Jump to content

Recommended Posts

@Bella: Daca ai dohc iti trebuie cheie de 16mm, daca vrei sa cumperi din benzinarii ai toate sansele sa o rupi. Daca bujiile nu au fost desfacute de mult iti trebuie o cheie serioasa, deci tot in service ajungi.

Share this post


Link to post

In sfarsit... :( .Multumesc mult de tot pentru raspuns.

 

Am gasit intr-o benzinarie Lukoil cheie cum spunea cineva in acest topic...din aia de 50 cm lungime. Parea destul de bine realizata.

In ultima instanta o sa cumpar de acolo.

 

Merci mult pt informatie. :) >-

Share this post


Link to post

In concluzie, manualul spune ca distanta la bujii sa fie in intervalul 1.0-1.1 mm. Care ar fi o recomanare bazata pe argumente. Conteaza cumva daca este iarna/vara in reglarea dimensiunii sau trebuie sa fie o valoare in intervalu de mai sus.

 

In particular, am luat bujii NGK si vreau sa le montez. Din cate spune pe site acestea vin (teoretic) cu GAP=1.1mm.

 

Multumesc. :)

Share this post


Link to post

Pune-le asa cum sant.

Share this post


Link to post

Dupa o experienta neplacuta prin service am constat ca una din fise este rupta.A ramas prinsa de bujie si a iesit numai cauciucul cu restu de fisa...Evident trebuie schimbate.

 

Intrebarea mea este ce fel de fise sa cumpar? Daca tot le schimb as vrea sa iau unele mai bune.Astea care la am acum sunt cele originale Packard.

 

Masina este un cielo executive 1,5dohc 16v bujii ngk.

 

Multumesc pentru sfaturi

Share this post


Link to post

Cauta pe www.autodaewoo.ro

Share this post


Link to post

Ce bujii sa folosesc la Leganza?

Share this post


Link to post

Uite un posibil raspuns aici.

 

Pont: Vezi ce zice Ovi ;)

 

Bafta.

Share this post


Link to post

Umm, de unde as putea sa cumpar NGK-uri in Constanta? Am fost la cateva magazine (nu numai cu piese Daewoo) si singurele peste care am dat erau unele pentru DOHC (scria NGK numai pe partea ceramica, pe cutie scria doar GM, fara urma de NGK sau cod).

 

Please help  <img src= S">

 

Edit : Am gasit bujii NGK BPR6ES pe poporului, in Constanta. Am facut comanda si maine ma duc sa le iau (100.000 bucata).

Share this post


Link to post

Am luat de curand o Nubira 1 Motor 16V 1600 Pe chilometreaj arata 88.000 iar discurile de frana nu cotrazic deloc, insa papa 1,4l de ulei la 1000 de Km in conditii normale  <img src= ("> . I-am luat 2 cutii de aditiv Master care cica ar reduce consimul de ulei. Pe ambalaj zice ca la motoarele extrem de uzate sunt necesare 2. Acum nu prea stiu ce ulei sa- i bag la aditivul asta, nu de alta dar cu cat ii bag mai subtire cu atat il papa mai repede. 1,4l la 1000 de Km a papat cu 15W40 completat peste cel care l-am gast in masna (cica 5W30)

 

Am un usor tremurat la relanti si la fiecare plecare din loc se aude la debreere un usor harjait. Ambreiajul nu patineaza, ma gandeam ca o fi rulmentul de presiune...

 

Oricum as vrea sa-i bag un set de buji noi, si sincer de cand cu Brisk Silver care imi aprindeau "ceck-ul la 90 la ora dupa 10-15 km ma gandesc sa nu mai fac experimente. Cei drept distanta era de 0.9 dar nu cred ca daca o fac de 1.1 nu mai da erori. Insa avea mai bun demarajul si tragea mult mai bine decat NKG dupa ea. Oare din cauza distantei mai mici sau a faptului ca scanteia e mai fina (in mod normal astea silver avantajeaza GPL-ul)

 

Cu motorul cald, daca o las ceva timp nu mai pleaca la prima cheie. Asta cu vechiturile de NKG .

 

Daca stie cineva ce merge cel mai bine (cu ce tip de bujie si la ce distanta, vine din fabrica) sau chiar mai bun, va rog mult :drinkers: scurtati-mi suferinta, nu de alta dar m-am saturat sa tot desfac si sa experimentez.

Share this post


Link to post

Despre consum de ulei s-a discutat aici: http://www.daewooclub.ro/forum/index.php?s...8932&st=160 Si mai ales despre binefacerile amestecului de ulei sintetic cu ulei mineral!

Despre ambreiaj s-a discutat aici :http://www.daewooclub.ro/forum/index.php?showtopic=5779&hl=ambreiaj Vezi daca nu gasesti cauza problemei tale printre posturile de acolo.

Despre bujii, citeste topicul prezent de la inceput si ai sa vezi exact ce bujii iti trebuie.

PS Hai sa ne scurtam suferinta ;) si sa nu mai postatm de toate peste tot, OK? :)

Share this post


Link to post

Multumesc pentru ajutor.

