea mea. Cureaua se rupe mai degraba in mers normal,presupun

 

Ce ti se pare atat de dubios? Nu merge pe ideea ca Daewoo a pus o piesa acolo doar ca sa mai adauge niste bani.

Piesa are rolul ei, dar daca se defecteaza si clientul nu are bani de alta, cea mai simpla procedura este asta.

Eu sunt de parere ca cei care lucreaza in domeniu ar trebui sa-si exprime parerile, nu vreau sa te contrazic, dar sunt unii proprietari de masini care prefera sa caute metode cat mai ieftine si sunt sigur ca ai vazut destui de genul asta.

Chiar un vecin de aici de la mine are aceeasi problema identica dar cu un Megane, a renuntat la modulul de tensiune. Unul nou il costa mult cica...

Aceeasi poveste ca si cu restrictorul de aer de pe admisia de la Matiz. O fi degeaba ,n-o fi degeaba etc etc...

Share this post


Link to post

Nu este corecta dar este ,probabil, absolut necesara.In 99.99% din cazuri nu se intampla nimic.Parerea mea. Cureaua se rupe mai degraba in mers normal,presupun

 

Lucrezi la statistica de dai valorile alea de 99,99%? Tu chiar crezi ca asa mici sunt sansele de a se intampla ceva?

Nu mai bine imprumuta niste cabluri de prin vecini si face un transfer de curent si gata?

Si cum ai dedus ca este absolut necesara? Daca nici intr-o tara unde sunt mai multe masini decat locuri de parcare nu te descurci sa iei niste curent atunci traiesti in lumea a 3-a si nu in Romania.

Share this post


Link to post

Intrebare. Butonul de la dezaburire luneta nu vrea sa stea. Trebuie tinut apasat sa mearga. Se schimba doar butonul de plastic sau trebuie schimbata chestia aia de sub buton care porneste mecanismul(nu stiu cum se cheama, dar e ca un circuit de marimea unei brichete - am vazut in manual)? Cum se schimba "acasa"? Se gaseste de cumparat asa ceva?

Share this post


Link to post

N-am desfacut niciodata acolo dar cred ca este butonul vinovat ( se gaseste de cumparat ); el practic inchide un circuit electric, ca orice intrerupator dealtfel. Desfa inainte de a cumpara butonul si vezi poate il demontezi si afli singur raspunsul.

Share this post


Link to post

Salutare, am urmatoarea problema: Cand vreau sa opresc matizul, mai intai opresc farurile implicit si pozitiile folosind maneta din stanga... logic... dar totusi led`urile din bord imi raman aprinse inca 3 - 4 sec. Aveti vreo idee ce se intampla?

Share this post


Link to post

Banuiesc ca led-urile le-ai schimbat tu?! O ipoteza asa rapida ar fi ca ai avea un condensator legat la circuit. Dar asta e doar o ipoteza...

Spune-mi daca masina e a ta de la inceput sau ai cumparat-o de la cineva.

Share this post


Link to post

Revin din nou si rectific. Mi`am dat seama ca, atunci cand apasam pedala de frana se aprindeau becurile din bord. Nu am mai asteptat si am fost la AutoPro(Iasi), baieti foarte draguti, si mi`au rezolvat problema; unul din becurile de stop pe frana avea probleme si a trebuit schimbat. Toata operatiunea a durat 5 min. si ma costat 5 lei. Fiind foarte buni baietii am zis sa le dau 10 lei.

Cine e din Iasi si are probleme electrice la masina ii recomand cu placere. Daca doriti si alte detalii intrebati`ma.

 

Multumesc lui matizdepitesti pentru ajutorul acordat.

Share this post


Link to post

Nu ai pentru ce, e bine ca ti-au rezolvat problema si ai spus care a fost rezolvarea, asa invatam toti.

Numai bine.

