Jump to content
Sign in to follow this  
Mircea

Turismul romanesc

Recommended Posts

Vreau sa plec la mare, bagati si voi niste preturi de cazare, camping, gazde, nu hoteluri ca alea sunt si pe net, chestii pro si contra. Eu anul trecut am fost la Venus si mi-a placut tare... anul asta nu stiu, dar tot in zona aia ma duc.

Share this post


Link to post

vama veche

in vama nu ai ce cazare sa platesti..

se sta cu cortu' pe plaja :D (sau la gazda)

Share this post


Link to post

:) ) Mersi @peste... cred ca am uitat sa precizez un lucru important... sunt insurat..nu prea mere vama...  <img src= )">

Share this post


Link to post

Sfatul meu e sa nu iti iei in nici un caz bilet..negociezi direct la fata locului. Eu ieri m-am intors de la mare..am gasit la Eforie Nord la 50m de plaja hotel 2 stele baie in camera..balcon cu 800 de mii camera pe noapte. Si mai poti negocia..mi se pare foarte rezonabil fata de preturile de la agentii. Hotelul se chema Diana.

Share this post


Link to post

oricum nu-mi luam bilet... tot la plezneala ma duc, pun si cortul in masina pentru orice eventualitate..lunea viitoare pe timpul asta sper sa beau o BR RC pe plaja :drinkers:

Edited by Mircea

Share this post


Link to post

Daca te intereseaza 2 Mai am fost acum 2 saptamani

Vila Alba (e aproape de iesirea spre Vama) exact pe plaja deca te duci la nudisti sau la 4 min de plaja, acolo cat sa faci o plimbare nu sa te duci baldabac direct in apa daca nu te duci la nudisti

:) )

Cea mai moasa camera e 1 200 000 sau vezi si tu ce mai negociezi la fata locului

Tel: 0722 805 125

Apa si plaja sunt ffffffffff curate (precizare : tot in partea fara nudisti....)

Bafta si concediu placut!

 <img src= ">

Share this post


Link to post

:o fftopic: Presupun ca cea mai scumpa camera, aia de 1,2 milioane are vedere la plaja de nudisti... :D

Share this post


Link to post

Daca te feresti de nudisti(de parca ar fi monstrii) de ce nu te duci in neptun sau maiaia sa zicem...2 mai si vama veche sunt mai speciale.Daca iti este frica de trupuri goale mai bine alegi alta destinatie.

Pe mine nu ma deranjeaza...chiar imi place libertatea de acolo.Am fost acum 1 saptamana si a fost OK. <:-P

Share this post


Link to post

Nu ma feresc de nudisti, n-am nici o problema! Dar vama e ceva mai galagioasa, rockeri, votca chestii din astea, eu cel mult 2-3 beri, o terasa mistocuta, servit la masa si asa mai departe.

Share this post


Link to post

pai atunci la ovidiu pe plaja e de tine (in Vama)

daca vrei anarhie si capete sparte te poti duce in ... hmmmm cum jackul nu mai e anul asta nu stiu unde te poti duce ca inca nu am studiat problema

Share this post


Link to post

Am fost pana la urma in Mangalia, am inchiriat un apartament, destul de greu cu apa calda, s-a gasit pana la urma unul cu boiler electric (nu sunt gaze in zona aia)... Plaja ok, curatica, se putea si mai bine, in schimb multi oameni ...de-ti vine sa te lipsesti.

Cateva exemple negative pentru cei ce mergeti in zona:

* Terasa Lavrion, chiar in centrul orasului... mancare buna ocazional, insa preturi HIGH servire de CACAO (am stat o ora jumate sa ne aduca mancarea si cand a adus-o am mai stat 15 minute - incluzand scandalul- ca sa ne aduca tacamuri) si tot chelnerita era cu nasul pe sus.

* cei care vand ziare pe plaja in zona Saturn... preturile se ingrasa cu cateva zeci de lei...

