Jump to content
Sign in to follow this  
Lucman

Aparate Foto Digitale

Recommended Posts

:) ) Nepot, mai degraba, daca te uiti la fatza lui

Share this post


Link to post

Am si eu nevoie de putin ajutor din partea posesorilor de aparate foto Sony:

 

Nu reusesc sa-mi comprim filmele facute cu aparatul foto. Am incercat zeci de setari de compresie, dar nu imperechez deloc video cu sunetul. Spuneti-mi si mie ce codec-uri si ce setari folositi.

 

Multumesc !

Share this post


Link to post

Sa comprimi adica sa micsorezi filmuletele?! Sau problema e ca nu se aude sunetul?! nu pricep, spune si ce aparat ai(model nu marca) ;)

Share this post


Link to post

Cred ca se refera la compresie. Si al meu aparat umple cardul de memorie in cateva minute, dar prin Windows Movie Maker le aduc la dimensiuni acceptabile, gen 2-3 mb.

Nu mai stiu insa cum se folosea, trebuie experimentat si e cam tarziu acum sa caut. :(

Share this post


Link to post

Am un Sony DSC-W17. Scoate filme la 640x480x30. Microsoft Movie Maker cam lasa de dorit. Am observat ca taie foarte mult din finalul filmului: sa verifici si tu, s-ar putea sa ai suprize...

Share this post


Link to post

Incearca sa le comprimi utilizand VirtualDub, cu xvid si 60% la quality

Share this post


Link to post

Fara sa vreau sa-ti jignesc ixusul dupa care am tanjit atata, sunt din ce in ce mai incantat de samsung, mai ales prin comparatie. Nu mai zic de raportul pret/calitate.

 

Tata (auto)

post-2385-1164070200_thumb.jpg

 

Pod peste Buzau (auto, din mers)

post-2385-1164070317_thumb.jpg

 

Seara, la semafor in Buzau (auto, no flash)

post-2385-1164070416_thumb.jpg

 

Stiu, ultima are zgomot. Tre' sa mai umblu la setari.

Share this post


Link to post

Si, la ultima, daca dadeai flash, ce realizai?  <img src= )">

Share this post


Link to post

Pai aia era arta deja :) ) "Flash de toamna in parbriz" eeee?

 

 

Pt Moshu - ai dreptate in chestiile pe care le-ai scris in ultimele posturi doar intr-o privinta - cea cu eroarea de "focalizare" care e de fapt eroare de expunere. Supraexpunerea creaza o luminozitate accentuata a formelor obiectului, ca urmare pierzind din detalii.

 

Iar la faza cu obiectivul care nu are nevoie de clar, ca face poze de la 1 m la infinit si etc, contine o mare eroare prin omisiune - face, prin calcule prestabilite, o medie a zonelor de clar pe care le-ar putea avea un utilizator amator. Asa ca fotografiile tale vor fi vesnic putin blurate, chit ca le faci de la 1 metru sau la infinit. Ca daca se gasea o solutie pentru asta, nu se mai bagau milioane de euro in cercetare, ca sa se bata Canon cu Nikon pe "ala care are detaliul mai clar, pe orice obiectiv". Sau pe sisteme de focusare care de care mai rapide si mai performante.

In aparatele pentru amatori gen - point&shoot exista o combinatie intre diafragma (care-ti mareste sau micsoreaza cimpul de focus) si clarul pe care il poate face aparatul la zone predefinite. De ex, cu o diafragma de 5,6 si clarul facut la 1 metru, subiectul se va putea misca de ordinul centimetrilor, fara ca tu sa ai o pierdere majora in claritate. Incearca acelasi lucru cu un 1,4 sau un 2,8.

Share this post


Link to post

Against, ai dreptate in toate privintele. Exact asta am spus si eu, sau cel putin am incercat. Stii ca am facut referire la un moment dat la unele Smena care functionau pe acelasi principiu, bineinteles mult mai sarace in optiuni de cat cel de fata. Aveau un levier cu doua pozitii: soare si nori. Apoi erau si acele Smena pentru "oameni mari", apoi trecem la SLR-urile Zenit, din care cu mandrie posed unul impecabil si pe care-l mai folosesc cateodata.

