Jump to content
Sign in to follow this  
piratu

Schimbare Viteze: Usor La Rece, Greoi La Cald

Recommended Posts

Salutare!!!

 

E prima data cand apelez la forum, deci astept ajutorul vostru!

La rece se schimba ok vitetezele dar la cald devine greoi. Am schimbat uleiul un cutie desi celalalt era superok. Am bagat Castrol EPX 80w90 For Manual Transmision.

Masina e ok nu aud barait sau croncanit e chiar faina (45000km, prima inmatriculare 2002)

 

Intrebarea: ce are , ce sa-i fac??

Share this post


Link to post

Daewoo recomanda pt tico 75W85. Nivelul uleiului in cutie e ok?

Share this post


Link to post

aceeasi problema am avut-o si eu si la fel ca si tine am dat vina pe uleiul de la cutie, l-am cumparat, insa cand am ajuns in service mecanicul mi-a spus ca nu e de la ulei, principala vinovata fiind...un simplu surub. Nu stiu cum sa iti explic exact, insa incerc cum pot si eu...maneta schimbatorului este "legata" de cutie printr-o bara, ei, legatura dintre bara aia si maneta este facuta printr-un surub care este strans cu o piulita si din cauza mizeriei acesta nu ma permite manevrarea manetei asa de usor, cat despre faptul ca la rece merge usor iar la cald merge greu se datoreaza pur si simplu dilatatiei partilor metalice. Sper sa fie si la tine aceeasi problema dar din ce ai scris sunt aproape sigur ca si tu te confrunti cu aceeasi dilema pe care am avut-o si eu.

 

@shenk Cand am fost in service mecanicul pana sa se uite la ulei cand ii povesteam eu ca s-ar putea sa nu mai am ulei mi-a spus ca in viteze intra la fel de usor si daca mai ai 1l de ulei, atat ca mai agata la trepte

PS mai stii la iti spuneam tie si Rodicai intr-o zi de joi exact acelasi lucru acum cateva luni...ca plec de acasa si merge bine si pe la big incepe sa intre greu :)

Edited by Leutzu

Share this post


Link to post

Nu cred ca un surub aflat in afara cutiei de viteze poate sa sufere o dilatatie termica. Si daca ar fi de la un asemenea surub, de ce la rece e ok?

 

Eu ma gandeam mai degraba la un reglaj de ambreiaj necorespunzator. Adica prea lung

si ramane cuplata transmisia in timpul schimbarii treptelor.

 

Sau la o placa de presiune obosita care nu-si mai face treaba...

 

Azi sau maine o sui pe rampa! O hâţân de o zăpăcesc!

 

Mai astept sfaturi, ca asa imi vin ideile... :-?

 

Nici nu ma gandeam ca raspunsurile vin asa prompt.

Fiind schibmul 2 mereu citeam pe aici si imi mai veneau idei.

 

In BV e club sau sunt intalniri?

Share this post


Link to post

greu ce inseamna?

daca maneta merge usor si se blocheaza exact inainte sa intre in viteza, si asta numai cu motorul pornit - nu decupleaza bine ambreiajul. mai strangi putin cablul si ai rezolvat-o  <img src= ">

Share this post


Link to post

Eu as da vina pe ulei, ma gandesc ca este un ulei care la temp. ridicate se subtiaza prea tare si nu mai asigura aceiaisi lubrifiere ca atunci cand este mai gros.

Nu sunt specialist, asa ma gandesc eu, daca ai bani incearca un ulei care sa reziste si la temp mari.

 

Eu am bagat http://www.amiauto.ro/castrol/cutvit/tafxpre.htm pt. ca asta iarna trebuia sa mestec in cutie ceva timp ca-mi ingheta uleiul in cutie.

 

Vezi ca de la mecanici o sa primesti tot felul de sfaturi si unii sunt paraleli cu tehnica total, s-ar putea sa-ti zica sa umbli la cutie, parerea mea sa nu faci asta decat in cazuri extreme, trebuie sa fie prea meserias.

