Jump to content
Sign in to follow this  
tuf5075

Nu Mai "trage"...bine

Recommended Posts

nu am schimbat nimic la masina, am 16 mii cu ea, ce ar trebui sa schimb, numai filtrul de aer la 10 mii , in rest nimic, dar chestia asta o face cam de noua de pe la 3-4 mii am vazut, culmea este cand scot IACul si il curat isi da drumul da rnu tine minunea decat cateva zile, apoi iar incepe sa faca figuri

Share this post


Link to post

Incearca sa pornesti cu acceleratia un pic apasata direct sa vezi daca tot asa face.Ar fi bine sa treci pe la service pentru o diagnoza mai ales daca masina e in garantie.

Share this post


Link to post

salut !! apropo de trepidatii , la mine la peste 3500 rot\min parca se ineaca si nu mai trage deloc(pe GPL), in schimb pe benzina merge ca unsa.

Share this post


Link to post

Trebuie reglata instalatia de gaz.

Share this post


Link to post

pot sa o fac si eu? sau neaparat trebuie sa merg la specialisti!?

Share this post


Link to post

Am o Nubira 2 de 8 luni si am 20000km cu ea masina este noua, de curand a aparut o problema suparatoare si anume. In timp ce mergeam pe sosea pur si simplu masina mergea in hopuri ca si cum nu ar fi avut benzina daca, calcam ambreiajul si acceleram motoul se tura dupa ce luam piciorul de pe ambreiaj si acceleram masina fiind in viteza mergea in hopuri motorul nu mai avea putere. Tot drumul adica aprox 45km mi-a facut de 5-6 ori dupa ce am ajuns acasa si am oprit-o a doua zi nu a mai avut nici o problema. Aceasta functionare defectuasa a avut loc in timp ce eram pe gaz butelia fiind plina insa in clipa in care am trecut-o pe benzina motorul tot nu tragea cu forta cu care eram obisnuit.

Care credeti ca ar fi problema

Share this post


Link to post

pai am facut acum 2 sapt revizia de 20000 km si nu le-au schimbat au zis ca la 30000km se schimba

Share this post


Link to post

Si ce fel de bujii au pus?

Share this post


Link to post

pai nu s-au schimbat bujiile la 30000km se schimba adica peste 10000km momentan le am pe cele cu care a venit din fabrica

Share this post


Link to post

Nu am inteles bine.Daca nu s-au schimbat trebuia sa fie macar verificate si reglata distanta la electrozi.

Share this post


Link to post

Pentru ca nu eram sigur unde trebuie sa postez am asteptat ceva timp, perioada in care am incercat sa rezolv singur problemele, asa cum banuiam ca ar fi corect conform celor citite pe forum.

Problema : Dupa parcurgerea a cca 5-6 km (invariabil) , deci dupa vreo 2 km de la ridicarea in pozitie normala a acului de la temperatura, la apasarea brusca (si cu simt de raspundere ) a acceleratiei, motorul se balbaie (senzatie de mers in 3 daca nu in 2 bujii) , aproape da sa moara . Urmeaza o reducere a apasarii pedalei pt. a preintampina oprirea motorului, si dupa o pauza (gen turbodiesel) de 5-6 secunde isi revine (revenirea are loc doar la peste 3500 rot/min). O noua apasare brusca a acceleratiei sub 3000 rot/min conduce la repetarea balbaielii. Fenomenul tine inca vreo 15-25 km , dupa care dispare. Daca opresc in acest interval, porneste foarte greu, dupa 2-3 chei insistente coroborate cu apasarea in suturi usoare a acceleratiei. Daca oprirea am facut-o in panta (chiar mica) urnirea de pe loc este foarte anevoioasa (lipsa de putere, balbaiala la greu...). Chestia este ca nu face chiar tot timpul , ci numai in jumatate din cazuri, mai ales dimineata. Niciodata insa cand motorul este rece (deci in primii 3 km). Daca accelerez batraneste si o tin doar la peste 2600-3000, problema nu se manifesta. (chestia e ca odata cu schimbarea motorului s-a schimbat ceva la schimbarea treptelor, turatia scazand de la 1 la a 2-a cu peste 1200 rot., astfel incat ma trezesc si pe la 1800 cateodata, si sunt nevoit sa folosesc treapta intai la 30 km /h ).

Alte detalii :

Pornire fara niciun fel de probleme, la sfert.

Evident, schimbate intai bujiile (nkg) dupa care, la cinci zile si fisele -Packard, pe rand (voiam sa stiu exact care erau vinovatele- fiind convins ca e problema de aprindere ).

Ulei(omv 10w40 control light) , filtre, schimbate de 1500 km , odata cu motorul (sh din 99, de nexia, fara a avea alte date despre el).

Concluzie : ma "cam" enerveaza !

Edited by Bel_Ze-but

Share this post


Link to post

Potentiometrul CO si injectoarele sunt cele vechi?

Share this post


Link to post

Injectoarele sunt cele cu care a venit "noul" motor.

Potentiometrul cred ca-i ala vechi. Surubul de langa filtru de aer n-a fost schimbat ...(dar "in nemernicia mea" nu stiu daca asta e singura componenta a regulatorului de CO sau mai face parte si alta din "sistem".

In plus, s-ar mai putea sa fie doua mari probleme( daca are legatura cu potentiometrul) :

1. motorul asta (de nexia) are in partea de jos, langa radiator un fir pe care nu am la ce-l lega, fiind probabil de la sonda lambda (asta banuiesc ca ar implica si lipsa legaturii cu potentiometrul de CO).

