Jump to content
Sign in to follow this  
VIPER

Despre calculatoare

Recommended Posts

Am o problema mare  <img src= ("> ((((((( Nu mi merge dvd-rw. Ieri l am cumparat. E un dvd writer model sh-s182 .

Ii dau comanda sa mi faca un cd... si dupa 1 min se inchide ...  <img src= (">

atasez si un document ".txt" cu detali legate de eroare...

Log.txt

post-2442-1177441953_thumb.jpg

Share this post


Link to post

Incearca cu alte cd-uri si cu viteze mai mici.

Share this post


Link to post

Am stricat 10 cd-uri :( .

Share this post


Link to post

Ma refeream la alte marci de cd-uri.

Share this post


Link to post

Incearca si cu un cd de curatare si cu alcool izopropilic pe perii. E cam 3 lei un astfel de kit si mi-a salvat un writer de la aruncare.

Share this post


Link to post

NU cu perii la unitati optice, mare greseala :(

Share this post


Link to post

Adica sunt contraindicate cd-urile de curatare? La periile cd-urilor ma refeream, nu la vreo perie de unghii. :D

Share this post


Link to post

Never, never, never use a CD-ROM

cleaning disc in your CD recorder!

 

Sure, they look innocent and

harmless enough just hanging on the

shelf at your local discount store. But

don't be tempted to try a cleaning

disc in your CD or DVD recorder.

These discs typically use a tiny brush

on the underside of the disc, which is

supposed to "sweep" dust and dirt

from your CD-ROM lens.

Unfortunately, they can damage your

recorder's read/write lens system

(which, by the way, is self-cleaning

anyway). Those tiny bristles can be

pulled loose and stick in your drive, or

the brush can scratch the surface of

the laser lens.

The best way to keep your recorder

clean is to keep the tray closed. Don't

leave it open unless you're loading or

unloading a disc. If you have an

external recorder, wipe it from time to

time with a dry, static-free cloth to

remove surface dust.

Share this post


Link to post
Never, never, never use a CD-ROM cleaning disc in your CD recorder!

... Unfortunately, they can damage your recorder's read/write lens system (which, by the way, is self-cleaning anyway). Those tiny bristles can be pulled loose and stick in your drive, or the brush can scratch the surface of

the laser lens ...

Are rost sa facem publicitate la asa aberatie ? Textul este demn de postarile lui maximus.

Share this post


Link to post

Vaxxi are dreptate. In afara de fazele cu self-cleaning (nu exista asa ceva, cel putin nu pentru lentilele unitatilor conventionale pentru pc-uri. De alte lentile laser nu vorbesc ca nu stiu) si de perisorii care zboara in toate directiile (greu de grezut) cd-urile de curatare mai mult rau fac decat bine. Nici un producator nu recomanda folosirea lor, ba mai mult, au mentiuni in manualele de utilizare sa nu se utilizeze asa ceva. Lentilele nu se curata decat cu aer comprimat sau (pentru unitatile care si-asa nu mai au nici o scapare) cu alcool tehnic (riscul este sa ramana "dare" pe lentila). De asemenea nu se ung tijele pe care culiseaza ansamblul lentilei (ansablul este self-lubricating iar uleiul sau alte solutii puse aiurea nu fac decat sa retina praful si sa ingreuneze culisarea ansamblului lentilei pe tije)

Share this post


Link to post

Daca intr-adevar este vorba de lentila, aceasta se poate murdari atat pe-afara, cat si pe partea cu dioda laser. Praful este antrenat si se depune si inauntrul ansamblului. Se demonteaza ansamblul lentilei si se curata pe ambele parti.

Share this post


Link to post

Daca e vorba de un cdrom sau dvd e calculator sau divx player ieftin, eu mai degraba as cumpara altul :D

Share this post


Link to post

Stie cineva cum se pot transforma fisierele mp2 in mp3? Un programel, ceva...

Share this post


Link to post

Incearca GOLDWAVE.

Acum, bag si eu: nu imi merg fisierele mid/midi. Deloc, cu niciun player. Acum o saptamana-doua (inainte sa instalez sistemul din nou) imi mergeau.

Si alta chestie: am fixtel de la zapp. Uneori, cand pornesc pc-ul, inainte sa apara "wellcome" (cateva secunde) se opreste si nu mai da niciun semn de viata. Dupe ce ii scot usb-ul de la zapp, se restareteaza (dupa ce o fractiune de secunda imi arata un bluescreen). Apoi mere f bine. Doar uneori imi face asa. Asta e principala cauza pt care am reinstalat sistemul. Nu e f deranjant, insa incomodeaza.

Share this post


Link to post

@LucianM.

 

Am patit o chestie oarecum similara cu un modem zapp (Z510) pe usb dar pe un laptop. Am spus oarecum similara pentru ca se manifesta in felul urmator: porneam laptop-ul, conectam modem-ul, toate bune si frumoase dar cand il inchideam (shutdown sau standby) sau cand comutam de pe alimentare de la priza pe acumulator imi aparea BSOD (indiferent daca scoteam sau nu modem-ul). Cand il reporneam, inainte de a se incarca login screen-ul iar imi aparea BSOD. Dadeam un restart si apoi functiona perfect pana cand iar eram nevoit sa introduc modem-ul. Incearca te rog sa scoti optiunea de restart automat in caz de BSOD ca sa vezi ce eroare iti da. Mie imi dadea IRQ_NOT_LESS_OR_EQUAL ceea ce insemna (ca sa ma exprim mai plastic) ca 2 device-uri se cam impiedica unul de altul.

