Jump to content
Sign in to follow this  
Truta Cristian

Sunete si zgomote La Rotile Fata

Recommended Posts

Deloc rea explicatia si tot ce e posibil ca astfel sa stea lucrurile. Se prea bine stie ca discurile deformate/ondulate iti scoate etrierii la pensie, da' in halu' asta, nene ... nu doar ca n-am vazut (si doar mi-au trecut citiva etrieri pe mina) da' nici n-am auzit si citit printre multe altele.

 

Explicatia mea e, ca cineva cindva a comis o gafa (sau mai multe). Port-etrierul ala cindva a fost demontat si remontat pe fuga (cred) si incorect. Spre ex. suprafetele de contact port-etrier cu fuzeta nu a fost curatate la singe inainte de remontare si/sau suruburile in cauza nu au fost strinse cu simt de raspundere. In 21 ani, discurile alea tot au fost schimbate macar o data, ori ba? Si pentru ca operatiunea sa poata fi efectuata trebue indepartat port-etrierul, de retin eu bine.

 

Ce m-ar interesa, de suruburile alea doua sint prevazute cu saibe grover si prezente inca.

 


Ca am tot omis a intreba, Giule ...

 

Asa numesti bre matale stiinta ? Pocitura ?

 

:-j

Share this post


Link to post

Nici din fabrica nu au avut saibe grover, se punea pasta de blocare pe filetul surubului. De la prima desfacere, acum ceva ani buni, ai mei n-au mai vazut pasta pe filet si nu am avut probleme cu ei.

Am mai vazut un Cielo din '96 cu aceeasi problema si am mai auzit de cateva... e posibil sa fie vreun defect de fabricatie, ceva. Nu prea imi vine sa cred ca din uzura discului s-au largit asa mult gaurile alea, e fier masiv totusi.

Share this post


Link to post

Pai ai zis inainte ca eu sa incerc sa fac ceva, deci ai pocit suruburile alea, mai rau decat ar putea stiinta exacta :aplauze: Te-au auzit cand ai zis si au prins cu toate spirele sa nu se desfaca.

 

Explicatia de am desenat-o eu e cam exagerata, nimic de comentat.

E mult mai probabil una din cele zise de voi (sau amandoua cumulate). Discurile eu zic ca au fost schimbate deja, am vazut prin niste facturi ale masinii. Ori ca au montat aiurea port-etrier-ul ala la schimbare discuri, ori ca s-a imbatat vreun korean si a pus prea mult pe foc cand a facut aliajul (a dat laptele-n foc  <img src= )"> ) pentru un anume lot de ciolane, e greu de zis.

Il voi demonta la un moment dat, cand il voi avea pe cel "nou" si le compar sa vad daca asa cumparat e la fel de deteriorat :lol:

Facem studiul pana la capat, cu subler si tot tacamul, rezumat si share la investigatie.

Share this post


Link to post

Io ramin inca in costumu' lu' Toma (necredinciosul) referitor la jocul port-etrier.

 

Sa bagi o poza sa vada si ochiu' meu (ca-am trecut cazul la SF-u, momentan :mrgreen: )

 

 

Altfel, mi-s mai mult decit convins ca discurile problematice distruge ertierul, ansamblul culisant mai exact .

Share this post


Link to post

Intr-o postare de ieri am pus o arhiva cu un filmulet: WP_20170103...

Daca te uiti atent, vezi bataia de linguri si jocul din surub, cand pivotez etrierul stanga-dreapta Cred ca se si aude. Initial era impresia ca, discul fiind liber de prezoane cum roata e demontata, joaca daca trag de etrier deci nimic prea suspect. Cand am apropiat retina, am vazut balanganeala nu din glisiere, ci din suruburile care tin port-etrierul in fuzeta

 

Altfel, daca esti in costumul lui Tommy Hilfigurosu' Necredinciosul, vino pana la Bordeaux sa batem cu ciocanul in ea ca in coasa :mrgreen:

 

 

WP_20170103_0051.zip

Share this post


Link to post

Al dracu nene ca l-am vazut (ascultat mai bine zis) de vreo 15 ori si abia acum se ridicara ceata ...

 

=))

 

Aham. Pai jocul ala se incadreaza in normal de ii surubul slabit, sau a avut o saiba grover ce in timp a crapat si a cazut (sau n-ai intinlit din astea ... ) De aia intrebam de saibe ... La unele se mai gaseste cite o saiba si intre cele doua piese . Da suruburile afara si vezi care-i treaba. Demontate, curatate, gresate si remontate.

 

Altfel, cred ca iesi mai ieftin de o aduci tu aici ...

