Jump to content
Sign in to follow this  
dAKuL_maniaK

Probleme Electrice Matiz

Recommended Posts

Nu mai cita postarile anterioare. Foloseste butoanele "Add Reply" sau "Fast Reply". Revenind: conform descrierilor din manual, ECM-ul este localizat in zona stalpului fata sofer, la piciorul stang. Vezi pag. 1F-12, 14. Recomandarea e valabila: mergi la un scan DW. E putin probabil ca ECM-ul sa se fi defectat.  <img src= ">

Share this post


Link to post

Deci, revin cu o mica problema pe care am mai postat-o dar la care nu am primit un raspuns...de natura sa imi rezolve nelamurirea (si ca sa evit remarcile rautacioase pe cat se poate) sper sa se mai fi confruntat intre timp altcineva cu acelasi "necaz".

Plafoniera la matiz are trei pozitii: inchis - deschis lumina cu portierele deschise - deschis lumina continuu. La mine pozitia din mijloc nu functioneaza, adica nu mi se aprinde lumina la plafoniera cand deschid portierele. Am verificat plafoniera, becul si si contactele de acolo, am schimbat contactele de la usi si am curatat papuceii firelor ce vin la fiecare usa si tot nimic. Cred ca problema mea isi va gasi rezolvare sub bord. Totusi nu am timp sa urmaresc tot traseul firelor, sa dau jos mocheta si ce mai e pe acolo ca sa vad unde este problema, deci, poate sa ma lamureasca cineva unde duc firele de la contactele de pe usi, eventual daca este o siguranta separata, etc.

Share this post


Link to post

Scoate plafoniera afara si verifica cu alt bec functionalitatea (inchiderea catre masa a) circuitului prin intrerupatoarele usilor. Vezi schema in manual (informatii complete la pag. 9B-9, 9B-13, 9B-20 si 9B-23).

Share this post


Link to post

salutare tuturor, am cautat pe forum dar nu am gasit nimic legat de problema mea si ca sa nu deschid alt topic scriu si eu aici :D scuze daca deranjeaza..

Am un matiz cu care am fost la revizie si cum se intampla pe la service-urile noastre repara una strica alta.. in fine.. treaba e ca nu imi mai merge kilometrajul nici acul nici km parcursi.. e clar din cablu , o fi iesit de pe undeva dar unde sa umblu ???

Multam' si scuze inca odata daca am postat aiurea.

Share this post


Link to post

Ok, nu mai inteleg nimic... De o luna ma bate nevasta la cap la fiecare 2-3 zile ca ramane fara baterie. S-a jurat ca nu a lasat/uitat nici un consumator pornit. Astazi am luat eu masina (deh, sa-i arate masculu' ca e "de la ea") si - surpriza - merg din Dr. Taberei pana la Dristor, totul ok, la un semafor de pe la N. Grigorescu mi se aprinde martorul baterie din bord si imi scade turatia. Turez motorul, nu dispare martorul. Plec de la semafor, finalmente dispare. Ajung la munca fara probleme, dupa cateva ore dau sa plec sa-mi iau ceva de mancare, mai porneste daca poti. Curent din parti...

 

Pe langa pareri/sugestii/sfaturi astept si recomandari de service-uri sau de ce nu persoane particulare care sa arunce o privire avizata. Ideea ar fi ca miercuri trebuie sa plece nevasta din oras cu el si in ritmul asta parca nu-mi vine s-o las.. Matizul e din 2006 si are 24k km.

 

Nu ma injurati, am citit topicul de la inceput, am regasit oarecum problema dar nu o asemenea inconstanta. Merge fara probleme o saptamana, apoi intr-o dupa-amiaza nu mai porneste, ii dai curent, pleaca fara probleme, mai mergi 3 zile, ti se aprinde martorul pe bord in mers, mai si moare motorul daca nu esti atent, daca-i dai repede a 2-a iti continui drumul fara probleme, daca nu apuci ghinion, ca de pornit la cheie... pauza...

Share this post


Link to post

Foarte probabil sa ai probleme cu releul alternatorului, sau un contact imperfect. Mergi la un electrician sa iti masoare tensiunea scoasa de alternator.

Share this post


Link to post

Sall all. Am si eu un Ticozaur cu o mica mare problema. Nu imi functioneaza faza scurta pe stanga. Am schimbat bec, verificat sigurante dar nimic. Posibile cauze daca stie cineva. Mentionez ca pe dreapta si faza lunga merge pe amandoua. Va multumesc.

Share this post


Link to post

Vezi la probleme electrice Tico. E topic separat.

