Jump to content
Sign in to follow this  
expero 16V

Indicator, martor sau sonda de Benzina

Recommended Posts

Oameni buni, poate cineva sa-mi spuna si mie daca Cielo, `95 are martor luminos/acustic pentru benzina? ma obsedeaza problema si cu toate ca, am incercat sa raman pe rezerva, nu mi s-a aprins beculetzul :D ... nici la propriu, nici la figurat... :scarpin:

Luminati-ma, pleaseeeee!!!!!

Share this post


Link to post

are, are dar trebuie sa risti ca sa-l vezi...

Share this post


Link to post

Evident ca are. Dar asa cum a zis Alx, tre' sa te risti, adica sa ramai cu vreo 6 litri in rezervor.

Share this post


Link to post

oricum, ia o sticla de 2l cu benzina ca poate e ars si sa nu ramai in mijlocul campului fara benzina... mai stiu eu unul...

Share this post


Link to post

... dar mai intii verifica becul sa nu ai surprize .

Oricum nu'i bine pentru pompa de benzina sa stea in mai putin de 1/4 de rezervor cu benzina . ;)

Share this post


Link to post

Senzorul de minim benzina este mai sus decat gura de absorbtie a pompei. Doar ca nu e bine sa te bazezi pe el si atunci sa alimentezi cand esti sigur ca mai ai suficienta benzina in rezervor. Mergand pe "fund de rezervor" risti sa infunzi filtrul cu gunoiul depus in el. Zilele trecute am facut o revizie la pompa si am ramas surprins de cata zgura era in paharul de protectie pompa si pe filtrul aspersor.

Share this post


Link to post
o recomandare calduroasa: nu mergeti prea mult pe rezerva ca se duce pompa de benzina si costa al dracu :(

Cei care il vad des merg pe gaz si nu-i prea intereseaza!

Share this post


Link to post

As vrea sa stiu si io cata benzina ramane cand mergi pe rezerva, de cand se aprinde becul la nubira 2 :D

Share this post


Link to post

Aproximativ 7-8 l...

Share this post


Link to post

as vrea sa vad o sonda de benzina... [-O<

Share this post


Link to post

Adevaru ie ca nubira 2 ( nu stiu si la restu ca sunt novice) consuma enorm, sa nu zic de banii cheltuiti

Share this post


Link to post
oricum, ia o sticla de 2l cu benzina ca poate e ars si sa nu ramai in mijlocul campului fara benzina... mai stiu eu unul...

 

 

 

daca ai ramas fara benzina si ai bafta sa ti se dezamorseze pompa, la Cielo cu 2 l de benzina nu faci nimic!

Ca sa se amorseze singura pompa trebuie sa ai macar 10-15 l de benzina in rezervor, si chiar si asa poti sa o arzi.

Share this post


Link to post

am si eu o dilema cu indicatorul de la benzina. imi indica tare ciudat. adica bag benzina, si se ridica la un anumit nivel. pana aici ok. daca merg linistit acul indicatorului scade constant (normal). eee!!! daca bag picioru' mai tare in ea, si merg mai sportiv(in oras/drum intins) sau daca merg pe autostrada cu 140-150km/h acul de la benzina scade drastic, doar ca sa revina la un nivel firesc cand merg mai normal (110km/h autostrada)

e ceva normal???

Share this post


Link to post

E f. normal . asa-mi facea si la espero . nu pot fi si ele exacte la milimetru..

Mai grav e ca la opel cand bag piciorul scade chiar " pe bune " :D si nu mai revine cand merg incet :D

Share this post


Link to post

la mine e ata situatie:

in primul rand, cand fac plinul nu merge pe maxim, ci undeva putin peste penultima liniuta.

apoi, ajunge pe minim (prima liniuta) cand mai am vreo 15 litri in rezervor...si e al naibii de derutant, ca sta asa pana cand se aprinde becul, adica atunci cand mai am vreo 5 litri...

am auzit ca e o problema ce se inscrie in capitolul "asa e toate"...chiar "asa e" ?

care ar putea fi problema? ce ar trebui sa schimb? e greu? trebuie la service sau o pot face eu?

Share this post


Link to post

O sonda de benzina am schimbat eu 800,000 de mii cu tot cu manopera in la Radacini.

Share this post


Link to post

probleme am avut si eu cu indicatorul de benzina... si dupa ce si-a dat duhul (uzura la partea mediana a senzorului sondei litrometrice) si schimbarea acesteia totul e o.ca. adica:

fac plinul pana la primul clic-> indicatorul este la full.

fac plinul pana in buza, indicatorul trece putin de ultima gradatie

fiecare liniuta de pe indicator inseamna 10l de benzina... si cand ajunge pe portiunea rosie, de jos, mai am exact 10 litri

in momentul in care incepe sa se aprinda indicatorul de benzina mai sunt 8L.

Nu coboara si nu urca aiurea indicatorul.

 

Costul schimbului sondei este de in jur de 1 000 000 lei (manopera + sonda)

 

Operatia e relativ simpla; dar este nevoie de rampa; sonda se schimba pe sub masina, si rezervorul tb. golit.

Share this post


Link to post

poate O SA ma obosesc si eu sa scot din buzunar 1mil.. dar sa ma mai gandesc. cand fac plinul, acul se duce la maxim, dar cum trec peste o anumita turatie... 3500+ rpm scade chiar cu o linie, pentru ca apoi sa urece la loc. :) :banana:

Share this post


Link to post

Nu te grabi cu sonda.

