Jump to content
Sign in to follow this  
drogh

De Ce Se Incinge Asa Repede Motorul

Recommended Posts

De ce se incinge asa rpd motorul masina nefiind turata merg maxim schimbat 3000 de turatii, si totusi se incinge prea rpd si nu porneste instalatia de racire, stiti vreunu din ce cauza???? Plz ajutati-ma.

 

 

Va multumesc!!!!!

SI LONG LIVE CIELO, asa daca sunt bune!!!! :lavolan: :wallbanger:

Share this post


Link to post

Ce te face sa crezi ca se incinge?Creste acul mai sus de jumatate?Pornesc electroventilatoarele?

Share this post


Link to post

Acul nu trece de jumatate, dar simt eu ca se incinge cand opresc si pun mana pe capot sau o deschid, si merg doar 4 km, iar ventilatoarele nu cred ca merg ca nu au pornit niciodata pana acuma.

Share this post


Link to post

Atunci nu ai de ce sa iti faci probleme.

Share this post


Link to post

Las-o pornita la ralenti cateva minute si vei vedea ca pornesc si ventilatoarele (teoretic, simultan cu ajungerea acului de temperatura la jumatate, dar poate sa fie indicatorul decalibrat).

 

Testul cu "mana pe capot"  <img src= )"> nu e deloc relevant.

 

A, si cat astepti sa porneasca ventilatoarele, completeaza-ti profilul si nu mai scrie cu abrevieri IRC-iste gen "rpd", "k" etc.

Share this post


Link to post

la toate se incalzeste capota dupa ce mergi cu ele o vreme, dar mai ales la masinile la care a fost schimbat segmentul de esapament care iese chiar din galeria de evacuare cu unul de inox ;)

Share this post


Link to post

Asa e concepur motorul sa mearga intr-un regim de temperatura mai ridicat. Instalatia de racire este sub presiune si dupa cum a zis cineva aici apa fierbe la 120 C. Dupa "manual" termostatul deschide la 85 C si electroventilatorul porneste la 95 C. Asa ca stai linistit.

Share this post


Link to post
dupa cum a zis cineva aici apa fierbe la 120 C. Dupa "manual" termostatul deschide la 85 C si electroventilatorul porneste la 95 C. Asa ca stai linistit.

Mana simte senzatia de "frige" de la 50 de grade. De la 70 de grade faci basica pe deget instant. dar motorul oricum lucreaza la temperaturi mai mari. Asa ca nu-i relevant testul "frige". E normal sa se incalzeasca si capota la ce infern e dedesubt.

Share this post


Link to post

Cu cat temperatura motorului ajunge mai repede la valoarea de regim (>80'C), cu atat mai bine pentru el si pentru buzunarul tau. Atata timp cat functioneaza instalatia de racire si de mentinere a acestei temperaturi, totul este OK.

Dupa mine, postul se poate inchide, altfel poate veni un roman adevarat care sa polemizeze pe inca 500 de postari ca pielea nu face basica la 70'C sau ca la LGN, daca stai cu mana pe capota risti sa-ti inghetze.

Share this post


Link to post
Guest
This topic is now closed to further replies.
Sign in to follow this  

 

×
×
  • Create New...