Jump to content
Sign in to follow this  
Berti

Mult Laudatul Targ Vitan

Recommended Posts

Gasesti in fiecare zi, dar ce dracu' ai innebunit de vrei sa-ti cumperi masina din targ?

Share this post


Link to post

Eu nu, socra-miu vrea logan ca pe cel vechi l-a mucit acum doua saptamani, cand era Dobrogea inchisa din cauza viscolului, iar in Braila n-a gasit nimic sa-l multumeasca.

 

Multam de info Salex&Maitre

Share this post


Link to post

E din Braila? De ce nu vine la Galati, nu-i este mai aproape?

Share this post


Link to post

Da normal, daune totale frumos retusate gaseste si in talcioc in Galati, nu-i nevoie sa vina si la Bucuresti pentru asta.

 

Regula de aur in materie de cumparari masini SH spune ca masinile bune nu se cauta in targ.

Share this post


Link to post

Gasesti si proprietari, dar trebuie sa ai noroc si rabdare, nu, am fost, am vazut, am cumparat si dupa cauti barda pt oo.

Share this post


Link to post

In Bucuresti in Vitan cred ca 99% sun samsari. Chiar nu inteleg de ce ar veni cineva special din afara localitatii sa cumpere din Vitan. Nu ii inteleg nici pe aia din Bucuresti...

 

Daca esti in de Logan, intra pe daciaclub, da o raita pe mobile.ro si pe autovit.ro. Orice om normal la cap pune un anunt in geam sau pe net, nu sta in weekend sa isi vanda masina in targ... La telefon (dupa ce cauti pe net) o sa te prinzi usor daca sunt samsari sau nu, punandu-le intrebarile corecte:

- esti proprietar in cartea masinii?

- cati proprietari au mai fost (cu tot cu firma de leasing daca este cazul)?

- accepti test la reprezentanta?

 

Bafta!

 

PS: Eu in targ la Vitan m-am dus doar daca am cautat un stop aftermarket de proasta calitate pt un prieten cu Logan, jante de tabla pt Dacia 1300, grila + ochelarii Daciei + un volan de toata jena si cand mi-am vandut bicicleta unor tigani in '98 :D . Altfel nu am avut ce cauta pe acolo.

Share this post


Link to post

Mai simplu pentru detectat samsarii de pe autovit mi se pare un search pe google dupa numarul de telefon. Rezultatele sunt concludente in 90% din cazuri.

Intr-adevar la un moment dat am ajuns si eu cu cineva in Vitan sa isi caute masina si am plecat "cu mana goala", 90+% sunt samsari..

Share this post


Link to post

Experienta mea din Vitanul de c#c#t este urmatoarea:

In noiembrie, din motive financiare, am fost cu masina la vanzare, la un pret normal (8.700 euro, fix la mijlocul pietei). Am ajuns de sambata, am stat un strop pe langa masina, am mai cascat un ochi la masinile parcate una langa alta cu numere de rodaj fix la rand, iar cand m-am hotarat sa plec au aparut doi... sa le zic domni, care au inceput sa puna intrebari despre masina. Iar cand a venit vorbade pret, le-am cerut fix cat vroiam sa obtin, 8k, nici mai mult nici mai putin (o idee sub piata). Mi s-a oferit exact suma de 6200 euro, pe un ton rastit. Cu indulgenta ar fi platit nenii aia 6500, cu indulgenta.

Pe acelasi ton rastit cei doi au continuat cu vociferarile, ca banii jos, ca daca vreau sa mai stau in targ, nimeni nu o va cumpara si ca duminica ma voi ruga de ei sa o ia cu 5000.

Credeti-ma, am rabdat cat am putut, am si ras cand mi-au dat in nas cu indulgenta. Insa cand au inceput cu "ba", "milogule" si alte apelative, mi s-a urcat sangele la cap, am incuiat masina si i-am poftit, elegant, printre dinti sa se care daca mai vor sa aiba masinile intregi si pentru ziua de duminica. Pe principiul "paguba mea poate fi de 8-9k euro, a voastra de minim 15k de caciula". S-au uitat crucis la mine, apoi s-au uitat unul la altul, iar la mine si... au plecat, tacuti. Cred ca m-au injurat dupa ce au facut cativa pasi, pentru ca s-au mai uitat de doua ori in spate, catre mine, iar eu fumam tacticos, fix cu ochii la ei, sa ma vada ca ii vad.

