Jump to content
Sign in to follow this  

Recommended Posts

Am făcut şi eu o resetare de ECM. Am mai scris pe forum de o problemă cu ezitări la funcţionarea motorului şi cum nu am reuşit (încă) să desfac bujiile am încercat întâi asta.

 

Cum am făcut:

1. încălzit motor

2. oprit motor, scos siguranţa ECM

3. aşteptat 15 minute

4. pus siguranţă înapoi, verificat să nu am nici un consumator pornit (pus centura să nu mai piuie)

5. pornit motorul fără nici o pedală apăsată (evident am aşteptat pompa de benzină să nu mai băzâie)

6. aşteptat 15 minute să meargă singur (fără nici o accelerare) - după 5 minute pornit AC lăsat un minut iar pornit - cam de 3 ori.

7. pornit cu ea prin oraş - mers normal + nişte pedale mai sănătoase

 

Rezultat:

- merge mai rotund

- e mai puturoasă

- tot mai am întreruperi (cidat că apar numai cu motorul cald)

 

Cred că nu a învăţat încă toţi parametrii optimi... al naibii ECM.

PS: la pasul 5 motorul a pornit ca de obicei şi nu a avut nici o tendinţă să meargă aiurea

Share this post


Link to post

Salut. Multe invata omu' pe acest forum. Acum cateva saptamani am scos pentru prima data bateria de pe masina (am masina de 4 ani- cumparata second hand), am lasat-o la incarcat peste noapte, am montat-o, am dat la cheie si am plecat la munca. Toate merg aproape ca si pana acum, dar dupa ce am citit acest topic inclin sa cred ca turatia de relanti marita (1000 -1100 rpm timp de 5 minute fata de 2-3 minute pana acum) s-ar putea datora modului meu brutal de a trata acest ECM/IAC. Intrebare vis-avis de acesta procedura de reset: alarma trebuie deconectata cand se face acest reset? Alarma inchide usile la 15 secunde de la pornirea motorului (daca toate usile sunt inchise) sau semnalizeaza acustic si optic (aprinde semnalizatoarele si ledul indicator + sunet) in cazul in care am o usa/portbagaj deschis. Consumul in acest caz este relativ mare si pe durata considerabila (3-5 secunde). In oricare din cazuri alarma va genera un consum important prin actionarea actuatoarelor sau a luminilor si goarnei. Va influenta acest lucru resetarea ECM?

Share this post


Link to post

Habar nu am cum e cu alarma - cred ca ideea era sa nu fie consumatori cand pornesti motorul - că după aia nu vad de ce ar fi o pb.

 

Eu nu am putut să fac manevra cu bateria pt. că la mine sună alarma-n draci când decuplezi bateria şi nu ştiam cum să o deconectez (am luat maşina SH de o lună şi nu ştiam nici unde e localizată goarna). Alternativa (mai comodă zic eu) e să scoţi siguranţa ECM.

Share this post


Link to post

ovi am o rugaminte la tine! la nubira 1 cum se poate face o resetare? descrie-ne pasii si sa incerc si eu!! mersi frumos.

Share this post


Link to post

Are cineva idee care este procedura de resetare a ECM la Fiat Stilo 1.9 JTD 115?

Share this post


Link to post

@renatremo + pedala > reset la orice ECM se face prin scoaterea temporara de sub tensiune (siguranta sau borna - de la baterie).

Share this post


Link to post

mersi dar as fii interesat de toate etapele! multumesc anticipat

Share this post


Link to post

Nu exista nici o etapa. Am scris pe ungureste ?

Aici se discuta despre reset la ECM, desi s-a divagat. Cauta discutiile despre IDLE LEARN PROCEDURE, alta poveste (da doua pagini in urma).

Share this post


Link to post

cred ca forumul asta e facut sa ne ajute! si tu ai fost incepator deci ar fii frumos sa explici cum trebuie... cu respect!!!

Share this post


Link to post

offtopic:

@ renatremo > daca citesti postul acesta, vei observa in partea stanga-jos a ecranului ca acest topic are 3 pagini si ca apasand (din mouse) pe 1 vei ajunge la prima pagina a lui. Citesti de la inceput si pana la sfarsit (pag.3) si vei gasi tot ce te intereseaza. Altfel, pentru alte probleme, folosesti functia de Search din dreapta-sus a ecranului.

  • Like 1

Share this post


Link to post

Io am citit si urmarit acest topic de la inceput si s-a spus ca dupa orice resetare de ECM se face si Idle Learn Procedure. In consecinta am intrebat de resetarea ECM. Greseala mea... Se pare ca trebuia sa intreb daca stie cineva pasii de respectat pentru Idle Learn Procedure la FIat Stilo JTD. Siguranta stiam si eu ca trebuie sa o scot. Ma interesa urmarea...

