Jump to content
Sign in to follow this  
Lucman

Aparate Foto Digitale

Recommended Posts

Ii zic sapuniera ptr ca are aproximativ aceeasi marime :)

Share this post


Link to post

A venit jucaria. Faina, m-am jucat cu ea si experimentez maeniul :) .

 

Acum o intrebare: SD sau MMC+? El a venit standard cu un MMC+de 256 si unul de 16mb care sunt destul de rapida (salveaza pozele la rezolutie maxima aproape instant). Deci aiu un MMC+ de 1gb sau un SD?

Share this post


Link to post

SD e standardul. MMC nu prea se foloseste si oricum nu prea gasesti. SD gasesti pe toate drumurile.

Share this post


Link to post
Eu as lua cardul pe care l-as putea folosi si la alt device de prin gospodarie.

 

Exact.

 

SD e standardul. MMC nu prea se foloseste si oricum nu prea gasesti. SD gasesti pe toate drumurile.

 

MMC gasesti. Vorbesc din experienta. :) >- Si au si cele mai mari capacitati in curand... SD e mai utilizat mai ales datorita telefoanelor mobile cu slot de card (mini SD).

 

Citeste aici te rog.

 

Si neaparat viziteaza magazinul virtual de memorii.

Edited by Moshu

Share this post


Link to post

Eu acum am un Pretec MMC +Plus de 256mb (cel din link) care merge repejor (<2s la salvat o poza la rezolutie maxima si super-fine), de aceea sunt putin derutat...Am vazut SD-uri care se misca mult mai incet :( .

 

PS: Deocamdata nu am alte device-uri ce folosesc carduri MMC/SD.

Share this post


Link to post

Si al meu SanDisk de 256 mb salveaza in mai putin de 2 s pozele la maxim. Testat acum.

Nici eu nu mai am prin casa device-uri la care sa folosesc card-ul, n-am ajuns inca la nivelul asta de tehnologizare.

Share this post


Link to post

:banana: Maine imi vine jucaria :mrgreen:

post-2315-1163619107_thumb.jpg

Iar maine seara o sa postez niste poze ... sa vedeti ce poate face "sapuniera mea" :) )

 

Pana atunci 2 poze luate de pe net facute cu el ...

post-2315-1163619635_thumb.jpgpost-2315-1163619645_thumb.jpg

 

Tin sa mentionez de la inceput ca am vrut acest aparat pentru deplasari ...

Am cautat un aparat mic, ieftin, care sa faca poze de calitate si fara setari greoaie (Point and shoot).

La inceput n-am gasit pana in 3 mil decat Benq E300 ... sper ca zic bine modelul ...

 

Cautand pe net cu totul altceva (a doua zi urma sa-mi cumpar benq-ul), din intamplare am dat peste acest Samsung A402 si m-am indragostit pe loc :X de calitatea pozelor ...

Share this post


Link to post

Deja am urme pe gat de la unghii... X( Mie imi trebuie trepied pentru poze dintr-astea.

Share this post


Link to post

Mai dom Laurentiu, am zis mai demultisor si cum mie imi place sa ma repet, pentru mine in afara de Canon, Nikon si Samsung restul poate sa dispara. Ba nu, mai nou am vazut si la Sony ceva miscare buna. Si atat. Eu am o colectie de poze pe care o folosesc cand doresc sa apreciez un model sau altul. Facute in orice conditii de iluminare, si interior si exterior. Daca scot din cursa S1 meu, ca sa nu fiu subiectiv, pe primul loc la capitolul claritate si culoare (fara setari suplimentare), la aceeasi clasa sunt doua modele: Canon (modelul lui Safari Hunter de ex) si Samsung. Deasemenea impresionant mi s-a parut si Canonul lui Zmeu A410 parca, in modul macro. Pe ultimul loc, solo, troneaza orice model compact HP. Cel putin la interioare sau lumina slaba, te ia groaza.

De Nikon n-am pomenit, deoarece in colectia mea sunt numai poze facute cu DSLR-uri. N-am avut nic un Nikon compact pe mana. Iar pentru ele am alta clasificare, dar asta altadata :)

 

Alte branduri care iti pot retine atentia, raport pret calitate (aici oricum Canon rulez) ar fi: Fuji, Olympus si chiar ratusca cea urata, Benq (mai ales pret, dar oricum bate HP).

 

Addenda

Din colectia mea lipsesc: Ricoh, JVC si Konika Minolta.

Clasamentul si parerile imi apartin, sunt concluzii personale.

Share this post


Link to post

Pana una-alta, aparatul meu nu poate sa faca poze la fel de clare precum cele postate. Acum ramane sa vedem realitatea.

Share this post


Link to post

Asa e, si eu is tare curios. Vedem maine.

 

Dar am mai gasit ceva care sa oftice ixusu'...