* vanzatoarele de la House of Art niste babe coclite care tipau dupa tine prin magazin sa lasi marfa pe care vroiai sa o cumperi la casa, sa n-o tii dupa tine...

* festivalul Calatis... un mare fas prost sonorizat cu artisti de 2 bani si cu un Cotabita...

* magazinele inchise seara... si cu program scurt in weekend...

BILE Albe

* Cofetaria de la Hotel President, excelenta, oameni amabili

* Curatenia din oras, cel putin din zona centrala.

* Vremea, care a tinut cu noi 99%

Edited by Mircea

Share this post


Link to post
Jandarmii sunt ceva obisnuit seara pe la corturi.

hmm...eu nu am vazut picior de jandarm noptile trecute pe la corturi... :-?

Share this post


Link to post

Cazari prin Costinesti stie cineva? As vrea sa ma duc fara sa mai caut eu din poarta in poarta.

Multumesc!

Share this post


Link to post

Am un coleg care stie o gazda, dar e cam departe de plaja... Daca vrei il intreb maine si-ti spun.

Share this post


Link to post

Da, te rog intreaba-l! E mai bine, am stat si in centru dar e multa galagie.

 

Iti multumesc mult!

Share this post


Link to post

OK, maine ai PM cu nr. de telefon si adresa.

 

In Eforie Nord am o adresa unde a fost super OK, un apartament cu trei camere nou, intr-o cladire la 150m de plaja, aproape de terasa Imperial. Proprietarii sunt niste tipi tineri foarte draguti care nu stau acolo; noi am stat singuri (eu+sotia+un copil) in trei camere, cu baie, bucatarie, totul nou, cu 600k pe noapte la sfarsitul lui iunie.

Edited by Wolfman

Share this post


Link to post

As vrea sa deschid topicul asta pentru a discuta despre turismul romanesc, mai ales serviciile oferite, tepe sau bune afaceri simtite pe propria piele. Sa ne referim in special la turismul din tara. Pentru ca avem o tara frumoasa, pacat ca e populata.

In particular despre diferenta dintre mare si munte.

Ca individ care am trait 27 de ani intr-o zona muntoasa (Sibiu) unde iarna mergeam la schi iar vara in drumetii, iar de 3 ani traiesc pe malul marii (Constanta), unde vara poti face vreo 2 luni de plaja si baie, iar iarna stai in casa la televizor mi se pare litoralul romanesc in net dezavantaj.

Uitandu-ma zilele astea la tv, vad ca se promoveaza Valea Prahovei si turismul montan "la greu" indiferent ca e zapada sau nu, ca oameni fac 100km in 5-6 ore, cu masina, basca daca mai iau si un radar pe DN1... ca preturile te dau pe spate, ca un revelion pe V.P. a fost mai scump ca un revelion decent in orice parte a europei, in vreme ce asta vara, tot la tv, aratau ca la mare vremea e de kkt, ca apa e rece, ca toti comerciantii vor numai sa te fure, ca preturile sunt de nX mai mari ca anul trecut, nu mai zic de tam - tamul facut pe seama taxei de intrare in Mamaia etc, etc... argumente care pot spune ca le-am verificat personal si nu erau deloc conforme cu realitatea (mai putin taxa Mazare).

Am facut greseala sa merg la Bran, anul trecut, in plin sezon estival. Vreau sa zic ca preturile la munte, in extrasezon, erau cel putin duble fata de litoral.

Mi se pare ca se face o campanie negativa promovata in mass-media vis a vis de litoralul romanesc, concomitent cu o campanie pozitiva a agroturismului si a turismului montan. Eu nu sunt partinitor si pot spune ca imi place si muntele si marea, iar noile oportunitati de dezvoltare turistica nu fac decat bine si dezvolta un sector de pe urma caruia tarile civilizate castiga bani frumosi.

