Jump to content
Sign in to follow this  
dAKuL_maniaK

Probleme Electrice Matiz

Recommended Posts

Buna ziua

Pentru a doua oara in timp de 1 an mi s-a furat benzina din rezervor. Tocmai incarcasem full rezervorul ( prima data intr-un an de zile dupa ce mi-a fost furata benzina prima data) si in prima noapte in care l-am lasat in parcare mi-au golit rezervorul. Este clar ca cineva da in fiecare noapte cite o tura prin cartier si cind vede cite un matiz cu rezervorul plin da atacul la el.

Intrebarea mea este : cum pot face sa anulez indicatorul de combustibil sau si mai bine ma gindeam sa inseriez un contact pe traseu si sa il deconectez in momentul in care las masina in parcare.

Edited by Vivaldi

Share this post


Link to post

Mascheaza tabloul de bord!  <img src= )">

Share this post


Link to post

Se poate monta intrerupator. Firele de la pompa si rezervor le gasesti sub mocheta la pragul usii sofer si apoi in sus spre calculator. La Euro3 (pe schema) sunt doua fire : Rosu-Gri si Galben-Gri.

Share this post


Link to post

Mascheaza tabloul de bord!  <img src= )">

Asta ar fi o invitatie clara pentru ei sa verifice ce am in rezervor de nu vreau sa le arat.

Alarma ...

Am deja dar degeaba, fura benzina direct din rezervor. Taie furtunul de alimentare si imi scoate f. usor benzina.

 

Se poate monta intrerupator. Firele de la pompa si rezervor le gasesti sub mocheta la pragul usii sofer si apoi in sus spre calculator. La Euro3 (pe schema) sunt doua fire : Rosu-Gri si Galben-Gri.

Eu am gasit intr-o schema (probabil mai veche) un conductor violet (PPL) care vine de la sonda din rezervor si intra in mufa C202. Aici vroiam sa inserez intrerupatorul.

Te rog daca ai o schema mai noua trimite-mi si mie pagina cu pricina

Multumesc mult.

post-2123-0-76594800-1337855226_thumb.jpg

Edited by Vivaldi

Share this post


Link to post

Buna ziua

Pentru a doua oara in timp de 1 an mi s-a furat benzina din rezervor.

 

Ohooooo...din anii 90 nu am mai auzit de asa ceva.

E foame mare nene...

Share this post


Link to post

Salut, in momentul in care merg semnalizarile se cunoaste diminuarea luminilor in bord, iar atunci cand masor tensiunea pe baterie cu un multimetru analogic (cu ac) acesta imi variaza cu scurte caderi de tensiune atunci cand motorul la relanti parca se ineaca (relanti neregulat chiar dupa resetare si idle learn). Sugestii va rog.

Share this post


Link to post

Din seria "face cand vrea el" gandacul inchide usile toate o data pe zi. In rest inchide doar usa de la sofer.

De deschis le deschide pe toate intotdeauna.

Se pare ca inchiderea centralizata are problemele ei.

A mai avut cineva beleaua ? si daca i-a dat de cap...

 

 

Salut.am avut si eu problema asta la mine. desfaci fata de usa de la sofer si vezi ca ai modulul de la inchidere ...el de felul lui statea fixat pe usa...sa dezlipit de acolo(apropos e lipit cu banda dublu adeziva ceva de genul)si cu fata de usa data jos misti de modulul ala si in acelasi timp inchizi si deschizi usile ...si o sa vezi ca functioneaza intr-o anumita pozitie. Modulul se afla undeva sub incuietoare in portiera...si incerci sa tragi de el un pic spre balama ...dar usor ...si in acelasi timp trage de chestia aia de care inchizi usile din interior. Va functiona. Daca ai alarma aia magic car FAI 300 parca...asa am si eu...iti pot da manualul ei sa vezi ca e relativ desteapta, adica are functie pentru deschidere la portbagaj din telecomanda,car finder pentru parcari...Chestia cu deschiderea la portbagaj e ca trebuie sa ii pui motoras in haion si sa tragi fir pana la alarma cu releu si siguranta pe ele si functioneaza...la mine functioneaza. Spor!

Share this post


Link to post

Buna seara , am nevoie de un electrician cu experienta pentru a-mi rezolva problemele la un matiz din 2005 cu AC . Va rog lasati un mesaj daca doriti sa ma ajutati

Share this post


Link to post

salutare! sunt posesorul unui matiz euro 3,fabricatie 2006. toate bune pana acum vreo trei saptamani cand nu a mai vrut sa porneasca.cand este luat contactul ledul din bord ,,security" clipeste,iar cand ii pun contactul sta aprins continu.am banuit ca nu mai recunoaste cheile si am chemat pe cineva cu un tester de mi-a scris cheile.in continuare aceeasi problema.am luat de la un prieten imobilizatorul,calculatorul,chiar si bobina aia mica de la contact care citeste cipul,le-am montat pe masina mea le_a scrs din nou meseriasul dar tot fara rezultat.am montat imobilizatorul si calculatorul de la masina mea pe masina prietenului si cu cheile mele dupa ce le-a scris a pornit. la mine pauza. am dus masina la un service sa o puna pe un tester de diagnosticare , i-a dat prima data vreo 6 erori , le-au eliminat baietii mai putin 2 :eroare protectie pornire si eroare ptr. chek. la fel nu porneste.ma puteti ajuta cu vreun sfat sau o explicatie? multumesc.

