Jump to content
Sign in to follow this  
FLEX

Tico-jante aliaj

Recommended Posts

Dupa calculul meu diferenta a iesit 1,897% dar nu mi-am permis sa rotunjesc :D Pai anvelope late de 155 merg si pe jante 4J, asa veneau Tico-uri echipate din Koreea ;)

Share this post


Link to post

@peste: se gasesc ventile care apar ca un surub si stutul de umflare se monteaza cand vrei sa le umfli

Share this post


Link to post

De obicei alea vin cu anumite roti din aliaj, nu stiam ca exista si separat. Am vazut un model care avea niste imbus-uri pe margine si in loc de unu din ele care era fals puteai monta orificiul pt. umflat!

 

Am niste piulite cu filet metric fin de 12 care merg la matiz sau la orice masina care are astfel de filet. Sunt facute de fabrica nu de mine :)

Share this post


Link to post

Recapitulare: :D

 

1. Merg jantele de Matiz pe Tico? Distanta (la Matiz) e 114.3 sau doar 114? Mi s-ar parea ciudat, 114.3 este fix 4.5", 114 nu mai e nimic fix :)

 

2. E suficient sa fie doar distanta aceeasi? Nu trebuie ca si diametrul gaurii de centrare sa fie acelasi, eventual tb folosite niste inele de centrare?

 

3. Daca pun jante de Matiz de tabla mai trebuie sa pun alte prezoane?

 

4. Dar daca pun jante de aliaj?

 

5. Intra fara probleme janta de 5.5J x 13"?

Share this post


Link to post

eu am jante de matiz si cauciucuri, fara inele, sau alte piulitze, si nici la 160 nu am nici o vibratie, secretul fiind sa le centrezi din piulitze si apoi de-abia sa le strangi sanatos, in cruce, bineinteles...

Share this post


Link to post

Salutare. As dori sa`mi pun niste jante din aliaj pe 13" pe Ticozaurul meu . Acuma problema ar fi distanta dintre prezoane. Am inteles din tot ce am citit ca distanta e de 114,3. M-am descurajat cand am vazut. Dar dupa aia a mai scris cineva ca s-ar putea pune aproape orice tip (atata timp cat are 4 prezoane). Distanta dintre prezoane la jantele care le-as dori eu ar fi de 110. S-ar putea face ceva modificare ? Si mai exact ce codificare as putea face la prezoane ca sa se potriveasca ?

post-1469-1146727852_thumb.jpg

Edited by Lucas

Share this post


Link to post

Vezi ca jantele din poza au distanta intre prezoane 100 mm, nu 110 cum zici tu, merg pe cielo.

Nu poti sa le pui pe tico decat cu flanse de trecere de la 100 la 114,3 mm.

Share this post


Link to post

si flansele alea cat ar costa ? 4 bucati. Si de unde as putea sa le cumpar ?

Share this post


Link to post

Decat sa pui flanse e mai indicat sa cauti jante care sa mearga direct pe tico, pe 12, 13, 14 cat vrei tu.

Flanse executate bine, echilibrate, care sa nu iti faca probleme gasesti mai rar.

Sfatul meu e sa cauti jante pt. tico.

Share this post


Link to post

da. in primul rand... pe 12 nu am gasit nicaieri si nici nu cred ca o sa gasesc vreodata sau foarte foarte greu. in plus pe 12 nu mi`as pune ca vreau sa dea estetic. pe 12 nu vrea are farmec. Pe 13 doar un model am gasit (CMS`urile alea care le are toata lumea pe matiz si vad ca si pe tico au aparut...nu`mi prea plac + ca are f multa lume)..... pe 15...no way...nu vreau sa am eroare la kilometraj de 10 km/h + ca am auzit ca se cam duce caseta de directie si in plus mi`ar trebui niste gume cu talon f mic (comfortul dispare in totalitate, trebuie sa ai foarte mare grija la gropi). Pe 14 m-ar tenta..dar iara cred ca gumele m-ar costa enorm.

Share this post


Link to post

Cred ca tu nu vrei deloc. Pe 12 nu gasesti pe 13 are toata lumea pe 14 nu se stie iarpe 15 sunt prea mari...

Share this post


Link to post

tocmai spunea cineva mai sus: www.depozituldeanvelope.ro sectiunea jante gasesti alessio monte carlo, aws cooper si borbet cf, toate pe 13'' cu 5.5 j latime n cu preturi intre 260 ron si 340... bucata bineinteles...

