Jump to content
Sign in to follow this  
expero 16V

Indicator, martor sau sonda de Benzina

Recommended Posts

Stimati forumisti am trait un moment istoric.Pt. 10 secunde s-a aprins becul la benzina...adica canistra!!Astfel se pun capat polemicilor cu are bec sau n-are bec!?!

Indicatorul de benzina era sub prima linie in dreptul literei E ( de la empty! :lol: ).Am tras pe marginea drumului ca sa cumpar niste ardei capia :) si am lasat masina aplecata spre dreapta iesita putin din carosabil.Cand am demarat am facut-o mai tare un pic si in momentul ala s-a aprins canistra!

Si se aprinde in felul urmator: prima data mai putin intens luminos, apoi cu cat scade benzina din ce in ce mai tare!!

Dupa aia am revenit pe drum drept si s-a stins din pacate.dar nu incerca-ti asta acasa!Eu eram pe gpl si mi se rupea ca nu mai era benzina!

Share this post


Link to post

Io ţi-am zis că Espero e o maşină inteligentă: :lol:

 

Mai mult ca sigur că din cauza înclinării, s-a dus benzina într-o parte şi a rămas prea gol în zona sondei.

  • Like 1

Share this post


Link to post

Masina cu personalitate, ce vrei...cand n-o mai fi si a mea suparata pe mine sa vezi ce bine o sa mearga... :lol: ...abia astept

Share this post


Link to post

...nuu dom'le inseamna ca e defecta :shock: , orice rezervor/sticla care se goleste e defect/a... :!: :lollol:

Share this post


Link to post

Si mie mi s-a aprins azi! :urale: Nu stiu daca sa fiu fericit sau trist, fericit ca exista sau trist ca trei' sa bag bani in rezervor! :(

Share this post


Link to post

e galben becu nu? :D

 

Edit Shenck: Te rog nu mai baga atitea zimbete.

Share this post


Link to post

de ce vreti sa veteti exact ce si cum se intampla prin rezervor.. pot sa aduc joi la intalnire o sonda de venzina... care are bubu... cred ca mai este buna doar de a fi aruncata la gunoi !

Share this post


Link to post
:bataie:   :wallbanger:   :rambo:   :lollol:  :cadelnita:   :aloooecineva:   :lollol:   :lollol:   :lollol:  e galben becu nu? :D

Portocaliu spre rosu! :lol:

Share this post


Link to post

Hehe...eu il vad des... :) ...la mine mai mereu e putina benzina...in carte zice ca se aprinde cand mai sunt vreo 6 litri...eu am incercat si am mers cam 35km cu el aprins (in oras) deci cred ca au dreptate :) ....nu am incercat sa vad cand se termina totusi :)

Share this post


Link to post

o recomandare calduroasa: nu mergeti prea mult pe rezerva ca se duce pompa de benzina si costa al dracu :(

Share this post


Link to post

martorul asta de benzina si ma refer la cielo si espero e cel mai ciudat lucru inventat de koreeni.

luni asteptand sa se aprinda becu am ramas cu cielo firmei fara benzina.

ieri toata dimineata ne-am chinuit sa amorsam pompa. deci treaba e naspa.

Share this post


Link to post

o intrebare

 

eu am vazut o data (demult) martorul aprinzandu-se...mai nou am ajuns cu masina pe rezerva ...asa cred eu dupa nr. de kilometrii si acul indicator, dar cucu martor :shock:

 

am facut scurt la mufa jos la rezervor si se aprinde...

banuiesc ca s-a dus la sonda ceva ...ce pot sa fac?

Share this post


Link to post

mai Vlade.. nu cumva ai avut un consum mai mic??? Sonda... se poate verifica... Dai bancheta din spate la oparte... si ai acolo... un capacel spre rezervor... ai de desfacut niste surubele... scoti pomoa de benzina... cred ca ea e acolo... si poti sa te joci la sonda sa vezi cum functioneaza si unde se blocheaza...

Asta o spun din experienta.. sapt trecuta am schimbat-o pe a mea... si o mai am inca in cutia celei noi, in portbagaj...

 

Eu am ramas masca la faza urmatoare... Dupa ce mi-au scos baietii pompa de benzina... si mi-au schimbat sonda... cu scosul benzinei din rezervor... nu s-a facut nici o amorsare a pompei de benzina... :shock: pur si simplu.. dupa ce a montat totul la loc si a pus benzina inapoi in rezervor... dat la cheie si pornit dara probleme... e adevarat ca .. atunci cand a pornit prima oara motorul, pompa nu a mai carait continuu.. ci s-a oprit tiuitul de cateva ori.. pt f putin timp... dupa care nu a mai facut asa... a mers ca si inainte...Se poate ca in pompa sa fi ramas benzina si sa fi fort amorsata???

de ce maine ajung la intalnire.. nu stiu sigur... o aduc cu mine si cine e minitehnicus si vrea sa vada ce si cum.. a lui e!!!

