Jump to content
Sign in to follow this  
tuf5075

Nu Mai "trage"...bine

Recommended Posts

bun! si daca mie nu imi trage motorul, imi sta perfect la relanti, nu da sa moara motorul, se aude foarte bine, DAR TOT NU TRAGE MASINA ce pot face?!?!?!?! ca deja incepe sa ma dispere treaba asta.

Sigur nu e de la ambreiaj ?

Share this post


Link to post

Am vazut pe forum ca mai sunt cu probleme asemanatoare cu ale mele, as dori si eu niste lamuriri sau raspunsuri - de ce nu mai are putere motoru ?de ce nu mai trage ca acum 1 luna? cu greu ajunge la 140 km/h si atunci cand o face motoru e ffoarte zgomotos :wallbanger: , parca ar fi turat mai mult decat arata turometrul, nu mai pot pleca cu demaraj vreau sa spun ca nu mai pot uza cauciucurile fata- mentionez ca acum 1 luna am schimbat 2 injectoare noi deoarece imi gaseam bujiile din dreptul lor umede ,iar cand am ridicat rampa cu injectoare si am pus contactul acele 2 inject. picurau, am mai schimbat fise bujii, capac delco, bujii champion, bobina inductie; vreau sa mai spun ca zgomotul pompei de benzina e modificat cam de vreo 3 saptamani, nu mai are bazaitul acela 'tare' , sa fie de la injectoare ?- am auzit pe la cineva ca ar fi ceva reglaj de debit aer pe injectoare ,lucru care se face pe tester; sau o fi pompa de benzina? de nu mai are putere motoru :scarpin:

Share this post


Link to post

Nu mai are compresie corespunzatoare... Fa-i un test de compresie...

Edited by Dumitru Cristian

Share this post


Link to post

multumesc de interes , dar la ce anume sa fac test de compresie?

Edited by Salex
Citare inutila ...

Share this post


Link to post

Daca motorul se tureaza si nu fuge cred ca te lasa discul de ambreiaj. Mai ales ca zici ca nu trage bine la plecarea de pe loc .

Share this post


Link to post

Pentru cei carora le trage bine la rece si rau la cald.

La rece calculatorul nu ia in calcul senzorul de oxigen de la catalizator si face amestecul ca si cum ar fi cu soclul tras.

Daca catalizatorul are probeleme (de obicei se infunda), la cald senzorul de oxigen va trimite informatii eronate si amestecul carburant-aer fa fi necorespunzator.

Asa ca verificati , catalizatorul si senzorul de oxigen.

Share this post


Link to post

Tocmai de aia, mai bine pui pe altcineva s-o faca, era gata demult.

si eu am un espero de 2000 si tot asa face nu trage bine,...... cand sunt singur in masina ..merge de n-am cuvinte. cand sunt cu inca 1-2 :) o ia cam greu...adica se simte ca nu prea trage...nustiu...ce are..

Share this post


Link to post

Salut...

 

 

 

 

Am o "mica" problema la cielo 1.5 16v dohc

 

Mi se gatuie cand iau curba sau urc o panta ceva mai abrupt de ce...?

 

Am schimbat pompa benzina schimbat filtru benzina si tot asa face de ce...?

Daca am benzina multa numai face..

 

 

Si nu imi mai indica nici cata benzina mai am se aprinde doar becu rosu cand numai e...

 

 

 

 

Care poate fi cauza...?

Edited by emy_wrc

Share this post


Link to post

Salut,

Am un Espero 1.5 dohc cu gpl cumparat de 2 luni. Acum o luna am avut un accident si a trebuit sa o repar eu. Au fost de reparat aripa din dreapta si directia, nu am avut probleme la motor. Ideea este ca de cand am luat-o au inceput probleme pe rand. La inceput m-am trezit ca in intersectie se tura pana la 3000 de rotati si mai cobora doar daca apasam scurt pe acceleratie. Dupa un timp am observat ca avea putere tot mai mica si la pornire de pe loc si la deal. A urmat o perioada in care imi murea motorul cand era pe liber si consuma gpl, deci pe benzina nu se inatmpla. Acum 2 zile am pornit spre job si m-am trezit ca la al doilea bloc nu a mai avut deloc putere si a incetinit pana la opire moment in care a si murit motorul. Am mai dat o cheie sa am pornit iar dar pentru doar 15 secunde. Am lasat-o acolo si m-am intors seara cand am scos borna la baterie si am pus-o din nou dupa 2 min. Motorul a pornit la prima cheie si l-am lasat cam 30 sec sa se acomodeze, cand am vrut sa pornesc de pe loc m-am trezit ca nu mai avea putere deloc si a si murit motorul.

