Jump to content
Sign in to follow this  
sonyk

Acte Pierdute

Recommended Posts

Am pierdut azi toate actele!Le-am uitat la casa in Selgros!Maine o sa-ma duc sa vizionez casetele si sa vedem cine la luat dupa ce am plecat de la casa!

In fine nu m-ai sper sa mi-le recuperez asa ca trebuie sa le schimb!La buletin e ok completez formularu o cunsoc pe doamna fotograf de acolo si in 30de minute am buletin!

Dar porblema e cu permisul talonul si polita de asigurare!Azi am sunat la politie si mi-sa zis ca tre sa le declar pierdute in monitorul oficial! si dupaia le schimb!Dar pana atunci cum circul?cat dureaza chestia cu monitorul oficial cat costa?Cu polita de asigurare e usor am mai trecut prin asta si stiu ca trebuie sa dau anunt in ziar prin care declar polita nula si dupaia ma prezint la ei cu ziarul si copia dupa chitanta cu care am platit anuntul!

Dar un prieten mi-a zis ca scap de toata lalaiala asta cu anunturi in ziar si in monitorul oficial daca le declar distruse!stiti ceva de genu asta?

care e legislatia?Asa ca m-am gandit la o mica minciuna sa declar la politie ca aveam actele in buzunaru de la piept m-am aplecat asupra unui foc(de exemplu gratar) si au ars instant pana am stins eu focu! Ce parere aveti sau tot trebuie sa le declar pierdute ma gandesc ca sunt distruse ce sa mai declar pierdut in monitoru oficial!nu?

Ajutoooooooooooooor plss!

Edited by sonyk

Share this post


Link to post

Poate le gasesti la Selgros...

Share this post


Link to post

Pt carnet trebuei sa faci testul medical :(

Incerca sa dai un anunt ca oferi o recompensa, ai mai multe sanse si iesi mai ieftin

Share this post


Link to post

Testul medical SI cel psihologic!!!

Share this post


Link to post

am carnetu de mai putin de un an ce naiba iar fac testu medical?

 

buna faza cu anuntu!

Share this post


Link to post

trebuie sa le declari pierdute si nu distruse pt ca altfel se poate folosi oricine de ele..si nu vrei sa ai neplaceri...

si nu vreau sa te sperii dar cred ca trebuie sa mai dai odata pt permis daca ai mai putin de un an..cel putin asa e cand ti-l retine politia..stiu asta e alta mancare de peste dar ziceam si eu..

Edited by gxg

Share this post


Link to post
trebuie sa le declari pierdute si nu distruse pt ca altfel se poate folosi oricine de ele..si nu vrei sa ai neplaceri..

si distruse si pierdute ele oricum sunt declarate nule!deci ce poate sa faca cu ele?

Share this post


Link to post

Pentru preschimbare de permis pentru o amarata de mutatie trebuie sa faci examenul medical si testul psihologic din nou! Stiu asta pentru ca asta ma asteapta acum!

Share this post


Link to post

da asa e dar mia zis unu ca cica daca am mai putin de un an dau examenu din nou!??????????????????????//ce naiba?

 

te rog nu cita mesajul anterior...

Edited by VIPER

Share this post


Link to post

sonyk...partea cu datul examenului inca o data se poate trece si la "bancuri". Ce infractiune ai savarsit sa mai dai o data de carnet? Ce Dumnezeului aveti am de puneti botul la toate tampeniile. Cel mai bine face ce ti s-a spus de la politie, si intre timp le ceri o dovada.

Share this post


Link to post

Exact cum a spus si Leutzu, dar mai intai eu zic sa mai dai o tura pe la Selgros-ul ala ca poate le-a gasit cineva!!! Si eu am avut aceeasi problema si chiar cand eram la Politie sa dau declaratie m-a sunat taica-miu de acasa ca le-a gasit cineva(sa-i dea D-zeu sanatate!!!) si a sunat la informatii si dupa numele din buletin a luat nr. de tel. si m-a sunat acasa!! nu a vrut sa ia nici un ban asa ca, cu greu l-am convins sa-l cinstesc cu o sticla de beutura fina!

Share this post


Link to post

la faza cu distrusul, sa nu declari ca le-ai distrus(din greseala) si sa apara un bun samaritean care sa iti fi gasit actele aruncate prin vre-un container si sa le duca la politie .. ca intrii la fals in declaratii..

Share this post


Link to post

declara ca le-ai distrus si le-ai aruncat in vreun container

Share this post


Link to post

si eu tot sper ca le gasesc la selgros dar am sunat ieri la 2ore dupa incident si au zis ca nu stiu nimic!

