Jump to content

Recommended Posts

Salutare,

 

poate ma ajutati si pe mine, vad ca va pricepeti la nubire.

Deci problema a inceput aseara dupa ce m-am intors dupa un drum in afara bucurestiului (aprox. 300 km).

Imediat ce am ajuns in oras, s-a oprit motorul, viteza a-2a, am tras pe dreapta, am dat la cheie si nu a pornit.

am asteptat un timp dupa care am incercat din nou, rezultatul ... se invarte dar nu porneste.

am sunat un prieten sa ma tracteze si am asteptat. inainte sa punem sufa am mai incercat odata, surpriza, motorul a pornit, dar nu sta pornit. adica porneste, creste turatia la relanti pana la 1100 iar apoi se opreste (sta max. 5 sec pornit) sau porneste si se opreste imediat.

 

daca ati avut astfel de probleme, pls help.

 

multumesc.

Share this post


Link to post
Share on other sites

-Verifica daca mai ai benzina in rezervor

-Verifica daca vine benzina in rampa injectoarelor 2 secunde cand pui contactul

-Verifica daca ai scanteie la bujii cand dai la automat.

Share this post


Link to post
Share on other sites

salut ovi.

exista benzina in rezervor, aprox. 30 de litri.

o sa verific si restul diseara (acum sunt la munca) si revin

multumesc frumos

Share this post


Link to post
Share on other sites

salut din nou.

se pare ca avem benzina la injectoare cand pn contactul si exista si scanteie la bujii in momentul in care dau la automat.

service scrie pe ea.

 

merci de ajutor oricum.

Share this post


Link to post
Share on other sites

am incercat si asta, ca doar sunt fost posesor de dacie :) , m-a uitat pe la motor pe la cabluri, fire ... etc.

o sa ma duc maine dimineata sau miercuri la grand garage ca e mai aproape, sa vedem ce zic oamenii si revin.

 

sa nu fie vreun mizer de senzor, ca nici nu stiu prea bine ce are prin motor, o am doar de 2 luni si e prima problema.

 

multumesc frumos.

 

 

Te rog foloseste majuscula la inceput de fraza/propozitie.

Edited by Mircea

Share this post


Link to post
Share on other sites

In sfarsit am ceva timp sa mai postez din experientele mele cu Nubira... Vroiam sa aduc motorul la parametri optimi, dar costurile ar fi fost foarte mari (numai motorul undeva la 2500 RON)... Intr-un final am schimbat "doar" ce era imperios necesar: kit ambreiaj, kit distributie, arbore intermediar volan, simering arbore, bucse brate fata si toate consumabilele (ulei motor + un aditiv compensatori, filtru ulei, ulei cutie, filtru benzina, filtru aer, fitru polen, lichid servodirectie, antigel, curea alternator)... plus montare proiectoare ceata, schimbat becurile de la faruri (cu VisionPlus - acum vad si eu noaptea :rolleyes: ) si de la pozitii fata si montare paravanturi. A, si am mai luat ca piese de rezerva capetele de bara, capac spate alternator cu rulment si senzorul de acceleratie... Costuri totale (piese + manopera): 2700 RON. De mentionat ca toate piesele sunt de cea mai buna calitate (Luk, Ina, Goodyear, etc.), iar manopera a fost numai 540 RON (avand in vedere ca munca la cutie a fost imensa, eu zic ca nu a fost mult)... Acum, rezultatele sunt vizibile: nu mai am joc la volan (dupa intamplarea cu blocarea lui...), in viteze intra muuult mai bine (rulmentul de presiune si discul erau varza!), cu distributia m-am linistit (n-o schimbasem cand am luat masina, in aprilie 2004 :> ), zgomotul de tacheti e limitat la rece doar la 1-2 minute, am si eu lumina si noaptea si pe sosea uda, pot deschide geamurile un pic fara sa-mi mai ploua in masina :banana: ... Daca imi mai amintesc ceva, postez...

 

[LATER EDIT]

Am uitat de pompa de apa, pe care am schimbat-o... Efectul? Acum am si eu caldura normala! Se poate sa fie un pic infundat caloriferul, dar temperatura aerului de la aeratoare nu mai scade cu motorul la ralanti!