Voi ce parere aveti? Credeti ca "grupurile de interese" dicteaza si in cazul de fata sau este doar o impresie de-a mea de roman ofuscat? Vi se pare ca s-a schimbat ceva in turismul romanesc sau nu? Considerati ca s-au imbunatatit serviciile oferite de intreprinzatori? Sunteti de acord cu diferentele in promovarea turismului?

Share this post


Link to post

Din pacate nu am mai fost de ceva ani pe la munte insa pot confirma ca asta vara nu erau preturi atat de mari in Mamaia si chiar se putea manca decent cu bani nu foarte multi :)

Share this post


Link to post
...insa pot confirma ca asta vara nu erau preturi atat de mari in Mamaia si chiar se putea manca decent cu bani nu foarte multi :)

 

Sorry, dar asta vara daca nu ma insel erau sa ramina fara clienti datorita ploiilor  <img src= )">

Share this post


Link to post

dreamlike,poate tocmai de asta se promoveaza mai mult muntele,pentru ca acolo se poate face turism(si se pot scoate bani) atat iarna cat si vara,in timp ce pe litoral sunt doar 2 luni de varf.plus ca pe litoral nu prea ai ce sa promovezi din moment ce aici s-a investit infim in comparatie cu zona de turism montan.in afara de ce a facut mazare prin mamaia si copos prin eforie nu s-a mai facut mare lucru. neptunul care pe vremuri era "perla litoralului" e pustiu ,ca sa nu mai vorbim de venus,jupiter ori saturn.

Share this post


Link to post

@Hitman: eu cand am fost pe la plaja era foarte multa lume!

Share this post


Link to post

@hitman: tocmai ai fost influentat de buletinele de stiri de la tv, pot sa-ti spun ca in timp ce la tv aratau ca la mare ploua si nu ai ce sa faci pe plaja eu a trebuit sa sun un dealer sa-mi REZERV un sezlolg pentru ca efectiv nu se gaseau si asta la periferia statiunii.

@vector: tocmai asta e ca desi sunt doar 2 luni de sezon nici alea nu sunt promovate. In privinta investitiilor sunt perfect de acord cu tine.

Share this post


Link to post

Nu stiu ce si cum cu ploile dar anul trecut la mare am fost de 3 ori si de fiecare data a fost un soare ceva de jale, nu am vazut un nor pe cer, a treia oara m-am si insolat :dizzy: ! Oricum la noi serviciile sunt invers proportionale cu preturile! Totusi am observat vara trecuta la mare ca au inceput comerciantii incet incet sa mearga pe drumul cel bun. Primavara trecuta am fost in Turcia unde toti sunt foarte amabili trag de tine numai sa mergi la ei sa cumperi ceva, am observat acelasi fenomen in unele locuri din mamaia. De exemplu la unele terase stateau chelnerii foarte frumos imbracati la intrare, te abordau de pe strada iti faceau oferte tentane, insa doar in cateva locuri. Poate peste cativa ani o sa se mai schimbe lucrurile pe la noi! Cand te gandesti ca pe langa ca dai o caruta de bani te mai intampina si o receptionera/chelnerita etc plina de greata nu iti mai vine sa te duci nicaieri in tara asta!!

Cand am auzit ca un revelion la poiana brasov la nu stiu cate stele este 2000 si ceva de euroi pentru 4-5 zile..NO COMMENT!

Share this post


Link to post

Cand ma duc la munte la ski, platesc transportul pe cablu de-mi sar capacele, nu mai vorbesc de echipamentul aferent, daca vrei sa bei o cafea sau un pahar de vin fiert la baza partiei scoti din buzunar intre 40 - 80 000 lei, iar de banii astia, vara la mare, bei la bere la halba de te falci pulbere si pe deasupra poti sta intr-un sort de 50000 lei pe cearceaful din masina.

Share this post


Link to post

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

 

×
×
  • Create New...