Jump to content
Sign in to follow this  
marckcos

Curea De Distributie

Recommended Posts

Pai fa si tu socoteala !

 

-curea distributie 1.100.000lei - 1.200.000lei (cea ieftina e pentru SOHC)

-ulei 1.100.000lei pentru Mobil 5w40

-filtru ulei - 100.000lei

-filtru aer - 190.000lei

-antigel 3L Valvoline sau Texaco(d'asta am pus eu are o culoare portocaliu-sidefie de mori :D ) - 450.000lei

-apa distilata 3L - 30.000lei

-filtru benzina - 250.000lei

 

Deci cu "abaterile" la preturile din service nu ar trebui sa depasesti 3.500.000lei la piese

Pentru doua ore de service ar mai trebui sa platesti cam 800.000lei poate 3ore max 1.200.000lei

 

Daca e mai mult de atit atunci este jecmaneala .

 

X(

Share this post


Link to post

Mie la mai multe serviceuri mi-au spus ca degeaba schimb cureaua fara rola, pentru ca aceasta va uza si cureaua noua si n-am facut nimic. Drept urmare am achizitionat piesele respective si trebuie imi fac timp sa trec pe la service pentru a le monta. Este adevarata chestia cu rola? Mentionez ca unul din mecanicii care mi-a zis e o ruda, si e foarte apreciat ca mecanic.

Edited by Wichedcoder

Share this post


Link to post

Si eu cand am schimbat curelele, am vrut sa inlocuiesc si rolele, asa cum este recomandat. Dupa ce operatiunea a fost efectuata, motorul a inceput insa sa faca ca un tractoras. Cauza a fost tocmai rola intinzatoare (originala Daewoo), pe care tocmai o schimbasem. Surprinzator pt. mine a fost ca mecanicul, om cu mare experienta in domeniu, mi-a recomandat sa duc piesa defecta inapoi la magazin, dar sa nu cer sa mi-o inlocuiasca, ci sa-mi dea banii inapoi sau alte piese de care as mai avea nevoie. Mai avusese probleme cu role intinzatoare noi si asta l-a facut sa ajunga la concluzia ca este vorba de un lot cu probleme de calitate. Mi-a recomandat sa folosesc cu incredere rola veche si mi-a garantat ca aceasta va functiona fara probleme, pana la inlocuirea curelei de distributie.

Share this post


Link to post

Cea mai buna solutie este sa cumperi piesele din service-ul la care efectuezi reparatia, asa garantia pt piese si manopera va fi aceeasi si nu vei avea nici o discutie in caz ca apar probleme in perioada de garantie(90 zile pt manopera,1 an pt piese) :) >- .

Si eu am avut Cielo Exe 1,5 16V DOHC si am inlocuit la 60k km ,facuti in 2,5 ani ,urmatoarele:

-curea distributie

-rola presoare

-rola intinzatoare

-curea alternator

-curea A/C

-rola A/C

Nu este o cheltuiala prea mare daca te gandesti ca o faci o data la 60k km sau 3 ani si stai fara nici o grija.

Intr-adevar,nu se poate alege mai nimic din motorul de 16V dupa ruperea curelei,asa ca nu stati pe ganduri si schimbati-le asa cum scrie la carte !  <img src= ">

Share this post


Link to post

Am luat aminte la sfaturile voastre si ...

 

Am facut ieri revizie de 3 ani cu 30 000km si am schimbat tot kitul de distributie adica

3 curele +rola intinzatoare+fulie .

Am schimbat ulei(Mobil 5W40)+filtru , am schimbat antigelul (ARAL), filrul de aer si ornamentul exfoliat de pe usa din fata.

S-au facut verificari la suspensie, jocuri la roti , placute si discuri de frana instalatia electrica.

Piesele au fost 400 si manopera 150 lei.

S-a lucrat efectiv la masina de la 8.15 la 12.30

Am garantie 9 luni la manopera si 18 luni la piese.

Ma simt mai usor acum ... bate vantul prin buzunar.

Curelele nu aveau nimic (vizibil) erau ca noi...

A trebuit sa schimb tot kitul pentru ca altfel nu primeam garantie la cureaua de distributie (cica se uzeaza de la rola) si pt. 150 lei am zis ca-i mai bine cu garantie.

