Jump to content
Sign in to follow this  
VIPER

Despre calculatoare

Recommended Posts

@dj: verific diseara, cand ajung acasa, dar am o vaga impresie ca ar trebui sa sun la ei, sa-i pun sa-mi reseteze ceva pe acolo. Repet, totul s-a intamplat brusc, fara sa umblu in setarile routerului

 

@ovidiuc: ai pm

Share this post


Link to post

Eu vorbesc de echipamentul nou, cel vechi posibil sa fie defect, iar cel nou poate nu l-ai setat cum trebuie.

 

Incearca cu cel nou.

Share this post


Link to post

Am ajuns eu acasa, pornesc laptopul in modul wi-fi, nimic, bineinteles, nivelul de semnal maxim de la router.

Bag cablul in laptop si sun la ei (vorba aia, toti te pun sa elimini routerul din circuit cand ai probleme), o pun pe fata de acolo sa verifice daca am pierderi, ea imi zice ca nu, dar dupa aceea imi da un coleg la telefon. Verifica si el, imi spune apoi sa bag cablul in router, de data asta, nu mai gaseam routerul in lista (in prealabil il scosesem din priza si il pusesem din nou), imi zice el sa revin dupa ce verific setarile routerului. In fine bag iar cablul in calculator, iar merge, il bag din nou in router, de data asta gasesc routerul in lista, se conecteaza si...MERGE.

 

Nu stiu ce s-a intamplat, dar ... ERA DE LA EI. Acum sunt pe wireless.

 

Verific acum si routerul vechi si, daca se dovedeste ca e bun, vineri pleaca spre Galati, la ai mei, intrucat e mai usor de configurat pentru ei.

 

LE: da, era bun si routerul vechi (acum scriu cu el), sa traiasca TP-link ! :P

Cel vechi e un WR 340G, cel nou e WR 720N.

 

Multumesc oricum tuturor celor care m-au sprijinit cu sfaturi!

Edited by laurentziu83

Share this post


Link to post

Pai solutia e sa renunti la ei. Degeaba au viteza fabuloasa ca nu au reliabilitate. Pe mine m-au umplut de spume. Mai ales cand aveam de lucru, atunci pica.

Edited by Tommy

Share this post


Link to post

Nu are rost. Reliabilitate au, e ieftin de platesc cate 4 luni odata, o singura data a mai picat netul grav prin primavara, cand au venit si mi-au schimbat tot cablul de retea, in rest merge fara probleme. Sa trec la RDS, mai scump si mai prost si cu basini in cap din partea lor (eventual sa-mi ceara perioada contractuala, etc), nu multumesc. Aici am facut contractul cu buletinul si pot sa renunt cand vreau.

Edited by laurentziu83

Share this post


Link to post

@ovidiuc: in caz ca te intereseaza sa rezolvi definitiv si ieftin poti sa iti iei licenta de windows 8 cu doar 30 de euro sau 40 de dolari (upgrade de la windows 7 chiar daca are problema de care ziceai...)

Edited by john

Share this post


Link to post

Apropo de windows 8: nu gasesc drivere pentru placa o video radeon...cam veche.

Share this post


Link to post

Dar nu vrei sa ne spui exact modelul placii video?

P.S. Nu recomand Windows 8 inca!

Share this post


Link to post

Pentru ca nu e "matur" :)

Drivere lipsa sau cu probleme, probleme de compatibilitate intre softuri si win8 in general.

 

Share this post


Link to post

Eu am rezolvat-o altfel cu win 7, trebuie doar sa-i dau cateva click-uri si doua restarturi odata la 2-3 luni. Pentru cine intereseaza, pm me. Moka.

Share this post


Link to post

@John am rezolvat w7 cu ajutorul lui Laurentiu.Si fara update ca nu imi trebuiesc.

Share this post


Link to post

W8 e precum vista,nu aduce nimic util fata de w7 doar daca ai un ecran tactil,asa nu merita bataia de cap plus problema cu drivere, produs testat personal!

 

Nu stiu ce metoda de aceea dar cum am mai spus wat fix si daca tot face figuri atunci w7 DAZ Loader si ai o versiune activata genuine.

 

Disclaimer:Cumparati licenta windows daca va place!

Share this post


Link to post

Eu am facut upgrade de la w7 la w8 si n-am avut nicio problema de compatibilitate, tot ce am avut instalat a functionat si dupa upgrade.
E vorba de 3 calculatoare si de o groaza de softuri, de toate felurile, 0 probleme.
Din contra, mie imi pare un w7 imbunatatit, adica cu multe probleme rezolvate si optimizat, adica mai rapid. Asta e vizibil in special pe calculatorul mai slab, un desktop cu un procesor dual core E5200 dar si pe 2 laptopuri, unul cu i5 dual core si altul cu i7 quad core.
Oricum asteptam de mult o oferta ok pentru licenta ca 500-1000 de lei bucata mi se parea un pret cam nesimtit.

P.S. Nu prea folosesc nimic din ce e nou in w8 fata de w7, sunt multumit ca am rezolvat odata cu licenta si cel putin pe calculatoarele mele e stabil si rapid.