Share this post


Link to post

merci tico RS de link.

DreaQ nu am zis ca nu vreau pe 13 si nu fii ironic. Am zis ca vreau pe 13 dar nu modelu ala cu spite duble indoite de la CMS (nu m-am exprimat tare bine dar stiti cu totii despre ce vorbesc). Cred ca ai jante din alea si te-ai ofticat ca am zis ca nu mi`as pune din alea ca are mai tot poporu`.

 

Mda. M-am uita. Borbeturile si Alesiourile sunt pe 5 prezoane. Deci trebuie flanse. AWSurile sunt pe 4 prezoane dar nu zice distanta dintre prezoane...cam uratel. o sa le scriu sa vad. poate AWSurile sunt fix de 114,3 cat pt tico. Sau poate au flanse.

Share this post


Link to post

Aproape toate jantele sunt cu 5 prezoana pe net unde sunt prezentate, dar asta nu inseamna faptul ca chiar sunt asa. Nu stiu de ce dar asta e moda.

 

Mai bine le scrii sa iti spuna ce au 13 cu distanta 114,3. ;)

 

Borbeturile arata asa (si sunt cu 4 prezoane): http://www.daewooclub.ro/forum/index.php?s...ndpost&p=162683

Share this post


Link to post

Azi am pus jante pe Ticozaur. Detalii aici.

Share this post


Link to post

Salutare tuturor, citesc de ceva vreme topicurile voastre si am zis sa ma bag si eu, am un tico si de curand mi-am pus jante de aluminiu r13 cu 155/65 ! vad ca tot va intrebati dac merg sau nu, va spun sigur ca merg si alea din metro (CRS) are puse un prieten, ale mele sunt de nisan cu multe spite gen cum are pepino dar spiutele sunt mai lungi parca sa pun mana pe un aparat si va pun poze, atentie amatorilor problema este ca trebuie neaparat sa va schimbati pulitele de la prezoane !!

Share this post


Link to post

Sau aviz amatorilor... :) ) :) ) Bine mai bine am sa fiu cu bagare de seama.

Bafta  <img src= ">

Share this post


Link to post

Dar vai...

-Jantele de 15 inci de care v-am spus acum 3 pagini sunt montate pe masina si raman acolo. Prima problema care s-a ivit a fost cea a prezoanelor, care erau mult prea mici pentru orificiile jantelor (acestea din urma provenind de pe un hyundai coupe 1); am comandat niste piulite cu distantier intre prezon si janta, cu alt con, si acum totul este ok. Distanta dintre prezoane era 114,3, adica exact ce-mi trebuia.

-O alta problema la care am gasit rezolvare: anvelopele de pe fata atingeau la bracaj maxim; solutie-> montez niste "covrigi" in jurul fiecarui prezon (puteam sa zic "saiba") pentru ca un distantier intreg pe fiecare roata este prea greu (5 mm grosime), deja jantele sunt de 2 ori mai grele decat cele originale. Daca problema nu dispare, mai bat un pic cu ciocanul deasupra lonjeroanelor, pentru ca acolo atinge anvelopa; daca problema nu dispare nici atunci, nu mai brachez maxim :banana: .

-Pentru a avea loc cat de cat jante mai mari de 13, trebuie redus din dimensiunea cauciucului. Eu am pe fata 195/45/r15, si pot spune ca sunt cam la fel (la diametru) cu cele ale lui topser (care are pe 13); pe spate am pus 195/50/r15, deoarece erau mai ieftine si pe spate se poate jongla mai usor cu adaptarile la caroserie

-Problema careia nu i-am gasit rezolvare este cea a franelor, care nu mai sunt chiar la fel...se pare ca va trebui sa ma obisnuiesc sa pastrez distanta in trafic, pentru a evita tot felul de neplaceri.

Dar vai...sunet bizonic! (Muuuuuuu!)

-Mai e de vanzare un set de jante pe 15 inci, jante care merg perfect la tico/matiz, cu masa mai mica decat ale mele. Sunt cele de pe masina albastra care apare in pozele de mai jos. Celelalte poze sunt cu jantele mele, cand le-am probat prima data.