 

Am si o intrebare pt. cunoscatori ... :)

Macanicul mi-a zis ca nu sunt necesare reglaje de intindere pt. cureaua de distributie (eu credeam ca trebuie masurata intinderea ei) si ca rola intinzatoare o intinde cat trebuie ... E adevarat?

Edited by Nu_stiu_totul

Share this post


Link to post

Acum daca nu stie nimeni nu-i nimic...

Dar poate stie cineva de ce "scartie" curelele astea noi la pornire...

Asa ceva n-am patit cu cele vechi.

Share this post


Link to post
La cielo sohc nu.

Si daca se gripeaza rulmentul rolei intinzatoare de la cureaua de distributie, ce repercusiuni poate avea?

Share this post


Link to post
Se rupe cureaua evident.

Asta am patit-o eu si cureaua am scos-o intreaga. In schimb s-au indoit tijele la niste supape plus 2 culbutori rupti. Ce ziceti se poate? sau culbutorii rupti au fortat rola? Desi daca stau sa ma gandesc, faptul ca motorul se blocheaza nu vad ce efect ar avea asupra rolei. Ca doar ea e facuta sa stea si oprita, nu?

Share this post


Link to post

La tine a sarit cureaua de la punct adica a trecut peste pinion cativa dinti dupa ce sa blocat intinzatorul.

Share this post


Link to post

Si inca o intrebare: am auzit pe unii mecanici zicand ca la un espero 1,8 daca se rupe cureaua nu se intampla nimic la tijele supapelor. Si totusi, la mine de ce s-au indoit tijele? Iar alti mecanici spun ca numai in anumite cazuri se pot indoi tijele. Care ar fi exceptiile la care se indoaie si de ce parerile astea diferite?

 

Ai putea sa-mi explici pe scurt care ar fi evolutia la o gripare de rulment? Nu inteleg de ce s-au rupt culbutorii aia 2 care sunt tocmai sus, pe tacheti...

Edited by midnight_racer

Share this post


Link to post

Indiferent ca sare de la punct ,se rupe cureaua sau numai dantura acesteia la espero 1,8 apar probleme.Problemele apar pentru ca supapele intarzie deschise daca sare de la punct sau raman deschise daca se rupe .Pistonul le loveste le indoaie sau rupe sau merge mai departe prin afectarea culbutorilor.Astea-s probleme usoare pentru ca in unele cazuri se ajunge si fisuri in chiulasa sau altele si mai grave.

Share this post


Link to post

Si daca rola si curelele au fost schimbate cu ~1000km inainte de incident, atunci cred ca se poate spune ca de vina au fost piesele... Desi cei de la mag de piese zic ca de fapt culbutorii au gripat rola...,

 

Deranjant a fost faptul ca am patit-o in concediu si pe niste serpentine langa BV, ca de-abia a avut loc sa ma urce pe platforma.

 

Si beleaua a mai costat si "doar" 12mil -reparatia si 3mil - transportul pe platforma.

 

Well, life goes on! O impresie a fost ca cei de la BV lucreaza mai bine ca astia de la CT. Macar nu isi dadeau cu parere la ce cheie sa foloseasca si a durat numai o ora jumate demontarea pana la cilindri. Norocul meu ca astia au scapat, ca si chiulasa de altfel.

 

Multumesc pentru reply-uri, ovi_jer...

Edited by midnight_racer

Share this post


Link to post

Nici vorba de asa ceva mai ales daca rola a fost gasita blocata.Daca nu a fost facuta operatiunea intr-un service autorizat si demonstrat cu acte asta nu rezolvi nimic.

Share this post


Link to post

Rola a fost gasita cu rulmentul bucati dupa ce au dat jos capacul de la distributie. Rola nu mai era deloc capsulata si cu 2-3 bile lipsa. Ce mai incoace-incolo, era sfartecata pur si simplu. Iar pt reparatii am factura. :D

Edited by midnight_racer

Share this post


Link to post

Ia o nota de constatare de la service si ce mai trebuie si mergi cu organele competente peste cei de la magazin.

Share this post


Link to post

Se pare ca exista probleme de calitate la aceste role intinzatoare. Eu am avut insa norocul ca mi-a crapat imediat dupa ce o montasem (rola originala GM), iar mecanicul nu m-a lasat sa ma duc la magazin si sa o schimb cu alta noua. A lasat-o pe cea veche ,pt. care mi-a garantat ca va functiona fara probleme pana la urmatoarea inlocuire a curelei. Mi-a zis ca a mai avut probleme cu intinzatoare noi si ca nu vrea sa riste si sa o patesc asa cum ti s-a intamplat tie. Piesa defecta mi-a primit-o insa inapoi la magazin, desi nu facusem operatiunea intr-un service autorizat si nu mai aveam nici macar bonul ; banii nu i-am recuperat, dar am luat alte piese de care aveam nevoie in limita sumei respective.