 

Eu am schimbat 2. Toti mi-au zis ca e de la sonda. Ideea e urmatoarea:

 

Sonda nu are contact variabil, ci pas-cu pas, adica cateva contacte cu rezistenta diferita. In consecinta, indicatorul va sta relativ constant o vreme apoi cand trece pe urmatorul o sa aiba un flop api se stabilizeaza.

 

Are un condensator maricel ca sa nu faca acul ca la dacie, adica sa se aprinda de la gropi, dar ideea ramane, asa ca acul nu merge uniform, ci in trepte.

 

Mai este de notat ca sonda este un flotor. In consecinta nivelul scade liniar, dar contactele sunt radiale, deci indicatorul are un sinus undeva in ecuatie. Este partial compensat, dar asta nu insteamna complet. Indicatorul nu este liniar punct.

 

Api mai intervine imbatranirea cablajului si a indicatorului. In timp firele imbatranesc si, dupa cativa ani incep sa aiba o rezistenta interna de la contacte, etc. Drept pentru care indicatorul o sa arate mai putin. Nu mult, cam sub o optime de rezervor (jumatate de gradatie, ca e in 4), asa ca plinul il arata pe la 42. Eu i-am fac plinul cand s-a sprijinit acul de cui si am bagat 40-42 de litri.

 

Daca vrei sa indice corect, va trebui sa schimbi si indicatorul si sa verifici/schimbi cablaraia. Am schimbat 2 sonde, ambele Daewoo Korea Co, tiplate, cu logo cu tot. Tot acolo arata, offset 8 litri.

 

N-ar fi mare bai daca n-ar sta romanu cu ochiu' pe rezervor. Ideea este ca ma uit la indicator si imi imaginez ca are inca o limba, egala cu prima, lipita de ea, sa zic 1-2 mm, care e "reala". Sau poti sa consideri ca indica bine si ca mai ai "rezerva" vreo 5-8 litri.

 

Schimbatul bordului e cam nasol, la Daewoo au zis ca livreaza ambele indicatoare (temp+benzina) ca ar fi set si ma cam costa. Nu mai stiu cat, era cam dublu-triplu fata de sonda si am decis ca nu merita distractia.

 

Mi-au mai zis ca "e boala la Cielo". Daca-as avea un dolar de cate ori am auzit asta dupa care "tu ai avut noroc, da' stiu e pe unu".

 

Daca vrei, schimba-ti sonda. Da tare mi-e ca nu rezolvi si dai banii degeaba.

Share this post


Link to post

Se poate regla din nou ceasul de benzina.Se umple rezervorul,se da jos geamul bordului se extrage acul ceasului din ax ,se pune contactul si se lasa asa un minut apoi se trece la montarea acului in pozitia de sus deasupra ultimei liniute.

Share this post


Link to post

Si la mine isi mai revine... adica cand ma intorc de la munca am mai multa benzina decat dimineata... Abia a doua zi dimineata vezi cat a consumat. Amplitudinea nu este insa asa de mare - o liniutza in sus si in jos.

 

Din cand in cand ii mai fac consumul cu atentie. Acum vreo 2 saptamani am lasat-o pana la 100km in oras si acum se dusese in jos cu aprox 2 liniute. M-am gandit ca cum dreaq mi-a consumat 20L/100 in oras. Cand ma duc la pompa n-au intrat decat 12.04 L si acul a revenit sus. Deci la naiba cu indicatorul ala.

 

Concluzia mea este ca primele 2 liniutze (cele de sus) reprezinta cam 6L fiecare iar urmatoarele doua (cele de jos) cam 10L fiecare. Asta la aceeasi temperatura modesta ... daca se modifica presiunea atmosferica se modifica si modul in care indica! :-W

Share this post


Link to post

La mine e si mai amuzant: in timpul mersului sportiv, rezervorul castiga benzina !!!

Problema e ca daca raman aproape de gol, am tendinta cretina sa merg mai repede sa se mai 'umple', desi realitatea e alta... Intr-o zi o sa raman in pana prostului !

Share this post


Link to post

Ha deci nu sunt singurul care a observat asta singura diferenta este ca eu am ramas in pana prostului de 5 ori se intimpla mai ales cind ajungi spre sfirsitul benzinei si vezi cum mai urca acul putin de aia m-am obisnuit sa resetez jurnalierul cind alimentez si in oras mergeam de obicei 400/450 km cu un plin .

Share this post


Link to post
jurnalierul cind alimentez si in oras mergeam de obicei 400/450 km cu un plin .

 

Caaaaaaat? La mine acul e pe 0 cand am doar 300 de km... Bine atunci pot sa bag putin peste 40 de litri dar tot nu imi vine sa il las sa coboare mai mult.  <img src= S">

Share this post


Link to post

300km si acul e pe zero? hmm, dar cat are Espero rezervorul? Cu a mea, am vrut sa-mi fortez norocul si dupa un plin ochi, am facut 505km si mai aveam ceva benzina (naspa este ca becul de pe bord s-a incapatanat sa nu se aprinda; il desfiintez cu mana mea, macar stiu ca nu e acolo), dar ajuns la acest numar de kilometri, m-a prins o ploaie torentiala si am alimentat de frica sa nu raman in mijlocul drumului cu palnia in rezervor in care bagam atat benzina de la bidon cat si apa... de ploaie :lavolan:

Share this post


Link to post

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

 

×
×
  • Create New...