Jump to content
Sign in to follow this  

Recommended Posts

salut ,,nu imi merge pm ..un bip si te sun eu 0767064506 merci

Eu mi-am cumparat din Vitan de la magazinul de acolo arcuri spate HD si sunt foarte multumit de ele, a inaltat masina considerabil si a disparut efectul de barca. Vally poate arcurile tale nu sunt HD. Am pus si 3 persoane in spate si nu s-a lasat foarte mult.

Pun si o poza cu ele abia montate.

Edited by crisdc

Share this post


Link to post

Cum intrii in targ pe primul culoar din dreapta pe la mijloc gasesti acest magazin Daewoo de unde le poti achizitiona!!

Share this post


Link to post

Cum intrii in targ pe primul culoar din dreapta pe la mijloc gasesti acest magazin Daewoo de unde le poti achizitiona!!

 

 

 

 

te rog spune si pretul

Share this post


Link to post

detin si eu o suspensie de astra f,,,care inca nu am montat-o pe masina,,,suspensia este marca KW cod 20060017,,,coborare 50/50

suspensia este completa arcuri amortizoare sport new,,,nefolosita niciodata,,,abia astept primavara !!!

post-26092-0-97836600-1329168257_thumb.jpg

Share this post


Link to post

Ce parere aveti despre amortizoarele meyle? Am gasit undrva la pret bun

Share this post


Link to post

La service acasa .ro am gasit kyb ptr cielo cu 165 bucata!

 

Se poate spune pretul pentru schimb amortizoare?Adica manopera aferenta! Cat a costat,ce metoda de demontare s-a folosit ,la ce fel de service? :-/

Share this post


Link to post

Nu ai specificat pe ce punte, spate sau fata ? Eu iti pot spune doar pe spate, in Constanta manopera / amortizor costa 40 RON la service mai cu pretentii, si 20 RON la nenea. In concluzie eu mi le-am schimbat singur, si de banii pentru manopera am baut o bere cu baietii :D

Procesul de schimbare amortizor spate, este chiar simplu. Iti trebuie o cheie de 17, putin WD ca sigur sunt intepenite suruburile jos si cam asta este. Succes.

Share this post


Link to post

Tbird, intrebai de amortizoare meyle! de ce nu iti mergi pe sachs daca vrei niste amortizoare bune? Eu am comandat 2 Sachs SuperTouring gaz pe spate si 2 arcuri Kilen! Marti le schimb si abia astept sa vad diferenta :banana: , mai ales ca acum am gasit o spira rupta la un arc pe spate! Sachs e o firma de renume in amortizoare, nu zic ca cea mai buna dar decat sa iei un amortizor mai ieftin si no name si dupe un sa crape, mai bine iti iei o firma buna si ai cat de cat o garantie! Opel, pe langa multe marci, trimite din fabrica masini echipate cu amortizoare sachs! bafta si numai bine, apropo e frumoasa tare masina cu jantele de vara :X

Share this post


Link to post

Atlast i felt that i did it something which is similar and good one!!!!!!

Share this post


Link to post

salut,am tot cautat un raspuns concret despre compatibilitatea cu opel,referitor la arcuri si amortizoare.ce model si motorizari??va rog sa ma ajutati cu un raspuns.

Share this post


Link to post

100% Kadett E. De pe Astra F merge arcurile si amortizoarele spate 100% dar amortizoarele fata nu se potrivesc, trebuie facuta o mica adaptare pt prinderea pe flanse. De pe Vectra A se potrivesc arcurile si amortizoarele spate, cele de pe fata nu. De pe Astra G se potrivesc arcurile.

Legat de motorizari, cu cat e motorizarea mai mare pe Opel, cu atat o sa coboare mai putin pe Cielo. Adica un -4 de Opel Vectra 2000 ar cobori pe Cielo -3, -3,5 probabil.

Share this post


Link to post

Ma ajuta si pe mine cineva cu un sfat...am o nubira2 si imi pare ca este cam lasata pe spate...as vrea sa o mai inalt...ce sa schimb??

Share this post


Link to post

Garda la sol este data de arcuri, deci, ele trebuie schimbate.

Share this post


Link to post

Se pot pune arcuri de Opel pe Nubira2 pe spate? Am inteles ca sunt mai tari si ca sta masina putin mai "tzantzosa".... Mi-ar placea mult sa stea mai ridicata putin de spate...Respect!!!

Share this post


Link to post

Am gasit solutia pentru rezolvarea problemei mele. Am cumparat un set de inaltatoare pentru amortizoare care am dat 10 ron pe set.

 

De unde ai cumparat inaltatoarele? Ma poti ajuta sa cumpar si eu?

Si eu am nevoie de un set, am montat arcuri si amortizoare noi si arcurile sunt foarte moi. Daca pui doua persoane in spate se lasa de parca masina ar fi plina cu saci de cartofi...