 

Fiecare device are in controller-ul lui stabilite din fabrica anumite afinitati pentru anumite IRQ si zone de memorie pe care le mapeaza. Daca un device incearca sa acceseze o zona de memorie mapata anterior de un alt device atunci iti va aparea BSOD cu mentiunea IRQ_NOT_LESS_OR_EQUAL. Intr-o normalitate (si daca din bios este activata optiunea ACPI) winxp mapeaza automat zonele de memorie si IRQ pentru fiecare device in functie de informatiile prezente in rom-urile device-urilor. Asta este si principalul motiv pentru care in cazul winxp este aproape imposibil sa atribui de mana IRQ pentru majoritatea device-urilor. Ca sa poti atribui de mana IRQ si sa mapezi zone de memorie dupa bunul plac (ma rog, aproape dupa bunul plac pentru ca oricum esti limitat la optiunile oferite de device) ar trebui ca sistemul sa fie non-ACPI, metoda care din pacate presupune reinstalarea sistemului de operare si apoi chinul de pe lume sa stabilesti pentru fiecare device un IRQ si o zona de memorie astfel incat sa nu intre in coflict cu altele.

 

Dar mergand mai departe, problema se poate rezolva in mai multe moduri dar asta numai dupa ce te lamuresti care device-uri se impiedica unul de altul. Asta e cea mai usoaa parte, intri in device manager si dai view-resources by connection. Vezi cu care device intra in conflict modem-ul. De aici calea e deschisa catre mai multe posibilitati:

- update de drivere la ambele device-uri (in cam 10-15% din cazuri asta rezolva problema)

- fortarea unui device sa-si ia alt irq si alta zona de memorie (in 99.9% din cazuri problema se rezolva)

 

In cazul meu device-ul cu probleme era un usb host controller. Modem-ul isi luase acelasi IRQ si mapa aceeasi zona de memorie ca si host controller-ul. Ca sa fortezi un device sa-si ia alt irq trebuie sa-l deconetezi fizic de la calculator, sa stergi intrarile lui din registri apoi sa-l conectezi la loc, eventual in alt slot. In cazul meu din pacate nu a fost posibila aceasta manevra. Totusi am dat disable la usb din bios, am sters toate inregistrarile din registri dar cand i-am dat din nou enable pe acelasi irq si in aceeasi zona de memorie s-a mapat alt host controller, deci mare scofala nu am realizat. Solutia a fost asadar sa dau disable definitiv la controller-ul respectiv. Am pierdut 2 port-uri usb (deh, asta e viata) dar macar am putut folosi modem-ul fara complicatiile cu BSOD. Din pacate Z510 nu are posibilitatea de a mapa alt irq si alte zone de memorie (are un singur set), deci indiferent de cum l-as fi pus tot pe irq-ul ala si tot in zona aia incerca sa scrie. Poate o fi chestie de firmware si la versiunile mai noi se pot mapa mai multe IRQ si zone de memorie.

Share this post


Link to post
Daca vrei ceva facut ca lumea iti recomand "BeSweet all Tools".E free si stie sa faca de toate la nivel profi.

 

@Zapacitu, multumesc mult, a mers excelent!  <img src= ">

Share this post


Link to post

Stie cineva unde se gasesc DVD-uri care pot fi printate cu lightscribe? Preferabil la un pret decent, nu la 2-3 lei / disc.

Share this post


Link to post

La magazinul "Muzica" de pe victoriei. Am cumparat eu acum vreo cateva luni. Au sigur acolo. Si CDuri si DVD-uri.

Bafta  <img src= ">

Share this post


Link to post

mda, ieftin si proaste. Eu m-am ars odata si mi-a ajuns sa cumpar de la Muzica.

Share this post


Link to post

In Carrefour am gasit la 1.5 lei la pack de 10. Mi s-a parut decent.

Share this post


Link to post

Eu nu am luat discuri proaste pana acum. Nu au dat eroare au fost OK. Poate singurele mai ciudate au fost unele..davio.

Share this post


Link to post

Am de ales intre doua rutare: Canyon INTERNET ROUTER Canyon CN-BR1 with 4 port 10/100 Switch, w. Nat Firewall, VPN Pass-through, USB Print Server, de care am in prezent dar care incepe sa dea rateuri (cade netu intr-o veselie, apropo idei ce sa-i fac?) - reset am incercat, are un buton pe el, dar nu s-a intamplat nimic - si Dlink INTERNET ROUTER DLink DI-604 with 4 port 10/100 Switch, aproximativ la acelasi pret (100 ron). Ori alte variante, desigur.

Edited by andy

Share this post


Link to post

Cineva a aflat ID-ul meu pe Ymessenger si as dori sa stiu daca eu pot sa ma sterg din lista acelei persoane, in vreun fel sau altul. Stie cineva daca e posbil acest lucru?

Share this post


Link to post

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

 

×
×
  • Create New...