Jump to content
Sign in to follow this  
maximus

Coltul Gurmandului

Recommended Posts

Sunt un mare gurmand(dimensiunile burtii mele cred ca o demonstreaza :D ) si gatesc aproape zilnic, si ma gandeam sa ne facem un loc unde sa mai povestim ce am mai gatit(si nu claz , nu are legatura cu ce discutam noi pe alt topic, doar glumeam acolo.. :P ) asa ca va impartasesc niste mancaruri facute de mine, realizate ca la mama acasa, pe care le-am mai pus si pe alt forum cand eram membru :tongue: :tongue:

 

 

 

salata "complexa"

 

ingrediente dupa pofta inimii:

 

 

- rosii

- castraveti

- ardei gras

- putin ardei iute

- ceapa

- oua fierte

- sare, delikat, piper, paprika (boia iute)

- cascaval

 

 

Se amesteca toate legumele de mai sus, taiate fiind finut, se curata ouale fierte , si se taie in bucati cu tot cu galbenus si albus, se razuieste cascaval, se adauga condimente dupa gust (musai boia iute) , se pune putin ulei pe deasupra, si se asesoneaza cu marar si patrunjel. Hmmmmmmmmmm... te lingi pe degete nu alta.

 

---------------------------------------------------------------------------------------------

 

si inca una ...e clasica insa se face relativ repede si macar ai ceva mai mult timp...

 

 

tocanita de cartofi

 

- 2 cepe medii

- 1 ardei gras

- putin ardei iute

- 2 rosii mari

- cartofi

- un "pahar" de plastic de smantana

- sos de tomate

- delikat, paprika,piper

- un baton de salam (eu prefer alpinia de porc)

 

 

Se iau cartofii se curata , se spala si se impart in 2 parti. 3/4 din ei se tau in cubuleti de dimensiuni medii si 1/4 se taie in cubulete de dimensiuni foarte mici (aceasta pentru ca cubuletele taiate mic se vor sfaramita si vor face sos). Dupa aceasta se tau cepele foarte marunt in cubulete, la fel si ardeiul gras si rosiiile + ardeiul iute. Se ia o oala mare, se pune ulei in ea, se pune ceapa , ardeiul , rosiile , ardeiul iute si se lasa putin la fiert. Dupa 10 min se pune si paprika impreuna cu sosul de tomate. Se mai lasa cam 5 min si se pun cartofii cu apa. Apa trebuie doar sa acopere cartofii (deci nu puneti prea multa apa). Se pune delikat si piper dupa gust.

 

Intre timp se taie salamul cubulete, se pune la prajit, si dupa ce se prajesc se pun in oala. Se lasa la fiert pana cand cartofii mari devin sfaramiciosi , iar cei mici au facut un "sos". Se pune dupa aia smantana, se mai lasa la foc mic cam 5-10 min , se lasa putin sa se raceasca, se pune pe farfurie, cu niste patrunjel deasupra. Merge excelent cu o salata de vara sau cu salata de varza cu otet.

 

---------------------------------------------------------------------------------------------

 

inca o reteta nici nu stiu cum sa ii zic... un fel de musaca

 

 

Ingrediente:

 

 

- cartofi

- smantana

- bulion

- salam (dar se poate pune orice fel de carne care are la baza porc)

- oua

- marar

- piper

- boia iute

-

 

 

Felul asta de mancare se face in straturi.. intr-o oala mai mare sau ceaun.

 

 

In primul rand se spala cartofii, se lasa in coaja , se pun la fiert, si dupa aia se curata de coaja. De fiecare data cand vor fi fi pusi cartofii intr-un strat vor fi taiati rondele.. Intre timp se da salamul pe razatoare sau prin masina. Se pune deoparte Se bat ouale impreuna cu putin lapte si condimente. Se lasa si astea deoparte. Se amesteca smantana impreuna cu sosul de tomate (bulionul)

 

 

Se ia oala sau ceaunul , se pune f putin ulei pe fund, ai tot fundul cratitei sa fie uns cu ulei. Se pune primul strat de cartofi taiati rondele. Deasupra se pune compozitia de smantana cu bulion, si marar si patrunjel la greu. Se pune apoi un strat gros de salam , peste care se pun ouale impreuna cu verdeturi. Si tot asa , pana ajungi la varful oalei. La fiecare strat se mai pune delikat, paprika, putin piper dupa gust. Se pune dupa aia la cuptor se lasa pana se patrunde tot si se serveste cu o salata de vara. Pofta buna

Share this post


Link to post

mai ramai la masini ca unii incearca sa scape de burta ... si tu nu ne ajuti :tongue:

Share this post


Link to post

Eu stau de 4 ani singur si pot sa mor de foame ca nu gatesc ceva mai complex decat ochiuri/ oua fierte/ ceai/lapte cu cereale.  <img src= )"> . Cand nu mai vine mancarea de acasa exista intotdeauna back-up: suna o prietena sau suna la pizzerie. :rolleyes:

Share this post


Link to post

Clatite mexicane

 

Se fabrica o clatita groasa 5-10 mm

 

Una din fete se unge cu unt si se presara boia iute.