 

post-2385-1163627622_thumb.jpg

Share this post


Link to post

Dupa ce am avut aproape un an o Konica-Minolta Z3 de care am fost f multumit, trecrea la un Canon A530 ar parea hilara pt unii, insa nu regret miscarea facuta: e mai mic, e mai usor, are nevoie de doar 2 acumulatori, are vizor optic (Z3 avea vizor digital, tot manca, curent :D ), pozele ies f bine la laborator (NORITSU, pe hartie Kodak Royal), culorile sunt placute, pozele ies bine si la intuneric etc. Are insa si un punct slab: scoate ochi rosii ! La Z3, din 100 poze ieseau max 2 cu ochi rosii, la 530 ies multe (am inteles ca e vorba despre puterea flash-ului, de distanta pana la subiect, de pozitia subiectului, de setarea ochi rosii din aparatt, care activata sau nu, tot scoate). Una peste alta, 530 merita, Canon nu s-a facut de ras cu acest model; IXUS nu isi merita banii din punctul meu de vedere deoarece am ~aceeasi calitate a pozelor la un pret cu 50% redus, plus ca, vorba lui Laur, nu t-e frica sa ti-l suteasca mexicanii. IXUS e o camera super din multe puncte de vedere (Ciuhuleasca de la PROMOTOR are si ea unul), dar m-a lecuit (macar pt o perioada) de aruncat banii pe lucruri scumpe, care la revanzare le voi da cu discount baban de mai mult de 50%. Voiam un DSLR, dar as si ramas singur in casa, ca a mea a spus ce nici prin gand nu se vor cheltui ~1000 eur pe o camera digitala, fie ea si profesioanala, asa ca prefer oricand sotia celorlalte lucruri (am dreptate, nu?).

Samsung-ul ala chir scoate poze bune? L-as lua pt tata, ca mi-a cerut Z3-ul de cateva ori da a spus ca nu-si prinde urechile in atatea setari cate are camera. Lui ii trebuie un p&s f usor de folosit, cu butoane mai marisoare si ecran la fel, Z3 era avion pt el (cu toate ca a scos si el poze cu d-alea rusesti si le developa acasa, am sacose de poze de dinainte sa ma nasc, cu parinti, bunici etc, iar dupa '80 cand m-am "lansat" pot sa fac un album cu sute de poze prezentand "evolutia" unui mic distrugator de liniste, dar mai ales bunuri- Doamne, rau am mai fost cand eram mic !!! Ce bun era pe atunci un p&s, as fi avut MII de fotografii, nu mai stateai dupa film sa-l developezi ...

ps: bagati poze cu noile achizitii, sa stie si lumea pe ce ar da banii.

Share this post


Link to post

Luciane m-ai facut sa zambesc, mai ales cu descrierea ta cand erai mic. In rest parca suntem frati. Spun in rest, pentru ca se pare ca eu am fost ceva mai cuminte :) )

Si la ai mei exista cutii de carton + albume pline cu mii de fotografii, majoritatea alb ngru facute de tata. De la el am mostenit si eu nebuneala cu aparatele foto. Chiar am sa fac o poza unuia din cele mai iubite de el aparate foto, film lat, cu vizare la partea superioara, prin obiectivul de vizare, fara viewfinder optic clasic. Aparatul avea doua obiective, unul deasupra altuia: prin unul de viza iar celalalt era obiectivul propriu zis. Erau asezate pe aceeasi axa verticala pentru a elimina eroarea de paralaxa orizontala, cea mai neplacuta (clasica).

Revenind la subiect, dupa ce am folosit peste 20 de ani SLR-uri clasice cu film, apropos am gasit untr-un magazin de maruntisuri din Galati un Canon, echipat cu obiectiv tele, SLR clasic (cred ca-l bagase cineva la vanzare acolo cu suma de 3 mil lei vechi - m-am dezlipit cu greu de el, dar nu-mi mai vine sa trec la pelicula iar - deci dupa atata timp si stiind bine ce inseamna si ce poate o oglinda, m-as fi aruncat oricand sa iau un DSLR. Si sper sa o fac pana la urma, fara sa ma dea a mea afara din casa - cu toate ca nu se stie :D Pana atunci ma multumesc cu un "like" cu "oglinda" electronica din care sper ca intr-o zi sa scot tot ce poate. Dar ajungem la problema: e greu de manevrat. Iti ia timp sa-l setezi, iar asta face de multe ori ca subiectul sa dispara. Si apelezi la "auto", pentru a castiga timp. Si uite asa vezi ca cele mai multe fotografii, instantanee in special care te surprind (de unde si numele) sunt realizate pe auto sau in cel mai bun caz pe aperture priority. In rest in sedintele foto tip portret sau natura moarta etc, unde ai tot timpul din lume folosesti parametri personalizati. Plus greutatea de loc de neglijat a aparatului care te cocoseaza dupa cateva ore de mers cu el la gat, ca dac-i in geanta iar scapi subiectul.