 

Ne-am reintalnit duminica, ei stergand de zor la cate un bmw si un mertan, eu plimbandu-ma cu un var din Capitala care vroia sa ii cunoasca la fata pe cei doi. A inceput al meu var sa traga de scaunele din mert, sa vada daca tin la bumbaceala, sa tranteasca usile, apoi s-a mutat in bmw si a inceput sa apese toate butoanele, sa regleze oglinzile... Incepusera aia sa se agite, samsarii intre ei "nu mai da cu aia, ca nu e Dacie", "nu mai trage de aia ca se rupe" iar cand m-au vazut au dat din telecomenzi de bipuiau toate masinile, una langa alta :) . Le-am spus ca venisem sa le fac reclama, ca-s masinile rezistente. Mi-au raspuns ca au incercat si ei, ca doar nu m-am suparat din atata lucru.

 

Concluzia?

Ai ceva de vanzare? Nu te du in targ. Cine vrea sa cumpere, vine la tine la usa, iti da un telefon, face pe dracu'n patru sa verifice marfa. Si daca tot te duci in Vitan, ia-ti bijuteriile familiei cu tine.

Ai de gand sa cumperi o masina? Nu te du in targ si fa ce face orice alt cumparator normal si cu capul pe umeri. Suna, vezi, condu, verifica. Si daca e sa fie si sa bateti palma, sa fie-ntr-un ceas bun!

Edited by Coni

Share this post


Link to post

Vitanul ala e focar de infectie de hoti, la ce altceva te asteptai?

Edited by ileana

Share this post


Link to post

Eu cred ca asta cu samsarii e supraevaluata de oamenii care habar nu au sa-si aleaga o masina la SH si nici nu iau cu ei pe cineva care mai stie cat de cat.

Daca masina arata bine ce conteaza cine o vinde? Credeti ca ia cineva masina hopa gata vazut, placut, luat?

Nu domnilor, mergeti, vedeti, va place, vorbiti cu omul sa va intalniti cu el cand scoate masina la un test de drum, aveti test bun si in incinta, ce atata zarva? La cat e de mare targul ala putin probabil sa nu te apropii de ceva.

Eu sunt curios cati dintre cei care care tot comenteaza aici au mai fost in targ in ultimul an de exemplu.

 

Eu ca idee am 3 masini in familie (lada,cielo si corsa) luate din targ (ce-i drept, de la pitesti) + Espero-ul meu a fost luat de pe autovit si toate merg foarte bine, corsa chiar a fost luata de la un "samsar" adusa din germania.

 

Rolul acelui targ este strict de a strange multe masini la un loc sa ai de unde alege, ca sa nu alergi ca besmeticul prin tot bucurestiul dupa ele.

Share this post


Link to post

Dj-ule sa stii că la testul "bun" din incintă te pot contrazice:

Am un amic care şi-a cumpărat un Ford Focus de prin 2008 din târg cu vreo 6k E. Omul e total necunoscător în ale maşinilor si a mers cu samsarul si masina la test, unde evident toate bune si frumoase, fără erori la senzori si altele, au găsit nişte bucşe obosite, dar cam atat.

Ideea e că s-a făcut tranzacţia numai că bucuria a ţinut fix până a doua zi, cand nu mai pornea si toate "zemurile" din motor erau curse dedesupt. A dus masina la reprezentanţă unde au găsit-o că a fost daună totală, cu lonjeroane rupte si sudate etc.

Repet, omul e total necunoscător in ale maşinilor, dar ăia de la diagnoză cred că-s "unşi" de samsari.

Sunt de acord cu tine că sunt şi maşini bune in târg dar tre să ştii mai multe despre produs decât vânzătorul. Si ăia cu diagnoza probabil dacă te văd că ştii ce vorbeşti nu-şi riscă pielea.

Aa...masina a fost reparată dupa ce a mai cumpărat una identică daună totală dar motor bun, si din 2 a făcut una. A vândut-o altui necunoscător care a cumpărat-o cu aceleaşi lonjeroane sudate, după ce un mecanic "uns" in prealabil a zis că totul e ok.

Share this post


Link to post

Eu am fost cu un peugeot si mi-au dat raportul complet. Au gasit-o atinsa pe aripa stanga spate cu ala cu ultrasunete, nu rau, dar fusese revopsita.

Inaintea mea a fost cineva cu o vectra b cu aceeasi problema de care zici tu, si au sfatuit-o sa nu o ia, i-au aratat tot...etc.