 

Ps. Cu exeptia sunetelor de la debreere, intreaga lista de probleme pe care am postat-o intr-un singur loc, a fost pentru a avea o impresie de ansamblu a intregii stari technice a motorului. Daca v-am suparat, imi cer scuze.

 

Oricum, tot nu am aflat daca BRISK SILVER (dedicate GPL) pot functiona cu randament maxim pe benzina.

Share this post


Link to post

Am folosit eu brisk silver. Si folosesc inca :) . Daca le montezi asa cum vin ele cu 0,6 gap, nu dau randament pe benzina, am servit chiar un rateu in admisie pe benzina. Am facut ieri impreuna cu Ovi_jer o mica testare :D si le-am pus gap-ul la 1,0. Am constatat ca s-a schimbat treaba. Asa ca pune-el cu gap la 1,0 de la inceput.

Share this post


Link to post

Brisk-urile alea sunt doar pentru GPL si numai pentru cu acel gap de 0,6 mm.

Share this post


Link to post

Nu merg bine cu 0,6.Si pe gpl si pe benzina merg cel mai bine la 1 mm.

Sant pentru motoare care functioneaza pe gpl nu numai pentru gpl.

Share this post


Link to post

Am schimbat si eu Championurile care aveau o luna cu NGK BPR6E-11. Se simte! Trage bine!

Share this post


Link to post

Am pus NGK BPR6E-11 V LINE cu gap-ul de 1,1. La demaraj sunt un pic mai bune decat champions, dar Silverul de la Brisk era mai bun. Poate si datorita distantei 0,9 mm.

 

Ma gandeam ca datorita santului din electrod facut la NGK - V line, lungimea scanteii se mareste cu inca 1 mm, ce-a ce mi se pare mult. Pe cutie nu se specifica la lista auto, Nubira si ma tem ca seria asta noua " V LINE " face sa nu mai fie acelasi lucru cu codul de baza BPR6E-11. In cartea Nubirei e dat codul asta dar producatorul este GOLDEN. Stie cineva, daca bujile originale care le-a gasit pe masina cand a luat-o noua erau Golden si aveau un sant in electrod ?

Edited by ovi_jer

Share this post


Link to post

Salut!

As vrea sa schimb bujiile si sunt cam dezorientat dupa ce am citit topicul asta.

Pentru un Espero 1,5 DOHC cu GPL care sunt cele mai bune? Mentionex ca merg mai mult pe gaz.

Multumesc!

Share this post


Link to post

NGK BKR6E-11 pentru cielo 1,5 DOHC si nubira 1,6 DOHC.

Ai retinut Assus?

Share this post


Link to post

@Assus,asa cum spunea si ovi_jer motorul de Nubira (la mine 2) 1.6 16V DOHC vine echipat cu NGK BKR6E-11 V line cu gap de 1.0 mm (distanta recomandata in manual).

Edited by Sharpe

Share this post


Link to post

Azi am luat de la Carrefour (pt ca e f aproape de serviciu :P ) 4 bujii Brisk Super DR17YC-1. Pretul e de 40mii/bucata si se vand numai la bucata.

 

Acestea sunt unele dintre cele recomandate pt Nubira 1.6i 16V conform site-ului lor:

http://www.brisk.biz/index.php?page=katalo...auta_serie.html

 

Distanta intre electrozi este de 1.1mm.

 

Tot de aici reiese ca cele cu electrod de argint sunt intr-adevar pt GPL, deci nu sunt bune pe benzina :D .

Edited by ches

Share this post


Link to post

Revin cu impresii dupa ce le-am montat:

 

Cu noile bujii masina merge mai rotund, la turatii mari e mai sprintena. Mi se pare normal din moment ce vechile bujii aveau 26000km :P .

 

Apropo de vechile bujii, cand le-am dat jos aratau superb pentru vechimea lor. Nu erau decat f f putin afumate si cu distanta marita intre electrozi. N-am mai vazut bujii asa curate de cand ma stiu, e drept ca am avut pana acum numai Dacia :) ). Vechile bujii au fost NGK BPR6E-11 si masina mergea binisor cu ele chiar si dupa atat timp.

Share this post


Link to post
Tot de aici reiese ca cele cu electrod de argint sunt intr-adevar pt GPL, deci nu sunt bune pe benzina

Asta spune si producatorul lor, nu cred ca suntem in masura sa-i contrazicem.

 

Altfel, cred ca puteai sa incerci si DR15TC-1, merge foarte bine in regim marit de turatie.

Share this post


Link to post

Confirm si pe Cielo 16 valve, merg excelent.

Daca apare un foarte usor termurat la relanti la schimbarea bujiilor, dati un reset la ecm si un idle learn, si va dispare.

Share this post


Link to post

Salut. Am vazut si eu in carrefour aceste bujii Brisk. Scria pe ele ca sunt pentru cielo cu gpl 74kw. Eu am un cielo din 96 pe gpl cu 55kw. Oare sunt bune acele bujii pt masina mea?

Share this post


Link to post

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

 

×
×
  • Create New...