Jump to content
Sign in to follow this  
Lucman

Aparate Foto Digitale

Recommended Posts

Moshule, saru'mina!

Am mai studiat scula si, intr-adevar... Noroc cu tine, ca cine stie cind descopeream si treburile alea.

Acuma stiu mai multe si despre exif-uri si alte alea.

Scuze de multumirile intirziate...

Share this post


Link to post
Canon S5IS

 

Cumparati, cumparati si iar cumparati!

2 Megapixelosi in plus pe acelasi senzor, acelasi sistem stabilizator de maree exceptie, iso pan la 1600 si sa nu uitam de DIGIC III  <img src= )">

Pai si de cand e un bonus 2 megapixeli pe acelasi senzor? La fel cu ISO1600. Oricum la astea peste ISO200 este inutilizabil, iar mai multi pixeli pe acelasi captor doar inrautateste situatia in conditii de iluminare slaba.

Share this post


Link to post

De azi sunt posesor de Canon 350D. Urmeaza neste obiective si neste filtre. Aparat nou-noutz, la fel ca Pentaxul, "imprumutat" din vitrina vreunui magazin din Spania. Pret pentru mine:300 de euroi. Zic ca am facut un deal bun.

Share this post


Link to post

Proaspat posesor de Sony H7 (din pacate nu prea am timp sa ma joc cu el in perioada asta)

Oricum am avut o surpriza foarte neplacuta cand am deschis cutia: Sony a decis brusc sa schimbe diametrul la adaptor. H7 si H9 au adaptoare pt 74mm (?!?)

Evident ca nu exista niciunde filtre de 74 (in afara de un filtru de polarizare si o lentila de protectie de la Sony) :wallbanger:

Acum trebuie sa astept minim 2 saptamani pana imi vine un adaptor 3'rd party de afara :-W

Morala: verificati cu mare atentie ce cumparati; Sony, good work f*ck*ng the customers! X(

Share this post


Link to post

Ma bate gandul sa achizitionez un digital care sa fie compact. Pentru calatorie. Eram entuziasmat de nikonul D50 pe care l-am primit la serviciu dar imi pare incomod si greu si nu e de calatorie. Vreau ceva compact care sa intre in buzunar.

Undeva la nivelul Panasonic TZ3EG Sau Canon A710 iS, tind mai mult spre TZ3. Sau ce alte solutii vedeti... :scarpin:

merci

Share this post


Link to post
Undeva la nivelul Panasonic TZ3EG sau...

 

Cu asta am tras eu vreo 10-15 poze. E bunicel pe auto, restul chestiilor nu le-am incercat pentru ca trebuia sa sap prin meniu si nu nu mi s-a parut meniul prea ergonomic si mi-am pierdut rabdarea (am cautat macro in meniu vreo 5 minute pana sa vad ca e pe dial).

 

Uite poze facute cu el:

P1010632.JPG

P1010656.JPG

P1010658.JPG

Share this post


Link to post

In privinta functiilor, are pachetul minimal, in conformitate cu pretul. Daca te multumesti doar cu functia "Auto", cred ca merita.

Share this post


Link to post

Sincer, nici unul. Daca vrei strict un point&shot (nici un fel de setari manuale) poti gasi modele mai mici si mai aratoase. Dar la banii astia sigur poti lua si ceva cu setari manuale. Eu am folosit pana acum un Sony S90 si sunt foarte multumit. Aparat mic, ieftin, foarte portabil, ecran mare (2"), o groaza de setari manuale...

Point & shot e bun pt 90% din ocazii, dar din cand in cand merita sa te joci cu setarile manuale:

 

post-3853-1181893444_thumb.jpg post-3853-1181893438_thumb.jpg

Share this post


Link to post
@ DreaQ - Daca te tenteaza un schimb cu Sony S90 aici detalii si pozelet me know  <img src= ">

 

 

Si eu ce sa iti dau la schimb ca nu inteleg.

 

Daca ar fi sa iau TZ3 ma uit la cateva amanunte negative sa le zic.

-No manual control of shutter speed or aperture

-nu are viewfinder optic iar displayul (de 3 inchi) posibil sa te lase fara curent. consider ca vizorul e necesar. cel putin la nikon d50 nu are preview (sau live view) pe lcd.

In schimb ma incanta designul compact si zoomul optic de 10X. Si cred ca are si stabilizator optic ca la zoomul asta e rau fara.