@ovidiuc & laurentiu: inainte de upgrade foloseam chestia cu "rearm" :)

 

Edited by john

Share this post


Link to post

Eu foloseam CW.

 

Oricum, depinde de la calculator la calculator. Pe laptop merg pe windows 7, pe desktop-ul de la Galati am in continuare XP desi am suficient ram si procesor pe el, dar se pare ca nu e compatibil.

In concluzie, daca un sistem merge bine cu ce are, e bine sa-l lasi asa.

Share this post


Link to post

Ca tocmai se discuta de routere,cu ocazia lui vinerea neagra am zis sa dotez si eu ap cu asa ceva.Ales a fost un tp-link 841n.Problema cu el este ca odata la 2-3 zile trebuie sa il opresc si sa il pornesc ca sa ma pote conecta la net cu laptop-ul.La telefon fenomenul nu se intampla absolut deloc,adica e conectat fara probleme.Exista o explicatie/solutie la chestia asta?

Share this post


Link to post

Daca e vorba doar de wireless incearca sa selectezi alt canal. Ceva de genul asta mi se intampla des cu ipadul si diverse routere.

Share this post


Link to post

In urma cu un an si vreo 4 luni mi-a crapat routerul (Simens) si, in lipsa de variante la indemina, am mers pe un TP-Link TL-WR941ND. Nu cred ca, daca as fi gasit ASUS sau Linksys, as fi avut parte de un raport calitate pret mai bun. In toata perioada de exploatare nu am fost nevoit sa il resetez nici macar o data, se comporta excelent atit pe wireless cit si pe cablu. Am PPPoE de la RDS, au existat doua schimbari de IP aparute din cauza unor caderi de curent. Revenirea "online" a fost fara probleme, nici nu mai stiu cum se intra in meniul de configurare :) . Inclin si eu sa cred ca problema descrisa nu tine de echipament, as verifica si existenta unor alte retele in zona (+recomandarea lui John)

Share this post


Link to post

Routerul WR 340G il aveam de cand stateam in Galati la Ilink si necesita o resetare (scos din priza) odata la cateva zile. Apoi l-am luat cu mine la Bucuresti, pe reteaua DCN, unde luni de zile uitam de el. Si la Bucuresti si la Galati era setat cu autentificare pe baza de IP, la Gl in plus clonam si MAC-ul. In primavara, a inceput sa necesite o resetare la cateva zile, dupa care nu a mai mers deloc. Au venit, mi-au schimbat cablul de retea (care era dinainte de a ma muta eu acolo si era carpit in cateva locuri aproape de routerul de pe scara) si n-am mai avut probleme. Acum routerul s-a intors la Galati, la parinti, unde lucreaza PPOE pe RDS fara probleme.

In concluzie, eu zic ca e de la cablul de retea. Degeaba ai grija de el in casa daca pe dinafara e pozat pe pereti ca vai de lume, strans cu usa cine stie pe unde, etc. Bine, e adevarat si ca un router mai bun poate compensa aceste neplaceri, dar probabil pana la un punct.

Share this post


Link to post

Asa e,problema este la wireless,imi apar mai multe retele,routerul meu+altele.Cum sa fac sa ramana doar routerul?

Nu trebuie sa umblu la setari,trebuie doar sa il opresc si sa il pornesc.Setarile raman neschimbate.Cum sa selectez alt canal?

La toate celelate retele e bifat sa se conecteze automat si nu reusesc sa debifez asta.

Edited by ovidiuc

Share this post


Link to post

Cauta un programel numit wirelessmon sau ceva asemanator si vezi care din canale sunt ocupate, ca sa iti alegi unul liber.

De obicei routerele se configureaza prin intermediul unei interfete web, tasteaza si tu intr-un browser adresa lui de IP si vezi ce se intampla.

Share this post


Link to post

Offtopic: Doar de curiozitate ... a fuzionat cumva de ce cu CEL sau a avut loc vreo preluare ??? Mi se pare dubios cum site-ul de ce-Shop "vinde" numai produse CEL. Hackereala ???

Share this post


Link to post

Depozitul de Calculatoare a falimentat acum ceva vreme, pe tăcute. Domeniile lor (de ceshop.ro şi de ce-shop.ro), precum şi baza de date cu clienţii, au fost preluate de câteva zile de către Cel.ro, contra sumei de 100.000€, conform declaraţiei lui Tiberiu Pop (proprietar cel.ro)

Share this post


Link to post

Cred ca am priceput care e cauza,o alta retea.Cum sa scap de ea din laptop?

Asta cu schimbarea canalului,se poate mai detaliat,asa ca pentru nepriceputi?

Share this post


Link to post

Ca sa schimbi canalul, intri in pagina de configurare a routerului, de obicei tastezi ip-ul routerului in browser si ti se va deschide pagina de configurare.De acolo ar trebui sa ai optiunea sa schimbi canalul. Petru a verifica canalele libere...intre 1 si 13 parca, iei programul recomandat de MR sau daca ai vreun android iei Wifi Analizer si vezi ce canale sunt ocupate, apoi schimbi pe unul liber.

Share this post


Link to post

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

 

×
×
  • Create New...