PS: Nu recomand nimanui flanse de adaptare!!! (decat daca sunt fabricate de firme specializate - vezi streetcarconcept - importator)

post-1649-1149116353_thumb.jpg

post-1649-1149116391_thumb.jpg

post-1649-1149116410_thumb.jpg

post-1649-1149116430_thumb.jpg

post-1649-1149116447_thumb.jpg

post-1649-1149116512_thumb.jpg

Edited by th3_grimreaper

Share this post


Link to post

la ce bani sunt jantele si au si caucioace? si de curiozitate: cat au costat caucioacele tale?

Share this post


Link to post

Jantele de pe masina albastra sunt la 400 euro cu cauciucuri cu tot (4 bucati - nu stiu modelul - marimea 195/50/r15). Daca te intereseaza pot sa-ti dau numarul proprietarului si va intelegeti la pret, eventual daca iti vinde doar jantele.

Cauciucurile mele (cele de pe spate) au costat 1,2 mil bucata (195/50/r15 - michelin pilot - second hand - stare excelenta) iar cele de pe fata au costat 2,3 mil bucata (195/45/r15 - semperit - noi, cu factura)

Edited by th3_grimreaper

Share this post


Link to post

Imi plac si mie..daca erau cu 5 prezoane le luam! (sau incercam sa fac rost de bani sa le iau :) )

Share this post


Link to post

cred ca se gasesc si cu 5 prezoane, eu am gasit pana acum modelul asta cu 2 dimensiuni (4x114.3 si 4x100)

sunt borbet, nu mai stiu exact modelul dar pot afla usor

Share this post


Link to post

Salutare. In curand ( max. o saptamana ) trebuie sa imi schimb cauciucurile ( cele actuale sunt deodata cu masina..adica de 8 ani :) ) si ma gandeam la o chestie...cauciucurile de 12" pt. tico , costa aprox. 1.2 mil in baia mare ( cel mai ieftin loc ). Am cautat pe internet si de 13 si am gasit la 1.15 mil ( 155/65/13 ) si la 1.2 mil ( 165/65/13 ). Acuma m-am gandit ca daca tot trebuie sa schimb cauciucurile..si pretul este cam egal pt. cele pe 12 si cele pe 13, sa imi cumpar un set de CMS din alea cum " are tot poporul" ca is aprox. 3.3 mil setul. Stiu ca am zis cu vreo 2 pagini mai sus ca nu imi prea plac...dar asa de umblat cu ele pana imi strang bani pt. unele de 14, sau altele de 13 eu zic ca merg. Oricum imi plac mai mult decat cele de tabla de tico. Acuma vad ca tot s-a mai vorbit dar mai intreb inca o data pt. siguranta si dintr-un motiv mai intreb : Se potrivesc perfect CMS-urile pe Tico ? Intreb asta fiindca scrie ca distanta intre prezoane este de 114 , iar la tico este de 114,3 din cate am inteles eu pe aici. Deci cu cei 0,3 cum ramane ? Inca o chestie ar fi daca trebuie sa schimb ceva si la articulatie sau suspensie..sau sa modific ceva. La bracare maxima din cate am inteles ar atinge putin..ehh...asta e...nu virez la maxim. Cat despre eroarea de kilometraj de 3-5 km/h...nu ma deranjeaza.

Acuma vine problema cauciucurilor. latimea de 155 se potrivesc pt. jantele astea ? sau sunt prea inguste ? daca se potrivesc astea, mai ating la virare maxima ? Dar cele de 165 ( as opta pt. astea ca am suprafata de rulare mai mare deci implicit aderenta este mai maresi mai buna ) sunt bune ?

Acuma...eu am facut un calcul... deci un inchi are 2,5 cm. cauciucurile de tico au o inaltime de 70 mm. Daca pun jante pe 13, deci cu 2,5 cm mai mare, ar trebui sa scad din inaltimea cauciucului 2,5 cm ca sa fie perfect. Dar de la 70 mm la 65 mm sunt doar 5 mm diferenta...deci voi avea roti cu 2 cm mai mari teoretic ? As avea probleme ? La gropi ma refer. Sau altcumva se calculeaza aceste chestii ?

Cam multe intrebari dar daca ati putea sa-mi raspundeti la toate criteriile as fi recunoscator deoarece nu vreau sa mi le comand si dupa aia sa aflu ca trebuie ceva flanse sau mai stiu eu ce si nu prea as vrea sa imi pun flanse si sa stau cu ele in casa in unui cumparator.

Ms frumos anticipat.

Share this post


Link to post

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

 

×
×
  • Create New...