Edited by nino

Share this post


Link to post
Share on other sites

Salut,

 

Dupa ce am asteptat cu infrigurare ziua programarii la service iata ce au descoperit baietii de la Auto-net:

1. pompa de benzina defecta (arsa), costa 4.600.000 pentru cine are nevoie sa stie.

2. busonul de la baia de ulei a iesit cu tot cu filet ?? si mi-au montat altul mai lung facut la strung, daca curge ma fac si cu o noua baie de ulei, noroc ca nu am ramas fara ulei.

Aici probabil ca la ultimul schimb de ulei nu a fost pus bine, sau cine stie.

 

In rest, foarte ciudat nu au gasit si alte probleme :banana:

Ati mai avut careva probleme cu pompa de bezina? A fost foarte ciudat faptul ca din cand in cand mai arunca bezina la injectoare cand puneam contactul, dar si-a dat duhul cand au testat-o baietii scoasa din rezervor.

 

Sa traiti bine!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Daca ai fi verificat de prima data cum ti-am zis daca vine benzina in rampa era mult mai usor.La injectoare intotdeauna picura pentru ca mai ramane putina benzina in injectoare si chiar si in rampa.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Problema dubla :

1- Observ intr-o dimineata ca pozitia stanga-spate e moarta. Cumpar beculetul ala mic si caraghios,scot stopul, il schimb. Era ars. A doua zi, plec la drum destul de lung, Deva-Ploiesti. Dupa inca o zi (adica ieri dimineata), pregatindu-ma de intoarcere, observ ca nu mai merge pozitia pe dreapta-fata ! Faza scurta si cea lunga merg, no problem. S-o fi ars si becul asta ? E vreo problema cu vreo siguranta ? Ce sa cercetez ?

2- De putina vreme, stropitoarea de parbriz merge obosita rau, desi i-am completat lichidul din vas. Sunetul motorasului se aude, ceva pisa anemic prin gauri, iar in habitaclu intra puternic miros de lichid. A sarit vreun furtunas oare, iar lichidul isi face treaba prin locuri nedorite ?

multam fain

Share this post


Link to post
Share on other sites

S-a ars becul. P-astea cand le apuca, le apuca in grup.

Verifica furtunasele. Sigur unul dintre ele este smuls/spart

Share this post


Link to post
Share on other sites

cand dau repede la automat fara sa las becurile sa se stinga i-mi sare cureaua de la alternator. {la o nubira 1}Ce credeti ca are?

Share this post


Link to post
Share on other sites

130000km cureaua a mai fost schimbata .nu stiu cand de intinzator nu stiu nimic. (sare numai atunci cand nu porneste din prima,sau dau de doua ori la automat repede}

 

130000 km cureaua nu stiu cand a fost schimbata si nici intinzatorul

Share this post


Link to post
Share on other sites

Cum am un pic de timp, mai postez din "experimentele" cu Nubira... Masinuta asta se cam cere schimbata, dupa cum ma sfatuia ovi_jer... Dar inca ma satisface... :mrgreen:

1. Pompa de benzina m-a lasat... in drum... N-a vrut sa ma lase omeneste, in oras, ci tocmai la Pestera Muierilor... Deh, "fomeile"! :dizzy: Dupa vreo 2 porniri extraordinar de greoaie pe parcurs, tocmai cand sa plec catre Slatina, n-a mai vrut sa plece... Am incercat s-o pornesc tractata cu şufa (eram cu un prieten cu Cielo), desi stiam ca era pompa (care de un timp devenise super-zgomotoasa, "bazaitul" era mai accentuat) si m-am zagrcit cand i-am facut revizia "mare"... Asa-mi trebuie... Costuri? Transport pe rampa ACR-ului pana la Rm. Valcea, la service-ul Daewoo + pompa + manopera = 350 + 470+60 = 880 RON... Distractia se plateste... Ieseam mai ieftin daca luam pompa si ma duceam s-o montez eu la masina, dar n-am fost decat 80% convins ca era pompa... Si am gresit-o imens ne-apeland la maestrul ovi_jer... Eram f. stresat, copil, nevasta... Asta a fost, o distractie estimata la 1 milion s-a dus la aproape 10... (milioane vechi...) Cine face ca mine, ca mine sa pateasca!  <img src= (">

