Jump to content
Sign in to follow this  
EXE

Batai Motor

Recommended Posts

Am fost aseara la service si mi-am schimbat axa cu came. Mi-a mai schimbat si 2 culbutori. Bataia nu se mai aude, dar de ce nu mi-a fost frica se pare ca nu am scapat. Tot se mai aude o bataie la motor, si undeva in interiorul sau. mecanicul mi-a zis ca este un cilindru :wallbanger: . Ce parere aveti de chestia asta? E scumpa reparatia asta? poate sa fie si altceva defect?

Si inca ceva, dupa ce am plecat de la service imi tremura la relanti mai mult ca inainte. Credeti ca se poate sa se deregleze avansul( mecanicul mi-a pus cureaua inapoi ca la carte adica dupa semnele alea de pe roata distib si volanta...sau pe ce or fi ele. Mersi

Share this post


Link to post

Pai inainte de reparare nu batea motorul?Masina asa a fost cumparata sau asa a inceput sa faca din cauza neintretinerii?

Share this post


Link to post

Asa a fost luata...se auzea bataia la motor, dar un mecanic cu care am fost sa o vada a zis ca nu e grav. Se pare ca e ...  <img src= ("> Eu am avut grija de ea nu i-am dat mai mult de 4000 de ture si asta numai de cateva ori...in rest eu schimb pe la 2500rpm...am bagat numai ulei Aral...dar ce sa-i faci...cred ca a fost forjata rau de tot. Daca stiam eu mai multe cand am luato, stiam ce sa fac... :wallbanger:

Share this post


Link to post

In ce zona se aude bataia?E bataie ascutita sau infundata?Cand se aude??la rece,la cald,la relanti,in accelerare sau deccelerare?

Daca mecanicul si-a dat cu parerea ca e bataie usoara de ce nu rezolva problema acum?Baia de ulei a dat-o jos sa vada daca exista jocuri la biele,cuzineti,etc?

Share this post


Link to post

Bataia se aude la cald si este ca un tacanit putin gros, ceva de genul masinilor pe motorina. Nu mi-a dat baia de ulei jos...se aude undeva in partea dinspre filtru de aer in interiorul motorului. Mecanicul mi-a zis ca e de la piston si ca nu are rost sa arunc cu banii ca ma mai duce mult cu "clantanitul asta", exact asa a spus. Ce parere ai ov_jer? ce mama naibi are ? Cam ce spui despre asta ? Multumesc mult pentru ajutor si crede-ma ca sunt suparat foc. In rest masina merge fain, trage motorul bine, chiar foarte bine. Parca cand am luat-o(toamna 2003) nu batea in interiorul motorului avea numai o bataie usoara la axa cu came.

Ieri am aflat ca mi s-a mai dus inca un injector...(am mai schimbat doua asta toamna) altul nu din cele pe care le-am schimbat. Tremura rau si m-am dus la mecanic sa o vada (acelasi). El mi-a zis ca e injectorul. mi-a scos alimentarea de la injectorul respectiv si motorul merge la fel cu ea scoasa, deci e blocat injectorul.

Share this post


Link to post

In primul rand schimba Aralul pe Mobil 1.

In al doilea rand nu te nelinisti pt.ca e ieftin sa segmentezi u8n Cielo SOIHC.Si asta pt.ca o sa cumperi piese de Opel Astra care sunt mai ieftine si mai bune.

A segmentata un prieten de al meu si l-a costat vrreo 7 mil.

Si ai motor nou

Share this post


Link to post

Ce piese trebuie sa schimb...numai segmentii sau si segmentii+piston(e) defect(e). Prietenul tau a schimbat si altceva pe la motor in afara de segmentare pentru 7 mil(asta cand) si ce fel de opel astra (1.5l?) se potrivesc perfect ? Daca ar fi 7 milioane as fi bucuros.

Mobil 1 10-40?

Mersi.

Share this post


Link to post

In primul rind schimba mecanicul apoi desfa motorul si dupa o verificare amanuntita a motorului desfacut te apuci sa cumperi ce iti trebuie.

Share this post


Link to post

Prietenului meu i s-au bulit pistoanele pt.ca a lasat ma-sa(ca era masina ei) un ulei vreo 25.000 de km.

Opel Astra de 1.6 a luat tot de la el ca se potriveste.

Mobil 10W40

Intreaba si tu un mecanic ce trebuie sa iei ca eu habar n-am ce-i in motorul ala.Eu stiu la dacie si mai stiu ca la Cielo nu se segmenteaza motorul ci se alezeaza?!?Zic bine?

Mai stiu ca bataile sunt de la supape sunt de otel iar blocul motor e de aluminiu.Cu timpul , din cauza uleiului prost, supapele isi formeaza un joc in blocul motor care n-o rezolvi decat schimband blocul.Marfa,nu? :>

Si daca te superi iei un motor de Cielo cu totul(sh) pt.ca costa la fel(vreo8 mil).

Share this post


Link to post

Daca supapele isi fac joc se schimba acestea si ghidurile la supape.Motoarele de cielo si espero se segmenteaza.

