Jump to content
Sign in to follow this  
ciprian

Reglare Carburator Tico

Recommended Posts

Buna seara

Am luat de curand un Tico,noneuro, nu cunosc istoricul masinii,daca a fost sau nu umblat la carburator,insa am o mica problema.

Surubul de relanti la cald 1 poate fi influentat cumva si de reglajul relantiului la rece (surub 4) ?Am turatia la relanti un pic mai mare decat e normal,si as vrea sa o micsorez, insa surubul de relanti e desfacut aproape de tot,nici nu atinge marginea aceea pe care ar trebui sa stea,iar motorul e turat.

Nu as vrea sa umblu la surubul de amestec,pana nu stiu sigur ca problema e de acolo. Precizez ca socul termic isi face treaba,am verificat demontand filtrul de aer.La fel din discutie iese cablul de aceleratie,are joc suficient.La avans nu e umblat.

Share this post


Link to post

Va salut pe toti membrii! Sunt inregistrat de mai mult timp, am studiat cu atentie aproape toate defectiunile legate de carburatorul Tico, am facut exact ce zice cartea dar si ce au mai spus si unii membri. Pe scurt Tico meu porneste f.f. greu dupa aprox. 2 zile de pauza, cam la a 5a 6a cheie, dupa care se tureaza la 1200-1300 ture (asa l-am reglat eu), iar dupa aproximativ 3-4 minute sta la ralanti. Nu consuma ulei, bujii reglate 1, 1.2, mm, schimbat capac delco, rotor. A mai avut cineva aceasta problema?

Share this post


Link to post

salut baieti...am si eu un tico din 99 si nu am mai mers q el vreo 3 luni si cand sa il pornesc ...surpriza...clapeta aia din interiorulla primu corp nu se mai dechide si dupa vreo 3 - 4 chei si bineinteles cu acceleratie, fum negru ca la balamuc si miros de benzina nearsa merge.la relanti merge bn.pornirea e dezastru.spuneti-mi si mie cum se regleaza clapeta aia sau ce o opreste sa nu mai functioneze.aqm am legat-o in pozitia dechis cu o sarma si porneste bn si merge bn.pe timp de vara dar la iarna ce fac...

ast rasp ...multumesc

Share this post


Link to post

Aia este clapeta de soc ,nu deschide din doua motive :nu circula apa prin termoelemnt sau termoelementul in sine este defect ( a pierdut parafina ).Provizoriu poti sa o deschizi manual si sa o blochezi dar asta nu este o rezolvare !Pe bord ai indicatie de temp apa ?Cat se ridica acul? In rest gasesti pe forum tot ce vrei despre carburator si reglajele sale ,insa trebuie sa faci si tu un efort !

Share this post


Link to post

acul de la apa se duce cam un sfert asa si atunci intra electroventilatorul

poti sa imi pui si mie o poza cu ce trebuie sa schimb si sti cam cat costa??

Share this post


Link to post

Scriu si eu aici , sa nu mai deschid topic aiurea .

Vreau sa stiu daca se poate pune un carburator non euro in loc de euro 2 si ce implica modificarea ...banuiesc ca ramane decat electrovalva conectata in rest mai e ceva ?

Vreau sa scap de senzori (partea electronica) ...

Multumesc!

Edited by iuser

Share this post


Link to post

cine imi poate spune si mie de ce

atunci cand accelerez din "pozitia" relanti

intai da semne ca se opreste motorul si apoi isi ia acceleratie ?

 

multumesc

Share this post


Link to post

Am un tico din 99 non-euro, si am ceva probleme.

Porneste foarte greu la rece, si se opreste repede.

La oprire face autoaprindere aproape tot timpul.

La cald porneste bine si merge bine, tine relantiul.

Am schimbat fise, bujii, soc termic si vreau sa fac un reglaj la carburator la cineva care se pricepe in Buzau sau Ploiesti.

Daca stiti pe cineva sau aveti vreun sfat, astept un mesaj

Share this post


Link to post

Desfa capacul delcou si uitate la lulea (rotor) daca e ok

Share this post


Link to post

daca puteti sa imi spuneti si mie unde se afla termostatul , la mine nu urca deloc temperatura apei...

 

Share this post


Link to post

Unde ai gasit de cumparat socul termic?

Share this post


Link to post

va salut , am si eu o problema ..vreau sa stiu si eu care sunt vacumurile la tico si la ce folosesc fiecare ... multumesc pt raspunsuri so o zi buna sa aveti !!!! bogdan

Share this post


Link to post

Salut sunt nou pe forum si am urmatoarea problema:

-acul de temperatura se ridica foarte greu, iarna deloc

-cosuma mult in oras 8-9

-sta destul de mult turata dimineata pana isi revine 6-7 minute poate mai bine

Share this post


Link to post

salutare,nu imi indica urca temperatura (nu se misca deloc acul )

am reusit sa schimb termostatul crezand ca el este vinovatul dar degeaba ,unde sa mai umblu?de incalzit se incalzeste relativ repede !dupa circa 10 minute ...

 

Share this post


Link to post

La sonda de temperatura. Si in nici un caz la carburator,dupa cum e subiectul asta

Share this post


Link to post

Salut,

Am si eu o mica nelamurire, daca ma poate ajuta cineva.

 

In partea stanga, privit din fata masinii este o piesa ( electrovalva pare ) prin care trece un circuit vacumatic, pe unul din cele doua furtune fiind montata o supapa unisens

negru-portocalie. Am studiat putin acest sistem si in manual si la fata locului si nu sunt sigur care este rolul acestuia.

