Jump to content
Sign in to follow this  
emi2009

Radare fixe si mobile

Recommended Posts

I-a ajuns blestemul trabantului galben! =))

Share this post


Link to post

Pe vremea lui nea Nicu daca un pulitai de circulatie facea un accident auto, automat isi pierdea slujba, nu ?

Edited by smailmiami

Share this post


Link to post

Orice dispozitiv alimentat cu energie electrica este facut sa functioneze la tensiunea X +/- 10%, deci te asigur ca functioneaza si cu motorul MCV-ului oprit.

In alta ordine de idei, astazi am facut un drum BC-IS dus-intors si am vazut o multime de MCV-uri cu noile radare (peste 20) care viermuiau intre Tg. Frumos si Iasi, toata lumea mergea cuminte cu viteza sub limita legala, in ritmul asta li se vor diminua drastic spagile (n-am vazut nici macar o masina oprita la amenda/spaga). Mi-am scos parleala in schimb intre Tg. Frumos si Bacau unde era liber-liber. N-am vazut nici un MCV cu antena CB pe plafon.

Edited by Wolfman

Share this post


Link to post

Pai daca fiecare judet va fi dotat cu cate 10-15 Logane dintr-astea, cel putin in Galati, daca distribui 6 Logane pe cei 78 de km de Galati-Tecuci si apoi de la Tecuci pana la intrarea in jud Vaslui, mai pui 4 pe Galati-Targu Bujor, restul drumurilor judetene au rol de limitatoare de viteza prin multitudinea de cratere aparute, deja nu cred ca le mai iese de amenzi decat de la vreun inconstient. Prost sa fii sa-i dai peste limita legala cand stii ca e cate-un radar mobil din 10 in 10 km.

Au luat prea multe, isi ating astfel scopul de a se merge incet in Ro, dar de amenzi nu cred ca le va mai iesi ca pe vremuri. Minte de politist...

Share this post


Link to post

Vorba unui coleg- au luat radare sa iasa la ciordeala in loc sa peticeasca gropile. La noi in judet cica deja radarele noi fac furori. Stamana viitoare imi iau si eu statie, sunt curios cum e in lumea CB si mai ales daca o sa gasesc politisti care sa bage strambe.

Share this post


Link to post

Poza aia e facuta in Piatra Neamt, langa Teatru. Deci intra si nemtenii mei in paine...

Edited by Lucian M

Share this post


Link to post
... Prost sa fii sa-i dai peste limita legala cand stii ca e cate-un radar mobil din 10 in 10 km.

Au luat prea multe, isi ating astfel scopul de a se merge incet in Ro ...

Un lucru este sigur, circulatia in RO se va apropia de cea din partea de Vest a Uniunii, la capitolul respectarea Regulamentului. Acesta a fost si scopul achizitiei, impusa de factori externi. S-a ajuns la situatia paradoxala ca romani invatati cu drumurile patriei, dar traiti dincolo, nu mai aveau chef sa riste a circula cu masinile prin RO. Iar cazurile urmarite puse pe ordinul de zi pe unitate sunt clare: viteza excesiva, depasirile si intoarcerile interzise + circulatul pe contra-sens. Pentru majoritate, a ajunge in siguranta la punctul B plecand din punctul A este vital in raport cu timpul scurs, ca sa poti parcurge drumul si invers, tot la volan si nu in punga. Romania genereaza cei mai multi morti in accidente grave, de 2x mai multi ca in tarile respectabile si de 4x mai multi ca in tarile nordice. Cine poate raportata aceste cifre la trafic, ar realiza mai bine aventura la care se expun. Eu, cel putin, m-am saturat sa nu mai circul prin oras la prima ninsoare din an, ca sa nu mai fiu fericit ca am scapat sa nu ma loveasca 4 tembeli care-si cumpara mp3 in loc de anvelope de iarna.

Edited by tolin

Share this post


Link to post

... smecheria aia neagra de peste girofaruri este antena CB? ...