 

Acest Samsung este o optiune pentru momentele cand nu esti pregatit sa cari dupa tine un SLR sau chiar un dSLR. Nu mai zic si de camera de filmat, deci asa avea cam 1 kg la gat :) ), ca sa fiu ready all time. Asta il tii in buzunar si il folosesti la cadre fara pretentii.

 

In restul timpului, adica intotdeauna de fapt, eu am la mine Canonul S1 IS, care e un dSLR foarte reusit (cu baterii bate si asta spre 0,4 kg).

 

Jucaria (Samsung) e a lui Cielofan, a cumparat-o special pentru a o lua cu el fara sa-l incomodeze in deplasari pe santierele patriei. Pana acum se folosea de telefon, dar rezultatele nu au fost multumitoare.

 

Si intr-un final sunt incantat de ce poate pentru ca sincer, ne gandeam ca vom fi dezamagiti. Mai ales ca, de fiecare data, ma documentez inainte, si stiam ca are obiectiv fix.

 

Cam asta e cu micul Samsung (are 90 grame!).

Share this post


Link to post
In restul timpului, adica intotdeauna de fapt, eu am la mine Canonul S1 IS, care e un dSLR foarte reusit (cu baterii bate si asta spre 0,4 kg).

 

E tunat? :D

Sau au regresat? Ca parca S3 IS nu e dSLR.  <img src= )">

Share this post


Link to post
E like DSLR!

 

Canon S1 IS nu e DSLR. Notiunea de "like DSLR" nu o inteleg. Asa si Cielo-ul meu seamana cu Volvo, ca are bara de protectie mare.

Share this post


Link to post

:D

SLR-like cameras

The "SLR-like" cameras (e.g. some Nikon Coolpix models, the Sony DSC V, H and R series, the Panasonic FZ series, the Canon PowerShot G, S and Pro models, and several Fujifilm FinePix models) offer through-the-lens (TTL) viewing through the focusing lens, projected onto its viewfinder as well as a LCD screen, through an EVF (electronic viewfinder). The difference compared to a DSLR is that the viewfinder shows a digitally created copy of the TTL image, whereas the viewfinder in a DSLR shows the actual optical TTL image via its mirror. An EVF image reacts slower to view changes and has a lower resolution than an optical viewfinder, but achieves parallax-free viewing using less bulk and mechanical complexity than a DSLR with its reflex viewing system. The limitation of a prosumer digital camera is its fixed lens, typically limited to about a 12:1 focal-length range. The fixed lens also minimizes the risk of getting dust on the sensor.

 

http://en.wikipedia.org/wiki/Digital_singl...s_reflex_camera

Edited by Sebian

Share this post


Link to post

Deci - fara prisma, fara oglinda... unde-i DSLR-ul?

Share this post


Link to post

la Lucman in geanta...si la pixelu' :D

Share this post


Link to post

:D si Mark II N-ul meu ce e?

Share this post


Link to post

racheta :D

Share this post


Link to post

Nu mi se pare.

E un bolovan mare cu o protuberanta pe o parte si o portiune foarte plata (probabil erodat de rau) pe alta parte.

Ceva de spart capul incepatorilor.

Share this post


Link to post

Adevarul e undeva la mijloc! Moshu isi iubeste atat de mult S1 IS-ul incat il considera dSLR sau isi doreste un dSLR si nu stie cum sa il aibe mai repede  <img src= )">

Share this post


Link to post
Deci - fara prisma, fara oglinda... unde-i DSLR-ul?

Al meu nu-i DSLR, este likeSLR (n-am inventat eu termenul).

 

E tunat? :D

Sau au regresat? Ca parca S3 IS nu e dSLR.  <img src= )">

 

Mai terminati cu prostiile... A fost din viteza, parca n-ati fi vazut. Si m-ati gasit pe mine ala care nu stie ce e un DSLR. DSLR as vrea eu, dar mai strang bani.