Daca am inteles eu bine din alte topicuri daca ai sonda n-ai potentiometru...

2. Motorul asta mai are in partea superioara un dispozitiv ( cred ca ceva in legatura cu un vacuum -poate spun prostii ! @-) ) in forma de farfurie zburatoare, cu diametru de cca 10 cm, dintr-o alama (dupa culoare) din care ies si intra niste furtunase. Acest dispozitiv nu l-am avut pe motorul precedent si nici nu l-am vazut in pozele cu motoare postate in topicul dedicat. Pana sa-l mai bibileasca un mecanic, pe la acest dispozitiv auzeam o "soarbere" de aer pret de 1-2 secunde, imediat dupa ce terminam de turat (manual) motorul.Acum nu mai face, dar daca ar putea avea o legatura , e bine sa-l introduc in ecuatie ...

Edited by Bel_Ze-but

Share this post


Link to post

1.Firul acela este de la sonda lambda si nu ai treaba cu el.

Mergi cu masina la tester sa vezi cum stai cu durata de injectie si pentru e regla potentiometrul CO.

2.Acea este valva egr.Sa nu fi facut greseala sa legi furtunasul ei de vacuum la galeria de admisie.Nu poate fi folosita la tipul tau de ecm.

Deschiderea ei se face prin vacuum deschis de un ventil comandat de ecm si numai in anumite perioade.

Deci ramane pe post de dop la tine.

Share this post


Link to post

Deschiderea ei se face prin vacuum deschis de un ventil comandat de ecm si numai in anumite perioade.

Deci ramane pe post de dop la tine.

 

1. Ok, asa mi-am imaginat si eu asa incat l-am legat de o fisa sa nu atinga alte cele...

1.b. Daca am noroc sa gasesc in Rm.Valcea un specialist in testari cu 10 minute libere in sambata dinaintea Pastelui sau marti, pe 9 aprilie am sa fac (evident ) si operatiunea pe care am tot amanat-o ... :) ) [-O< :drinkers:

2. Am sa ma benoclez mai bine la cum e legata valva egr (ex farfurie zburatoare-in vocabularul meu vast). ...dar as lasa-o totusi pt. maine dimineata =))

 

Merci mult pt. raspuns.

Edited by Bel_Ze-but

Share this post


Link to post

:wallbanger:

Am un cielo executive 2002 si motorul are 68k.

Motor 1.5 DOCH.

Dupa ce am schimbat pompa de apa am observat ca la pornire nu mai invarte cum trebuie(cam greoi).

Ori este de la baterie dar ledul de la bat. indica verde... :scarpin:

Se poate sa fie din cauza ca mecanici care au schimbat pompa de apa sa nu fi reglat bine axele pot sa-mi dau seama de asta dar fara sa invart motorul ca sa vad daca "cade la semn"?

Ca pt asta tre sa ma duc in service.

In rest parca accelerati este amortita,motorul raspunde destul de greu fata de cum mergea inainte.

Multumesc

Share this post


Link to post

Buna ziua.

De vre-o doua zile masinuta a inceput sa isi piarda din vlaga (si pe gaz si pe benzina).

Are un comportament asemanator cu vechia Dacie cand se duceau platinile: un usor tremurat in mers plus lipsa de putere.Ca sa demarez trebuie sa calc pedala sanatos altfel slabe sanse sa intru in vre-o depasire dar si atunci parca "se gandeste" si apoi isi ia avant usor. Daca pornesc si clima ii dezastru. Am alimentat cu gaz si benzina de la Petrom (am mai facut-o si inainte si nu au fost probleme).

La 4500 de km cat are nu ma asteptam la asa ceva. Ce sa ii fac ?

Reset ECM ? orice sfat e binevenit.

M-as duce la service dar cand mi-au spus la revizia de 1k ca sa trantesc mai tare capota de la motor pentru a o inchide in loc sa o regleze, am renuntat.

Va multumesc.

Share this post


Link to post

Pai iti spun de pe-acum care va fi verdictul din service: "e de la benzina/gpl" (si chiar e posibil ca asa sa fie :D ) Inceara sa faci un plin de la alta statie.

Share this post


Link to post

Nu pot fi probleme asemanatoare cu carburanti diferiti.Problemele sunt de la aprindere,sonda lambda sau instalatia electrica a masinii.Mergi la service daewoo pentru diagnoza doar ai masina in garantie.

Share this post


Link to post

[

Schimbai bujiile si daca tot asa face una din fise iti fura curent.Exact asa am patit eu si s-a intimplat dupa ce am alimentat la petrom.De obicei alimentez la Rompetrol Efix,dar nu are legatura!Am schimbat si fisele si bujiile(care era rosii deci lucrau dar nu lucrau bine).

Share this post


Link to post

Salutari

Azi am fost la service si impreuna cu seful de atelier am facut o proba de drum (40 km).

Verdictul lui a fost : Asa trebuie sa mearga.

Si sa alimentez cu benzina Euro 4 sau Euro 5, iar tot la al 2-lea plin sa ii bag si un aditiv de curatat injectoare.

O fi bine o fi rau ?

Astept pareri.

Multumesc.  <img src= ">

Share this post


Link to post

Lasa masina in pace si nu mai baga prostii din alea de curatat injectoare ca sunt frectie la picior de lemn! Oricum, la 4.500km nu cred ca poate fi vb. de asa ceva.

Share this post


Link to post

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

 

×
×
  • Create New...