Share this post


Link to post

Pentru cine se mai loveste de problema mea, rezolvarea a fost:

 

Mers la service, masuratori, dat jos alternator, desfacut, concluzia:

 

460 Ron constand in:

 

1. acumulator Bosch Silver 40 Ah = 240 Ron

2. releu alternator (Celtic ai avut dreptate) + manopera = 200 Ron

3. spaga de rigoare = 20 Ron

 

Nu stiu daca era musai sa schimb bateria, dar pentru mai multa siguranta (si pentru ca la testul preliminar rocket-ul indica o incarcare de 60%) am ales sa o inlocuiesc. Acum regret (pentru ca sunt chitros) dar asta e, faptul e consumat...

Share this post


Link to post

Mi s-a descarcat bateria dupa ce sotia a uitat farurile aprinse. Acum am incarcat bateria dar nu mai merge radio-casetofonul Daewoo. Imi cere codul. Stie cineva care e codul?

Share this post


Link to post

Si mie mi s-a descarcat bateria complet din cauza farurilor aprinse, dar in urmatoarele 4 zile am facut peste 1.000 km, cu consumatori, ce-i drept (faruri, radiocd, ventilator). Sper ca s-a incarcat suficient din mers, pentru ca n-am redresor. :mda:

Share this post


Link to post

Am si eu o mica problema cu Matizul meu. De ceva vreme nu imi mai merge "priza". Nu mai primesc curent in ea de nici o culoare. Eu nu prea le am in ale masinilor (mecanica, electrica) si va cer sfatul. Ce credeti ca ar trebui sa fac? Primul meu gand este sa verific siguranta insa nu stiu unde e tabloul cu sigurante si nici care e siguranta :D Daca voi credeti ca aceasta (siguranta arsa) e problema va rog frumos sa imi ziceti si mie de unde schimb sigurnata si care si daca nu ce pot sa fac :-? Sa se fi rupt firul din spate :-? ? NU AM NICI CEA MAI VAGA IDEE care e firul cum sa ajung acolo. Precizez pe final ca e un Matiz din 2007 (Euro 4 parca nu imi aduc acum aminte) Va multumesc anticipat

Share this post


Link to post

Salutare tuturor !

 

Am si eu o problema legata de electrica. Aseara am uitat (probabil) pozitiile aprinse,si astazi pe la ora 15 cand am vrut sa plec cu masina...ciu-ciu curent. Cand puneam contactul,se auzea un tzacanit sub capota. Am deschis capota,am sesizat ca sunetul venea din cutia de la sigurante. Am desfacut capacul,si atingandu-le pe toata am gasit una din cele negre mai mari de pe partea dreapta,care "vibra" in ritmul tzacanitului. Am scos-o,am inlocuit-o cu una identica,si la fel facea. Am luat curent cu cabluri de la cineva,a pornit masina,s-a oprit tzacanitul. Am lasat masina pornita ceva timp,am plecat cu ea,am facut cam 12 km in care nu am oprit deloc motorul. Cand a trebuit sa il opresc,brusc s-a oprit si casetofonul,tot...nu a mai mers sa o mai pornesc. Inca o data am luat curent,am plecat,si cand am oprit masina,iar a "murit".

 

Acum...mentiunile:

- martorul de baterie de pe bord se aprinde doar cand pun contactul,dupa care se stinge..ceea ce stiu eu ca este normal

- bateria este schimbata vara trecuta...nu are nici un an. Indicatorul de pe ea imi arata verde,ceea ce am inteles ca inseamna ca ar fi incarcata.

- in momentul in care am schimbat vara trecuta bateria,omul din service mi-a spus ca nu imi incarca alternatorul. Am intrebat daca pot merge fara,si a zis ca da,dar o sa consum bateria. Eu cred ca ar fi trebuit sa se termine de mai mult...nu dupa un an,asta in cazul in care nu se incarca deloc.

 

Nu cred ca are nici o importanta,dar aseara mi-am schimbat filtrul de aer...ma gandesc sa nu fi atins ceva pe acolo,ceea ce nu prea cred. Astept de la voi raspunsuri care m-ar putea edifica,eventual si un pret al unui alternator,fie el si SH. Va multumesc anticipat

Edited by Adicu

Share this post


Link to post

Ledul ala verde din baterie ar trebui sa insemne ceva (ca e buna,e incarcata)dar nu inseamna nimic.Poate fi ledul verde iar bateria varza (moarta) fapt ce lam intinlit deja.Daca schimbi sau nu bateria,oricum rezolva si broblema alternatorului (incarcatul).