Share this post


Link to post

Salutare,

 

inainte de toate nu am nici o problema cu indicatorul de benzina ...el functioneaza dar nu vi se pare enervant cum oscileaza el la acceleratii mai mari sau la franari??? Si fac comparatie cu alte doua modele de masini (cu care mai circul ocazional) fabricate cam in aceasi perioada cu a mea..si ma refer aici la un Volvo S40 si un A6...la astea acul ala sta bat indiferent de franari sau accelerare.

Plus de asta...cand pornesti motorul acul urca cam greu pana la nivelul corespunzator :mda: , pe cand la celelalte doua..ai pornit..si in cateva clipe acul e pe pozitie :-W

Share this post


Link to post

Esti norocos, la mine, urca la inceput, dupa aia coboara la jumate(cu rezervorul plin) si se plimba 6-7 mm +/- mijloc (asta cand am rezervoru plin)

Share this post


Link to post

La mine nu oscileaza cum zici tu... E adevarat, sta putin la prima cheie pana urca unde trebuie, dar doar la inceput.

Share this post


Link to post

Acul urca incet datorita sistemului de masurare a nivelului, am impresia ca e prin transfer termic.

Mie nu imi oscileaza la franari bruste. Eu am in minte cum face la Dacia: cursa rapida stanga-dreapta la orice curba

Share this post


Link to post

in careta masinii scire..ca este normal ca acul sa se miste foarte putin...la franari bruste si accelerari mai puternice!..... off-ul meu era ce poate fi asa diferit la sonda de benzina..inca sa se manifeste asa..fapt recunoscut de constructor...scrie in carte!

Share this post


Link to post

nici mie nu-mi oscileaza. ca si comportament se inscrie la "cam asa face toate".

cu plinul ochi nu se duce pana sus, adica la maxim, la pornire urca greu la nivelul la care ar trebui sa urce, iar cand ajunge fix pe dunga rosie eu unul am in rezervor in jur de 18 litri.

Share this post


Link to post

18L pe dunga rosie????? :o atata benzina e la nivelul ala??? nu stiam!! :D eu nici nu prea ajung la dunga de teama sa nu prinda mizerie!

Edited by mike.b

Share this post


Link to post

da, verificat prin efectuarea plinului.

din cand in cand ma bate gandul sa mai merg doar, doar aflu daca mi se aprinde si mie becul de avertizare si la cati litri ramasi.

senzatia e naspa. stii, acul e de acuma lipit de minim si eu tot astept becul sa se aprinda...

oricum, pe scala prima patrime si a 3 a se duc vazand cu ochii. a 2 a si a 4 a tin mai multi km. observatie facuta in decursul timpului.

Share this post


Link to post

Şi la mine la fel: la plin-ochi urcă aproximativ 3/4 (nu maxim), iar pe minim merg muuult de tot, de se sperie lumea când vede  <img src= )">

 

Am mers vreo 2 săptămâni, zilnic în oraş (to work and back), cu acul la minim, şi abia atunci s-a aprins becul. N-am mai repetat experienţa :)

Share this post


Link to post

hmm..interesant :-? ... mie ultima data...cand am ajun pe rosu mi s-a aprins becul la scurt timp...gata fac un test..acum sunt la ultima liniuta alba si am de facut drumuri numai in oras..sunt curios cat ma tine...in carte zice ca becul se aprinde cand mai ai aprox 7,5L in rezervor.

Share this post


Link to post

In care oras? Stiu ca sta mult pe minim dar parca in Bucuresti nu tina atat :D .

 

 

Daca bag benzina incet urca acul mai sus aproape de marginea superioara, (altfel sta in la mijlocul ultimei diviziuni de sus. La Vaxxi stiu ca nu exista impartirea asta pe diviziuni deci trebuie sa traduc: ceasul e impartit in 4), dar doar daca bag foarte incet. Oricum nu am avut niciodata rabdare sa dea pe dinafara cu metoda asta ( va dati seama cat de incet! :P )

Share this post


Link to post

Bre, la teste d-astea ... să aveţi la voi canistra plină. Poate nu vă merge becul  <img src= )">

 

Şii... e cam delicată treaba dacă rămâi fără benzină (trebuie reamorsată pompa).

Share this post


Link to post

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

 

×
×
  • Create New...