 

Din ce am observat pare ca vacumul actioneaza o capsula din partea dreapta a carburatorului - privit din fata masinii - si tija acesteia cred ca impinge chiar sistemul parghiei acceleratiei ( ma intreb cum reuseste pentru ca opune destula rezistenta ).

 

Intrebarea este: Este acest sistem un fel de ''Sprit automat la pornire''?? Va amintiti ca la Dacie multi porneam sprituit. Este la Tico acelasi lucru dar automat?

Nu am avut pe nimeni sa-mi dea la automat cand am studiat sistemul, ca m-asi fi convins cu ochii mei. Daca ar fi asa inseamna ca electrovalva deschide circuitul vacumului numai cat timp se tine apasat pe cheie pentru a da la automat. Numai cu contactul pus, ar trebui sa stea inchis.Asa este? Si ma intreb cum revine capsula avand in vedere ca la eliberarea cheii electrovalva, inchide, dupa parerea mea, poate gresesc??

 

 

 

 

 

Share this post


Link to post

E o electrovalva de ralanti accelerat. Impiedica oprirea motorului atunci cand se porneste aerul conditionat la ralanti si motorul tinde sa "moara". Depresiunea din galeria de admisie scade si se activeaza electrovalva, care redirectioneaza vacuum-ul catre capsula mica din dreapta carburatorului. Aceasta deschide un pic mai mult clapeta de acceleratie ca sa creasca turatia de ralanti.

Acelasi lucru se intampla si cand motorul tinde sa se opreasca la ralanti, daca turatia de ralanti e reglata prea mica si pui frana, de ex, sau pornesti alt consumator electric.

 

Share this post


Link to post

Si e normal sa fie si pe masini fara AC?

Ai cumva idee si unde e pe schema electrca? Ca as alimenta-o sa vad cat creste turatia

 

Zici ca se activeaza cand scade depresiunea...deci exista si un senzor de vacuum?

Edited by Dr.L

Share this post


Link to post

Pai e normal .Mai intra in functiune si cand fortezi motorul,sa nu moara ,hac,dupa ce ii dai blana.. Am uitat de mufa si mi-a facut una mie nervi la o panta mai abrupta

Dr.l ,e o idee sa experimentezi,dar poti trage si de furtune fara probleme in timp ce functioneaza.Pe loc :lol: .

Eu vreau sa bag aer pe unul din cele doua furtunase principale de vacuum.Cu o electrovalva. Dar franele.. :-j

Share this post


Link to post

Salutari

Imi poate spune cineva daca stie unde se poate regla bine un carburator amarat de Tico in Bacau?

Share this post


Link to post

Eu stiam ca sistemul pt subturatie e numai mecanic. D-aia intrebam de senzorul de depresiune. Din cate stiu, Tico nu are asa ceva.

D-aia ziceam ca supapa aia e deschisa de AC, si eventual de demaror (ca e o supapa care se deschide cand dai la cheie,conform schemei electrice).

Nu m-am gandit sa scot furtunul din ea si gata :) )

 

  • Like 1

Share this post


Link to post

Salutari

Imi poate spune cineva daca stie unde se poate regla bine un carburator amarat de Tico in Bacau?

 

eu am incercat in doua locuri si nu prea am fost multumit ( e complicat, nu au rabdare, etc si in final iti recomanda sa-l inlocuiesti)

acum experimentez dupa sfaturile din acest topic;

de ce ai nevoie de reglaj?

Share this post


Link to post

Multumesc pentru raspuns

porneste foarte accelerat si dureaza cam mult pana ajunge la turatia de ralanti. plus ca a inceput sa consume cam mult. e al naibi de complicat carburatorul, sunt stramte locurile de unde poti regla si mai ales daca nu ai scule...te uiti la el ca la ...masini straine :) )

si daca mai ai si suruburi intepenite care nu vor sa se desfaca nici cu mama spray-urilor...iti vine sa te lasi pagubas. o sa incerc sa il schimb cu unul pe care l-am reglat si curatat acum vreo 2 ani la dacia (daewoo) si care mergea binisor. ma bate gandul sa imi fac un soc manual dar nu prea am habar cum sa procedez. vad eu ce fac, numai sa se mai incalzeasca putin afara.

Edited by Salex

Share this post


Link to post

Mie incepuse sa mi se opreasca motorul cind frinam; dupa ce am fost prin service si am iesit cu tot felul de diagnostice abracadabrante, am rascolit ceva ca sa gasesc si sa elimin ceea ce ar putea cauza acest fenomen; din service am plecat si cind cauti ceva dai de altceva care ar trebui reparat , si tot asa...;

de asta sint in experimente de reglare a carburatorului acum; acum doua zile era OK dar vreau sa fac si o verificare a consumului, schimbarea bujiilor si apoi sa vedem daca pastrez reglajul sau mai schimb ceva.

oricum experientele celor care au scris pe acest forum m-au ajutat foarte mult dar nu am vazut pe nimeni din Bacau, pina la postul tau.

 <img src= ">

Edited by Salex

Share this post


Link to post

Si inca o problema: cand iau piciorul de pe acceleratie (ca sa schimb vitezele de exemplu), revine mai greu la turatia de relenti. imi poate spune cineva care ar fi problema?

multumesc

Share this post


Link to post

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

 

×
×
  • Create New...