Share this post


Link to post
Daca supapele isi fac joc se schimba acestea si ghidurile la supape.Motoarele de cielo si espero se segmenteaza.

 

Ov mecanicul meu mi-a explicat exclusiv pt DOHC-ul meu cum ca supapelke fiind de otel n-au nimic dar jocul care se face in chiulasa (daca zic bine) nu poate fi compensat prin schimbarea supapelor..Iar acel zgomot ar ramane pt.ca defapt supapelke n-au nimic..Si tre' schimbata chiulasa cu totul

Share this post


Link to post

Chiulasa se schimba numai in cazuri de ovalizari,fisuri,etc.Intradevar ghidurile la supape se uzeaza primele dar daca motorul a functionat mult asa se schimba si supapele.

Share this post


Link to post

@ov_jer: Te rog sa nu te superi pe mine ca am scris pe mai multe posturi, dar eram suparat fleasca...acum mi-am mai revenit, nu e dracu' chiar atat de negru, nu face foarte urat. Am motor pe motorina :lavolan:

Ce parere aveti, sa merg cu bataia asta la motor sau sa o repar. Se poate ca motorul sa se strice mult mai rau?. Mentionez ca nu consuma ulei deloc. Mersi.

Share this post


Link to post

Cel mai bine ar fi sa desfaci motorul.Nu te apuca sa cumperi piese decit in momentul cand motorul e desfacut si sa gasit adevarata problema.Cauta un mecanic care lucreaza la daewoo si mai lucreaza in timpul liber pe bani mai putini.

Share this post


Link to post

Salutare

Am o problema serioasa cu batranica mea(cielo '96)...dar totusi sper sa nu fie asa grav

Masina are 70000km si reviziile au fost facute mereu la timp...ulei bun, dar acum a aparut un tacanit in partea de sus a motorului...am fost la 2 mecanici care si-au dat cu parerea:

-deci tacanitul au zis ca este din partea de sus a motorului si ca poate fi de la tacheti sau axa cu came (asta a spus primul mecanic)

-al 2lea a zis ca ar fi de la tacheti, culbutori (sper ca am scris bine) si axa cu came e exclus pt. ca s-a uitat (a desfacut capacul acela de sus si mi-a zis ca daca ar fi si axa cu came ar trebui sa fie zgariata insa pe a mea nu exista nici o urma.

 

Sunt in ceata putin si vreau sa va dati si voi cu parerea ca sa nu schimb piese care nu trebuiesc schimbate

Multumesc

Share this post


Link to post

De asemenea ar mai putea fi si un zgomot ce provine de la tacheti, acestia ne mai amorsindu-se cum trebuie. Din ce stiu si eu exista niste orificii ce in timp se colmateaza, astfel cantiatea de ulei ce trece pe acolo se micsoreaza, lucru care cu siguranta nu face bine motorului :(

Sa speram ca nu este ceva foarte grav :thumbl:

Share this post


Link to post

am inteles...dar de unde sa incep cu schimbatul...ca sa merg prin eliminare...sa schimb tachetii, apoi culbutorii si daca nici asa nu se rezolva sa schimb axa cu came...sau cum sa fac...mentionez ca masina nu a fost alergata, ulei bun numai sintetic schimbat la timp...si din cauza asta ma gandesc ca axa nu prea ar avea voie sa se duca la 70km si in conditiile in care a fost exploataqta masina...sau poate am avut ghinion...nu stiu ce sa zic...parerile sunt bun venite

Share this post


Link to post

Pai oricum eu nu m-am gandit neaparat la axa, dar cred ca cei mai vizati sunt tachetii hidraulici.

Bottom line: mergi intr-un service bun si fa o constatare, adica sa ai ceva un act, o foaie ceva la mana, iar dupa actioneaza in cunostinta de cauza.

Succes :) >-

Edited by Mike1

Share this post


Link to post

merci mike, am consultat 2 mecanici (unul lucreaza la radacini si altul in alt service si am scris ce mi-au zis...dar cred ca asa o sa fac pt. inceput o sa schimb tachetii...mai astept si alte pareri si eventual o sa mai consult un mecanic

Share this post


Link to post

Pina la urma tot nu ne-ai spus ce marca de ulei ai folosit.

Share this post


Link to post

Castrol 5W40 TXT iar la revizia de 60km mi-au pus omv 5W40 ca nu aveau castrol...sa fie asta pb.?

OVI_JER spune-mi si mie te rog ce crezi ca poate fi dus(din ce am descris eu si ce mi-au spus si cei 2 mecanici)...culbutori, tacheti sau axa cu came? Ce sa schimb prima data? Ce parere ai? Merci

Share this post


Link to post

Masina ai avut-o de noua? Caci numai asa poti fi sigur ca are doar 70k km...

Share this post


Link to post

Masina am luat-o de la o ruda...deci nu se pune pb. asta ca nu ar fi km reali...am cartea de service cu reviziile cu tot.

Share this post


Link to post

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

 

×
×
  • Create New...