Jump to content
Sign in to follow this  
hitman

Centrale De Apartament

Recommended Posts

Guvernul a scumpit din nou energia termica. Se pare ca va fi jale la iarna.

Am facut pasul asta cu centrala de apartament anu' trecut shi nu mi-a parut rau. Toata iarna am boierit-o shi am platit mai putin decit cei fara.

Acum se pare ca vor (din nou) sa puna betze in roate la cei care vor sa monteze asha ceva.

Share this post


Link to post

Yep! Au anuntat saptamina trecuta ca vor sa interzica montarea centralelor de apartament! Atentie! Doar montarea, nu si comercializarea, de parca ai putea sa-ti tragi in curte sonde de gaze naturale...Acelasi circ binecunoscut si in cazut detectoarelor de radar.

 

 

VOTATI-I FRATILOR, DACA AVETI DESTUL MASOCHISM IN VOI! Eu m-am lecuit de mult timp...

Share this post


Link to post

De interzis nu cred ca o sa le interzica, ca se ia EU da ei. :speriat: Dar o sa bage acte, proiecte, aprobari, etc obligatorii incit o sa fie foarte greu sa pt. om sa mai faca ceva.

Share this post


Link to post

O alta minunatie a 'guvernului albastru'(vezi plafonarea veniturilor pentru tinerele mame).Din pacate se pare ca cu acest guvern ne indreptam spre saracie deoarece de acolo vin voturile.Mai departe nu mai scriu sa nu ma enervez de dimineata.

Share this post


Link to post
Mai departe nu mai scriu sa nu ma enervez de dimineata.

 

Din pacate eu m-am enervat...de dimineata...

 

VOTATI PARTIDUL @!$%#$^&%$&&! si ne vedem la groapa de gunoi Glina peste 2-3 ani...

 

 

Edit1: Asa te vreau ZAhitman, mama lor de porci...

Edit2: Frate, esti pe sufletul meu, asa te vreau... 8)

Share this post


Link to post

Hey, gentlemen...boys...fellows take it easy! Viatza e frumoasa! Nu merita sa va suparati pe nishte capete de porci, dobitoci, cretini $%%^^&$@@$$$%%%! (Hai ca incep sa ma enervez shi eu de dimineata)

Viatza e frumoasa! (firar al draq de jigodii @#$$#^^^%##%%, nu le mai ajunge cit au furat si ne-au prostit)

 

Sorry, cum am zis viatza e frumoasa!

Share this post


Link to post

Baieti... asta e un forum de masini totusi...

 

1. n-are rost sa ne enervam ca tot nu reusim sa schimbam nimic. Poate pe 6 iunie sau in noiembrie.

2. hai sa n-o dam in diverse ca poate mai citesc si altii forum-ul... si nu-i frumos... ca sa nu zic mai mult!

 

In rest numa' de bine!

 

Parerea mea.

Moderatorii?

Share this post


Link to post

Fiind cafenea eu zic ca la o cafea si o tigara merge si putina politica ca doar la asta ne pricepem toti,nu?

Share this post


Link to post

Poate nu m-am facut eu inteles prea bine, vina mea...

Politica nu strica, dar un limbaj ceva mai academic... nu "capete de porci, dobitoci, cretini $%%^^&$@@$$$%%%! , firar al draq de jigodii @#$$#^^^%##%%" ... nu stiu, mi se pare ca nu-si are locul si rostul (deja stim toti si nu are sens sa repetam).

Share this post


Link to post

Locul nu e aici dar rostul...

 

A injura guvernul nu e niciodata prea mult mai ales cu neno***** astia ca sa nu incalc recomandarea.

Eu unul m-am saturat, nu-i mai ascult, nu ma mai uit la tv cand sunt ei acolo, mi-e greatza DAR II INJUR CU FIECARE OCAZIE SI CHIAR DACA NU E NICI-O OCAZIE!