 

PS.

Mi-e imi huruia cutia la rece, eram incepator cu tico si cu mecanica, si acum sunt la fel, dar toti MECANICII LU' PESTE imi spuneau ca-i rulmentul de presiune (era faza ca dimineata pe racoare... huruia cutia iar cand apasam pedela de ambreiaj disparea huruitul), am fost in service si am schimbat rulmentul de presiune. SURPRIZA, facea la fel, rulmentul vechi era ok. Pana mi-a explicat si mie cineva cum functioneaza ambreiajul si atunci mi-am dat seama cat de bata era mecanicii P... ca altfel nu pot sa le zic.

 

De atunci pa SERVICE.

Share this post


Link to post

piratu, zici ca ai rampa, inainte sa o hatani foarte rau slabeste unpic surubul ala si incearca sa o bagi in viteze, si mie mi-a venit greu sa cred, dar asta este tico-ul.

Share this post


Link to post

Pe mine ma supara in ultimul timp cutia, insa numai cand vreau sa cuplez marsalierul! Cred ca in ultimul timp rar mi s-a intamplat sa nimeresc din prima! Si eu ma gandeam ca poate ar fi cazul sa schimb uleiul din cutie...

 

Pentru piratu, eu sunt din BV, poate facem un schimb de experienta.

Share this post


Link to post

Un sfat ca sa-ti intre mai usor in marsaRier: daca masina a fost parcata si vrei sa bagi in marsarier si nu-ti intra, inceraca s-o bagi in prima treapta si sa mergi un pic cu ea inainte, maxim juma' de metru si apoi sa incerci s-o bagi in marsarier.

 

Dar faptul ca nu-ti intra usor in viteze, in anumite viteze, nu prea are legatura cu uleiul din cutie.

Share this post


Link to post

verifica ce a spus leutzu(vorbeste de bucsile tirant)

Share this post


Link to post

Am ridicat-o pe elevator, am verificat jocul la ambreiaj si era ok ca la carte, timoneria nu are joc deloc, totul e ok. Am dat intensiv si cu spray de vaselina, etc etc . Deocamdata e mai bine , parca si-a mai dat drumu desi nu are logica deloc (n-ar trebui sa existe diferente intre rece si cald). sa vad cand vine o zi cu caldura mare peste 28-30 grd, sa vad atunci ca atunci facea mai tare... la BV inca e racoare si e super asa!!

 

PS mi-am luat 2 ATVuri si lucrez la ele acum... Ma lupt cu aia la asigurari pentru recuperarea unei pagube minore (5mil), am terminat facultatea... Lucrez la Mercedes... etc... of...of.. !!! :lavolan:

Share this post


Link to post

M-am dat cu un mester de la ASV dealer Dacia, care a mai lucrat la Ticozaur si zice ca am suruburile de la timonerie stranse tare sau gripate articulatiile...

 

Le desfac , pun suruburi noi si le umplu cu spray de vaselina!

 

Un eleron ieftin de unde gasesc, eventual second...

Share this post


Link to post

CONCLUZIE FINALA:

 

La timonerie erau 3 suruburi (bolturi) care erau gripate in bucsile timoneriei (una exact sub schimbator si una - articulatie cardanica la cutie).

 

Solutie:

 

- se scot suruburile de la timonerie.

- se curata bine suprafata lor cu o perie de sarma (eu am avut perie pe polizor)

- se incarca abundent cu vaselina

- se monteaza la loc strangandu-se cu grija, nu prea tare.

 

Ma-am inselat cad am crezut ca numai la cald intra greu... era si la rece.

 

Acum intra in viteze cu un bobarnac ... :banana:

 

Si cand te gandesti ca am schimbat uleiul pentru asta... si un mester zicea ceva de placa de presiune decalita... era mai simplu decat am crezut...

 

See you!!! :lavolan:

Share this post


Link to post

Corect si eu am avut aceeasi problema cu aceeasi rezolvare

Share this post


Link to post

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

 

×
×
  • Create New...