Se caleste ceapa, se fierbe carne de vita, se toaca si se amesteca cu piper negru , ceapa calita si ardei iute taiat fisii.

 

Se umple clatita se aseaza intr-o tava pe rosii taiate felii si se tine la cuptor citeva minute. Peste clatita fierbinte se adauga smintina rece. Se serveste imedita, fara sa apuce sa se racesca.

 

E criminala. Am reusit performatza sa manic 3 , dupa , mi-era tirsa sa esapez

:D

Share this post


Link to post

inca ceva bunut este ostropel de pui cu piure , care se face relativ usor, dar e delicioasa...

 

 

Ingrediente:

 

 

- o caserola de carne de pui dezosata

- ceapa

- usturoi

- bulion

- smantana

-foi de dafin

- o jumatate de lamaie

- vin rosu

- o rosie

 

 

Se taie ceapa marunt, se pune la calit,in ulei, cam 5 minute, pana cand unele bucati sunt arse, iar altele sunt aramii, se pune bulion si se mai lasa 2 minute, invartind incontinuu. Intre timp se tau bucatile de carne de pui (dezosate) in cubulete medii si se pune impreuna cu ceapa la fiert, cu apa cat sa acopere tot.Se adauga condimente(boia, sare, piper, FOI DE DAFIN) si se lasa la fiert, cam 30 de minute, se adauga cam dupa 20 de minute , usturoi tocat fin, dupa care se stoarce o jumatate de lamaie. Dupa acest lucru se ia deoparte smantana(eu folosesc delisio pentru ca e mai grasa) se amesteca cu putin vin si putin bulion, pana cand se omogenizeaza (eventual se pune si putin din sosul ce s-a format in oala cu carnea pusa la fiert). Se adauga acest amestec in oala se mai lasa la fiert cam 10 minute si se serveste fie cu cartofi natur, fie cu un piure sau orez.

 

 

Se serveste impreuna cu mujdei, care se prepara tocand niste mujdei, adaugat apa, putin ulei, o rosie fara coaja data prin tocatorul de mujdei, plus condimente, cu putina smantana.. se amesteca si se ureaza pofta mare :)

Edited by maximus

Share this post


Link to post

File de peste cu susan sau mac.

 

1 kg file de peste (eu prefer cod sau salau)

2-3 oua

1 lingura de mustar

100-150 gr de faina

1/2 lingurita delikat

100 gr mac

100 gr susan

suc de la 1-2 lamai

 

 

Se taie pestele in felii de 5-6 cm latime si se da prin faina.Se sparg ouale,se pune mustarul,delikat si 1-2 linguri de faina si se amesteca pana la omogenizare.Dupa faina, pestele se trece prin acest amestec (bechamel, nu stiu daca am scris corect).Se trece prin susan si/sau mac si se prajeste in tigaia incinsa.Se rumeneste pe ambele parti.Se serveste cald, cu zeama de lamaie deasupra.Se asorteaza cu un vin alb demisec.Pofta buna !

Share this post


Link to post

yummmmmmmmm, suna bine.. o sa incerc si eu..are ceva daca marinez pestele dupa?Si inca o intrebare: se gaseste susan de vanzare? Daca da, cum? La cutie?

Share this post


Link to post
Eu stau de 4 ani singur si pot sa mor de foame ca nu gatesc ceva mai complex decat ochiuri/ oua fierte/ ceai/lapte cu cereale.   <img src= )"> . Cand nu mai vine mancarea de acasa exista intotdeauna back-up: suna o prietena sau suna la pizzerie. :rolleyes:

Si io la fel. Dai si mie pls numarul ala de back-up???? [-O< Da nu cu pizzeria, pls.

La mine back-up ul se prezinta cam asa: ori paine cu salam (sau ce o mai fi prin frigider) sau nici o masa fara cartofi prajiti.

Or fi barbatii cei mai buni bucatari, dar eu recunsoc ca nu ma incadrez aici. Nu-mi place sa fac ceva ce dureaza mai putin decat facutul.

