Jump to content
Sign in to follow this  
adriake

Furtun Stropitoare

Recommended Posts

Va salut fratilor matizari. Acum am 5000 km, consumul masinii este ok, de tremurat inca mai tremura dar parca mai putin, in schimb am inceput sa am probleme cu furtunashele de la stropit de parbriz. Azi il bag la loc, maine iarasi iese.. :( Cred ca o se le lipesc si scap de probleme. Va salut si sper sa auzim de bine!

Share this post


Link to post

Daca le infigi bine si degeba , mai bine decit sa lipesti le pui un mic colier.

Share this post


Link to post

vezi daca gasesti astfel de coliere mici. Daca nu, incearca cu o sarma mai groasa (ca sa nu tai furtunul). Dar vezi daca nu cumva e plesnit pe acolo, eventual taie bucata slaba.

Share this post


Link to post

Pai daca era plesnit, nu i l-ar mai fi aruncat afara... s-ar fi scurs pe acolo. I-l arunca din cauza presiunii, probabil duza e un pic infundata.

Share this post


Link to post

Am Matizul de 3 luni si am patit-o si eu .Azi le puneam maine cadeau. Un destept de la service Radacini a spus sa cumpar un set de furtunase de Tico ca sunt mai tepene. A venit un mecanic mai tare si a pus peste furtunasele originale (care parca sunt de carpa d-aia ies ) niste bucati din alt furtun mai gros si a rezolvat problema. Nu m-a costat nimic.

Edited by scorpionul

Share this post


Link to post

aiurea. si mie dimineata mi-au cazut :D sper sa nu mai iasa

Share this post


Link to post

Eu am o duza la dacie infundata si nu-mi arunca furtunasul... :mrgreen:

Nu asta era ideea, ideea era ca mai bine alea de tico, ca n-am probleme cu ele de mai bine de 7 ani :) >-

Share this post


Link to post
aiurea. si mie dimineata mi-au cazut

De ce nu pui duze de Tico ? E mai bine cu 4 jeturi.

Share this post


Link to post

Aceiasi problema am avut-o si eu cu matizul. I-am lasat pe-aia de la service si am desfacut eu grila si am vazut ca cele 3 cleme care tin furtunul pe grila erau puse invers si strangulau. le-am intors si apoi am pus si niste coliere de plastic si gata.

Share this post


Link to post

Sunt disperat. Este a 4 zi la rand cand sar furtunasele!!!! E foarte cald afara si cum pornesti stropitoarele... gata au sarit. NU E NORMAL. In seara asta o sa incerc sa le prind cu niste coliere din plastic sa nu mai sara. Sa vad daca tine figura.

Share this post


Link to post

verifica musai si cele 3 cleme de fixare (sunt albe) Scoti stergatoarele, apoi cele 4 dopuri si suruburile de sub ele, apoi salti capota si mai ai 3 suruburi infipte in cleme elastice, le scoti si pe-alea. Lasi capota jos, scoti grila, o intorci si verifici clemele, infigi furtunasele si le pui si coliere. ai grija sa pui coliere la toate imbinarile, nu numai la duza, ca sare din alta parte. Faci operatiile de montare in ordine inversa si gata.

Share this post


Link to post

Va salut ! Mi-am luat si eu de curand un Matiz si acum am observar ca nu merge tasnitoare, initial nu avea lichid in ea si nu am folosit-o o perioada pana mi-am facut timp sa-mi iau lichidul necesar ! Dupa ce am alimentat rezervorul respectiv a tasnit foarte putin si slab abia ajungea pe parbriz apoi s-a oprit si de atunci nu mi-a mai mers deloc, motorasul ala se aude dar nu mai scoate nimic .

Am mai incercat eu cu un ac am zis poate sunt infundate duzele alea ..dar in zadar ! de spate nici nu mai zic...ca am aflat ca ar avea si pe spate tasnitoare ! macar merge stergatorul !

Am cautat si pe forum probleme asemanatoare nu am gasit mare lucru , poate are cineva habar despre problema , rog sa posteze cateva randuri 10000000.gif

Share this post


Link to post

Salut, in primul rand vezi daca nu iti curge lichidul pe undeva, eu am aceasi problema dar am un furtun spart imediat la iesirea din rezervorul de apa, e simplu sa verifici, intr-o zi fara ploaie parcheaza masina pe o suprafata uscata si umple rezervorul de apa si vezi daca iti apare balta sau nu sub masina.

Edited by EM!L
Nu mai cita integral mesajul anterior! Foloseşte AddReply sau FastReply!

Share this post


Link to post

Demonteaza stergatoarele si grila de sub ele, monteaza la loc furtunasele si prindele cu niste coliere de plastic, apoi repune ansamblul in pozitia initiala si totul va merge ca inainte :)

Share this post


Link to post

O problema posibila e ca furtunasul de alimentare de la pompa sa fie strangulat pe undeva.

Furtunul e destul de subtire si se stranguleaza f usor.

Share this post


Link to post

E boala veche la matiji, sar alea de acolo. Verifica ce ti-am zis. Daca da cineva la maneta te uiti si vezi ca iti curge sub grila.

Share this post


Link to post

Salutare! Am o problema la SX-ul meu si anume nu gasesc furtunul pentru stropitoarea din spate. Am urmarit de la vas si se termina pe undeva pe sub bord. M-am uitat in spate la stropitoare si are furtun. Stie cineva care este traseul de unde iese din hayon si pana in fatza? Multumesc anticipat

Share this post


Link to post

Ar trebui sa aiba aceelasi traseu la luminile din spate,cel putin pana la un anumit punct (din spate in fata)

Share this post


Link to post

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

 

×
×
  • Create New...