Jump to content

Recommended Posts

Nu am mai postat de mult, asa ca voi lungi mult textul acestui topic...

1. Problema cu ABS-ul (despre care am mai postat aici...):

a) Initial si aparent, la achizitia masinii (martie 2005) nu am avut nici o pb. cu ABS, pana cand m-am apucat sa "mesteresc si eu ceva la masina". Am desfacut panoul cu indicatoare (nu se aprindea beculetul "BRAKE") si am inlocuit vreo 3 beculete pe acolo (plus "re-invelirea" lor in plasticul ala de cacao...) si am descoperit ca se aprindea becul "ABS" (plus becul "BRAKE") la initializarea modulatorului (la atingerea vitezei de 8 km/h). Aoleo, ce ma fac...si chestii de genul cauta pe net, intrebari pe forum si pe autodaewoo.ro...nimic...

b) Imi iau inima in dinti si plec la CVS Craiova...De, erau cei mai in masura sa-mi rezolve problema, sau cel putin asa am crezut. Ajung acolo prin programare pe pagina lor de web, rezolv o alta problema (inlocuire saboti spate), iar la ABS imi spun (dupa susotelile lor de rigoare) ca e eroarea e de la modulatorul ABS care trebuie inlocuit in ansamblu (CD 046 - Nu se inregistreaza miscare la canalul spate - cf. manualului de service). Pret 1000 E. Scurt/2. Eu, cu manualul in fata, le zic sa-mi arate daca respecta procedura descrisa in diagrama de diagnosticare, sau sa-mi spuna ce e defect, setul de motoare ABS sau modulatorul propriu-zis care contine pistoanele si arcurile ESB, si spre surprinderea mea imi spun ca nu fac ei asa ceva, ca au treaba, ori il schimb ori nu! Adica scoate tu 1000 E, ca noi nu verificam defectele intermitente (conectorii de la cabluri, scurtcircuite..), da' suntem smecheri, tu nu esti cel putin un patron de mic magazin cum sunt toti clientii nostri..., cand ti-l schimbam verificam si astea...Insist pe la sefi, nimic... Platesc lucrarea de pana atunci (2,8 mil. ROL - saboti spate + becuri faruri + manopera + constatare -> mi se pare imens, da' asta e) si plec.

c) Suparat, zic hai sa consult net-ul. Gasesc www.dezmembrari.ro, postez cererea

de piesa (modulator ABS) si a doua zi primesc email de la Autorolla Buzau ca au asa ceva la 200 E (da, 1/5 din pretul dispozitivului nou). Plec la Buzau cu inima indoita, patimesc pe drum pana acolo (ploaie torentiala tot drumul, 6 ore, viteza maxima - inclusiv pe autostrada - 80 km/h), in sfarsit, ajung acolo si surpriza... oamenii de acolo foarte de treaba, ma baga in fata ("Dom'le, omul a venit de la Slatina!" - asta au zis-o ei fata de ceilalti clienti), ma intreaba daca sunt sigur ca vreau sa schimb modulatorul, ca poate sunt niste fire care nu fac contact bine, eu zic "Schimba-l, dom'le!". Schimba ei modulatorul (in ansamblul lui) refac conexiunile electrice, fixeaza firele prin EBCM (calculatorul care comanda ABS), aerisesc franele si gata, ABS nu mai da nici un cod de eroare si e vizibila functionarea lui. Surpriza mare e ca au pus apoi masina pe stand la testele: franare, amortizoare si noxe. Toate rezultatele bune, adica treceam ITP-ul. Platesc cei 200 E + 1 milion manopera si plec super-multumit.

d) La vreo saptamana, iar codul de eroare CD 046 (se aprindeau simultam "BRAKE si "ABS" - nu, n-am avut scanner, dar l-am banuit...). Ma apuc si misc de firele care intra in EBCM, le fixez cum pot mai bine si gata, nu mai da eroarea asta...Acum imi pun intrebarea: nu cumva am schimbat modulatorul degeaba? Desi cand il misc mai puternic pe ala vechi, care sta pe balcon..., zdrangane ceva in el (banuite: rotile dintate de la motoarele ABS).

e) Dupa vreo luna, se aprinde doar martorul "ABS"...Incerc iar cu faza cu miscarea firelor si descopar ca daca trag frana de mana, se stinge "ABS" si atunci am banuit un contact de masa imperfect... L-am gasit in compartimentul motor, langa tubul de umplere a lichidului pentru spalarea parbrizului. L-am desfacut, smirgheluit si pus la loc si de atunci au disparut problemele cu ABS-ul.