Share this post


Link to post

Eu tocmai am terminat de "retushat" apartamentul si printre alte gadgeturi puse prin el s'a numarat si o centrala termica. La parinti e centrala termica de 3 ani si e super scula de bascula, te doare fix pix .. caldurica.. apa tot tot tot. Am stat de vba cu cel care a venit sa o "activeze" gagiu super vexat intr'ale centralelor de la Amber Tech si l'am tot intrebat de centrale .. cu legalizare .. service si alte alea. Cica situatia nu e prea roza cica din cauza celor de la gaze. Ca "statul" trebuie sa tina sub conytrol toate lucrarile astea .. si ca "statul" vrea ca toate lucrarile sa fie facute de oamnei specializati ( de la tras tzevi prin casa , pana la montat calorifere/centrala/robineti) din acest punct de vedere le dau dreptate .. ca vine un gigi .. care pune acolo halandala , trece de verificarea "sumara" a tipului cu centrala si bubuie peste 2 luni. Mare buba si cu centralele, ca au aparut acum firme din cine stie ce colt al lumii sau al vaporului care nu inspira niciunfel de siguranta si la naiba .. e riscant sa stii ca stai cu bomba pe perete. In fine de interzis nu o sa le interzica ci doar o sa restrictioneze sau o sa impuna diverse reguli unele aberante altele pe buna dreptate. si in +de asta treb sa ne mai gandim si pe partea cealalta , pe partea celor care nu isi permit sa isi achizitioneze o centrala termica si care raman sa plateasca toate pierderile din sistem, sau excesele vecinilor.

Share this post


Link to post
Acum se pare ca vor (din nou) sa puna betze in roate la cei care vor sa monteze asha ceva.

Nu e chia asa. S-au intimplat numeroase accidente. E normal sa nu se mai monteze centrale termice fara atorizatie si mai ales sa se respecte normele de protectie.

Yep! Au anuntat saptamina trecuta ca vor sa interzica montarea centralelor de apartament! Atentie! Doar montarea, nu si comercializarea,

Si pentru comericlizare iti trebuei aviz ISCIR., chiar daca centraele sint

importate. Se face la vama un act de autentificare produs si se specifica ca se incadreaza in normele europene.

 

Foarte multe centrale termice au fost montate de firme fara autorizatie ISCIR. Multe dintre ele sint potentiale bombe, ca sa nu mai vorbesc de randamentul lor termic, care datorita montajului prost a scazut considerabil.

 

Problema nu este interzicera , ca nu o sa le interzica.Se face tamtam pe o chestie normala: NU trebueisc puse in exploatre elemente sub presiune fara avizul ISCIR. Asta e o chestie absolut normala si de bun simt.

Aprobarile cred ca o sa se obtina destul de usor, atita timp cit montajul se face cu o firma autorizata.

 

Guvernul a scumpit din nou energia termica. 

Asta DA, e o mirlanie a guvernului. Tien in bratze o companie falimentara, care furnizeaza agent termic cu perderi foarte mari, pierderi care sint suportate tot de omul de rind. Ce e NASPA e ca debransarea nu se poate face foarte usor. Aici o sa fie problemele mari, nu in autorizarea centralelor termice.

Share this post


Link to post

coERECT, Shenck stie cel mai bine doar , ca e in curs de debransare :) .. phew .. eu am scapat

Share this post


Link to post
coERECT, Shenck stie cel mai bine doar , ca e in curs de debransare :) .. phew .. eu am scapat

Nu sint in curs de debransare din pacate :(

Blocul meu e de 8 etaje , inconjurat de blocuri de 11 etaje si trebuei

sa ridici cos peste cel mai inalt punct. In + stau si la 8 asa ca m-ar rupe, dar m-am interesat ca era tentatnta treba.

Share this post


Link to post

De bubuit nu bubuie centrala in sine (este aproape imposibil datorita camerii de ardere care este ermetica singura legatura cu exteriorul este data de evacuare si admisie care sunt ambele in afara nu in locuinta)) ci se poate intampla ceva cu racordul de gaze sau imbinarile lui. Dar aici iti trebuie proiect avizat, instalare cu firma autorizata, inspectie de la gaze (care oricumk se face o data pe an). Mai mult de atat cu ce sa te protejezi, ce sa mai faci?

 

Bum-bum-ul ala de acum juma de an era patit la o centrala montata aiurea in casa, cu racord de la teava de gaze std a blocului si FARA EVACUARE SI ADMISIE DIN EXTERIOR. Pur si simplu nu avea cos. Pai asa inteleg ca a facut bum.

 

Eu stau destul de linistit cu centrala mea.

Share this post


Link to post

Shenck ... de ce iti trebe cos ? vroiai sa'ti pui centrala cu tiraj natural ? ca stiu ca doar la aia iti trebe cos .. ca la cele cu tiraj fortat nu esti/erai oblije'

Share this post


Link to post

Ok, o sa am grija cu limbajul, pt. cei care s-au simtzit ofensatzi. :oops:

 

Sint de acord cu Alx.

Stiu ca la centrale cu TF nu tre' cos.

De bubuit au bubuit alea SH, care au stat prin vest 10-15 ani si le-au aruncat in Romania, ca la noi merge. Iar restul au murit oameni din cauza proastei instalari (gase shi cos).