Edited by Pedala

Share this post


Link to post

Eu zic ca ideea de reset ECM e asa... un titlu de topic. A rupe asa ceva de Idle Learn e practic lipsit de sens. In fond procedura asta se gaseste tot pe acest topic. De fapt toata smecheria pentru un reset ECM reusit este chiar invatarea regimului de relanti (Idle Learn-ul ala). Pe de alta parte, nu e foarte evident ca procedura aia e universala (chiar in "lumea Daewoo") si ca e foarte clara asa cum este prezentata.

In fond si la urma urmei e un topic de "probleme" si nu unul de "tutoriale" (cu astea din urma vad ca nu e prea mare osteneala :( )

Edited by Abram Burel

Share this post


Link to post

@Pedala > Idle Learn Procedure la FIat Stilo JTD, incearca cu alte motoare de , nu cred sa stie cineva pe aici;

@AB > nu este chiar asa. Power On Reset nu sterge valoarea nr. de pasi la IAC, in schimb reseteaza (pune hex 128) valorile invatate din integratorul buclei inchise prin sondele O2 si sterge codurile de eroare. Uneori, vrei sa faci numai asta pentru ca n-ai umblat la un element determinant al turatiei de ralanti !!!

 

Ulterior:

 

"MPG gain is 4 to 8 and percent boost is 20 to 40%.

 

Reset Vehicle Computer System: Disconnect battery so the ECU can recalibrate itself for a fresh start.

 

Advantage: The automatic car computer system has calibrated adjustments that are bumped automatically as the car is driven. When fresh engine changes are made, for best fuel mixture and engine timing adjustments that must be learned quickly, it is best to dump the old settings and data.

 

Directions: Disconnect your battery (negative cable only) for 10 minutes to reset the computer. Reset your clock. This gives the computer a chance to adjust itself to your current (new) engine configuration for best efficiency. Do this especially after tuning the engine. Then drive normally. The recalibration will take anywhere from 1 hour to 1 day depending on how long you drive after your changes have been made. After the learning period, the efficiency of the vehicle will be set for best MPG."

Edited by tolin_afc

Share this post


Link to post

Cu frigul asta care a fost, Luni dimineata nu mi-a mai pornit masina. Am tractat-o pana la mecanic, a incalzit bujiile la flacara unei butelii (afecteaza cu ceva bujiile?) cca. 15 min. si a pornit. Mentionez ca bateria mea se descarcase intre timp si am fost nevoit sa o dau jos si sa folosesc alta baterie. Dupa ce a pornit nu am avut relanti pana ce nu i-am dat a 2 cheie. De atunci in timpul zilei masina porneste la "sfert" dar dimineata doar la a 3 cheie si cu pedale la acceleratie. Am incercat sa urmez toti pasii pt. resetarea ECM.

Sa nu fi efectuat corect resetarea ECM?

Share this post


Link to post

Eu zic ca n-ai cum sa gresesti "resetarea ECM". Poti sa gresesti procedura aia de "idle learn". E greu de presupus insa ca ramai fara relanti. In cel mai rau caz o sa stea mai sus sau mai jos in ture.

Pare ca ai probleme de gen "inecare", ca si cum n-ar avea... aer (d-aia simte nevoia de pedale, dar asta nu e o solutie). Parca asta suna a IAC bun de... curatat. Probabil ca la frig (motor rece) ii cauzeaza.

Nu dati cu pietre, nici nu stiu daca modelul asta are valva de-asta, dar oricum in zona aerului de relanti vad problema.

Share this post


Link to post

Postez aici, pt ca resetarea ECM si "idle learn" au legatura cu ce vreau sa subliniez : problemele cu relantiul variabil, care crestea si scadea le-am avut si eu. Am efectuat resetare + idle de circa 3 ori, si cand era mai cald afara, si cand a venit gerul. Efecte au fost. Pana la ultima procedura, care nu a avut nici o urmare benefica ... evident enervat si stresat, am zis eu sa arunc o privire prin compartimentul motor, sa vad "cine" sau "ce" se joaca in halul asta cu nervii mei. Descoperire epocalaaaaa : tubulatura de la filtrul de aer, mai exact burduful care e situat exact deasupra intrarii in rampa de injectie, era crapat pe o distanta de cca. 6 cm . Am "carpit" zona si acum merge excelent ... nici o balbaiala, nici o variatie la relanti. Cei care aveti asemenea probleme, aruncati un ochi si acolo...s-ar putea sa aveti surprize. :) >-

Share this post


Link to post

Multam fain DWC! Dupa faza cu scosul bateriei si pus la loc la -10 grade ramasesem cu turatia de relanti la 1500rpm. Am fost la service si i-am rugat sa reseteze masina si sa mi-o dea resetata (sa o invatz eu cum sa mearga > :) ) Ca urmare am masina noua!!! Nu o recunosc! Merge foarte rotund, este linistit motorul (inainte mai avea accese de tuse la relanti :D ), sunt super multumit. Acum sa vad daca are efect si asupra consumului..