Share this post


Link to post

Salut! Am urmatoarea problemă la maină: în decembrie 2011 ( pe 1 :lol: ), am dat cu masina intr-o groapa cam cat jumatete din roata ca adancime. Dupa asta, cand viram la maxim, masina facea un zgomot ca si cum arcul s-ar misca, timp în care vibra putin. După asta am observat ca masina tragea dreapta în mers. Cand viram la maxim ( sau aproape de maxim ) la stânga, după ce porneam la drum maina trăgea stânga. Mi-am dat seama că sunetul ala i micarea sunt cauzate de arc care se mică pe suport: flana aia de metal de deasupra i că îi lipsete o spira. Am mers cam 11-12 mii de km de atunci, mai cu zgomot, mai cu inut de volan sa nu intru în an sau pe contrasens, dar de vreo 2 săptămâni începuse să scoată sunete i când mergeam drept sau aproape drept, pe drum la 50-100 km/h la denivelări i gropi mici. Aa că m-am hotărât să caut arc. Amânasem atâta timp din cauza efortului de a schimba arcul i mai nou, din lipsa unei prese pentru arcuri. Încercasem să comprim arcul nou cu sârme, cu pârghii de lemn i metal băgate sub maină, etc.

 

Edit: în partea de sus celălalt arc are o bucată de cauciuc între el i flana de metal. În dreapta nu mai am pentru că am pierdut-o pe cea veche, iar nouă n-am găsit să cumpăr. Se poate i să nu fi aezat partea de jos a arcului pe suport cum trebuie sau se centrează el cand pun roata pe sol?

 

Acum după ce l-am schimbat e ok nu mai alunecă pe suport cel nou, dar trage stânga destul de tare maina. In afara localităii e suportabil, dar în ora nu prea îmi convine, că încep să am dureri la umărul stâng, dreapta stă mult pe schimbător. La magazin mi-au zis băieii că ei nu pot da la bucată, dar până la urmă au acceptat aa, cu precizarea că " o să i-l rupă pe ăla vechi ". Nu l-a rupt, dar poate să tragă stânga din cauză că e nou pe dreapta, iar la stânga e posibil să fie cel original sau oricum, să aibă ceva ani ( nu tiu sigur pentru că nu am maina de nouă). Eu când am schimbat arcul am dat jos pivotul inferior ca să am loc suficient i când să pun totul la loc am schimbat i rulmentul de viraj cu unul luat de pe un Espero de dezmembrat. Rulmentul vechi avea un chit rou pe lângă garnitura de cauciuc i de asta am ales să-l schimb. Să fie de vină rulmentul? Mai ales că maina nu numai că trage stânga, dar i virează mai dificil ca niciodată înspre dreapta (!) :-/ Sau trebuie să refac unghiurile din cauză că am scos pivotul inferior? Sau să iau arc nou i pentru dreapta?

Edited by OmCret

Share this post


Link to post

In urma unui incident asemanator, Espero-ul meu tragea foarte tare intr-o parte (parca drepta, insa nu conteaza). Solutia a constat in inlocuirea amortizoarelor. La demontare se vedea cu ochiul liber o usoara deformare a tijei unuia din amortizoare.

 

Poti incerca sa reglezi directia insa, daca este amortizorul de vina, nu se va putea rezolva. Asta ar trebui sa iti spuna si omul de la reglaj directie.

 

Simpla scoatere si remontare a pivotului nu-ti afecteaza directia. Asta se poate intimpla in cazul inlocuirii pivotului cu unul necorespunzator.

Share this post


Link to post

Multumesc de raspuns!

 

Si eu cand m-am apucat sa schimb arcul am fost atent la amortizor sa vad daca s-a indoit si el, dar nu era indoit. Deci m-ar ajuta cumva sa schimb si arcul pe cealalta parte? Considerand ca pe dreapta il am nou iar pe stanga are, cel mai probabil, 17 ani?

Share this post


Link to post

Discutam si facem presupuneri :) . Mergi la un stand de reglare a gemoetriei si vezi ce iti spun oamenii de acolo.

 

De regula, daca exista diferente mari de timp sau kilometraj intre ele, amortizoarele si arcurile se schimba pereche.

 

 

Share this post


Link to post

Cu inaltatoarele cum stam totusi?

Exista si pentru fata si pentru spate?

Si eu am nevoie de un Cielo Off Road...

Share this post


Link to post

Arcuri heavy duty pt Cielo, inalta masina cu 2-3cm. Nu stiu daca se mai gasesc la radacini.

Share this post


Link to post

Cred ca 2-3 cm nu e suficient pentru mine.

Merg pe drumuri proaste de tara, unde am nevoie de fapt de suspensii mai...moi. Alea de acum ar fi ideale, daca as avea si niste inaltatoare ( am vazut comentat aici ca ar exista )

Dar am retinut ideea, si unde sa intreb.

Multumesc, si cind rezolv problema, voi scrie tot aici cum am facut.

Share this post


Link to post

Inaltatoarele nu o sa o ridice cu mai mult de 1cm... nu poti sa ridici masina cu 10 inaltatoare.

Pe spate stiu ca mergeau arcurile de bmw (e30 parca), o ridicau fff mult... era ridicol de inalta, cred ca 20cm in plus. Problema e cu fata, acolo nu stiu ce ai putea sa-i faci sa o aduci la nivelul unui spate atat de ridicat...

Modificari empirice s-ar putea face, dar nu cred ca e cazul sa risti, plus ca sunt costuri mai mari, modificari de jamba, apar complicatii... arcurile heavy duty sunt solutia cea mai buna. Suspensia tot moale ramane.

Share this post


Link to post

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

 

×
×
  • Create New...