Cind am fost pt. debranshare la Radet am constatat ca e o intreprindere birocratica la greu. Zici ca esthi pe vremea lu' Nea Nicu. Cel putin asha m-am simtzit eu in cladirea aia.

Share this post


Link to post

va faceti iluzii degeaba cum ca statul se preocupa de siguranta acestor echipamente nevrand sa le interzica; e clar ca statului i s-a pus pata pe centrale si cauta sa bage tot felul de piedici celor ce vor sa se lipseasca de "luxul" sistemului centralizat (amintiti-va de cosul peste cladire- la care, pentru TF, s-a renuntat intre timp-, facturarea pierderilor de caldura prin peretii comuni- ca si cum la cei cu incalzire centralizata ar fi mai cald in casa decat la unul cu centrala proprie; in plus exista un standard care spune ca pierderile de caldura prin pereti se calculeaza pentru o diferenta de temperatura intre cele doua fete ale peretelui de peste 5 grade- si cate si mai cate stupiditati) . noutatea nu vine ca acum e nevoie de avizul ISCIR (era nevoie de acest aviz de la bun inceput) ci ca:

a) pentru cei ce au apucat sa-si monteze

- s-a instituit obligativitatea incheierii unui contract service cu o firma specializata si autorizata in acest sens (pare OK) dar firmele sunt specializate numai pe anumite tipuri(marci) de centrale si, daca ai "norocul" sa detii o marca(achizitionata absolut legal, cu toate actele in regula la vremea respectiva) pentru care nu s-a autorizat nimeni, ai pus-o, chiar daca vrei, nu gasesti cu cine sa faci verificarea;

- la verificare ti se solicita o sumedenie de acte si documente care la vremea la care ti-ai montat centrala nu le primeai nefiind necesare;

B) pentru cei ce n-au apucat sa-si monteze:

- daca asa hotaraste primaria, tot tronsonul trebuie sa se debranseze a.i. sa existe ori incalzire centralizata ori centrala proprie;

-un dosar de documente care mai de care mai fistichiu.

Share this post


Link to post

OCEBE, poate p'asta nu o stiai: Se calculeaza plata energiei termice /nr de elemnti, dar la Primul si ultimul etaj din cosntructie se proiecteaza cu un elemntin plus. Sa vezi ce scandal am facut la faza asta cind adinistratorul s-a gasit sa-mi cera in plus la intretinere. Legile sint facute fara cap, in loc sa se specifice CLAR ca prevederea se refera doar la personele care au adaus modificari fata de instalatia existenta, prin adaugarea de elmenti de incalzie. Dehhh, multi reprezentantzi ai poporului, au venit direct de pe cimp si s-au trezit in parlament/senat.

Share this post


Link to post

e clar ca prin constructie primul si ultimul nivel au nevoie de un surplus de caldura si de aceea se monteaza corpuri de incalzire mai mari; facturarea la nr. de elementi este o tampenie atata timp cat nu s-a modificat insstalatia

Share this post


Link to post
e clar ca prin constructie primul si ultimul nivel au nevoie de un surplus de caldura si de aceea se monteaza corpuri de incalzire mai mari; facturarea la nr. de elementi este o tampenie atata timp cat nu s-a modificat insstalatia

Corect si ce te faci cu atitzia specialisti?

 

Legea junglei, iti zice frumos, domnule asta e si trebuei sa platiti, faci scandal si ...te-ai prins : NIMIC!  <img src= ">

Share this post


Link to post

Eu cred ca circuitul e clar:toate regiile se aprovizioneaza prin firmele stim noi cui si la ce preturi.Nu ezista abonati= nu ezista regii=firme faliment.Simplu.

Share this post


Link to post
Ok, o sa am grija cu limbajul, pt. cei care s-au simtzit ofensatzi. :oops:

Nu cred ca s-a simtit nimeni ofensat. M-am gandit doar ca nu e tocmai benefic pt forum. Numai bine. Incheiat! :wink:

Share this post


Link to post

Salut, a ajuns cineva la faza cand trebuie sa ii fie verificata centrala? (verificarea care se face la 2 ani)

Share this post


Link to post

Da am facut-o io cind au dat aia legea, m-am grabit recunosc. La romstal, acu' un an 2 mil.ROL. Pina la urma a iesit bine, ca atunci cind ti-o verifica/autorizeasa ti-o desface bucati si o regleaza. La mine era dereglata putin si au facu-to ceas.

Share this post


Link to post

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

 

×
×
  • Create New...