Jump to content
Sign in to follow this  
Frankie_Carbone

Cenmax

Recommended Posts

O intrebare. In asa zisul manual al alarmei (cenmax 222)zice ca daca pun contactul si tin apasat pe butonul 2 intra in modul "valet". Ce inseamna acest mod valet ca la mine daca fac chestia asta nu se intampla nimic in afara de faptul ca pornesc avariile ?

Edited by cristi_vb

Share this post


Link to post

Salut,

Care este rolul celui de al doilea potentiometru (la mine acesta este de culoare alba)? Am inteles ca primul este pentru sensibilitatea senzorului de soc (la mine acesta este negru).

Share this post


Link to post

Salutare,

Poate cineva sa ma lamureasca si pe mine ce tip de alarma am? :-W

Telecomanda e ovala, cu doua butoane si un led rosu. Butonul de langa led armeaza / dezarmeaza cu sunet plus avarii, al doilea, fara sunet, doar avariile. Pe lateral mai are un buton care nu e legat de nimic , e de "forma"(am schimbat de curand bateria si am constatat acest lucru, probabil fostul proprietar a umblat acolo). X(

Din ce am citit pe forum, banuiesc ca e Cenmax (am gasit descrieri asemanatoare ale telecomenzii), dar ...

Daca dezarmez cu sunet, la mersul inapoi nu piuie nimic si nici avariile nu se aprind. Fostul proprietar mi-a spus ca are si senzor de perimetru, dar poti sa dai si cu ciocanul in ea ca nu se intampla nimic.

Am incercat modul de in parcare (butonul 1+2) si se aprind avariile dar fara sunet.

Este posibil sa fi dezactivat eu ceva pe la alarma? (dupa ce am luat masina, la o saptamana, mi-a facut figuri in sensul ca am incuiat cu sunet si toata noaptea masina s-a incuiat si descuiat cu sunet si avarii aprinse la intervale de cateva minute, asa ca am umblat la butonul valet si de atunci incui numai cu modul silentios)

 

Va multumesc pentru ajutor :osanale:

post-5681-1166179399_thumb.jpg

Share this post


Link to post

In mare, aduce cu Cenmax...

Pe spate nu scrie nimic, un FCCID ceva?

Share this post


Link to post

Pe spatele telecomenzii e un loc putin adancit, unde probabil ca odata era lipit ceva...

Am umblat la butonul valet (apasat 6 sec. dupa care am apasat butoanele telecomenzii). Acum, daca incui cu primul buton (avarii + bip) se activeaza si senzorul de soc si vad ca nu mi-a mai facut figuri (nu s-a mai incuiat si descuiat singura) in modul asta de inchidere. Chestia cu socul am descoperit-o din intamplare, ieri, in parcare la Carrefour. Mi-am cumparat lamele pentru stergatoare si cand sa le scot pe cele vechi, a inceput sa sune alarma (nu am descuiat mai intai). M-am uitat pe sub bord, dar nu am gasit nici un potentiometru sau ceva asemanator pentru a regla sensibilitatea.

Este posibil sa fi resetat alarma datorita actionarii butonului valet?

Cea de-a doua telecomanda a incetat sa mai functioneze. Are baterie noua, la apasare led-ul se aprinde dar... nimic.

Mai "butonez", poate mai descopar cate ceva ...

Share this post


Link to post

Vezi mai sus, ca a explicat SuperCX aici! ;)

 

Cind ai apasat butonul valet pt 6 sec, ai intrat in modul "invatare". In momentul ala ar fi trebuit sa apesi cite un buton de la fiecare telecomanda, pt a fi "invatate" amandoua!

Pt ca n-ai avut decat o telecomanda la tine, pe cea de-a doua nu ti-o mai recunoaste!

Repeta procedura dar cu ambele telecomenzi!

Share this post


Link to post

Multumesc de sfat NFS :thumbl:

Am reusit sa "invat" si a doua telecomanda. :banana: Citisem ce a postat SuperCX, dar datorita faptului ca nu stiu ce "natie" e alarma (astazi am desfacut din nou o telecomanda si pe cablaj e scris - T 212 N si P 280 -), eram sceptic in privinta setarii. A functionat metoda de setare: 6 sec. apasat butonul valet, bip-uri si avarii aprinse, apoi apasat cate un buton de la fiecare telecomanda.

Sa deduc de aici ca alarma mea e tot un model de Cenmax?

Trebuie sa-mi fac timp sa dau jos capacul de sub volan si daca am noroc poate gasesc "cutia neagra" si ma lamuresc in privinta alarmei.

Share this post


Link to post
In mare, aduce cu Cenmax...

Pe spate nu scrie nimic, un FCCID ceva?