Share this post


Link to post

Daca le declari pierdute sau distruse iti iei oricum o amenda mica, asa ca ai fost cascat. Daca le declari furate scapi de amenda... oricum tevatura dracului

toate actele de la permis trebuie sa le faci, vizita medicala etc, dar nu si testarea psiho

Share this post


Link to post

Daca le declari furate astepti de te ia batul pana inchid ei dosarul.

Share this post


Link to post

@Mircea: crede-ma, trebuie si testul psihologic. Eu asta fac acum, alerg dupa ele ca sa-mi schimb permisul pe noua adresa...

Share this post


Link to post

:o fftopic: pai de, mai viper, daca te-ai mutat in cine stie ce zona...acum or vrea aia sa stie daca esti :o de ai plecat de unde stateai...

 

 

 

glumesc, nu te supara pe mine.  <img src= ">

Share this post


Link to post

Relax, stiu de gluma :thumbl: Ideea e ca m-au lasat masca la faza asta... Bine ca nu m-au pus sa fac scoala din nou!

Share this post


Link to post

Si eu am patit faza asta acum vre-o doi ani.

Mi-am pierdut actele (buletin, talon, permis, RCA, etc) - aveam buletin din ala vechi si toate actele le aveam in coperta acestuia.

 

Am circulat ~ 1 an fara ele - le-am declarat furate si mi-au dat de la Politie o hartie cum ca mi s-au furat (mai exact ca s-a inregistrat plangerea, etc).

Mai dur a fost cand a trebuit sa plec cu masina la vreo 250 km de casa.

Am fost la comandatul de evidenta poulatiei (il stiam) si i-am cerut sa mi le faca urgent (dupa 1 an!!!), adica in doua zile, da' nu s-a putut si mi-a spus ca daca ma opreste cineva sa-l sune pe el :tongue:

Si trecem prin 3 judete !

Eu nu iau autostopisti de regula , da' atunci am luat. Si numai militieni in uniforma :thumbl:

 

Asta a fost cam off topic.

Cand mi-am (re) facut actele cel mai simplu a fost la buletin.

Pentru talon, parca a trebuit sa trec si pe la RAR.

Pt. permis a trebuit intr-adevar sa fac toate vizitele medicale necesare pt. obtinerea unuia nou.

Si bineinteles, anuntul la MO.

 

Acum trei luni mi-am gasit si actele vechi ...

Share this post


Link to post

 <img src= "> Teoretic, avand in vedere ca ai pierdut doar actele nimeni nu ar avea vreun interes sa le fure ... 80% din cazuri. Asa ca ar trebui sa primesti o vizita zilele astea de la cineva care le-a gasit. Eu zic ca or sa apara. Ce naiba sa faca cu actele, buletinul si toate cele ... se da drept tu. Fura si lasa buletinul tau la locul faptei ... neah, nu prea cred.

Succes si keep hopeing.

Share this post


Link to post

Cu un buletin se pot face multe chestii. De la inchiriat o basca de casete video sau dvd-uri pana la credite.

Am un coleg care si-a pierdut buletinul, nici el nu mai stia daca l-a pierdut sau i-a fost furat, si si-a facut altul. Dupa cateva saptamani a vrut sa-si cumpere ceva in rate. Mare a fost surpriza lui cand a aflat ca avea deja rata si mai era si pe lista datornicilor la banca.

Asa ca atentie mare la asa ceva!

Share this post


Link to post

Nu se poate sa faca nimeni un contract de acest fel, chiar daca apeleaza la creditul EUROLINES "doar cu buletinul" pentru ca agentii de risc suna la locul de munca, acasa, si fac mai multe verificari, evident in functie de suma. Daca vrea, respectivul care a gasit buletinul, poate face un credit, dar din cate tin eu minte baremul pentru a nu fi verificat nimic, adica arati buletinul, iti da produsul in aceeasi zi, este de 20 000 000lei. Dupa suma asta, se fac investigatii asupra celui care cumpara. Buletinul este un act si poza are si ea o importanta, evident ... poate fi schimbata daca nu este buletin tip card ... acuma sa nu-l speriam pe om .. buletinul da-l incolo ca nu este "un bilet" catre orice.

Share this post


Link to post

20M a fost la prima strigare. Ultima oara ajunsese la 80M "doar cu buletinul".

Si chiar se poate face credit in felul asta, tocmai am scris dovada mai sus.

Share this post


Link to post

Eu mi-am pierdut anexa de inspectii periodice din talon, s-a rupt si n-o mai gasesc. Revizia era pana in septembrie, deci ma pot duce sa o fac. Intrebare: au la centre ITP anexe sau trebuie de la Udriste?

Share this post


Link to post

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

 

×
×
  • Create New...