 

:mrgreen:

Share this post


Link to post

Inainte de a schimba cauciucurile de iarna, am luat o groapa cam urata incat am reusit sa rup bieleta antirului de pe partea dreapta. Am fost la service si am schimbat ambele bielete pentru ca la Piese auto le aveau la set. Am schimbat cauciucurile de iarna cu cele de vara, Debica,  luate anul trecut, noi, cu care am facut in jur de 2000-3000 Km. Am constatat ca am un huruit urat in fata (de pe la 60km/h in sus), nu-mi dau seama de la ce. Am revenit la mecanic, a ridicat fiecare roata pe cric, a turat-o un pic si mi-a zis ca nu sunt rulmentii defecti, pe care-i banuiam. Mi-a zis ca pun din nou cauciucurile de iarna sa vad daca mai huruie. Inca nu le-am schimbat (parca mi-e si aiurea sa pun cauciucuri de iarna in timpul verii) dar le-am mutat pe cele din spate in fata si tot asa face. Mi-e greu sa cred, totusi, ca s-au defectat toate anvelopele in 2000km.  Pe altcineva cu jenti de 14" nu prea cunosc pentru a imprumuta rotile de la el. Din experienta voastra, cam ce credeti? Eu banuiesc tot rulmentii. Sau ar fi fost necesar sa fac si unghiul de fuga?

Share this post


Link to post

Ideea fu cu totul alta referitor la schimbul anvelopelor. Huruitul poate fi redat de calea de rulare al anvelopelor de vara drept urmare, pentru eliminarea acestei cauze posibile fu recomandat inlocuirea cu cele de iarna. Altfel, o anvelopa defecta nu huruie de stiu eu bine si se manifesta cu totul altfel gen trepidatii, devieri de stinga-dreapta, instabilitate ...

Share this post


Link to post

Nu stiu ce rulmenti sunt, daca sunt cu ABS sau nu. Dar poti incerca sa iei o curba larga, in ambele directii, mai cu viteza (sa nu intelegi ca recomand sa te rastorni cu masina) si vezi daca dispare sunetul.

Share this post


Link to post

Rulmentii se aud si la viteze mai mici... si e sesizabil la verificare cu roata in aer. Posibil anvelopele galagioase... sau, posibil sa ai un plastic, ceva desprins, care ori freaca, ori vibreaza si se aude ca un huruit

Share this post


Link to post

Nu ma refeream sa fie viteza foarte mare, ci virajul mai "intepat". Eu nu stiu sa ascult rulmentii cu masina suspendata, plus ca se aud si zgomote de la frane.

Share this post


Link to post
On 7/11/2018 at 1:36 PM, Geo_ZGA said:

Rulmentii se aud si la viteze mai mici... si e sesizabil la verificare cu roata in aer. Posibil anvelopele galagioase... sau, posibil sa ai un plastic, ceva desprins, care ori freaca, ori vibreaza si se aude ca un huruit

Sa fie atat de galagioase incat (aproape ) sa nu te intelegi cu pasagerul din dreapta? Anvelopele sunt noi (de anul trecut) si n-am facut mai multe de 3000 km cu ele (Debica). Inca nu am ajuns la un service (mai dotat, sper) sa vad care-i problema. Le-am pus pe cele din spate in fata si tot asa face. Parca tot pe rulmenti ii banuiesc.

Edited by laurentiu_73

Share this post


Link to post

Esti sigur ca huruie si nu cumva vajaie vantul prin masina? Gen cheder rupt, parbriz dezlipit etc

Share this post


Link to post
46 minutes ago, Geo_ZGA said:

Esti sigur ca huruie si nu cumva vajaie vantul prin masina? Gen cheder rupt, parbriz dezlipit etc

Sigur, nu. Acum vreo 2 luni am dat intr-o groapa de am rupt bieleta antiruliu si cam de atunci face asa. 

Share this post


Link to post

Pai si atunci... fugi la service si vezi ce huruie in halul ala, deja ai idee la ce roata e. E imposibil sa nu depisteze, daca e asa rau.

Share this post


Link to post

Lovitura asa de dura => rulment busit (aproape sigur)

Share this post


Link to post

Daca ridici roata si invarti de ea ca sa constati ce rulment este defect in mod sigur nu vei constata nimic. Rulmentul ar trebui sa fie prea terminat astfel incat sa se auda cu roata ridicata. Mecanicul care a verificat ar trebui sa stie asta cum ar trebui sa stie si faptul ca un rulment huruie doar cand este exercitata o sarcina asupra lui, deci cand roata sta pe sosea nu in aer.

Acolo ai o bila sau mai multe cu cimentarea dusa sau camasa sparta. Schimba rulmentul sa nu ai vreun necaz cu blocarea rotii in mers.

Share this post


Link to post

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

 

×
×
  • Create New...