Jump to content

Recommended Posts

Oricare din cele 2 butoane poate fi defect, fiecare din ele mai are cate un circuit "normal deschis" si unul sau ambele nu mai functioneaza. Mai poate fi si un fir dintre consola si usa dreapta intrerupt.

Cel mai simplu, inlocuiestebutonul din usa dreapta cu altul de proba, daca tot nu merge recomand un electrician. Sau daca mai ai o consola centrala, inlocuieste-o si pe aia de test.

 

PS Nu e problema de masa, schema de geamuri e destul de complicata, arunca o privire in manual si poate intelegi ce e pe-acolo, insa nu e pentru "incepatori" in ale electricii :)

Edited by Dj_Dark
  • Like 1

Share this post


Link to post

Am zis sa verifice si masa fiindca am patit-o pe propria masina, nu functiona butonul de la usa pasager fata din cauza ca nu avea masa.

Share this post


Link to post

beleaua e de la un fir albastru deschis e intrerupt !!!! am facut strap intre ele si pot sa il deschid doar din dreapta !!!! am inceput sa caut sa vad unde ar putea fi intrerupt dar fara rezultate !!!!!!



unde este pozitionat.. modul comanda geamuri ???

Share this post


Link to post

Buna ziua tuturor.Referitor la problema deschiderii geamurilor pe la nubira,eu am muscat-o,nu puteam ridica geamul dreapta fata de la mine,nu mergea nici de la pasager.Am desfacut modulul de la sofer de pe usa si impreuna cu un prieten am sapat sa intelegem cum merg geamurile,am tras chiar si o masa la un moment dat,pana cand dupa o dupa-amiaza de munca am scos cauciucul de pe snopul de fire care intra in usa soferului.De unde initial ajunsesem la concluzia ca am un fir intrerupt,am fost socat sa descopar ca din tot snopul ala doar patru fire erau intacte,restul fiind in majoritate cu izolatia sparta,cu risc destul de mare sa se atinga intre ele aiurea,plus cateva fire rupte de tot.Am muncit o duminica intreaga sa repar firele alea,a trebuit sa dau usa jos de tot sa iau fir cu fir sa peticesc efectiv cu pistolul de lipit,sa izolez si sa pun totul la loc.Acum in schimb imi merge si boxa de pe usa,si oglinda pe verticala.Si toate geamurile.Asa ca zic eu dati jos cauciucul ala si vedeti ce e acolo rupt,care din fire,ca altfel va bateti capul degeaba cu modulul,asta mi se pare bine facut,mie doar un buton de pe placa mi-a picat,restul e ok.Acum doar de un buton am nevoie,sa inlocuiesc,dar nu gasesc,nu stiu daca merge de la altceva,pana atunci,nu pot deschide un geam din spate,nici de la mine,nici de pe usa respectiva.Oare nu are cineva vreunul dintre voi?

Share this post


Link to post

buna ziua cine ma poate ajuta si pe mine cu o schema cu furtunele de vacuum de la nubira 1, 1,6 ca nu am gasit pe net absolut nimic.

Va multumesc!

 

Share this post


Link to post

Am o mare nelamurire cu solenoidul care comanda EGR, mai exact nu stiu unde duc furtunasele. Cel de la EGR si cel de pe galerie de admisie.

post-8565-0-17708000-1371479657_thumb.jpg

Share this post


Link to post

Amarul ala mic  <img src= "> un furtunas duce la egr(ala mai subtire ) si unul pe admisie chiar la imbinarea cu racordul (sub nu deasupra)

furtunele de vacuum http://pieseautoradacini.ro/cataloage/nubira1/2451.htm

(sper ca nu deranjez pe nimeni cu adresa web dar daca este cazul va rog sa stergeti ,nu ma tin de reclame)