Share this post


Link to post

Mai Adicule, de siguranta auto care "tacane" n-am auzit! Ala era un releu. :) ) In fine... De ce nu-ti montezi un buzer care sa te avertizeze cand deschizi usa ca ai lasat luminile aprinse? E si ieftin si usor de montat. Pune bateria la incarcat pe un redresor. La mersul prin oras nu o vei incarca niciodata 100%. Verifica si sistemul de incarcare al masinii.

Legat de "ledul" verde de la baterie: o dati in balarii!

Edited by cris06

Share this post


Link to post

La baterie e de fapt un plastic colorat (verde-alb-negru) care-si schimba culoara in functie de densiatea acidului din baterie

Share this post


Link to post

Doar pe elementul respectiv. Degeaba e ala bun daca cel putin unul din ceilalti e praf.

Share this post


Link to post
Mai Adicule, de siguranta auto care "tacane" n-am auzit! Ala era un releu. :) ) In fine... De ce nu-ti montezi un buzer care sa te avertizeze cand deschizi usa ca ai lasat luminile aprinse? E si ieftin si usor de montat. Pune bateria la incarcat pe un redresor. La mersul prin oras nu o vei incarca niciodata 100%. Verifica si sistemul de incarcare al masinii.

Legat de "ledul" verde de la baterie: o dati in balarii!

 

Am pus si bateria la incarcat pe redresor...am tinut-o cam 12 ore, si cand m-am dus sa o pun la loc pe masina, nu am observat nici o schimbare. Aceleasi simptome. Becurile de pe bord palpaie, farurile lumineaza foarte palid..in schimb alarma merge. Nu o pot porni decat pe cabluri, dar cand o opresc moare de tot iar. Problema e ca nu imi permit de nici o culoare sa cumpar acum baterie si alternator. Nici macar nu stiu care este cu adevarat problema. Asa cum ziceam in postul anterior, pacanea un releu cand s-a descarcat bateria, uitand pozitiile aprinse toata noaptea. Fiind in necunostinta de cauza, stau si ma intreb..nu cumva poate avea vre-o vina si acel releu? Si v-as mai intreba daca stiti...cam cat ma costa un alternator, fie el si SH, si o baterie? Multumesc anticipat celor care imi vor raspunde. O zi buna tuturor!

Edited by Adicu

Share this post


Link to post

Si bateria aia incarcata, cati volti avea ? Daca dupa ce reusesti si o pornesti, dispar necazurile alea, inseamna ca alternatorul functioneaza bine,. Daca mai si masori tensiunea, de exemplu la bornele bateriei, si este 13-14 V, e chiar perfect. Ramane doar o baterie omorata, cam asa se intampla, dupa niste ani nu mai rezista la supra-descarcare.

Share this post


Link to post
Si bateria aia incarcata, cati volti avea ? Daca dupa ce reusesti si o pornesti, dispar necazurile alea, inseamna ca alternatorul functioneaza bine,. Daca mai si masori tensiunea, de exemplu la bornele bateriei, si este 13-14 V, e chiar perfect. Ramane doar o baterie omorata, cam asa se intampla, dupa niste ani nu mai rezista la supra-descarcare.

 

Bateria este schimbata acum 1 an de zile. Am fost in service pt ca se descarcase cea veche care avea cativa ani buni. Atunci mi-a spus omul de acolo ca nu imi merge alternatorul,si daca vreau sa il repare dureaza vre-o 2 zile. Dar pt ca trebuia sa plec a 2 a zi in tzara cu masina, nu am putut sa o las acolo, si mi-a schimbat doar bateria despre care vorbim acum ca imi face probleme. L-am intrebat atunci pe nenea ala daca ma tine bateria macar 2 saptamani fara alternator, si a spus ca nu imi poate garanta...dar sa incerc sa nu dau drumul la consumatori care nu sunt neaparat necesari. Bateria in schimb m-a tinut pana acum 1 saptamana cand am uitat pozitiile aprinse. Intrebarea mea...daca nu mergea alternatorul, ma tinea bateria 1 an de zile?

Share this post


Link to post

Nu te tinea decat cateva zile. Dupa reparatia aia, instalatia a functionat normal.

Share this post


Link to post

Salutare..asa cum ziceam am ramas fara baterie..i-am dat-o cuiva sa se uite la ea, ca deh..se pricepe, si mi-a zis ca este intrerupta in interior..eu cum nu ma pricep, am inghitzit-o. Asadar, trebuie sa imi cumpar baterie. Cea care s-a stricat era de 35Ah..intrebarea mea este: Trebuie sa imi cumpar tot de 35Ah sau merge si mai mare? Daca da, pana la cat? si ce inseamna acest Ah? cu ce ma ajuta daca este mai mare? inca o data imi cer scuze, dar sunt praf in chestii d-astea

Share this post


Link to post

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

 

×
×
  • Create New...