2. Intr-o seara, mergeam un pic mai turat (nu foarte, cam 3800 rpm...) si am auzit doua "pufnituri" ca si cum o valva sau o membrana a uneia din ele se sparsese... N-am observat, dupa oprire, nici o problema pe nicaieri... Dupa accea, parca masina nu mai avea viata, nu mai avea "zvacul" acela la "calcarea" acceleratiei. M-am gandit ca patineaza ambreiajul, pe care tocmai il schimbasem... Cum a doua zi m-am dus la service, sa schimb niste "ştifturi" de bucse bara stabilizatoare (fata si spate) si bratele spate (erau duse bucsele lor, dar se schimba cu totul...), am testat cu baietii de acolo si ambreiajul care era ok... Acasa am descoperit cauza... Furtunul care iese din valva (actuatorul VGIS (96184029)) si intra in solenoidul VGIS (96184586) era smuls din solenoid, cu tot cu stutul in care intra (plastic). Am incercat o improvizatie cu un furtunas, a mers (partial), dar cursa tijei actuatorului se misca lent la accelerare brusca (peste 3000 rpm) si am observat ca si actuatorul avea valva "bushita"... Azi le-am schimbat si e totul ok ...

3. Cand postez, le lungesc de mama-mama... Scuze!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mda alegerea asta te-a costat destul de mult.

Ai schimbat numai pompa sau modulul cu totul?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Salutare, maestre ovi_jer! Imi pare rau ca nu am apelat la ajutorul tau... Am fost prea stresat, ma prinsese noaptea si a venit nasu'-meu sa ma ia de acolo, iar masina am lasat-o la un nene in garaj... Am schimbat toata pompa, cu tot cu senzorul de nivel, adica tot modulul...

Share this post


Link to post
Share on other sites

1.Incepind cu venirea frigului si pina in prezent am constatat un zgomot foarte puternic undeva in partea dreapta fata,cam sub bord.Zgomotul consta intr-un puternic scirtiit metalic( daca se poate spune asa),de ai senzatia ca ceva urmeaza sa se rupa.Intensitatea lui este direct proportionala cu denivelarea pe care o parcurg rotile ( in special dreapta).Dupa 2-3 km acesta usor ,usor dispare.De asemenea daca este mai cald afara,este mult redus in intensitate.Inainte de a pleca de pe loc am apasat pe aripile din fata si nu se aude absolut nimic.Aici in Ploiesti nu s-a reusit depistarea sursei acestui zgomot.Stiti ceva de ceva similar?

 

2. In situatia in care spre exemplu parchez stinga sau dreapta si virez total in una din parti,viraj urmat de frina cu rotile total bracate stg/dr,am un zgomot puternic pe frina,se aprinde becul abs si frina de mina,si nu se stinge pina nu iau contactul si repornesc.De asemenea si pedala de frina are o cursa ciudata ( parca se blocheaza).Ulterior frina ( pedala de frina)este considerabil intarita.Practic am inceput sa evit sa frinez in aceasta pozitie a rotilor.Sa fie abs/ul sau alceva.Aveti experiente similare?

 

Masina are doar 48.000 km.

 

Multumesc anticipat si scuze daca nu am postat unde trebuia.

Share this post


Link to post
Share on other sites
...am un zgomot puternic pe frina,se aprinde becul abs si frina de mina,si nu se stinge pina nu iau contactul si repornesc.De asemenea si pedala de frina are o cursa ciudata ( parca se blocheaza).Ulterior frina ( pedala de frina)este considerabil intarita.

Pierzi cumva lichid de frana? Posibil sa iti fi prins aer circuitul! Franarea se face eficient in rest? Sfatul meu e sa mergi cu ea in service sa iti remediezi problema de la sistemul de franare. Cu franele si directia nu e de joaca si parerea mea e ca ai o problema destul de mare la frane.