Edited by tester5

Share this post


Link to post

As scrie o zi intreaga la problemele care le am dar ma limitez la cele mai importante...! prima ar fi ca geamurile nu merg decat cel de la sofer...am citit cate ceva acum si sper sa ii dau de cap... a 2a e cu inchiderea... cand inchid usile se inchid toate dar daca deschid merge doar cea de la sofer... ! Ar mai fi abs...dar si de asta ma apuc zilele astea sa masor omhi de la fiecare senzor in parte! cea mai enervanta e cu farurile... am tensiune 11v la faruri... am alimentat pe direct becu si merge struna...! ideea e ca pe forum am gasit sfaturi dar nicaieri o schema un sfat... ! Masina e plina de matze de furtune ...da cacaturi... si nu mi dau seama pe ce traseu sa o iau. ! Ar mai fi cv... daca i-am scor catalizator e normal sa dea rateuri daca o turez mai tare apoi dau frana de motor sa dea rateuri urate? gen BUUUMmmmm! de sare lumea de pe strada? astept un mesaj sau apel pe mihail_ionescul@yahoo.com sau 0725035008 ca e treaba urgenta

Edited by mihail_ionescul

Share this post


Link to post

Incep prin a specifica ca nu sunt mecanic dar de problemele astea m-am lovit si eu...la faruri am facut circuit separat intrucat ma saturasem de sigurante parlite si in cele din urma comutatorul din bord a cedat si el asa ca am facut circuit separat(cauta cu goagle on off switch circuit sau ia unul gata facut ),probleme cu catalizatorul ...alta durere de cap ,cumpara unul sh daca nu iti permiti unul nou dar monteazal altfel risti sa scoti consumuri de pana la 25% daca nu mai mult (intradevar ai senzatia ca ai o masina de curse la cum se infige fara cat dar face o gaura imensa in buzunar)

ps vezi sa nu ai si galeria de evacuare crapata

 

Share this post


Link to post

Ms frumos! OK ok fac circuitul sau il iau dar cum il montez, de unde il prind? Nu am nici o schema! Catalizatorul il am de 1 an scos si imi ia cam 9% extra pe gpl. pe benzina nu am mers niciodata cu ea prea mult doar pana se incalzeste sau cand raman fara gaz. O sa verific si galeria!

Share this post


Link to post

Am si eu o problema la masina. Cand am venit cu masina de la Craiova acasa, vitezometrul a mers fara niciun fel de problema, iar dupa doua zile de stationare cand am plecat cu masina vitezometrul nu mai functioneaza si nici kilometrajul. Martorul check nu mi se aprinde. Am pus ceasurile mele pe alta nubira si merge vitezometrul meu pe alta nubira, am pus vitezometrul altei masini pe a mea si tot nu merge, dar doar vitezometrul si jurnalierul nu merg. Ce poate fi?

 

Share this post


Link to post

http://lacetti.com.ua/chevy-man/EN/documents/Nubira-Lacetti/start_Nubira-Lacetti.html

 

http://www.rowand.net/Shop/Tech/images/HeadlightRelayWiringDiagram.jpg

 

personal am folosit firele de alimentare din comutator pentru a alimenta circuitul si am tras alte fire la relee mai tapene (ceea ce urmeaza sa fac si la casetofon ca si alea au inceput sa se topeasca)

ps daca te ai mai jucat cu electronica ok daca nu mergi la cineva care stie ce face (daca gresesti cu ceva riscul sa iti ia foc masina este destul de mare)

Edited by tester5

Share this post


Link to post

M-am mai jucat ma descurc. Numa ca la faze de genu "multe mate " ma incurc... mi se par exagerat de multe fire si imi este greu sa ma orientez pe unde vin si firele de la comutator...! Sa inteleg ca si releele astea sunt cam varza...! Am masurat asera curentul de la releu care vine. e 12,48v. la sigurantele de la faruri tot la fel 12,48. sa inteleg ca de acolo spre faruri e problema? Pe circuit sigurantele sunt inainte de releu? Macar sa stiu ce portiune sa inlocuiesc...! sa mai incerc azi cate ceva...sau maine ca e urgent. Merg la mere duminica spre luni si e cam aiurea cu lumini slabe! Problema o am de 2 ani 3... dar niciodata nu mi-am dat seama care e buba! Ma gandeam ca becurile dar le-am schimbat...apoi am zis ca asa trebuie sa lumineze si m-am multumit cu lumanarile ! Da-mi un beep te rog sau un sms poate ma faci sa inteleg mai repede problema! 0725035008

Share this post


Link to post

revin de data asta si eu cu o problema in urma unui mic incident am ramas cu foarte putin lichid de frana ,frana imi prinde aproape de pedalier si chiar acum ma duc sa cumpar 1 l de dot 3 problema este :Cum Dumnezeu se schimba licidul la nubira 1 cu abs ca nu gasesc in manualul nubirei de nici un fel si nu vreau sa ma risc la vre un mecanic(ultimul accident a fost dupa interventia unui mecanic meserias)

Share this post


Link to post

Exact lafel ca la orice masina: pe la aerisitoarele de la roti se scoate cel vechi si in vas se pune cel nou.

