Jump to content
Sign in to follow this  
hitman

Centrale De Apartament

Recommended Posts

E posibil ca centrala mea sa fie aproape de finalul "carierei". Vineri vine specialistul, sa se uite sa vada daca mai merita reparata, sau ar trebui schimbata.

 

Problema la mine este ca in zona unde locuiesc, apa este foarte murdara si foarte dura. Filtrul de apa devine negru in mai putin de o luna de la schimbarea elementului filtrant. Am si filtru magnetic. Dar se pare ca aceste filtre nu au ajutat prea mult, deoerece am avut tot timpul numai probleme cu centrala: valva cu 3 cai si radiatoarele.

 

As avea nevoie de o recomandare din partea voastra, pentru o centrala noua, care sa reziste la apa de foarte proasta calitate, eventual sa fie conceputa astfel incat aceste piese care se tot infunda sa fie concepute astfel incat sa evite acest lucru, prin autocuratare.

 

Puterea de care am nevoie este undeva intre 30-32 kw, cu preparare apa calda instant, si vreau o centrala conventionala, nu in condensatie, centrala de perete.

 

Astept parerile voastre.

Edited by balanel

Share this post


Link to post

Intrebare relativ ontopic : exista cheie hexagonala pentru a desface capacele ( in scopul de a le schimba cu unele cu aerisitor ) de la caloriferele vechi de fonta ? Dimensiune, nu stiu cat, gen 40 cred.

Am incercat cu franceza de m-am cocosat, mai mai sa scot caloriferul din perete, am raschetat si vopseaua de la imbinare, am dat si cu wd40, nimic, nu se misca deloc, probabil s-a sudat cu rugina si namol si calmina si ce mai e pe acolo, dar pana sa dau baiipe alte 5 calorifere parca as incerca si cu o hexagonala care sa NU alunece cum aluneca franceza ca e muchia de prindere mica.

 

Intreb aici ca sa nu ma apuc sa colind pietele de nebun, multumesc mult !

( da o sa dau si caloriferele jos pt spalare in cada pe interior dar daca nu reusesc sa le pun aerisitor.. o fac de pomana )

Share this post


Link to post

Lampa cu propan ,incingi bine dopul , sigur reusesti si cu '' franceza '' .

Succes

Edited by EM!L
Nu mai cita integral mesajul anterior. Folose?te AddReply sau FastReply din partea de jos a paginii.

Share this post


Link to post

Meric de raspuns, am luat lampa, 45 ron, mai economic decat sa schimb 4 calorifere.. + ca e buna si pt enclosure de la fibra optica .. revenind.. sper sa nu dau foc la casa acum :P si sa reusesc sa desfac... merci de sfat, uitasem ca instalatorii cam umbla cu ea dupa ei.

Share this post


Link to post

Eu stiam ca nu se procedeaza asa... Daca desfaci capacul ala se desface tot caloriferul... ala tine elementii lipiti parca

 

Procedura corecta e realizarea unei gauri filetate in acel capac, in care se insurubeaza aerisitorul.

Share this post


Link to post

La caloriferele de fonta filetul capacului este pe invers, adica pe stanga! Aici vorbim de capacul opus robinetului.

Asa am patit si eu acum vreo 5-6 ani cand mi-am pus aerisitoate, toate erau pe stanga, ca la butelie!

Pentru aerisitoare iti recomand sa cumperi capacul cu gaura de 1/2 deja facuta in care bagi apoi aerisitorul.

...si bineinteles la desfacere lampa de incalzit este obligatorie, altfel n-ai nici o sansa si da-mi voie sa-ti spun ca acea cheie franceza este o gluma, dar incearca!!!

Ca si recomandare ti-ar trebui un cleste de instalatii cu cioc de papagal, cam asa: http://utilul.ro/Mops-suedez-CR-VN--lungime-420-mm

Share this post


Link to post

Cum sa ii recomandati lui Cumnatu lampa cu propan? CUM? :mrgreen:

Share this post


Link to post

Eu zic sa nu-si faca planuri pe termen lung ca vin acusi alegerile :mrgreen:

Share this post


Link to post

Taxa de prima centrala!!Oare de cand? :wallbanger:

Share this post


Link to post

Voi nu va dati seama cat polueaza o centrala moderna, cu randament inalt fata de vechiturile celor de la Radet?! Normal ca trebuie taxati "burghejii" care incalzesc global clima noastra cu CO2-ul lor!

 

Dealtfel, gazul nici nu-i taxat deja...

Share this post


Link to post

Ce faci cand esti ziarist la mogulul bun, mori de frig in garsoniera, ca te-ai debransat si ai nevoie de un calorifer moka ? Raspunsul este simplu: publici urmatorul articol, din care citez ideea de baza:

 

"Inerţia este importantă atunci când te interesează economia de curent. De exemplu, dacă un calorifer cedează greu căldura, acesta nu va mai trebui să stea funcţional tot timpul. Un astfel de sistem este radiatorul cu rocă vulcanică, considerat mai eficient decât cel pe ulei. Dispozitivul va funcţiona circa 20 de minute dintr-o oră pentru a-şi menţine temperatura constantă, faţă de circa 40 de minute cât trebuie să funcţioneze un radiator pe ulei. Adevărat, şi preţurile sunt mai mari în cazul radiatorului cu rocă vulcanică. Astfel, pentru o suprafaţă de circa 122 metri pătraţi, costă circa 1.900 de euro, pentru un apartament cu două camere (52 metri pătraţi) circa 1.227 euro, iar pentru un apartament cu trei camere (68 metri pătraţi) 1.598 euro.

