Jump to content
Sign in to follow this  
NFS

Radio/cd.mp3

Recommended Posts

Domnilor, eu recunosc deschis ca nu ma pricep prea tare la scule muzicale. Asa ca am o tema simpla pt domniile voastre:

 

Ma intereseaza un radio/CD care:

-sa fie nou, nu ma intereseaza SH,

-sa stie si MP3, sa aibe RDS si tot ce mai trebuie unui radio/cd de secolul XXI ,

-sa fie de calitate si pe cit posibil nu foarte usturator, dar in nici un caz nu vreau o rapandula numai pt ca e 1 mil. !!!

-sa aibe fata detasabila (adica sa nu iasa el cu totul, ca nu-mi place sa merg cu poshetzica dupa mine !

-sa nu-i sara discul !

-poa' sa fie din vreun magazin specializat sau din Metro/Carrefour, etc...

 

Va rog specificati-mi si modelul ca sa arunc si eu un ochi inainte.

Timp de gandire... pina pe la jumatatea saptamanii viitoare.

 

Ce-mi recomandati?

 

Aaaaa, mi-a venit o ideie... ia ziceti cite unul de caciula, care e cel mai bun (care sa se incadreze in specificatiile de mai sus) pe care vi l-ati lua voi?

Multumesc.

Share this post


Link to post

eu mi-as alege modelul pe care il are Voicu. da-i un Pm ca nu stiu modelul exact, dar e foarte...OK :)

Share this post


Link to post

In Metro am vazut ca au scazut destul de mult preturile la Mp3-playere. Au Sony, Blaupunkt, VDO, JBL toate intre 4.6 si 5.5 milioane. Eu am pe masina Sony de vreun an, nu a sarit niciodata si sunt multumit de el (a costat atunci vreo 7 mil, acum era vreo 5.5 mil).

Edited by andreib

Share this post


Link to post

Daca vrei calitate ia Alpine dar trebuie sa-l prinzi la oferta in Carrefour ,a fost acum 1 luna la 5.6 mil parca :scarpin: la alpine e 7 mil :mda:

Share this post


Link to post

Roadstar , fix 3 mil. la oferta (Cora sau Carrefour, nu mai stiu exact). Nu pot insa sa ti-l recomand, neavand de-a face vreodata cu marca asta.

Share this post


Link to post

Pioneer nu stiu exact modelul-da si tu o tura prin Vitan la baietii de la tornado au oferte foarte bune

Share this post


Link to post

Gogomania>

Multumesc pt sugestie, dar din Vitan cumpar suporti de numere si nimic mai mult!

Nu ma deranjeaza sa dau ceva in plus, da' sa am incredere si garantie!

Share this post


Link to post

JVC-ul ca-dg 503 mp3 4x50 Wam avut eu pe Matiz din decembrie pana acum si se incadreaza in conditiile tale, pretul e cam la 7 milioane, dar s-a rputea sa fi scazut. Discul nu-i sarea decat cand coboram Copoul pe piatra cubica de la linia de tramvai cu 60-70 la ora, de fapt nu stiu cd-player auto la care sa nu-i sara discul, citez foarte bine orice rapandula de cd zgariat, o singura data n-a vrut sa-mi citeasca un cd scris prea aiurea de tampenia mea de writer, in rest mai multe figuri facea cd-rom-ul de la calculator la cd-urile cu mp3-uri decat mp3-player-ul.

Vezi ca la puteri dintr-astea nu gasesti boxe de 13 cm, ale mele s-au facut varza.

Are RDS, bineinteles, are Af, AF reg ,emisie radio, adica schimba intre emisiuni locale ale posturilor cu acoperire nationala, adica daca sa zicem kiss fm-ul se retransmite in Barlad de catre Vip FM teoretic ar trebui daca selectezi AF sa auzi kiss km, daca selectezi AF REG sa auzi vip fm. doar teoretic, practic prinzi ce se emite in ro, are dimmer, adica legi un fir la lumini iar noaptea scade intensitatea ecranului, are un fir de telefon, daca intra semnal in fir comuta pe mute, are 4 iesiri suplimentare (cele obisnuite au doar 2) pentru amplificare.