Am combustibil, deci exclud din start aceasta problema. Poate cineva sa imi spuna ceva?

Inainte cu 2 zile de la incident fusesem la un service si mi s-a spus ca "ar trebui luata la mana pentru ca foarte probabil sa fi sarit cureaua de distributie de la punct", nu mi s-au parut foarte siguri si a doua zi am mai mers la un service caruia i-am povestit ce mi-au spus ceilalti, la care mi-au confirmat si acestia si m-au chemat peste o saptamana. M-am mutat de putin timp in Ploiesti si nu cunosc pe aici, deci ramasese sa astept.

Puteti sa imi dati ceva sfaturi?

Pentru alte informatii va stau la dispozitie.

Am mai deschis un topic: http://www.gmclub.ro...__1#entry529062 inainte ca masina sa moara de tot, si multumesc administratorilor ca macar nu l-au sters chiar daca l-au blocat.

Va multumesc!

Share this post


Link to post

Trebuie luata la mana cum au zis mecanicii.

Eu as incepe cu un test de presiune si debit la pompa de benzina.

Vezi ca sunt totusi 17 pagini de posibile rezolvari in acest topic, totul este sa ai rabdare si sa citesti.

Edited by Dj_Dark

Share this post


Link to post

Salut Dj_Dark

Cred ca am presiune la pompa de benzina pentru ca deja mi s-au spart de 2ori filtrul de benzina de pe furtunul care duce de la rezervor in fata.

Multumesc de sfat oricum!

Edited by Salex
Citare inutila

Share this post


Link to post

Atunci vezi ce obtureaza traseul. Mie sincer nu-mi vine sa cred ca ai spart un filtru in carcasa de metal.

Share this post


Link to post

Salut DJ_Dark

Pe furtunul care duce de la rezervor spre motor, dedesubtul masinii, undeva pe la jumatate este un filtru de benzina(dinala de plastic), despre acela zic eu ca s-a spart de 2 ori!

Azi am dus-o la fosta reprezentanta Daewo si s-au ocupat ei de ea. Au schimbat delcoul cu totul, m-a costat 450 ron + 65 ron manopera in conditile in care am sunat la 2 firme (una din iasi si una din bucuresti) si ambele mi-au zis ca ar costa 620 ron un delcou intreg si ca de obicei se schimba doar modulul. E cred ca de la accidentul avut s-a fisurat delcoul pe undeva si poate ca, chiar a fost necesar sa fie schimbat, si mai cred ca au avut de mai multa vreme delcoul pe stoc si a ramas la un pret asa de mic. Ceea ce vreau sa zic, este ca si-a revenit la puterea ei initiala si chiar are putere in ea. Acum mai face figuri cand merge pe gaz, scade turatia, dar pe benzina merge brici.

 

Va multumesc si astept oricand niste sfaturi!

Toate cele bune!

 

 

Atunci vezi ce obtureaza traseul. Mie sincer nu-mi vine sa cred ca ai spart un filtru in carcasa de metal.

Edited by billysdg

Share this post


Link to post

Pe furtunul care duce de la rezervor spre motor, dedesubtul masinii, undeva pe la jumatate este un filtru de benzina (dinala de plastic), despre acela zic eu ca s-a spart de 2 ori!

Daca esti sigur de ce ai scris, atunci e vorba de o improvizatie a fostului proprietar. Din doua motive:

1. filtrul este capsulat si are carcasa din aluminiu

2. s-ar putea sa ma insel insa, din cite imi aduc eu aminte, traseul respectiv nu este din cauciuc (furtun)

Edited by Salex

Share this post


Link to post

2) Nu este intr-adevar, e conducta, insa de obicei rugineste si asta este reparatia "de santz" la care se recurge. Probabil si de asta s-a inlocuit filtrul original. Insa e interesant de urmarit cum se umfla furtunul cand se pune contactul =)) .

