Jump to content
Sign in to follow this  
emi2009

Radare fixe si mobile

Recommended Posts

http://www.romaniatv.net/cum-pacalesti-radarul-cu-laser-cat-costa-un-gadget-care-inseala-aparatul-politiei_160364.html

 

Săptămâna trecută, şoferii care au circulat cu viteză peste limita admisă de lege, dinspre Ploieşti spre Bucureşti, au plătit amenzi sau au rămas fără permise în urma folosirii radarului cu laser.

 

um poţi păcăli radarele cu laser

 

Unele persoane susţin că aparatele radar cu laser pot fi păcalite cu sistemele Laserjammer, scrie puterea.ro. Adică cele care bruiază raza laser. Că e Escort Shifter, AG 8 sau AL G 9 Guardian, sistemele de bruiaj fac ca viteza reală a maşinii să fie înregistrată de aparatul radar ca fiind 0 km/h.

Share this post


Link to post

Din cate stiam eu, radar jammer-ele sunt ilegale. Tot statia e de baza. Parca vad c-or sa le interzica si p-astea!

Edited by NFS

Share this post


Link to post

Laser Jammer sau orice alt dispozitiv de bruiere al detectiei vitezei sunt interzise.

Statia nu au cum sa o interzica, dar ma astept sa ceara licenta de emisie pe ele... Platita! Orice e posibil din noiembrie incolo, in special taxele noi pentru puleti si facilitatile fiscale pentru "jmekeri"....

 

Share this post


Link to post

In Franta au interzis coyote (care functioneaza pe acelasi principiu cu statia, vezi un radar - anunti pe toata lumea). Au interzis si folosirea GPS-urilor care au baze de date cu radarele fixe. Mai au dreptul sa semnalizeze doar "zonele periculoase". Ma intreb daca nu cumva militia are si voie si sa ti-l ia din parbriz ca sa vada daca e sau nu "conform".

 

Deci de putut orice se poate.

Edited by mr_

Share this post


Link to post

Adica asta ? si Waze e interzis ?

Share this post


Link to post

Dap. Nu mai are voie sa semnaleze in Franta radarele (fie ele fixe sau mobile), ci doar zonele periculoase. Waze cred ca are voie sa semnaleze politie, insa nu radar.

In vremurile bune, cand ai abia bagau radarele automate, erau obligati sa le semnalizeze prin panouri. Acum tre' sa intorci capul in alta parte cand vezi unul.

 

Astept cu interes ziua in care se vor interzice si conversatiile care contin cuvantul cheie "radar". Pe mine unul faptul ca statul iti restrange arbitrar unele drepturi (inclusiv cel la libera exprimare, coyote sau waze practic asta fac) doar ca sa faciliteze munca organului (legitima, de altfel) ma sperie, insa se pare ca francezului nu-i pasa. Cetateanul trebuie sa slujeasca organul, si nu invers.

 

sau ca sa fie si mai simplu, dotam masina cu GPS si cu un sim telefonic si cand ai depasit cu 1km/h limita de viteza iti trimite direct amenda acasa.

Edited by mr_

Share this post


Link to post

Exact. Police state ... si revenue generation :)

Share this post


Link to post

Ei, nu-i dracu' chiar asa de negru... singura diferenta e ca acu' radarele se cheama peste tot "zone de danger" in loc de radar... problema adevarata este ca si-au cumparat radare mobile si le-au pus in masini banalizate care te trag in poza din mers, te trezesti cu "felicitarea" acasa si nici nu ai simtit nimic cand ai furat-o...

Edited by EVF

Share this post


Link to post

Asta intr-adevar, e preventie nu gluma. Daca chiar esti un pericol ar trebui sa fii oprit si sa ti se ia volanul din mana, iar daca nu esti un pericol atunci e doar aplicarea rigida a unor legi la fel de rigide (care ii impun aceeasi limita de viteza si lui Sebastien Loeb si unui mos de 90ani).

Pe de alta parte, chestia cu masinile banalizate poate fi OK din alt punct de vedere. De exemplu daca militianul merge cu 130km/h, sansele sa fii in locul gresit la momentul gresit sunt mult mai mari daca mergi cu 200 decat cu 131km/h, ceea ce mi se pare OK. Tu mergand cu o viteza apropiata de a lui ai sanse reduse sa il depasesti pe un anumit tronson.

 

Sau, ca sa mareasca "fluxul" de masini verificare, are de ales fie sa mearga foarte incet, fie sa mearga foarte repede. In cazul asta insa nu doar ca nu face preventie rutiera, insa chiar provoaca pericole.

 

Macar radarele fixe aveau justificarea dpdv al preventiei ca erau instalate in locuri periculoase (sanchi) ca sa tempereze vitezomanii in zonele alea...

 

Oricum, interzicerea aia a avertizoarelor de tip coyote mie mi se par un simtom al unei societati pe cale sa o ia intr-o directie gresita. Nici interzicerea detectoarelor nu mi se pare OK ca principiu, desi se aplica cam peste tot in Europa. Iar pedepsele prevazute sunt complet exagerate. Practic esti descurajat drastic sa incerci sa te aperi de organul statului, ori asta mie mi se pare foarte foarte aiurea, chiar daca scopul declarat e unul cu care sunt de acord.

Edited by mr_

Share this post


Link to post

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

 

×
×
  • Create New...