Share this post


Link to post

Auzisem ca ar fi trebuit demontat modulul de abs si alte nebunii :scarpin: si cum nu asta mi-e meseria intreb si eu pe altii mai priceputi :)

Multumesc

 

Share this post


Link to post

Neata ,

incep cu urmatoarele... masina trosna la franat si accelerat brusc ,am fost la un test de unde reiesea faptul ca pivotul si bucsile bascula dreapta erau terminate (la mine se simtea pocnitura in stanga in pedalier)am fost la mecanic si dupa ce mi-a terminat garnitura de la pivot si a trebuit sa cumpar altul pe care l-a scazut din manopera am reusit sa termin cu totul dar surpriza masina troncane acum la frane mai usoare si la accelerari mai usoare...ce poate sa aiba ???

Ps toate astea au inceput la o saptamana dupa ce am schimbat amortizoarele pe spate (daca are vre o importanta/legatura)

Share this post


Link to post

nimeni nimic???am verificat suportul motor e ok nu intaleg de unde ar putea veni zgomotul

Edited by tester5

Share this post


Link to post

La mine a fost de la prinderea pivotului de bascula, se slabise din nit-uri, nu spun ca asta este neaparat problema insa merita verificat.

 

In principiu ar trebui o ranga prin articulatii zgomotul poate veni de la aproape orice bucsa, pivot, bieleta..etc

 

Edited by Dj_Dark

Share this post


Link to post

Mi-a trantit o un prieten ...cica este foarte posibil sa fie de la capul de planetara care il am varza pe stanga (dar de ce pocneste asa la frane si accelerari? la viraje stiam dar nu si in linie dreapta si nu atat cat sa simt in pedalier )sambata o sa verific si celalalt pivot :osanale:

Share this post


Link to post

DIn cate stiu eu la nubira primele lucruri care incep sa zornaie sunt bieletele antiruliu.

Share this post


Link to post

la mine din pacate e ca si cand ar sta unu cu ciocanu si ar bate in pedalier (o data si calumea)

Edited by tester5

Share this post


Link to post

Pe spate ambele bielete antiruliu le miscam cu mana dar in rest nu am gasit nimic...

ps a deschis cineva pana acum o canistra de vapori??? se poate repara?

 

Share this post


Link to post

Salut!



Salut!Sunt nou pe forum.Am niste probleme cu masina mea nubira 1 din 2000.Cand pornesc are momente cand pleaca in trei pistoane,sunt nevoit sa o tin turata putin si dupa merge norma.Am schimbat bujiile,fisele si tot la fel face,iar cand masina sta in soare o perioada mai mare porneste mai greu din simptome ca si cum s-ar fi evaporat benzina.

Share this post


Link to post

Salutari !

Oameni buni am mare nevoie de ajutor.Am:nubira 1 1.6 16v cutie automata si abs si probleme urate cu capul de planetara ,nu am gasit nicaieri cap de planetara bun am gasit numai modelul cu siguranta la exterior al meu e cu siguranta la interior si cu pasul mai mare la dintii unde intra planetara .Unde se gaseste si la ce pret??? momentan am montato inapoi pe cea veche dar de maine am de facut vreo 1500 km serpentine incluse si nu stiu sigur cat o sa ma tina



ANDRW

problema asta am avut o cand aveam injectoarele varza ...incerca sa le schimbi intre ele (asta am patit eu, posibil sa fie de la altceva nu sunt mecanic)(scoate rampa cu tot cu injectoare si pune contactul fara sa pornesti motorul ,vezi daca scapa benzina )

Edited by tester5
  • Like 1

Share this post


Link to post

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

 

×
×
  • Create New...