Ati gasit repede subiectu'... Macar Against poate sa creada ce vrea, ca nu ne cunoastem inca. Dar voi? Mike, Sato, Sebiane? Las' ca va lucrez eu cand va prind :) )

 

 

Din Steve

 

"The PowerShot S1 IS combines a a 3.2 megapixel CCD imaging sensor, exclusive DIGIC image processor and a fast f/2.8-3.1 image stabilized 10x zoom lens (38-380mm equivalent) into a very compact and lightweight SLR-styled camera."

 

Interesant este ca se merge inca pe ideea ca numai oglinda si prisma fac definirea unui SLR. De fapt SLR foloseste TTL (trough the lens). Acum faptul ca vizarea se face prin obectiv, focusarea sau expunerea foloseste TTL (adica tot prin obiectiv), dar lipseste oglinda si imaginea se transmite electronic de pe CCD pe un EVF, unde e diferenta intre sa zicem al meu si un DSLR? Nu prea e aci, e cu totul in alta parte:

Ceea ce deosebeste SLR sau DSLR de celelalte aparate este obiectivul changeabil. Un SLR digital sau nu are optiunea de interschimbare a obiectivelor, de la obiective cu zoom imens la ochi de peste (sau mai modern wide). La mine este fix. Fix lens. De aia ii spune "like SLR" sau "SLR styled".

 

Altii, de la olympus, au mai inventat una: ZLR. :) )

 

"ZLR - Zoom Lens Reflex, a term coined by Olympus to describe their fixed mount lens SLR type cameras. An SLR camera has interchangeable lenses, a ZLR has a non-removeable zoom lens." (tot de la Steve).

Share this post


Link to post
Sony Corp has today announced that it has discovered a defect in eight of its Cyber-shot models. The cameras affected were sold between September 2003 and January 2005, they are the DSC-F88, DSC-M1, DSC-T1, DSC-T11, DSC-T3, DSC-T33, DSC-U40 and DSC-U50. The problem is said to be related to the use of these cameras in hot and/or humid environments and can lead to a loss of image on the LCD (we assume this vague description to mean that live view fails due to overheating of the CCD). Sony has said it will repair any camera (of the above) which show signs of this problem.

 

link

 

Macar ei au recunoscut :mrgreen:

Share this post


Link to post

Mai Mikey continui sa fii patetic, :spumelagura: cel mai probabil dupa sucombarea FZ-ului tau, insa sa nu mai rasucesc cutitul in rana. Conditiile descrise sunt destul de departe de unele normale. Daca Powershot-ul meu a supravietuit 1 an in jungla de la + 42 la - 28 grade Celsius in frigul de anul acesta, iti spun eu ca sunt sanse ca multe Sony sa reziste la fel. Totusi ce spune Sony, este ca sunt probabile unele defecte datorate expunerii la umezeala si caldura. Eu cred ca numarul defectelor se va incadra in procentul de defecte estimat si nu va fi un boom de piata prin retragerea unui numar mare de camere. Face parte din politica, cel putin declarativa, prin care producatorul are grija de noi.  <img src= )">

La fel si Loganul cu cricul si cablul x, pentru a carui verificare s-a facut pe larg o promotie de imagine. Cand vin in Constanta iti descriu cu costul unui frape dublu cum se face cand vrei sa pari grijuliu. BTW noroc ca nu a mai venit frigul sa-ti para rau ca nu ai avut ocazia sa faci poze tremurate. :dizzy:

 

Cred ca stiai ca la Canon LCD-ul este SONY.

Edited by safari hunter

Share this post


Link to post

Stai sa vezi ce misto e sa vezi cipuri Samsung exact unde nu te astepti, pacientu pe masa, am nevoie de om indemanatic si cu rabdare, se ofera careva? :D

 

PS: si eu am fost cu FZ30-ul si la -20 si la +30 de grade si n-a patit nimic dar avea grija sa las efectul de condens sa treaca ;)

Edited by mike.omega

Share this post


Link to post

Mike, lasa Samsungul si uite-te aici poate iti iei si tu o scula ca lumea.

 

 <img src= ">

 

Si apropos, si eu am folosit Canonul in orice conditii. Si nu i-a cazut nici un pixel. Si nici n-am mai auzit pana acum (poate pentru ca n-are nimeni FZ p'aici).

Share this post


Link to post

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

 

×
×
  • Create New...