 

@billysdg

Asta cu furtunul e o reparatie doar pentru a ajunge cu masina acasa, nicidecum definitiva. Cumpara conducta de tur (cu holendere) daca mai gasesti, n-o lasa asa.

 

PS Delco-ul ala vechi ma intereseaza pe mine daca il mai ai. Ai PM.

Share this post


Link to post

Salut, aceeasi problema cu "trasul" o am si eu la un Cielo din '96.

Masina este una destul de "muncita" la viata ei, sunt al 6-lea proprietar (cel putin in acte), are 250.000 km in bord, dar pana de curand nu am avut mari probleme cu ea. In urma cu vreo cateva luni am observat ca aveam probleme cu esapamentul (era mancat de rugina in vreo 2 locuri) si am mers ceva timp cu ea asa, pana acum 2 saptamani, cand am schimbat esapamentul si alte lucruri pe care le-a observat mecanicul pe masura ce s-a apucat de treaba la ea (garnitura de chiuloasa, garnitura capac culbutori, cureaua de distributie, rola intinzatoare si cureaua de la alternator). Dupa toate astea (9 ore de stat prin service), a inceput sa curga lichidul de racire pe la furtunul de scurgere a condensului de la AC (care nu functioneaza din motive necunoscute, momentan) si s-a stabilit ca de vina ar fi caloriferul de caldura, care urmeaza sa fie inlocuit. Am plecat din service cu masina cu pierderi de antigel, dar cu un bidon de antigel de rezerva dat de catre mecanic, ca sa completez la nevoie si cand am ajuns acasa am observat ca motorul se incinsese destul de tare (nici macar pe partile din cauciuc nu se putea tine mana).

Acum, principalele probleme sunt ca motorul se incinge prea repede si prea tare, si ca masina nu mai are nici cea mai mica urma de forta, cel putin la plecarea de pe loc si la urcare.

Mentionez ca desi este destul de veche, pana sa ii schimb ce am spus mai sus, masina tragea acceptabil pentru varsta ei, dar acum abia pleaca de pe loc.

Sa fie de vina faptul ca a fost desfacuta chiuloasa ? are vreo importanta ? (nu ma pricep prea bine).

 

Sper ca nu am plictisit pe nimeni cu "romanul" pe care l-am scris si va rog foarte mult sa ma ajutati... multumesc anticipat !

Share this post


Link to post

Posibil distributie pusa defectuos la punct sau ai scapat-o fara apa si s-a ars din nou garnitura de chiulasa.

Share this post


Link to post

E posibil sa se fi ars atat de repede ?? Pe 1 august a fost schimbata, deci nici 2 saptamani nu are... La distributie ce problema ar putea fi ? La plecarea de pe loc calc pedala de acceleratie, se tureaza motorul, dar cand ridic ambreiajul sa plec de pe loc ii scade turatia si abia demareaza. :| Daca stiam ca o sa se intample asa nu mai schimbam nimic la ea, mergea bine inainte... acum e "moarta".  <img src= (">

Astept si alte pareri.

Edited by adyvalentin91

Share this post


Link to post

Simplu,mergi in alt service,verifica si daca, e nevoie,pune corect distributia.

Share this post


Link to post

Eu m-as duce la acelasi service. Cand ai plecat de-acolo nu ai observat ca masina nu trage?

Share this post


Link to post

Nu chiar... pierdea lichidul de racire si am mers foarte calm cu ea, deci nu prea am observat. :|

Oricum maine ma duc din nou in service sa schimb caloriferul de caldura si o sa vad ce zice mecanicul.

Edited by adyvalentin91

Share this post


Link to post

E grav cu mari mecanici.

 

Aia nu fac un test inainte,sa-ti predea masina,nu verifica si ei daca totul este in regula.

 

Aveti dreptate,mai bine te duci tot la ei,cred ca ti-au dat garantie pe lucrare?

Edited by ZDN

Share this post


Link to post

Am si eu o problema cu cielo lui tata, trage destul de bine pana in 3000-3500 de ture,iar apoi parca imi "taie" cinev alimentarea,plus ca dupa ce se incalzeste relantiul variaza si tremura masina de zici ca se rupe.Aseara, cand am schimbat viteza a "pocnit" ceva f,. tare sub capota,ca si cum ar fi dat un rateu,ceva.Masina este un cielo gle din 95' cu GPL!

Share this post


Link to post

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

 

×
×
  • Create New...