2. Problema cu electromotorul, aparuta acum 2 zile:

a) Vin de la servici, parchez si intru in casa (dimineata plouase zdravan si apoi s-a lasat o caldura umeda de nu stiai daca esti in clima mediteraneeana sau in jungla...). Seara, dau sa plec cu masina, pun contactul si...nimic. Nici câr, nici mâr... nu se invartea motorul. Toate celelalte sistem functionau bine, tensiunea de la baterie nu scadea sub 11,8 V la punerea contactului... Chem pe unul, pe altul si nimic..."A, Nubira, nu ne bagam!"

b) Il chem pe patronul de la service-ul la care ma duc de obicei, ii zic sa vina cu sufa de tractare si cu niste cabluri de pornire...mi-era si rusine sa plec din parcare tras...Vine omul cu 2 angajati, zice ca e nasol si apoi că sa incercam s-o impingem... Dupa 1 m!!! impinsa, porneste... O opresc, dau s-o pornesc, nimic... Patronul respectiv zice ca e electromoturul bulit, 5 milioane si gata... O mai impingem o data, ma duc la service-ul lui, da electromotorul jos si surpriza din nou (da, stiu, Nubira asta e surpinzatoare..)...pe carcasa electromotorului, in dreptul periilor de contact, era noroi... Da' nu asa, doar noroi, ci noroi intarit, beton...Il sparge usor cu o surubelnita, il sufla cu aer comprimat, il pune la 12 V si merge! Il pune pe masina, curata piulitele de contact (care ruginesc ceva de speriat fata de filetele pe care se insurubeaza) si gata, totul OK, s-a rezolvat si problema asta.

Acum intrebarea mea ar fi: chiar asa, Daewoo nu a proiectat un scut pentru masina lor? Sub Nubira nu e nimic de protectie, baia de ulei e la 25-30 cm de sol (de e masina joasa), conductele de frana catre spate trec ele prin niste canale care nu sunt foarte adanci... Unde gasesc un scut care s-ar putea potrivi la Nubira, cu modificari (taieturi, ambutisari minime)?

Multumesc pentru rabdarea voastra de a citi acest topic, cu scuzele de rigoare ca nu am folosit smiley-urile cara am vazut ca va plac asa de mult :D si sper sa va fie de ajutor...

Edited by ovi_jer

Share this post


Link to post

Interesanta povestea ta si sunt de-acord ca e cam lipsa de scut, totusi eu am abservat (am mai scris pe undeva) ca nu ajunge mizerie dupa ploaie prea rau pe motor, asa cum am vazut la alte masini. Acum 2-3 zile am scris si eu un subiect cu ce mi-s-a intamplat dupa ploaie si caldura umeda pe care ai descris-o tu. Ca idee chederele de la usi se lipisera, ceea ce nici iarna pe cele mai groazice ingheturi nu am patit, iar ambreajul nu mai mergea, si-a dat drumul dupa cateva zeci de pedale. Eu o mai spal din cand in cand la spalatorie automata pe dedesupt si am spalat-o o data si la motor. In fine, a mea e II, poate or exista si ceva difente constructive, nu stiu...

 

Bafta !