Edited by Emil Popescu

Share this post


Link to post
Share on other sites

In urma unei blocari a rotii stanga-spate, am schimbat cablurile de frana de mana (ambele aveau camasuiala rupta...) si am schimbat si cilindrii receptori de la rotile spate. Am schimbat si lichidul de frana care banuiesc ca-si schimbase proprietatile, intru-cat roata blocata s-a incins asa tare la un drum mai lung, incat am ramas fara frane (lichidul a prins aer, prin... fierbere, cred, si pedala tinea doar la a doua apasare...). Acum, am o problema... cu ABS-ul ("iubirea" mea...)... Uneori, la plecarea de pe loc, se aude initializarea motoarelor modulatorului, dar se aprind martorii BRAKE si ABS... La a doua pornire, totul revine la normal... O fi ramas aer in modulatorul ABS (care se scoate... cu scanner-ul, prin comanda motoarelor...) in urma aerisirii manuale? Sau la plecarea de pe loc, la viteza de initializare a ABS-ului, senzorul de la roata unde am avut probleme nu vede miscare (adica roata blocata)? Mentionez ca dupa schimbarea pieselor, se mai "incalzeste" un pic roata la care am avut problema, dar aleator, din cand in cand...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Nu stiu unde sa postez intrebarile mele, asa ca profit de acest topic si intreb si eu: Unde sta in mod normal acul de temperatura la nubira I? la mine nu ajunge la jumate, sta undeva intre linia de jumate si precedenta :rolleyes: .Si termostatul de unde il iau sa il pun la fiert?

 

Si acum problema cu ABS-ul. Intr-o seara, pornesc (circulasem cu masina toata ziua fara probleme), martorul ABS a ramas aprins. A doua zi, am trecut la verificari. Rezultatul: din capacul rezervorului de lichid de frana se rupsese un pin. La magazin "nene, asta se aduce numai la comanda si costa 85 lei" :scarpin: :shock: Bun, fac comanda, dupa o saptamana :o vine capacul. Il montez, nimic, martorul ABS in continuare aprins. Urmeaza sa verific ce a zis nino (firele de langa tubul cu apa de spalat parbrizul si firul portocaliu de la ECBM. E posibil sa se fi ars ceva ca am mers cu ea asa? Daca trag frana de mana, ceva incepe sa tzacane, exact ca releul de la semnalizare (dar aleatoriu nu cu frecventa fixa) si clipeste becul de la ABS.

 

Era sa uit...Cand incerc sa spal luneta (de, fiind vagon - stiu, se scrie wagon, dar suna mai frumos in romana) toata apa se scurge prin aripa stanga fata. E greu de ajuns la rezervor? Banuiesc ca a iesit un furtun de acolo, pentru ca inainte de problema asta am avut un furtun smuls chiar la pedalier (imaginati-va injuraturi cand am dat sa spal luneta si mi-a spalat adidasii :spumelagura: )

 

Va salut  <img src= "> si va multumesc pentru rabdare.

Share this post


Link to post
Share on other sites

"Acul" sta "bine"... Acolo trebuie sa stea... Termostatul se scoate relativ usor, e "infipt" dupa furtunul gros din stanga radiatoarelor, care intra in blocul motor... Se desface colierul si apoi... se scoate, nu mai stiu exact... vezi manualul de service...

Cliprea becului de la ABS se face doar cu frana de mana trasa? Ar trebui sa verifici senzorii (de murdarie, slabirea prinderii, fire cu conexiune slaba...).

Destul de dificil de ajuns la rezervorul de lichid... Stiu ca se dau jos scuturile alea de plastic de sub pasajul rotii... Grija ca sunt tare firave!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Clipirea si tacanitul se face numai cand trag frana de mana. Initial, cand trageam frana de mana se stingea ABS, dar se aprindea la loc in momentul in care plecam de pe loc. Dupa o zi sau doua, a inceput sa clipeasca si sa tacane in mers, de capu lui, iar cand opream de tot se stingea (se comporta ca si cum as fi avut frana de mana trasa permanent). la un moment dat, chiar s-a stins de tot si la o franare puternica am constatat cu surprindere ca am abs. Asta este cauza pentru care cred ca este un contact undeva (inca nu am ajuns sa verific acele fire - astazi dupa servici). Daca nu e nici acolo buba, unde sunt acei senzori pe care trebuie sa ii verific? Se ajunge usor la ei?

 

Multumesc pentru raspunsul prompt :drinkers:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

×