Nu neg, sigur sunt si intelegeri, dar te mai uiti si la om cand cumperi masina de la el ;)

Edited by Dj_Dark

Share this post


Link to post

Eu sunt satul de samsarii din targ. Am cativa si pe langa bloc si daca vedeti cum arata masinile cand le aduc si cum arata cand le vand... va luati cu mainile de par.

Am fost si cu a mea prin targ sa vad daca am ceva oferte. Desi pretul din geam era de 4500 EURO s-au gasit repede cativa samsari, unii mai colorati decat ceilalti, sa-mi faca oferte. Majoritatea au fost de 3500-3600 de euro. Le-am dat un raspuns raspicat ca NU. Mi-am stabilit un pret de vanzare si acolo vreau sa raman pentru ca nu vreau sa scap de masina, doar m-am plictisit de ea. Unul a tot insistat cum spunea cineva mai sus ca nu o sa o vand niciodata la banii pe care-i cer. Raspunsul meu catre el a fost simplu: "Daca tu-mi oferi pe ea 3500 de euro inseamna ca masina asta valoreaza mult mai mult. Doar nu lucrezi in pierdere". A zambit si a plecat.

Sfatul meu este sa cautati direct proprietari. Si sa detina masina de macar un an. Sunt multi samsari care se pricopsesc cu cate o masina pe care o vand greu si sunt nevoiti sa o inmatriculeze.

Share this post


Link to post

Alex.T, ai pus punctul pe i. Samsarii din asta traiesc, cumpara masini pe care le subevalueaza si le revand supraevaluate dupa ce le-au curatat nitel, au spalat motorul, au pus covorase noi de 30RON setul si eventual au reparat chestiile ieftine. Ei niciodata nu vor lucra in pierdere. Bineinteles ca si ei isi mai iau tepe, dar stiu sa vanda masina cel putin cu cat au luat-o.

 

Daca vrei sa scapi de o masina, poti sa o vinzi la un samsar constient ca ala isi va mai pune cel putin 10% in plus. Eu Nubira am dat-o unuia din Galati, samsar curat, serios, roman. Masina arata f ok, deci probabil a bagat-o direct in targ in Galati. Eu daca tineam la pret si o dadeam unuia care vroia sa o ia pt el probabil reuseam sa scot 300-500E in plus. Am preferat sa o dau rapid si sa nu am bataie de cap. Cel la care a ajuns in cele din urma Nubirica cu siguranta a fost multumit (daca i s-a spus de catre samsar de problema cu ambreiajul). Sper sa fie cerl putin la fel de bine intretinuta cum am intretinut-o eu, mititica de ea :)

 

Insa in targ la Vitan majoritatea care vand sunt samsari de ultima speta, care umbla cu manarii. Samsarii care vand pe internet sau cu anunturi in geam cred ca sunt mai de incredere. Parerea mea este ca targul Vitan a fost creat pt cei din afara Bucurestiului si necunoscatori. In serviceul de testare de acolo n-am incredere, daca tot vrei sa cumperi masina din targ, mai bine te duci la reprezentanta cu ea sa ai o parere obiectiva asupra starii masinii.

 

Si aia care vand maruntisuri la tarabe sunt niste tepari. Am fost acum 2 ani sa cumpar niste capace antipraf pt jantele de la Nubira. Primii mi-au cerut 60RON, mai in spate cereau 40RON si intr-un final le-am gasit cu 30RON. Fix aceeasi marfa. Dupa ce incantat am montat capacelele si am lipit siglele de tabla cu lipiciul cu care au venit, am facut 3km si m-am intors 1km inapoi pe jos pt ca una din sigle se dezlipise in mers... calitate, nu gluma. In cele din urma am pus capacele originale la loc (mai putin unul pe care il pierdusem) si am cumparat unul SH original cu 10RON de la o vulcanizare.

Edited by ches

Share this post


Link to post
Samsarii care vand pe internet sau cu anunturi in geam cred ca sunt mai de incredere.

Sunt unii care pun pe altcineva sa scrie anunturile si sa raspunda la mesaje. A patit-o o cunostiinta- pe internet totul parea ok, si la fata locului s-a intalnit cu haules-baules.

Share this post


Link to post

E din Braila? De ce nu vine la Galati, nu-i este mai aproape?

Exact la Galati a gasit :D deci n-a mai fost nevoie sa bantuie prin Vit@n

Share this post


Link to post

E plin si aici de geambasi dar ai sanse sa gasesti si proprietari, chiar daca nu intra in targ cu ea sunt prin parcari pe langa, bani sa ai ca ai de unde alege.

Multi km fara probleme. ;)

Share this post


Link to post

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

 

×
×
  • Create New...