 

PS: resetarea au facut-o computerizat (ECM + IAC).

Edited by hrts

Share this post


Link to post

Cat te-a costat distractia ?

Share this post


Link to post

Am fost la nashu la service... pe de-a moaca. Oricum merita oricat ar costa. Pot sa stau cu masina la stop si cu radioul oprit si sa nu mai aud cheile din torpedou care se lovesc una de alta, sau sa vad oglinda retrovizore cum vibreaza. Am avut senzatia ca mi-au schimbat masina :banana: ... asta dupa ce am comis-o si i-am luat bateria la incarcat in casa la -15 grade si a doua zi masina mergea ca dracu.

Edited by hrts

Share this post


Link to post

A mea incepuse sa se tureze singura pana peste 2000. Mi s-a spus ca e de vina "cablajul"????.

Au scos IAC: bun. Plecat suparat, pana luni nu au piesa de schimb.

La serviciu, m-am gandit sa-i dau un reset. Nu am mai facut-o, dar m-am uitat aici. Primul nu mi-a adus imbunatatiri. Dar la al doilea, masina a intrat in parametrii normali. Am dat si o tura in forta cu ea, numai pe benzina. Merge brici. Sper sa ma tina pana luni, cand vine piesa. :banana:

@Ovi_jer, multam. Apropos stii despre ce cablaj vorbea nenea ala? Cica mai multe din lotul asta au avut probleme...  <img src= ">

Edited by Moshu

Share this post


Link to post

Eu am o intrebare contrara titlului topicului:

Se poate schimba bateria FARA sa se reseteze ECM si sa NU fie nevoie de Idle Learn? In carte scrie ca pentru Idle learn sa lasi bateria deconectata un numar de secunde, sa pui cheia pe contact fara sa pornesti, sa-l scoti, si apoi sa pornesti si sa faci idle learn.

SE poate schimba bateria rapid incat sa nu fie nevoie de idle learn dupa?

 

Mi s-a descarcat bateria de pe Seat si dupa ce o incarc as vrea s-o pun pe Nubira, ca in realitate e mai noua si mai buna deacat cea de la Nubira, si e si fara intretinere...

Share this post


Link to post

Nu cred ca trebuie sa-ti faci probleme. Fa manevra cu contactul on si apoi off cateva secunde, ca sa-si faca IAC cursa. Apoi da-i ignition si ia-o la ture. Cred ca e mai bine sa fie motorul cald... La mine a mers snur.

Share this post


Link to post

Care este sigiuranta fuzibila pt ecm, ca nu vreau sa scot borna?

 

AM schimbat bujiile si vreau sa incerc un "idle learn" si din cate am inteles se poate face si fara sa scoti borna, ci doar siguranta...unde o gasesc sau mai bine zis care este siguranta ecm-ului.

 

Multam

Share this post


Link to post

Daca scoti capacul de la cutia de sigurante din compartimentul motor, gasesti datele pe fundul capacului. Prin scoaterea sigurantei nu faci decat sa dai reset la ECM. Pentru IDLE LEARN e nevoie de semnalizat din cheia de contact, 5 sec ON, 5 sec. OFF, dupa care pornesti motor. Citeste postarile de pe forum legate de acest procedeu. Altfel, topicul acesta s-a cam inchis prin acest raspuns.

Share this post


Link to post

am rezolvat

 

Siguranta ecm este nr 16 (a patra de sus in jos de pe linia de centru centru) .

 

Dupa ce am citit pe aici am facut in felul urmator :

 

- scos sig ECM - motorul era caldutz

- lasat 3 minute fara sig

- pus siguranta la loc

- pus contact 10 sec

- decuplat contact 10 sec

- pornit motor

- lasat sa se incalzeasca

- o mica forja prin oras

 

Rezultate :

 

- porneste foarte usor

- nu mai trepideaza asha de tare la relanti la pornire

- cand se incalzeste nu trepideaza deloc

- nu mai da senzatia de autoaprindere la oprire

 

 

Inca o data va multumesc si consider ca acest topic se poate inchide.

Nu am vrut decat sa impartasesc si altora experienta pe care am facut-o prin prisma cunostintelor acumulate din acest site.

 

Va multumesc ca existati

Share this post


Link to post
Guest
This topic is now closed to further replies.
Sign in to follow this  

 

×
×
  • Create New...