Jump to content
Sign in to follow this  
Frankie_Carbone

Cenmax

Recommended Posts

Salutare, am un Matizache-ul de vreo luna, cand l-am cumparat am primit gratuit de la dealer alarma si inchidere + cheitza tip briceag, dar nu am avut cand sa pun chip-ul in ea, si alte alea.

Telecomanda de la alarma, probabil ca o stiti, dar totusi o descriu: este aproape rotunda, are doua butoane si un led care se aprinde verde cand apas pe vreun buton. Butonul de sus armeaza sau dezarmeaza dupa caz dar cu sunet.

Butonul de jos, armeaza si dezarmeaza dupa caz fara sunet. Am o carticica de la ea, verde, de 2 pagini unde scrie ca stie sa faca inca niste lucruri si anume:

- sunet la marsarier

- in parcare

Intrebarea mea, este CUM? Pentru ca in carticica nu scrie nici cum armez si dezarmez, asta am descoperit eu singur. Am cautat si pe net ... si nu am gasit, am gasit in schimb CENMAX romania, si trebuia sa ma inregistrez pe site, sa dovedesc dupa aia ca sunt client deja si din cauza aia am nevoie de manual, etc, practic spunea ca FACE X dar nu CUM ... o bataie de cap imensa, si am mai gasit si CENMAX turcia ... dar site-ul era si mai evaziv. M-am gandit ca nu o fi mare lucru, si sa incerc sa press and hold un buton sau sa apas pe ambele in acelasi timp ... NIMIC. Poate ma puteti ajuta, banuiesc ca posesorii de Matiz care au alarma montata de la dealer ... au tot marca si modelul acesta.

Multumesc frumos.

Share this post


Link to post

Tre' sa stii unde ai butonul 'valet'.

Share this post


Link to post

cel mai simplu:sus in "matizache" fuga la dealer si bate-l la cap pana iti arata. Sunt obligati sa o faca!

Share this post


Link to post

Cenmax am si eu.

Pt sunet la marsharriere trebuie sa DEZARMEZI CU SUNET!

Pt in parcare trebuie sa apesi AMBELE butoane IN ACELASI TIMP pret de citeva secunde (nu mai stiu exact cite - oricum, nu mai mult de 5 :D )

 

Daca nici una din aceste solutii nu da roade, probabil ca n-ai legaturile facute... asa ca da fugutza la service.

 

 

PS. Cheita tip briceag?!? :o

Share this post


Link to post

NFS multam'.

Am incercat aseara, ce ai zis tu si cu sunet la mersarier ... nu a mers, am dezarmat cu sunet si NO SOUND, inseamna ca nu sunt contactele facute, o sa ma duc cu ea cand ajunge la 1000 de km, deocamdata am 850.

Cu in parcare, cred ca am reusit :scarpin: incep sa palpaie avariile ... aste este in parcare?

Si in legatura cu cheita tip briceag ... mi-au dat la dealer cand am luat-o 2 chei obisnuite, identice, adica cheia 1 si a doua de rezerva, impreuna cu telecomanda CENMAX. Si ... nu stiu de ce, bonus, habar nu am, mi-au dat si o cheie tip briceag, care este o telecomanda cu 3 butoane, merge sa dezarmez si sa armez cu ea la fel de bine ca telecomanda CENMAX, si are un buton metalic rotund pe care cand apas iese cheia. Pentru a putea sa utilizez cheia pentru contact si alte alea, trebuie sa ma duc la unii care fac chei impreuna cu una dintre cheile masinii si sa scoata chip-ul din cheie sa o puna in astalalta.

Share this post


Link to post

Cu placere. Sorry ca nu-ti merge bipaitorul la marsharier... da' nu te stresa prea tare, la un moment dat devine foarte enevant, mai ales cind parchezi seara/noaptea in fata blocului. Eu folosesc numai deschiderea fara sunet, tocmai ca sa dezactivez bipaitul ala.

 

Si da, aia e in parcare! Clipocesc semnalele in tacere!

Share this post


Link to post

Si bipaie, la in parcare. Care-i ideea sa clipoceasca doar semnalele, din moment ce tu nu vezi masina ? asa, bipaiturile macar le auzi din ce parte vin.

Share this post


Link to post

Inainte de a fugi la service verifica daca te atentioneaza cand o inchizi si farurile sunt aprinse. Super utila functie ca o baterie nu-i chiar ieftina!

 

In afara de asta cere sa iti arate unde este butonul de dezactivare alarma! Trebuie sa aiba un mic butonas undeva ascuns care sa dezactiveze alarma cu cheia in contact (parca cu contactul pus).

 

Cenmax stie dar de nu se intampla au montat-o de mantuiala.

 

Cu privire la bipaitorul la marsharier de acord cu NFS cu singura precizare ca atunci cand trebuie sa iesi cu spatele dintr-o parcare e util.

Share this post


Link to post

panzer, esti sigur ca modelul care il am eu pe Matiz, de Cenmax stie sa avertizeze si atunci cand uiti farurile aprinse? Pentru ca maine o sa dau o fuga pana la service, ca am fost la revizia de 1000km si nu imi place ca mi-a strans frana de mana de tine la primul click. Asa ca daca le zic asta, sa nu ma fac de ras.

Share this post


Link to post
panzer, esti sigur ca modelul care il am eu pe Matiz, de Cenmax stie sa avertizeze si atunci cand uiti farurile aprinse?

Al meu stie, si chiar face! Cenmax 222.

Share this post


Link to post

NFS, si mai exact ce face? Incepe sa urle alarma, sau face ca la masinile smechere, se aude un sunet in cabina?