Share this post


Link to post

Nu, pe motor - a se intelege deasupra - nu e mizerie deloc, eu mi-o sterg singur cu "mânuţa" şi "cârpuţa"..., dar sub e dezastru...Ganditi-va ca mergeti pe plaie torentiala si lauti de volan, stanga sau dreapta... O parte din apa si mizeria aruncata de pneuri se va duce si la partile de sub motor, cu toate ca exista "oala rotii" si aparatoarele de noroi..., asta ca sa nu mai vorbim de un strat de apa de 20-30 cm, care in ultimele luni e destul de intalnit pe la noi, de criblura sau de bălegarul din ce in ce mai intalnit pe dragile drumuri nationale sau pe E -uri (asta ca dovada a "evolutiei" societatii româneşti)...

Share this post


Link to post

Scuturile alea laterale protejeaza destul de bine mizeria aruncata de roti.

Cat priveste mizeria pe partea de jos a motorului nu are cum sa se stringa decit daca ai pierderi de ulei.

Share this post


Link to post

Ai facut reclamatie scrisa?la daewoo romania?ca altfel nu rezolvi nimic...

Share this post


Link to post

Scuturile laterale ar proteja şi mai bine dacă n-ar avea fante aşa de largi... Oricum, eu simt nevoia scutului, având în vedere ca nu sunt genul care ţin maşina "de oraş", deşi Nubirei nu-i place şi nu-i stă bine "la ţară". Sincer, am mers cu ea şi pe arătură, pe "urme de tractor" :"> ...

Privitor la ditamai reclamaţia pe care trebuia să o fac la Daewoo Romania, m-am gândit şi... răzgândit repede, pentru că ştiu cum sunt oltenii, "especially" craiovenii... "lasă-mă să te las" şi nu am timp de umblat apoi pe la Protecţia Consumatorului sau mai ştiu eu unde mi-ar trece prin minte (că de, la nervi, te înfierbânţi şi te arunci în tot felul de acţiuni...)

Si...problema nouă :spumelagura: mi se încinge o jantă spate... Am desfacut roata, scos rulmentul, verificat frâna de mână, curăţat, dar...mi-a fost frică (şi nu cred că le-aş mai fi pus la loc cum trebuie) să desfac şi pistonaşul care împinge saboţii la frâna de serviciu  <img src= S"> . Aşa ca tb. din nou "servis", mai ales că se apropie concediul...

Share this post


Link to post
pentru că ştiu cum sunt oltenii, "especially" craiovenii... "lasă-mă să te las"

... spui tu care esti din SLATINA ! Pai e vreo diferenta "oltenii de Craiova" si "oltenii de Slatina" sau cum vine treaba...? :-?

 

Mie imi place sa mai merg si "off road", dar intr-adevar e mai joasa decat Cielo pe care l-am avut inainte si trebuie atentie sporita...

 

PS: voi nu aveti service Daewoo in Slatina ?

Share this post


Link to post

Off road cu Nubira e un soi de autoflagelare: masina este f joasa, nu pot sa ma bag cu ea nici pe jumatate din drumurile pe care ma bagam cu Matizul iar riscul de a atinge ceva de pe dedesubt este foarte ridicat  <img src= S"> .

Share this post


Link to post

Urmasii lui Mihai Viteazul sunt altfel decat urmasii lui Traian (Romula, castre romane, popularea artificiala a judetului Olt din timpul regimului comunist)... > :)

Pe de alta parte, dealerul Daewoo din Slatina "te sparge" la monopera si la calitatea lucrarii... #-o

Share this post


Link to post

"Surprinzator" as putea spune fiindca de fiecare data cand merg spre Craiova sau Tr. Severin observ ce multe Daewoo-uri intalnesc. Eu am fost cam prin toate orasele mari si pot spune ca dupa bucuresti, la nr. de woo-uri cred ca urmeaza DJ, OT si IS, iar apoi CT. Asta e parerea mea.

Share this post


Link to post

Intr-un fel e normal ca la un numar mare de "woo"-uri sa fie si multe service-uri, dar la Slatina e altfel (oras mic, interese mari concentrate in putine maini) si in acelasi timp lipsa concurentei face "valuri" in buzunare...