http://www.digiaction.nl/assets/s2dmain.ht...58f106977a.html

n-am putut sa-l gasesc pe domenii romanesti, si doar acum cateva luni era.

eu ti-l recomand, chiar imi pare rau ca n-am putut sa-l folosesc in contiunare

A, si eu l-am luat din Carrefour, cu garantie, etc, dar eu l-am luat pe firma si mai am certificatele in alb :tongue:

Edited by laurentziu83

Share this post


Link to post

pfa mai oameni buni nu mai recomandati ma supermarketurile pt. electronice ce naiba?? d`acolo iei cola si alte minuni.

 

nfs> oferta e foarte larga si la nivelu la care presupun ca vrei sa asculti tu in masina ( adica fara 10 woofer condensatoare si alte nebuneli) ori ce player de marca isi va face laudabil treaba ( aka fara roadstar si alte dastea)

 

pt. design si mai ales calitate alpine sau pioneer eventual cu fata plina sunt dementiale modelele alea de alpine cu fata plina.

 

 

eu pe dacia am avut un panasonic care desi nu era tatic era ok stia pana la 255 de foldere reglaje de toate felurile doar ca dysplayu era micut.

 

mai bine ne zici un scor cin acre vrei sa te incadrezi si iti spun ce e cel mai ok la banii aia.

Edited by steph

Share this post


Link to post

De ce vrei neaparat sa citeasca si mp3?

Daca vrei melodia 152 si asculti melodia 5 cum faci?

Este chiar asa de incomod sa schimbi CD-urile?

Daca nu stai cu masina in parcare si deschizi toate usile si portbagajul si dai muzica la maxim sa vada toti vecinii ce scula ti-ai luat, eu zic ca important este TOT radioul, cel mai mult asculti radio in masina, cel putin asa sunt eu.

Iar daca ai un sistem audio de calitate in masina un CD original bate mp3-ul.

Share this post


Link to post

Steph > Nu am un pret. Nu conteaza prea tare... daca am mai multe variante, ma orientez printre ele. Problema e ca nu prea sunt la curent cu ce a mai aparut pe piatza si d-aia vroiam un sfat de la "specialisti".

 

Tribunul > Vreau cu mp3 pt ca m-am obisnuit asa. Nu-mi place sa car baxu' de cd-uri dupa mine. Unul bun si cuprinzator pe care il mai schimb din cind in cind, cind mai apar ceva muzici noi.

 

Ramaneti on-topic daca vreti sa ma ajutati, nu vreau sa se transforme in flame.

Va rog frumos!

 

PS. Pina acum am 8 raspunsuri... si numai 2 ma ajuta intr-adevar (Leutzu si Laurentiu). :(

Share this post


Link to post

@tribunule: dupa ce ai mp3 player pe masina urmatorul lucru pe care o sa doresti sa-l ai e un calculator cu winamp pe el :dizzy: eu am avut mp3 player iar acum am retrogradat la cd-player si am inceput sa ascult mai mult radio-ul, ma rog asta si pentru ca nu aveam decat 2 cd-uri cu manele nu prea bunicele, dar oricum, una e sa faci un cd pe care sa-l tii 2-3 saptamani in unitate si alta e sa stai sa schimbi cd-urile la drum. iar cd-urile cu mp3 poti sa ti le faci cu foldere sau subfoldere, recomandabil este sa nu pui mai mult de 10-15 melodii per folder. mp3 playerele au de regula 2 butoane (al meu asa avea): unul pentru track-uri si unul pentru foldere (sau sarit cate 10 track-uri in lipsa folderelor). Pot sa zic ca aveam 10 ore de muzica pe un cd dar intotdeauna gaseam in maxim 7-8 secunde orice melodie, si ma ajuta si id3 tag-ul aici daca nu tineai minte numele melodiei. Id3 tag-ul functiona si la cd-urile audio scrise cu nero din mp3-uri. Mai repede decat la cd-urile audio, la care trebuie sa tii minte numele.

Nu mai vorbin de spatiul mai restrans pe care il ocupa cd-urile mai putine, iar la mine e o problema, pentru ca in afara de torpedo nu am unde sa le tin.