 

 

Am gasit "cutia neagra" (care e chiar neagra) si pe una din parti scrie FCCID; M65NWR13.

E posibil sa fie CENMAX?

Va multumesc

post-5681-1167399871_thumb.jpg

Share this post


Link to post

Multumesc Mircea! :osanale:

Asa este, ai dreptate cu V, nu W.

Am incercat link-ul pe care mi l-ai dat, dar... ceva mai accesibil, pentru ca limba rusa... :mda:

Share this post


Link to post

E tot ce se gaseste.

Share this post


Link to post

Iti multumesc oricum.

Mai caut...

Eventual o sa postez si la "Electronica si software auto", poate cineva de pe forum are modelul asta de alarma si ma poate ajuta cu manualul ei.

Share this post


Link to post

Mi-am cumparat o telecomanda cu cheie tip briceag (turceasca care seamana cu cheile de WW). Poate cenmaxul meu 222 sa invete o telecomanda cu 4 butoane? Am incercat dar nu vrea. Ce pot sa fac? Multumesc pentru ajutor.

Share this post


Link to post

Mi-au cazut cheile aseara si telecomanda nu mai merge, cum as putea sa aflu daca mai este functionala?

Am desfacut-o, am sters-o de praf, m-am uitat p-acolo :shock: dar nimic, recunosc ca nu am incercat sa-i schimb bateria.

Alarma este Cenmax, are cineva idee cam cat ar mai costa o telecomanda?

M-am uitat pe site la Seleniu si nu am gasit, o sa sun sa vedem ce zic.

Share this post


Link to post

O telecomanda costa in jur de 150 ron. Mai bine iti iei alta alarma. Verifica bateria intai si apoi incearca sa o reinveti.

Share this post


Link to post

Am ajuns acasa si am zis sa mai verific odata telecomanda si spre surprinderea mea functioneaza :drinkers: , intrebarea mea este cat o mai duce si cum de si-a revenit, o fi fost bateria si s-a reincarcat peste noapte :scarpin: ?

Share this post


Link to post

Salut! Am si eu o alarma montata de dealer pe un Matiz, dar nu stiu de care. Telcomanda neagra cu 2 butoane mai mici (2 si 3) sus si unul mai mare jos (1). 1 e silent arm/disarm, 2 car finder 3 arm disarm cu sunet. ARe avertizare faruri aprinse in schimb mai nou nu are "voce" adica alarma porneste, dar nu se aude decat un sunt inalt si enervant, dar f slab. Cand dau cu spatele are un piuit bolnav de tot. Am dat jos sirena in sine si urla de te sperie, deci nu e de acolo. Am resetat alrma si tot nu merge. Aveti idee ce alrma poate fi, ca eu unul nici nu am gasit-o si habar n-am unde ar trebui sa fie si de la ce poate sa fie, de ce nu urla :)

Share this post


Link to post

Sal, are cineva de vanzare (ramasa de la o alarma veche) o telecomanda de CENMAX, am cumparat masina cu o singura telecomanda, alarma merge impecabil si nu as mai da banii pe alta, dar am nevoie de 2 telecomenzi.

 

Multumesc

Share this post


Link to post

Mergi la service-ul Daewoo (cal Grivitei 106) vis-a-vis de Hotel Ibis (zona Gara de Nord). Intra in spate, pe langa showroom, la atelierul electric. Intr-o vreme erau dealeri de Cenmax, nu stiu daca mai sunt, da's convins ca mai gasesti vreo telecomanda pe la mesterii aia.

Share this post


Link to post

multumesc, speram sa gasesc pe la cei de pe forum, sigur imi cereau mai putin decat cei de la atelierul electric

Share this post


Link to post

Pai despre ce sume crezi ca vorbim? Vrei s-astepti pana iti raspunde vreun forumist care sa aibe si sa mai fie si disponibila... treaba ta, dar pt echivalentul a 2-3 beri rezolvai in 10 minute! ;)

Share this post


Link to post

ma duc acolo, ma gandeam ca o sa-mi ceara pret de reprezentanta 50-100 ron... si in timpul asta o groaza de forumisti fac curat prin casa si arunca alarmele vechi 24000000.gif

 

 

Share this post


Link to post

din pacate a fost ca mine, la service, la gara, aveau doat noi si cereau vreo 57 lei, deci imi ramane speranta tot intr-un forumist care isi face curatenie prin lucrurile de masina :(

Share this post


Link to post

am si eu o intrebare,tot cenmax am si eu si as vrea sa stiu daca la aceasta alarma merge inchiderea doar din cheie ca la mine nu merge?mersi mult astept raspuns

Share this post


Link to post

Aveti idee cati cu cati volti este alimentat LED-ul de stare (cel care clipeste)?

Share this post


Link to post

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

 

×
×
  • Create New...