Sper ca in aceasta iarna ziaristul sa aiba parte de caloriferul care cedeaza cel mai greu caldura.

Edited by tolin

Share this post


Link to post

Asta e din ciclul 'are randament de 120%' :mrgreen:

 

Daca lumea trece pe electric, reteaua electrica din orase va ceda, si asa e vai de mama ei, proiectata pe vremea lui ceasca deci subdimensionata pentru vremea noastra. Vara in Bucuresti au inceput sa fie din ce in ce mai multe avarii la Renel.

Edited by hitman

Share this post


Link to post

Cea mai buna solutie e sa imbrace caloriferul intr-o plapuma.

Share this post


Link to post

Pai pentru ziarist e important sa fie caloriferul cald nu sa incalzeasca locuinta.Un calorifer rece cedeaza si mai greu caldura, deci e mai eficient.

Daca in casa sunt 20 de grade si caloriferul de roca de rau are 10 grade atunci acesta chiar absoarbe caldura nu ceda, deci e mai eficient decat cel cu roca vulcanica secretul e sa-l scoti 20 de minute/ora afara se se raceasca si dupa aceea sa-l bagi in casa.

Edited by danutza

Share this post


Link to post

Am si eu o intrebare un pic pe langa topic, dar in zona. Cam care este consumul in gigacalorii pentru un apartament de 2 camere(~50mp)?

Share this post


Link to post

Nu cred ca ai pus corect intrebarea , ti se va raspunde ca ... depinde. Depinde de izolatia apartamentului, de pozitia acestuia, de etaj, de temperatura interioara pe care o vizezi, etc. :)

Share this post


Link to post

Supt 2 gigacalorii.

Share this post


Link to post

Caut media sa zicem... Asa depinde si de zona, ca banuiesc ca in Miercurea-Ciuc se consuma mai mult decat in Bucuresti. Dar pe un caz mediu...

 

Edit: multumesc Tolin

Edited by andrew

Share this post


Link to post

fratilor am si eu o problema mare...am o centrala BERETA JUNIOR ...este nou nouta...are 2 zile ...cand dau drumul la dus 1 minut vine apa calda 30 de secunde rece si tot asa.(am cabina de dus...care si ea are tot 2 zile)ce e de facut ?

Share this post


Link to post

Da drumu mai tare la apa calda, eventual lasa si la chiuveta sa curga usor. Asa pateam si eu si era din cauza presiunii mici din reteaua de apa. Intre timp s-a rezolvat prin montarea unor pompe la coltul strazii.

Share this post


Link to post

tanase_78:Incearca sa setezi apa calda la temperatura la care sa faci dus fara sa inmultesti cu apa rece,dai drumul la dus la un debit moderat,acum nu stiu cat de mare e presiunea la apa,la mine e mare si daca ii dau maxim nu apuca sa o incalzeasca multumitor,si vezi daca mai vine apa calda in valuri.Centrala mea e una slabuta si totusi reusesc sa am apa calda constant,procedand asa.Bereta junior am desfacut putine si nu mai tin minte detaliile ei tehnice,dar fiind noua ar trebui sa mearga acum nu stiu daca cel cu PIF-ul si-a facut in totalitate treaba,el trebuia sa observe aspectul asta sau daca ii ziceai trebuia sa o rezolve.

O mica mare problema as avea acum eu,are cineva cronotermostat EMMETI,o carte a acestuia,ceva ca nu stiu sa ii fac programul si carte nu are omul pentru care ma interesez.Pentru mine e o ciudatenie termostatul asta,banuiesc ca e si ceva vechi dupa cum l-am vazut eu.

Share this post


Link to post

Din ciclul DoItYourself... cu mintea altuia...

Mi-am propus să scap de un calorifer cvasi-inutil, care mă şi incomodează în locul în care e plasat.

Aşa că l-am dat jos şi am spart în jurul ţevilor, în speranţa că voi da peste ceva fitinguri cu filet pe care să le scot şi să pun dopuri.

Numai că am dat peste ceea ce cred că sunt racorduri prin presare...

post-3777-0-36668000-1333734761_thumb.jpg

Acum am nevoie de ajutorul vostru... Ce e de făcut? Se pot desface cumva? Se taie sub ele şi pun o altă combinaţie de fitinguri cu dop în coadă? Pot face singur chestia asta? N-am nevoie de vreo presă?...

Share this post


Link to post

A trecut ceva vreme de la expunerea problemei,sunt curios pana la urma ce tip de instalatie e asta din poza?Cum ai rezolvat-o?Sau nu ai rezolvat-o?Eu sunt instalator in cupru dar ce e acolo nu cunosc,dar de dragul artei ma intereseazasi alte tipuri de instalatii.Ma rog nici nu am pretentia ca am ani de experienta(multi) in spate.Oricum lucrez in domeniul centralelor pe gaz sau pe alti combustibili,pe aici nu mai este de mult sistem centralizat,asa ca lumea apeleaza la diverse solutii,si in general vad multe chestii,dar nu ca asta.

Share this post


Link to post

În poză e pexal cu racord prin presare.

Am lăsat racordurile pe loc şi în capătul lor (care nu se vede în foto) am pus dopuri (în locul robineţilor de tur/ retur), am spart în perete în lateral, în formă de L culcat, şi le-am rotit cu grijă la 90 de grade, pe pexal.

Apoi ipsos, glet, var lavabil şi voie bună! Nici nu zici că a fost vreodată un calorifer pe acolo...

Share this post


Link to post

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

 

×
×
  • Create New...