 

Ma mai gandesc

Edited by dreaQ

Share this post


Link to post

Asta e bun?Sony DSC-S600

Eu vreau ceva pentru vacanta,nu ma apuc eu e facut acum fotografii pentru expozitii si alte prostii.Am imprumutat un Sony DSC-S600 anul trecut de la cineva si pot sa spun ca a mers chiar misto,numai sa stii sa-l folosesti cum trebuie.

Voi ce ziceti,merita?Daca nu recomandati-mi voi altceva,dar tot Sony sau Panasonic.

Nici n-am bani de aruncat pe geam acum,as vrea sa se incadreze toata tarasenia in 700 RON,cel mult.

Share this post


Link to post

Eu as merge pe un Panasonic TZ1. Destul de robust, foarte portabil si are zoom mare. Cred ca se incadreaza in 700 RON.

Share this post


Link to post

Mie personal nu-mi place seria TZ de la Panasonic deoarece are acumulator proprietar. Iar TZ3 este foarte scump pentru ce ofera. LZ7 mi se pare un compromis acceptabil. Are baterii AA, zoom 6x si stabilizare optica.

Share this post


Link to post

@Fat Cat display-ul de la Sony S90 este de 2,5 inch si este de o calitate jos palaria ;)

Share this post


Link to post

Fuji, bineinteles (Fuji fan here).

Pentru rezistenta, ergonomie si battery life.

Share this post


Link to post
si battery life.

 

Fuji foloseste 4 baterii R6 iar Sony doar 2 ... probabil de aici si "battery life" (banuiesc ca te referi la faptul ca faci mai multe poze cu un singur "schimb" de baterii) ... personal consider ca e totusi cam incomod cu 4 baterii fata de 2 ...

Share this post


Link to post

Dupa experienta cu Konica-Minolta Z3 si Canon a530, dupa ce am vazut Fuji-ul lui Satori- m-am indragostit si eu de aceasta firma. Daca oi putea, peste un timp am sa-mi iau si eu un aparat ca al lui. Deocamdata si a530-ul imi aduce ceva bani si satisfactie (am dat putin pe el- 7 mil in oct 2006,- transport, geanta, card 512- si am mai adaugat un charger si acumulatori- inca 500 de mii).

Fuji = meserie!!!

Share this post


Link to post

De ce adrian? Stai sa le numeri tot timpul sau de ce? Cand vrei sa faci poze cu blitz, o sa stai la Sony pana o sa ti se lungeasca urechile sa incarce blitzul. Macar pentru asta, the more, the better!

Share this post


Link to post
De ce adrian? Stai sa le numeri tot timpul sau de ce?

 

Nu, nu stau sa le numar tot timpul ... dar dintr-un set de 4 acumulatori sigur nu vor imbatrini toti la fel ... exista si sansa sa pierzi unul si atunci poate e mai greu sa refaci setul.

(asta cu pierdutul unui acumulator am patit-o eu in august 2006 - aveam un set de 4 acumulatori de 2100mAh GP cu incarcator rapid, incarcare si in masina (batrinul meu Canon A510 foloseste 2 bucati) ... am fost la Arad la un concert Uriah Heep ... bateristul lor se plimba pe la vreo 20 de m de mine ... repede scot aparatul din gentuta si ma duc sa fac o poza cu el ... A doua zi acasa am constatat ca-mi lipseste un acumulator ... banuiesc ca atunci in graba mi-a cazut din gentuta. Am cautat cam 1 saptamina sa fac rost de un alt acumulator de 2100 identic dar n-am gasit asa ca am cumparat un set de 2 acumulatori de 2500)

Share this post


Link to post

Fuji S5700 clar. Nu spun asta pt ca am un frate mai mare de-al lui ci pentru ca am avut ocazia sa ma joc cu un S5600 si raspunde frumos la ce ii ceri sa faca. Zoom-ul optic de 10x e mai mult decat necesar pentru un aparat din clasa lui si iti ofera o flexibilitate mai mare cand faci o poza unui subiect la departare... desi aici ii ia cam mult timp pana zoom-ul ajunge la maxim.

 

O alta chestie care mi-a placut la aparatu ala a fost ca blitz-ul sare in functie de lumina (in modul auto parca) si nu trebuie sa intri pe la setari sa-l bagi fortat sau sa faci poza gresit urmand sa injuri ca nu ai setat aparatu sa faca poza cu blitz.

Si o bila alba mare in plus o are shutter lag-u mic.

 

Asta a fost impresia mea despre S5600, si precis S5700-le are cateva imbunatatiri.

Share this post


Link to post

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

 

×
×
  • Create New...