Share this post


Link to post

BUNA ZIUA. AM UN MATIZ ANUL DE FABRICATIE 1999.ACUM VREO DOUA SAPTAMANI NU A VRUT SA MAI PORNEASCA. AM IMPINS-O. TOT NIMIC.LA UN MOMENT DAT A PORNIT.AM MERS CEVA SI IAR S-A OPRIT. BUTONUL CHECK NU SE STINGE.MAI STA APRINS SI CEL DE LA ULEI SI CEL DE LA BATERIE.ACUM NU MAI PORNESTE. CINEVA NE-A ZIS CA NU VINE BENZINA. AM SCHIMBAT FILTRU.NIMIC. POMPA DE BENZINA FUNCTIONEAZA. AM OBSERVAT CA NU DA SCANTEIE FISA CARE IESE DIN BOBINA SI INTRA IN DELCOU. AM SCHIMBAT BOBINA.NIMIC.DOAR INVARTE DAR NU PORNESTE. AM CHEMAT '' MESERIASUL LUI PESTE'' SI A PUS CALCULATORUL PE EA.REZULTATUL FINAL: DELCOUL. CUMPARAM SI DELCOUL.L-AM MONTAT.NIMIC.ACEEASI PROBLEMA. ACUM MI-AU SPUS CA POATE FI CONTACTU VINOVATUL.TREBUIE SA CUMPAR SI CONTACT????????AS DORI SA MA AJUTATI SA REZOLV SI EU PROBLEMA! POATE SUNT OAMENI CARE AU PATIT CA MINE SI MA POATE AJUTA.MENTIONEZ CA NU-MI DA SCANTEIE NICI LA BUJII.MULTUMESC

Share this post


Link to post

Salut

Am si eu o problema la Matiz;am constatat ca faza scurta nu se mai aprinde;pozitia si faza lunga functioneaza; a mai intilnit cineva problema asta si cum se rezolva?

Edited by doruionescu

Share this post


Link to post

Sigurantele F10, F11, F18, releul de faruri (cel mare din mijloc din cutia de la comp. motor), becuri, bloc de lumini.

Share this post


Link to post

Daca zici ca ambele faruri nu au faza scurta, probabil e comutatorul. In cutia de la motor, fazele scurte sunt pe sigurantele Ef10 si Ef11

FaruriMatiz.pdf

Edited by tomis

Share this post


Link to post

Azi, la prima actionare a blocului de lumini pe faza scurta s-a aprins becul stang .Am trecut comutatorul pe 0, am verificat sigurantele, am scos releul de far si l-am pus la loc (ma gandeam ca ar putea fi vre-un contact imperfect). Am comutat din nou pe faza scurta si aceeasi problema : nu merg fazele scurte, pozitia si cele lungi merg. Credeti ca e de la blocul de lumini sau de la releul de faruri?

Share this post


Link to post

Scoate releul din soclu, fa un strap (o punte) intre bornele 30 si 87 pe soclu si actioneaza comutatorul de lumini. Daca merge, de vina e releul. Daca nu, sigur e comutatorul.

Share this post


Link to post

salut.am si eu o rugaminte daca ma puteti ajuta.am un matiz din 2005.euro 3.si am avut prima data o "problema"la pompa de benzina,de fapt era un contact imperfect la mufa care intra in calculator.stie cineva unde pot schimba toata mufa care intra in calculator?am mai avut unele probleme tot din mufa aia.multumesc

Share this post


Link to post

Te referi la calculatorul de sub bord? Mufa aia daca e sa o luam asa se schimba intr-un service, dar te va costa o gramada, caci de ea sunt legate toate instalatiile masinii, probabil nu a fost facuta diagnoza corect sau problema este din ECU.

Share this post


Link to post

Nu se va baga nimeni sa schimbe mufa aia. Incearca eventual o curatare a contactului si de vazut cum sa intre mai bine.

Share this post


Link to post

Salutari, supun discutiei o defectiune la un Matiz euro3 din 2005.

 

Am o problema cu siguranta ECM, mai exact la 2-3 minute de functionare a motorului aceasta se arde. Evident ca motorul se opreste, indicatoarele de nivel benzina si temperatura raman fara curent. Trebuie sa mentionez ca motorul a functionat cu becul Check Engine o perioada de timp, de vina fiind senzorul de pozitie axa cu came. Azi s-a ars pentru prima data siguranta ECM, am inlocuit-o si daca tot am fost nevoit sa mesteresc prin compartimentul motor am inlocuit si senzorul de la axa. Becul Check s-a stins, motorul merge ok 2-3 minute dupa care arde siguranta ECM.

Ce ar trebui sa mai verific suplimentar ?

 

 

multumesc anticipat

Edited by sandroidu

Share this post


Link to post

indicatoarele de nivel benzina si temperatura raman fara curent

- Indicatorul Temperatura nu are treaba cu ECM.

- O fi ceva prin ECM. Siguranta este Ef19, sau Ef4 ?

Edited by tomis

Share this post


Link to post

Evident ca nu au legatura directa, dar nu mai au ce sa informatii sa afiseze, atata timp cat ECU nu mai functioneaza, acele indicatoare imi revin la pozitia minima sau 0.

Dupa ce schimb siguranta arsa (cea pentru ECU) totul revine la normal, asta pentru 2-3 minute de functionare cu motorul pornit.

Cine are idee unde trebuie sa mai fac verificari, presupunand ca este vreun releu sau cuplaj vinovat de arderea repetata a sigurantei de la ECU.

Share this post


Link to post

Care siguranta se arde ?

Pe schema, indicatorul temp.motor nu are treaba cu ECM, fiind legat direct cu senzorul de pe motor.

Share this post


Link to post

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

 

×
×
  • Create New...