Share this post


Link to post

Doua chestii surprinzatoare am citit aici :

 

1. Magarii din serviceul Daewoo au manopera mult mai mare atat decat Porsche si de cat Gold & Platin Opel .

 

2. AutoRolla Buzau sunt niste tepari si amatori , dupa parerea buzoienilor :) ) Esti singurul care il aud de bine

Share this post


Link to post

La CVS Craiova, tariful orar era acum 2 luni de 220.000 ROL (pentru Nubira), iar la dealerul din Slatina, 300.000...

Privitor la AutoRolla, pe mine m-au servit impecabil iar d.p.d.v. al calitatii lsi modului de lucru nu ma pot plange prea rau.

Si...problema noua: ieri am fost la o spalatorie si magarii de acolo mi-au dezlipit un papuc de la dezaburirea lunetei. Nasol e ca am observat abia dimineata...Solutii practice cu costuri minime? Bine, eliminand schimbarea lunetei...

Share this post


Link to post

Domnilor reveniti la subiect.Aici discutam de probleme tehnice si nu despre service-uri despre care se discuta in alta parte.

Share this post


Link to post

Da, am batut un pic câmpii, dar era doar in contextul problemelor expuse...Revin cu problema lipirii contactului desprins de la luneta. Oare merge cu "Picatura" Sau "Super Glue" amestecat cu pilitura de fier?

LATER EDIT: Putem muta acest topic la ceva de genul "Jurnal de reparatii Nubira"? Nu ca o sa am multe de reparat la ea, Doamne-fereste, dar la anu' (nu si "la multi ani") am de gand sa umblu la motor...si pana atunci tot tb. sa mai apara ceva...

Edited by nino

Share this post


Link to post

Mi-e frica sa umblu cu letconul pe la luneta, avand in vedere ca, in general, geamurile securit au o structura deja supusa la tensiuni (forţe) mari (reţea pre-tensionata) si ma gandesc la faptul ca prin incalzirea locala se pot induce alte forţe care vor deregla echilibrul mecanic existent in reteaua lunetei...(Nu dati cu pietre, prima facultate absolvita a fost Fizica :mda: )... Totusi, cred ca o sa incerc cu un ciocan de lipit (unul cu putere mai mica, de 25-40 W) si voi incerca sa preiau o parte din temperatura mare aplicata cu o placuta de cupru...

Share this post


Link to post

Am sa postez aici ca sa nu fac un topic nou.Amicul si colegul meu de job are Nubira I 70000 km ,toate operatiile de intretinere la timp , in toamna curatat in jectoare schimbat filtru benzina se loveste de urmatorea problema:

la acelerare brusca in orice treapta de viteza cu motorul aflat chiar si la turatii de peste 3000/m ,,da in nas'' , ezita , se scutura de cateva ori si apoi isi da drumul fenomen foarte suparator de care nu s-a mai lovit pana acum .Daca aveti sugestii sau raspunsuri va multumesc! :osanale:

Share this post


Link to post

Am avut aceiasi problema dupa ce am schimbat bujiile Bosch cu unele NGK. Rezolvarea a constat in revenirea la vechile bujii Bosch. Acum 1 an foloseam excesiv frana de motor(40%) si masina avea tendinta sa dea in nas. Am revenit la utilizarea moderata (maxim 10%) si problemele au diparut, poate si in urma folosirii unei solutii de curatat injectoarele.

Share this post


Link to post

La mine s-a rezolvat problema asta prin trecerea la bujii NGK :scarpin:

Share this post


Link to post

Bine ar fi sa fie doar bujiile...In "servis" am vazut un Cielo DOHC care facea cam la fel - bobina de inducţie??? (aia de aruncă curent la bujii) pe moarte ... după vreo 20 de porniri s-a ars...

...Si problema 4...(cred că ăsta-i numărul... :) ) ):e normal ca la viteze mari sa intre aer prin aeratoare fără să fie pornită aeroterma? Am observat acest lucru după ce am schimbat filtrul de polen (bine, nici nu mai "fugisem" de mult...) :lavolan: Sa rămână voleţii deschişi?

Share this post


Link to post

E normal sa vina aer in mers.Punerea ventilatorului pe pozitia O nu inseamna ca se inchid si voletii.