Share this post


Link to post

bai baieti , cred ca voi , marcati de experientele de pana acum, va ve-ti cauta o sotie care sa stie neaparat sa gateasca =)) He he... cartofii prajiti, cea mai buna delicatesa a studentului  <img src= )">

Share this post


Link to post

Cred ca poti sa marinezi pestele ... de ce nu.Atat susan cat si mac am gasit la pungute de 100,250 si 500 gr. in Careffoure. Cred ca trebuie sa existe si prin Iasi la vreun hipermarchet...

Edited by Rapiduletul

Share this post


Link to post

ma abtin sa postez pe topicul asta..desi ar trebui sa ma razbun ptr "femeile la volan" > :)

Share this post


Link to post

dar de ce draguta? Te descurci si tu la fel de bine la bucatarie ca unele femei la volan? :D

Share this post


Link to post

1. nu sunt draguta ptr tine, revizuieste-ti apelativul;

2.nu e locul potrivit sa contracarez...te invit in bucatarie sau pe sosea, ptr o eventuala competitie;

3. ai incalcat prevederile art. 2.2 din

Share this post


Link to post

nu va inteleg...iar discutia cu ce stiu sa faca femeile mai bine si ce barbatii!!!

cred ca la acest capitol nu reusiti sa ne invingeti cum nici la subiectul "femeile la volan" nu ati reusit... :banana: s-a recunoscut ca sunt si femei care stiu sa conduca foarte bine si barbati care stiu sa gateasca...nu te contrazic, dar recunoaste ca esti mai bun la volan decat in bucatarie :)

Edited by angela_b

Share this post


Link to post

Mai bine va bateti in retete :)

Share this post


Link to post

le face-ti sul si va dati cu ele in cap :D

Share this post


Link to post

mai strecuram si niste episoade din Numai iubirea pe care sa le comentam, intre timp? :shocking:

Share this post


Link to post

v-as provoca baieti, la retete legate de un anume aliment...il alegem impreuna...carne, legume sau ce-o fi..va bagati?..

hai @maximus, sa te vedem!...te lasam chiar sa alegi obiectul muncii!

Share this post


Link to post
bai baieti , cred ca voi , marcati de experientele de pana acum, va ve-ti cauta o sotie care sa stie neaparat sa gateasca =)) He he... cartofii prajiti, cea mai buna delicatesa a studentului  <img src= )">

Mai bine fara burta, totusi. Si imi iau sotie, nu bucatareasa. Da o sa mai fac foamea oricum ceva vreme pana la momentul "oportun".

@ileana: nu te opreste nimeni, doar e placerea lui Satori sa mute topic-uri la caterinca dupa aceea b-( . cu mine n-ai cum sa te certi aici, eu recunosc din prima si ma predau.

Share this post


Link to post

eu ma bag daca e vorba de face to face.. pune-mi orice in fata si te asigur ca reusesc cumva sa le combin astfel incat sa iasa ceva bun.. eu .. in general nu prea gatesc dupa reteta ci dupa inspiratie.. si rareori am avut rateuri pana acum.. dar va asigur ca eu in general gatesc ca la mama acasa, adica consistent, nu imi plac chestiile fine si putine :mrgreen: Deci in general retetele le fac , dupa ce am facut mancarea si recapitulez felul in care le-am facut.. Atata doar ca la prajituri nu ma pricep , eventual doar clatite(la care is expert) :D

Share this post


Link to post
pune-mi orice in fata si te asigur ca reusesc cumva sa le combin astfel incat sa iasa ceva bun..

Vii sa-mi gatesti si mie? :redface: ca n-are cin' sa-mi faca mancare in Iasi.

Share this post


Link to post

"pe unde o fi pus bunica cartea de bucate" =))

Share this post


Link to post
Si imi iau sotie, nu bucatareasa.

@};- :X

 

in general nu prea gatesc dupa reteta ci dupa inspiratie

la fel si sofezi?...nu dupa reguli, ci dupa inspiratie?! > :)

vad ca dai inapoi!

Share this post


Link to post

Coltul gurmandului spui... hmmmm

 

gurmand vine din francezul "gourmand" care inseamna mancacios... si slava domnului barbatii sunt in general mai mancaciosi...

 

insa exista si un alt cuvant "gourmet" care inseamna priceput in ale mancarii

 

acum sa ne gandim care dintre cele doua cuvinte li se potriveste mai bine barbatilor ?! :thumbl:

Share this post


Link to post

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

 

×
×
  • Create New...