 

Nush ce naiba e aia, loganele de politie cu statii CB de care stiu eu aveau antene normale, cu talpa magnetica. Poate ne povesteste sergiuhusca mai multe, despre ce-a vazut el...

Share this post


Link to post

Offtopic:Aia neagra e priza de aer :D

Acum serios, cum comunica politaii intre ei si cu sectia de politie? Au altfel de statii?

Share this post


Link to post

:o fftopic:: S-ar putea sa spun o prostie, insa CB stiu ca vine de la Citizen Band. Adica functionare intr-o banda civila, nelicentiata, gratuita, negarantata, deci supusa interferentelor. In mod normal, aplicatiile militare/politienesti ar trebui sa functioneze intr-o banda rezervata, licentiata, fara interferente. Acu' ... habar n-am daca ai nostri utilizeaza o astfel de banda.

Share this post


Link to post

 

Back on topic, smecheria aia neagra de peste girofaruri este antena CB? Eu stiu ca arata putin mai diferit, da orice sarma indoita mesterit si cu circuitele de rigoare poate fi acordata in ce banda vrei.

 

Smecheria neagra e goarna sirenei. Nu vrei sa stai langa ea cand e pornita, nu stiu cati decibeli are dar efectiv te doare urechea si simti ca-ti sar organele interne afara!

Toate masinile de politie au pe plafon 3 antene, una de la statie, una de comunicatii date si una de gps. Le-am scris in ordinea marimii.

Statii CB pe ele au doar cativa pe radarele din zona Slobozia, Craiova si parca am mai auzit de unul pe la Constanta. Puse de operatorii de radar de pe masinile respective, nu ca dotare de serviciu.

Share this post


Link to post

Normal ca-s puse de ei, si le amortizeaza rapid in cateva zile... :grumpy:

Share this post


Link to post

Poate ne povesteste sergiuhusca mai multe, despre ce-a vazut el...

 

Fara sa fiu rautacios, dar eu nu va pot povesti intrucat conform unora nu stiu cum arata o antena CB.

Asa ceva exista doar in Capitala.Oricum sper sa vina si pozele cat de curand...

Share this post


Link to post

Desi nu sunt fan antiradar va remit spre studiu un articol interesant.

Asta si pentru inca ca sunt multi cei care spera ca radarul sa actioneze doar in spectrul electromagnetic si sa poata fi receptionat cu clasicele detectoare cu preturi cuprinse intre 120 -1200 RON . 24000000.gif Mai bine cateva zile in Croatia decat banii pe un astfel de gadget.

Se pare ca acest BEE (albina 21000000.gif ) functioneaza dual (acustic si electromagnetic). Daca vom analiza telecomanda / panoul de comanda al radarului vom observa ca apare functia de control al vitezei vehiculelor care se apropie de acesta cat si a acelora care se departeaza , specific efectului Doppler. Pentru o minima directivitate si selectivitate radarul trebuie sa dispuna de doua microfoane si difuzoare directive ultrasonice fata / spate. Mare cas un kil de branza.

Acum 10 ani foloseam un JVC VHS semi - profesional cu microfon directional si cu zoom audio/video. Ma intreb cat de mult a evoluat de atunci tehnologia. Ca sa ne facem o idee, va atasez un link catre Discovery Science.

Enjoy.

Bee III.pdf

post-2099-126977087958_thumb.jpg

Edited by safari hunter

Share this post


Link to post

Un lucru este sigur, circulatia in RO se va apropia de cea din partea de Vest a Uniunii, la capitolul respectarea Regulamentului. Acesta a fost si scopul achizitiei, impusa de factori externi. S-a ajuns la situatia paradoxala ca romani invatati cu drumurile patriei, dar traiti dincolo, nu mai aveau chef sa riste a circula cu masinile prin RO. Iar cazurile urmarite puse pe ordinul de zi pe unitate sunt clare: viteza excesiva, depasirile si intoarcerile interzise + circulatul pe contra-sens.