Share this post


Link to post

Adevarul e ca aveam filtrul de polen (ma rog, "de aer habitaclu" cum se numeste el...) super imbacsit...Aerul care trece prin aeratoare cu aeroterma oprita e mai pregnant cand e unul su mai multe geamuri deschis(e)...Ma gandesc la iarna ce-o sa fie...si-asa nu prea baga caldura (cred ca termostatul e de vina) (Inainte de Nubirica am avut o Dacie Break cu bord de CN - muream iarna de cald in ea)

Share this post


Link to post

Problema 5, ca tot platim taxa de drum si drumurile sunt bune :spumelagura: :Vin de la mare si intr-o curba dupa Fetesti (intru si eu normal, cu 70 km/h - noapte, din fata TIR-uri) si BANG!!! BANG!!! - groapa :wallbanger: ... n-am vazut-o si chiar daca o vedeam nu puteam s-o ocolesc... Mai merg eu vreo 300 m, nimic neobisnuit dar opresc totusi pe marginea drumului, in iarba, sa ma uit ... pană dreapta faţă :wallbanger: Noapte, dă bagajele jos din portbagaj, scoate pasagerii, cricul, rezerva (din nefericire 185/65 R14 iar eu am pe faţă cauciucuri 185/60 R14)...dă-i chin cu cricul (mostenire nefericita de la Dacie...), pune rezerva - adica nimereste gaurile din butuc cu cele din janta...In sfarsit, gata pana, nevasta zice "Esti arist, 15 minute!", eu boscorodesc ca are chef sa ma cronometreze, intorc 100 m la un Rompetrol si intreb de o vulcanizare si aflu ca e chiar in curba unde facusem pana...Ma intorc injurandu-i pe "gropari", rezolv pana cu schimbarea la loc a jentii cu cauciucul 185/60 R14 - nu era pana propriu-zisa, ci era janta indoita si aerul a iesit treptat...Nevasta iar : "Vezi ca si pe dreapta spate e desumflata...", eu zic "Las-o, ca merge asa"...Plec, autostrada Soarelui, Bucuresti, autostrada Bucuresti-Pitesti si pe drum am vazut ca din cand in cand se aprindea becul "CHECK" la viteze peste 120 km/h, plus ca masina mergea ca > :) ...trebuia sa tin de volan cu ambele maini pentru ca topaia stanga-dreapta de ziceai ca nu-i adevarat. In sfarsit, am lasat-o mai moale cu viteza, doar 110, "CHECK" s-a mai aprins o data (de fapt ba pâlpâia, ba statea aprins, ba se stingea - tot ciclul asta dura câteva secunde) iar la iesirea spre Slatina, la Albota opresc sa-mi iau tigari...Cand ma uit la masina :shock: ,pana dreapta-spate...cauciucul era desumflat, nu de tot, dar se "decalotase" o portiune din el iar janta era indoita - pe interior...iar bagaje jos, iar cric nesimtit - a stat stabil doar cu cârpa sub el - pune rezerva (noroc ca pe spate aveam 185/65 R14) si... am ajuns in sfarsit acasa. A doua zi am schimbat cauciucurile pe spate cu unele de iarna 185/60 R14...dar n-am ajuns inca sa-mi refac unghiurile pt. ca banuiesc niscai schimbari...Pana nu scanez motorul, n-o sa aflu de ce s-a aprins "CHECK" desi banuiesc termostatul sau benzina proasta...

Problema 6: la vreo 2 zile dupa peripetia de la intoarcerea de la mare, imi aud motorul bolborosind ca un TDI, desfac capota si aud troncaneli cam in dreptul cutiei de viteze, de fapt intre cutie si motor - ambreiajul... Am observat ca nu dispare bolborositul nici cand apas ambreiajul, dar parca se mai atenueaza... Intrebare: cam cat m-ar costa reparatia (nu stiu inca ce-i defect, dar care ar fi suma intre rulment, disc...spre ca placa e buna...)?

Multumesc pentru ca ati avut rabdare sa cititi atâta...

Share this post


Link to post

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

 

×
×
  • Create New...