Share this post


Link to post

am un Matiz care in momentul cand invart de cheie arde ECM-ul. S-a mai intasmplat acest lucru dar a pornit fara sa-i fac vro reparatie decat scimbarea sigurantei . Am mers cu el o perioada si acum iar arde siguranta. Chiar daca n-o arde tot nu porneste. Astept un sfat

Share this post


Link to post

Siguranta de la ecm. Care da comanda la pompa de benzina. Verifica firele spre pompa sub bancheta spate sa nu fie "zdrobite". Ne anunti :D

Share this post


Link to post

Am vazut aseara ca am pozitia spate dreapta arsa la Matiz. Ce bec trebuie sa cumpar? Se schimba greu?

 

Ok am gasit in manual faza stupida e ca nu-mi dau seama ce dracu mi s-a ars. Adica nu stiu cum se numeste. Nu e becul de marsalier, nu e semnalizarea nu e stopul de frana ci becul rosu care se aprinda o data cu pozitia sau faza scurta.

Share this post


Link to post

Am vazut aseara ca am pozitia spate dreapta arsa la Matiz. Ce bec trebuie sa cumpar?

Nu e becul de marsalier, nu e semnalizarea nu e stopul de frana ci becul rosu care se aprinda o data cu pozitia sau faza scurta.

Pai ti-ai raspuns singur la intrebare - e becu' de pozitie care e in acelasi bulb cu cel de frina - e un bec cu 2 filamente:

 

matiz_becuri.jpg

Share this post


Link to post

Salut.

Am o mare rugaminte,daca stie cineva ce tip de becuri sunt folosite la intrerupator climatizare,avarii,ceata,dezaburire luneta,buton reglaj faruri pe inaltime la Matiz,(denumirea lor T4, T4,2 ???) ca cel albastru din poza.

Va multumesc anticipat.

Puteti sa-mi scrieti si pe: ivanrusul@gmail.com

 

Buton-avarie-Matiz.jpg

Share this post


Link to post

Nu sunt becuri ci leduri. Cel putin la cel de reglare faruri. si am impresia ca nu se poate schimba

Share this post


Link to post

buna seara, am patit-o cu matizul ca m-a lasat in drum, asta dupa ce marorul baterie s-a aprins dar povestea incepe de sambata cand mergand pe un drum de tara m-i s-a aprins acelasi martor, masina am observat nu mai avea vlaga, abia mai accelera. Am ajuns cu ea acasa, am mai clatimat bornele si nu am mai avut probleme. M-aam intors in Bucuresti, am circulat cu matizutul pana in seara asta de joi cand l-am lasat in parcare bine mersi dimineata, iar seara cand l-am pornit s-a aprins martorul baterie, am mers cu ea vreo 7 km, dupa care, atunci and am vrut sa plec de la semafor a murit. Pe drum tot asa, cam fara vlaga, la relantai parca smucea, luminile la bord foarte slabe, trebuia sa o tot accelerez la semafor sa nu se opresca. In clipa in care a murit motorul farurile au ramas aprinse.

Intrebarea mea este ce-a patit matizutul meu  <img src= ("> (

Va rog un raspuns.

Share this post


Link to post

Service a patit; cum adica sa clatini bornele la baterie? Alea trebuie sa fie tzapene, stranse.

Share this post


Link to post

pai...le-am apasat mai exact spus.

 

...adica ar putea fi mai mult decat probleme de la alternator!? :roll:

Share this post


Link to post

Va salut.

 

1. Am incercat sa fac o diagnoza la matiz euro 2 , 2001 , cu mufa ALDL 12 pini insa indiferent de ce scaner folosesc, conexiunea cu masina nu se realizeaza. Electricianul a verificat toate firele , totul e in regula. Vreo solutie?

 

2. Sonda din rezervor nu imi aprinde becul in bord cand mai am putin combustibil . Becul functioneaza, indicatorul de nivel benzina functioneaza, pompa evident si ea. Se poate face ceva sau se schimba cu totul ?

 

Multumesc.

Share this post


Link to post

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

 

×
×
  • Create New...