Pai da, dar daca voiau ordine pe sosele, era suficient sa puna in patrulare mai multe logane simple cum erau cele de la rutiera de acum, nu sa investeasca jdemii de euro in MCV-uri din bugetul lui Boc.

 

Eu ma simt in deplina siguranta sa circul cu 80-90 km/h prin localitati, chiar si cu mai putin daca situatia o impune, dar si cu ceva mai mult daca se poate, si cu 120-130 in extraurban, la fel, cu putin mai mult (peste 140 km/h nici pe autostrada nu recomand, romanii nu stiu sa foloseasca autostrada). Nu imi convine sa ma opreasca vreun tablagiu dintr-asta la intrarea in Braila (precum si in multe alte locuri) doar pentru ca ei au mutat semnul de localitate la 2 kilometri de intrarea efectiva in oras, cu tot cu limita de viteza aferenta.

La fel, nu mi se pare ca ar actiona preventiv politia romana amplasandu-si masinile in mijlocul zonelor periculoase, facandu-i pe soferi sa franeze si eventual sa se rastoarne cu masinile (vezi cazul Iveco-ului).

Nu mai vorbesc ca s-a dus naibii fluenta traficului in momentul in care apare radarul pe strada, toata lumea reduce la 40.

Si ar mai fi multe aspecte de discutat pe aici, dar le tot discutam de ani de zile, nu isi mai au rostul.

Share this post


Link to post
Eu ma simt in deplina siguranta sa circul cu 80-90 km/h prin localitati ...

Nu m-am referit la tine, doar, la cei pe langa care treci cu 80-90 km/h in localitati: copii, femei, batrani, militari, subofiteri, maistri militari si alti utilizatori ai drumurilor publice.

 

La fel se circula si la ei in anii '60-'70. Amenzile si asigurarile le-au adus mintile acasa.

Edited by tolin

Share this post


Link to post

Eu nu respect litera legii, ci spiritul ei. Consider ca circul mai prudent cu 80-100 la ora prin satele unde nu-i nici naiba si reduc si la 30-40 sau mai putin daca e nevoie, decat altul care conduce crispat cu 50, indiferent de conditiile de trafic.

Share this post


Link to post

Nu m-am referit la tine, doar, la cei pe langa care treci cu 80-90 km/h in localitati: copii, femei, batrani, militari, subofiteri, maistri militari si alti utilizatori ai drumurilor publice.

 

Tolin, iti multumesc pentru ca ai grija de cei neajutorati si defavorizati in fata acestor dezlantuiti. 24000000.gif

Share this post


Link to post

Pe mine nu m-a trecut in categoria aia pentru cand voi fi batran, stie ca nu apuc pensia unde lucrez, ies direct cu picioarele inainte. Altii saracii se chinuie dupa ce ies la pensie, pare-se.

Share this post


Link to post

Au impanzit si drumul Ploiesti - Targoviste - Gaiesti cu restrictii de 30-40 la ora pe portiuni din afara localitatilor ( drum drept etc ) .

@tolin Sunt curios daca respecti asemenea restrictii .

PS Drumul este proaspat asfaltat in octombrie anul trecut .

PS Nu e drum judetean , e drum national !!!

Edited by body

Share this post


Link to post

Eu sigur respect acele restrictii, dar numai daca sunt radare la panda. In rest- scuze, merg cu viteza aia doar daca drumul ar fi plin de cratere sau cine stie ce zapezi sau cine stie ce alte impedimente. In rest, aceste restrictii mi se par aberante, mai ales pe un drum- fie el si doar judetean. Dar deh, achizitia noilor radare trebuie sa fie cumva amortizata, nu?

Share this post


Link to post

Ce amortizare? Am auzit azi la radio ca, din amenzile de circulatie date anul trecut, s-au incasat doar 50%. Pai daca eliberezi doar hartii...

Share this post


Link to post

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

 

×
×
  • Create New...