Pentru mine e arhaic acum sa ma intorc la cd-uri cu maxim 20 de track-uri si id3 tag nema. Inainte nu mai stiam ce e ala radio. Sambata am pus un cd de-al unui prieten care il avea la el in masina si care, desi zgariat, la el mergea bine, la mine la reno era de neascultat.

@steph: nu cred ca pe NFS il intereseaza atat de mult designul cat ergonomia, cand conduci te uiti la drum nu la scula, ci cauti sa nimeresti butoanele fara sa te uiti. si daca mai poti monta un eventual joystick e perfect, am asa ceva la reno si e mana cereasca.

Eu am recomandat Carrefour-ul pentru ca de acolo l-am luat, nu aveam timp asta iarna sa calaresc bucurestiul ca sa caut reprezentanta Alltrom. si oricum garantia se acorda la un reprezentant in fiecare judet, eu puteam sa ma duc f. bine in Gl pentru asta.

Si nu mai recomanda Roadstar, Eurotec, Zgomotec si alte kukuri. Crede-ma ca ne ocupam la firma noastra de 6-7 ani de vanzarea a de cass-uri, combine etc facute de firmele astea si numai eu stiu cate petarde dintr-astea am dus la reparat la Afumati. Si au fost duse destule, nu plecam la aprovizionat fara cateva de reparat. produsele de firma le duceam la reparat doar cand vreun tampit le brusca tartaneste. E o diferenta totusi la firme dintr-astea la calitate. Chiar esti sigur ca atunci cand ii scoti ambalajul produsul respectiv VA MERGE. La Zgomotec&CO nu-i intotdeauna asa.

Edited by laurentziu83

Share this post


Link to post

Daca vrei sa te orientezi catre ceva la care sa poti pune comanda actionabila de pe volan iti recomand Sony (eu am CDX-R3300), dar este destul de scumpa comanda respectiva (vreo 1.8 mil) sau telecomanda fara fir infra-red (vreo 1.2 mil). Ca sa sustin ceea ce spune Laurentiu eu Sony am luat pt imagine de marca, design(se potrivea perfect ca si culoare cu gri poly-ul matizului), recomndari ale prietenilor, calitate a sunetului la alte Sony incercate, radio cu RDS, filtru joase incorporat etc. Din punct de vedere al ergonomiei insa trebuie sa recunosc ca cele cu buton mare rotativ pt volum si reglaje este mai comod.

Daca te intereseaza cum se aude live, intreaba pe cei care au urcat in masina la mine la proba de sonorizare (VAXXi, Ovi_jer) :D . Nu sustin ca Sony ar fi mai bun si Alpine sau JBL mai prost, ci spun ca isi face treaba laudabil, nu sare, se aude bine si nu a facut nici un fel de probleme. Oricum ca sa-ti dai seama de diferente intre aceste marci la calitatea sunetului ar trebui testate cu aceleasi boxe, in aceeasi masina, in aceleasi conditii ceea ce este foarte greu realizabil si iti trebuie o ureche foarte fina ca sa simti diferentele.

Share this post


Link to post

nfsule

vezi ca un sony ca al meu e la oferta in metro vreo 6 milioane...

Share this post


Link to post

Eu am tot un Sony CDX-R3300 si momentan sunt super multumit de el. Eu am dat 5.8 mil pe el, nou, cu garantie si cu tot ce trebuie. Asa cum zice si andreib, important e ce stiu boxele sa faca. Din punctul asta de vedere nu sunt foarte multumit, dar... pentru moment merge si asa. Daca vrei sa auzi, poate joia cealalta ajung pe acolo (matiz gri poly cu numar de Prahova)

Share this post


Link to post

PIONEER DEH 5730MP...in jur de 200 de euro .f.bun. de asta am eu si ai vazut cum se aude...