De aceea am tras concluzia ca este obligatoriu (pentru mine) sa am si un p&s. Iar pentru a mari la maxim viteza de reactie, am ales un aparat care NU ARE functia focus: nici autofocus, nici manual. Ambele sunt mancatoare de timp si cresc dimensiunile si greutatea aparatului (motor, baterii mai multe). Are doua pozitii ale lentilelor, ajutate de diafragma: normal, cand orice subiect de la 1m la infinit iese clar si macro.

Deci ai vazut, ai apasat pe buton fara grija ca n-ai focusat pe subiect, sau ca face autofocus pe gardul din spatele subeictului. Randament maxim pentru instantanee in special. Si dupa cum se vede si in exemple (si am umblat prin multe sit-uri) pozele sunt bune. Aparat gen "turist". Ideal pentru tatii nostri :)

 

PS Pe multe din sit-uri apare profilul autorului, descriptiv. Printre altele ce aparate foloseste. Toti cei care au pus poze cu asta micu, aveau in dotare macar un Canon EOS si un Nikon Dxx, majoritatea fiind profesionisti. Iar fotografiile postate de ei la diverse capitole, includeau si acest Samsung. Deci se pare ca multa lume simte nevoia si a unui p&s pe langa sculele profesionale, probabil din aceeasi cauza ca si noi.

Nu mai zic ca am citit toate review-urile utilizatorilor care sunt super multumiti (adica toti par surprinsi de mica jucarie).

Azi pe seara sper sa puna CieloFan primele incercari cu el, dar pe topicul celalalt.

Share this post


Link to post
Deja am urme pe gat de la unghii... X( Mie imi trebuie trepied pentru poze dintr-astea.

 

1. De unde stii ca nu s-a folosit trepied?

2. Sunt scene cu lumina multa, timpul de expunere e mic

3. Nu mai bea asa mult, de aia iti tremura mainile :P

Share this post


Link to post

In plus Laur, aparatul tau este de fite, atuul lui este portabilitatea nu ciudatenia cadrelor. Ce ai vrut, asta ai!

Share this post


Link to post

A venit si scula ...

post-2315-1163693512_thumb.jpgpost-2315-1163693536_thumb.jpg

Edited by CieloFan

Share this post


Link to post

1. Sigur s-a folosit trepied pentru scena de noapte.

2. Interesant este ce bine a iesit din jucaria asta scena de noapte. Urmeaza sa-l testez si eu, cu trepied sa vad ce poate.

3. Laure, si Ciuculeasca are Ixus si ai vazut ce kraci are.

 

Sa stii ca e foarte mic, dar mai gros decat al tau cu vreo 5 mm.

Ca orice aparat fara focus si cu lentila mica, pozeaza bine la exterior. Chiar si pozele de noapte sunt facute cu lumina din plin pe subiect. Are ISO 100, 200 si 400 si bineinteles Auto. Voice recording (wav) si movie clip cu sunet la 640x480.

 

O sa incepem sa postam poze dincolo nu aici.

Share this post


Link to post
As we knew all along the leaks were fairly accurate, Nikon has today announced the six megapixel, compact, 'entry level' D40 digital SLR. This new digital SLR loses some of the D50's features but gains some new ones from the D80. Headline details are a new Multi-CAM530 three area AF sensor, 3D Color Matrix Metering II, custom Auto ISO (same as D80), 2.5 fps continuous shooting, no status LCD and in-camera retouching. The D40 also has lots of nice user interface touches designed to make using the camera an easier experience for first time users.

 

link

 

Tot pe dpreview spune ca un kit costa 600$ fata de 900$ cat este D50-ul, deci... devine tentant, foarte tentant!

Si se pare ca nici cu garantia nu e asa de mare problema in RO chit ca nu avem reprezentanta Nikon. Un magazin virtual, care exista de altfel si in realitate, ofera ori o lista cu service-uri autorizate ori trimiti aparatul la ei si se ocupa ei, orice ar insemna asta :rolleyes:

Share this post


Link to post

Da frumusel baiatu'. Ce mai stai? Asta da, jos palaria.

Share this post


Link to post

Mike, daca iti iei asa ceva imi retrag toate remarcile despre imprimante, sapuniere si alte obiecte casnice :thumbl: ...Ce mijto e descris D40 "digital SLR for the masses"

Share this post


Link to post

Si costa cat S3 =))

Orice ar da Domnul sa se intample pe viitor, sa stii ca nu iti iert niste laude la adresa S3-ului  <img src= )">

Share this post


Link to post

Asta cu costa cat S3 nu prea cred...

Nu mai e S3 de mult la pretul ala.

Share this post


Link to post

Moshu, lasa-l sa se bucure si el un pic, ca-i mic :D

Share this post


Link to post

Mda. E ca si copilu' meu... cum s-ar zice. :thumbl:

Share this post


Link to post

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

 

×
×
  • Create New...