Share this post


Link to post

Hmm, asta e un fel de judecata dupa ureche. E un fel de dat cu parerea care o are fiecare mecanic. Eu m-am dus sa schimb curelele fara rola intinzatoare, zicand ca o las pe aia veche. Mecanicul a zis ca nici nu-mi schimba curelele fara ca sa schimbe rola. Cica rola veche ar putea genera belele. Si am facut dupa cum a zis el... si beleaua era dupa o curba la dreapta ... ;)

Share this post


Link to post

Evident ca este o judecata empirica, care depinde de experienta fiecarui mecanic. Normal ar fi sa schimbi de fiecare data si intinzatorul, de aceea imi cumparasem si eu unul nou, care insa odata inlocuit a inceput sa huruie de ziceai ca am diesel. Dar daca omul (care s-a confruntat cu mai multe cazuri de intinzatoare noi cu probleme si totodata stie cat duce un intinzator bun) mi-a recomandat sa pastrez vechiul intinzator , nu am avut nici un motiv sa nu-l cred, mai ales ca stiam ca are la activ o gramada de distributii schimbate. Nici el nu avea nimic impotriva pt. a schimba intinzatorul de fiecare data, dar cand a realizat ca in magazine a ajuns un lot de piese cu probleme de calitate, a preferat sa nu riste si sa pastreze piesa veche.

Share this post


Link to post

Va spun din proprie experienta.

S-au retezat 13 dinti la cureaua de distributie, la trecerea peste o cale ferata. Din cauza acestei coincidente (adica zdranganeala aferenta caii ferate) in momentul in care s-a oprit motorul am crezut ca altceva este cauza. Prin urmare am mai incercat cateva porniri, fara succes evident. Intr-un tarziu am desfacut capacul de sus de la curea si am vazut ca nu se invarte. Am fost cu masina la mecanic, am schimbat cureaua plus rola si totul a fost ok. Motorul nu a suferit alte pagube. Masina este Cielo cu motor SOHC.

Share this post


Link to post

Multumita lui Ovi_jer, care mi-a atras atentia, ma voi ocupa si eu de inlocuitul curelelor la Nubirik (la termen si nu la kilometrii). Stie cineva cam care este manopera aferenta? Vreau s-o fac in service, intrucat vreau garantie la lucrare, nu ma joc cu asa ceva.

Share this post


Link to post

M-am interesat eu acum o saptamâna întrucât se apropie termenul la a mea şi ar fi vorba cam de 6,5-7 mil piese +manoperă. Bănuiesc că preţurile sun cam la fel peste tot. Dacă nu, te aştept pe la noi!!!

Share this post


Link to post

Adica la Galati... ce amabil esti...

Nu schimb decat curelele, nu schimb role si altceva, curelele le-am comandat la NicuBarbu, asa ca... mai mult de 1,5 mil nu le dau ;) =))

Share this post


Link to post

Si tu ce service crezi ca-ti da garantie la lucrare fara sa schimbi rola si fara sa iei piesele de la ei?

Ma refer la un exemplu:

Cel care vinde zice ca iti da garantie la piese daca sunt montate in service autorizat.

Schimbi curelele si se gripeaza rola, cu urmari grave(de ex, se fisureaza chiulasa, etc). Cine plateste refacerea motorului?

Edited by Wichedcoder

Share this post


Link to post

Nu e cazul la mine. Schimb curelele pentru ca masina are 3 ani, nu pentru kilometrii. Posibilitatea ca rola sa se fi uzat in 25k de km este practic nula. Oricum, daca vor spune sa schimb si rola o schimb. Cat despre piese, atat timp cat sunt originale, la Autonet nu ti se cere altceva. Nu-i intereseaza de unde le procuri. Ei ofera garantie la montaj, vanzatorul la piese. Cei de la Radacini sunt mai scarbosi la capitolul asta... Oricum, decat o rola naspa - vezi posturile precedente_ mai bine o las pe a mea...

Edited by Mircea

Share this post


Link to post

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

 

×
×
  • Create New...