Share this post


Link to post
Si nu mai recomanda Roadstar, Eurotec, Zgomotec si alte kukuri. Crede-ma ca ne ocupam la firma noastra de 6-7 ani de vanzarea a de cass-uri, combine etc facute de firmele astea si numai eu stiu cate petarde dintr-astea am dus la reparat la Afumati. Si au fost duse destule, nu plecam la aprovizionat fara cateva de reparat. produsele de firma le duceam la reparat doar cand vreun tampit le brusca tartaneste. E o diferenta totusi la firme dintr-astea la calitate. Chiar esti sigur ca atunci cand ii scoti ambalajul produsul respectiv VA MERGE. La Zgomotec&CO nu-i intotdeauna asa.

 

omule tu nu ai vazut ce am scris eu ????? ce naiba ma bagi aicea in rahat?

 

ce am scris eu ``ori ce player de marca isi va face laudabil treaba ( aka fara roadstar si alte dastea)``

 

sper ca m-am facut inteles.

 

pana atunci nfs uite ce vreau eu sa imi iau. sunt un pic constrans de bani asa ca fata desi e plina nu e elctrica ci cade pur si simplu

http://www.pioneer-eur.com/eur/product_det...onomy_id=25-121

 

la noi e 8.200.000 si are si iesiri de statie reglaje sunet, de wma sau rds nu are rost sa mentionez.

 

in rest revin alpineurile sunt foarte ergonomie au butonu de volum foarte accesibil, cu fata plina pornesc de la 11 mil iar cu fata din aceea cu fanta pt. cd de pe la 6 mil

Share this post


Link to post

Eu mi l-as lua pe acesta (abia aparut) MP3 cu bluetooth integrat pt telefon (iti arata pe display cine te suna) :P

http://www.pioneer-eur.com/eur/product_det...onomy_id=25-121

 

sau iati un Blaupunkt la care poti sa-ti pui telecomanda pe volan (tot de la Blaupunkt of course) - asa am eu.

post-485-1119009185.gif

post-485-1119009270_thumb.jpg

post-485-1119009321_thumb.jpg

Edited by dinoc

Share this post


Link to post

la ce pret?

Share this post


Link to post

Daca ma intrebi de Blaupunkt, pretul nu-l stiu la MP3 player - ca asa am cumparat masina de la dealer (l-am primit gratis in schimbul CD player-ului original) - telecomanda insa am gasit-o pe urma la o firma specializata in asa ceva si m-a costa 1,5 mil.

 

Daca ma intrebi de Pioneer-ul cu Bluetooth - apoi ala nu stiu exact dar costa mult (abia luna asta l-au scos) si cred ca are pretul in jur de vreo 500 EURO ...

Share this post


Link to post

Daca banu' nu conteaza prea mult, faci asa:

- te plimbi pe net pe siturile de la firme si vezi cam ce ti-ar place

- te plimbi tot pe net si vezi cam care sunt preturile on-line (la noi, nu neaparat mai mici decat in magazin)

- faci o lista cu magazine si te duci sa pipai; important! nu-ti iei bani cu tine

- stabilesti exact ce facilitati vrei

- iti impui o limita de pret

- restul e mai clar cred

Sfaturi:

- nu te duce la pomul laudat

- nu lua dintr-un supermkt, daca nu stii politica de preturi in raport cu alte supermkt (s-ar putea sa il gasesti mult mai ieftin in alta parte, chiar daca banii nu conteaza)

Parerea mea: orice scula de marca, model entry-level, care are ce vrei tu.

Share this post


Link to post

da si ti-am mai spus eu. :D fugi de sony

Share this post


Link to post

Mai bine bagi un amplif adevarat si un mp3 portabil, cu memorie sau cu hard. Ala sigur nu sare!

Share this post


Link to post

si cum ramane cu confortu`? scoate mufa, baga mufa ia playeru, ascunde firele etc. :-?

Share this post


Link to post

Hai, mai, mare chestie sa bai o (1) mufa! Plus ca asa ai si o scula de stocare portabila (in cazul lui NFS sigur este si utila). Plus ca nu ai nimic la vedere si nu tenteaza pe nimeni. Ce, credeti ca daca mp3-ul/cass-ul are fata detasabila, nu se fura? Wrong!!! Eu stiu cateva cazuri, si acum oamenii stau si se uita la fetele sculelor lor de sute de $...

Share this post


Link to post

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

 

×
×
  • Create New...