Share this post


Link to post

Exact face asa: te dai jos din masina, dar ai uitat farurile (pozitii, faza scurta/lunga, nu conteaza) aprinse. Cind pui alarma, n-apuci sa faci doi pasi ca incepe sa faca bip...bip... bip... cite un bip la interval de 1-2 secunde. Te intorci si rezolvi problema.

La fel si daca vreuna din usi nu e inchisa sau nu-i inchisa ca lumea.

 

Nu face bip in cabina, ca nu-i asa smekera, decat cind ma sui eu la volan!  <img src= ">

Share this post


Link to post

Are informatii exacte NFS. Tot 222 am si eu.

Share this post


Link to post

@Frankie_Carbone nu stiu exact cum e modelul tau de Cenmax, dar referitor la avertizarea sonara la mersul inapoi: cunosc doua masini cu alarma Cenmax si la ambele "bipaitoarea" se activeaza mereu la mersul inapoi; unul din posesori (vecin de al meu) s-a dus la cei care i-au montat alarma si i-au pus un buton in masian de la care activeaza/dezactiveaza "bipaitoarea" la mersul inapoi. Deci, precum ziceau si ceilati, cel mai bine ar fi sa te duci la cei care au montat alarma...

Share this post


Link to post

Cine are instructiuni de programare a unei alarme Cenmax CM222, le poate posta pe forum? Multumesc.

Share this post


Link to post

Alarma Cenmax model 222 am eu pe masina.

Telecomanda are 2 butoane si un led verde, iar pe muchie mai are un switch mic, care are rolul de a bloca telecomanda, desi cu tot cu acest switch ledul de pe bord clipoceste cand actionez butoanele dar fara sa se armeze/dezarmeze.

In ceea ce priveste modulul de marche-arriere, daca dezarmez cu butonul de jos , adica de silent, nu mai piuie cand dau cu spatele.

Cand apas ambele butoane o data (o,5 sec) se dezactiveaza senzorul de soc. A doua apasare simultana (o,5 sec) e pt masinii in parcare.

Din ce mi-a explicat tipul de la montaj, numarul de bipuri cand dezarmez alarma indica urmatoarele: 2 bipuri - fara evenimente in cursul armarii si 5 bipuri repetate daca au fost evenimente in timpul armarii.

Cat despre treaba cu farurile la mine nu face nimic daca o las cu farurile aprinse, iar daca e vreo usa deschisa nu se armeaza.

Share this post


Link to post

Multumesc. Eu vreau să elimin definitiv piutul pe marşarier. La mine merge treaba cu farurile. Mai căutăm.

Share this post


Link to post

Baiatul de la Radacini care se ocupa de montaj m-a intrebat daca vreau sa imi puna modul de marche-arriere sau nu si eu am spus ca da. Imi aduc foarte bine aminte ca a zis ca se poate dezactiva din telecomanda cu butonul de silent. Oricum, daca te ajuta modulul are codul mm02, conform cu certificatul meu de garantie pe care scrie alarma model cenmax 222 + mm02, care dupa parerea mea este modulul de marche-arriere. Poate a fost adaugat la alarma si poate este in carcasa acesteia de la motor. Am eu o banuiala ca e ceva gen add-on chip. Bafta!

Share this post


Link to post

Merci, am să verific.

Share this post


Link to post
Alarma Cenmax model 222 am eu pe masina.

Telecomanda are 2 butoane si un led verde, iar pe muchie mai are un switch mic, care are rolul de a bloca telecomanda, desi cu tot cu acest switch ledul de pe bord clipoceste cand actionez butoanele dar fara sa se armeze/dezarmeze.

 

Ambele butoane fac inchis/deschis (armare/dezarmare). Unul o face fara sunet, si atunci dispare si piuitul la marcharriere.

Iar switch-ul de pe margine, nu e pt blocat telecomanda (desi se poate folosi si in felul asta) ci pt a schimba frecventa de lucru, cu alte cuvinte poti programa telecomanda sa armeze/dezarmeze o alta alarma (alta masina, sau usile de la garaj de exemplu).

 

Iar ledul e rosu (la mine, cel putin) :P

Share this post


Link to post

Dap, zicea omul de la montaj ceva de frecvente de lucru, dar daca nu stiu mai mult, mai bine nu ma bag :P

Share this post


Link to post

Din pacate functia edit nu e disponibila in acest topic... :(

Pt cei care au Cenmax 222 si nu au manual am eu, ma rog un pseudomanual, care serveste si drept certificat de garantie si o sa incerc sa il scanez si vi-l pun la dispozitie. Doritorii ma pot contacta pe PM.

Share this post


Link to post

cum stiu ce alarma am (abia am cumparat masina, adica de cateva luni) si sunt curios cum rglez diferite chestii. am vazut in cutia de alarma o gramade de jumperi. dar in primul rand ce alarma am.

Share this post


Link to post

Te uiti pe telecomanda, trebe sa aibe vreun cod ceva. Apoi intrebi un prieten, pe numele lui Google!

 

sau

 

Faci niste poze la telecomanda, pe ambele fetze si le bagi aici.

Share this post


Link to post

naspa cu pozele, sa caut un aparat telecomanda e in forma de scoica cu 3 butoane primul pt sonor al 2-lea silent si al 3-lea ? nu stiu.. Pe ea nu are nici un cod dar inauntru scrie asa 433 t381N V1.12

daca imi spune cineva modelul la alarma ma descurc si cu google dupa

Edited by Gneo

Share this post


Link to post

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

 

×
×
  • Create New...