Jump to content
Sign in to follow this  
expero 16V

Instalatii GPL - Espero, Cielo, Nubira, Leganza

Recommended Posts

Smv,instalatia e un Lovato RGE 92. Chiar daca incerc sa-i setez acel prag de 2500rpm,atunci cand o pornesc trece singura pe gpl

Porneste benzina,se tureaza singura pana pe la 1500rpm si apoi trece pe gpl

Porneste benzina,se tureaza singura pana pe la 1500rpm si apoi trece pe gpl

Share this post


Link to post

Nu exista instalatie Lovato RGE92. Asa au trecut prostii nostri in carte. Denumirea aceasta reprezinta modelul plamanului care poate sa faca parte si dintr-o instalatie GPL clasica (ex. vechea Dacia 1300 care nu are treaba cu electronica). Partea electronica, "creierul", este acel modul ELC (electronic lambda controller) care poate fi de 3 feluri, functie de anul fabricatiei (denumirile mentionate de mine anterior). Este importanta identificarea intrucat procedurile de resetare si "autoinvatare" sunt diferite. Daca ai documentatia a ceea ce exista pe masina foloseste-o. Daca nu, trebuie cautat ce trebuie. De aceea am spus ca este mai simplu sa scanezi cu o interfata RS232 si un PC, fiindca ai posibilitatea sa vizualizezi totul si sa schimbi ceea ce nu este bine setat. Personal, asa am procedat intotdeauna.

  • Like 1

Share this post


Link to post

Salut baieti!

Am o Nubira II euro 3 si vreau sa-i pun o instalatie GPL, care este cea mai buna, nu conteaza pretul, si unde pot sa o montez?

Sunt din Pitesti!

 

Multumesc!

Edited by AlbertAG

Share this post


Link to post

Du-te la Vernesti daca vrei sa-ti mearga perfect masina.am auzit numai de bine despre ei.ii stie o tara intreaga!

Share this post


Link to post

La Vernesti, Buzau??

Pai eu sunt din Pitesti, ceva mai local nu gasim??

Share this post


Link to post
Va salut,

as avea nevoie si eu de cateva lamuriri.

Pe un Cielo am o instalatie Romano la care de curand s-a defectat vaporizatorul (s-a uzat peretele despartitor care separa gazul de lichidul de racire si introducea lichid de racire in cilindrii).

Intrebarea mea este daca se poate monta un alt tip de vaporizator pt. ca acelasi tip nu cred ca mai gasesc.

Exista anumite compatibilitati intre elementele instalatiei GPL, sau pur si simplu se poate monta un alt vaporizator.


Va multumesc.

Share this post


Link to post

Se poate monta orice tip de vaporizator. Singura problema este ca, la ITP, sa nu ai probleme ca ai schimbat brandul si tipul instalatiei (in CIV este sunt mentionate rezervorul si vaporizatorul). Daca il schimbi, recomand BRC AT90.

Share this post


Link to post

Amicu' meu google spune ca inca se gasesc vaporizatoare romano, iar de adevar graieste, nu-si au rostul complicatiile pe urma carora sa rezulte ca-i mai scump borsu' decit carnea din el. Da' ma rog, ii o parere doar ...

Share this post


Link to post

Salut. Ma puteti ajuta si pe mine cu o nelamurire?! Care este ordinea fabricatiei buteliei gpl? Am inteles ca trebuie schimbata la 10 ani...la mine scrie 05\08

Share this post


Link to post

Inseamna ca e fabricata in luna mai 2008 si ca trebuie sa o schimbi pana in mai 2018 sau primul ITP de dupa data asta. Schimbare inseamna inlocuirea propriu-zisa a rezevorului si inlocuirea conductelor pana la motor. Iar apoi trebuie mers la RAR ptr a trece in cartea masinii seria noua a rezervorului.

 

Share this post


Link to post

Întrebare:

Dețin un Cielo 2006 cu instalație de gaz Lovato și am următoarea problema:

Când o scot pe liber mi se oprește motorul nu mereu dar cam în 50% din cazuri se întâmplă, specific doar când este pe gaz, pe benzina merge ok.

Ma puteți ajuta cu ceva sugestii și răspunsuri. Multumesc

Share this post


Link to post

Verifica, după părerea mea de nespecialist , mai întâi senzorul pedalei de accelerația , de regula dacă ăla se strica sunt momente, când dacă nu vine mai turata spre relanti , când ajunge pe la 900-800 moare.

Apoi dacă ai un computer leaga-l la instalație și vezi harta pe plaja de valori 800-1000. Eu mi-am modificat valorile cu vreo 20% mai mici, consum mai mic dar și putere mai mică . Era vorba de un Ford ka cu Gpl, acum am nubira II.

Share this post


Link to post

Dacă este accelerația pe cablu are senzor? 😕

Share this post


Link to post

Poti merge la rar sa treci noul vaporizator in acte, dar cred ca te vor verifica de noxe

Noul vaporizator trebuie sa fie montat in cadrul unui atelier specializat care de asemenea (atelierul,montatorul)trebuie sa aiba licenta pentru respectivul vaporizator

In esenta vei primi acte cum ca s-a montat de catre o firma autorizata cu care (acte )vei merge la RAR(cu programare desigur)unde vei plati o taxa ,se vor verifica noxele si montajul corect

Bafta

Share this post


Link to post

Buna Seara ! sunt nou pe aici si am mare nevoie de ajutorul dvs a celor mai experimentati. am un cielo an fabricatie 2002 cu instalatie gpl bigas ,am avut comutator autronic cu 2 pozizii benzina si gaz cu indicator care sa defectat. trecea pe gaz daca o acceleram la 2000 rpm pe minut. am incercat sa o fac sa treaca pe gaz pe direct dupa ce am lasat motorul sa se incalzeasca dar tot nu merge. moare motorul pe gaz la relanti. intrebarea mea este daca poate functiona fara acel comutator sau nu ? multumesc anticipat celor care m ati putea ajuta.

Share this post


Link to post

Salut,

Am un Cielo 2006, GPL Lovato RGE 92 cu Rezervor Stako de 60L si am o problema.

Masina porneste foarte bine pe benzina, insa problema apare cand trece pe gaz -> Moare motorul instant, indiferent de ce as face.

Daca incerc pornirea directa pe gaz, nici asa nu merge, invarte degeaba.

Mentionez ca la trecerea pe gaz se aud supapele cum se deschid, doar ca arata ca si cum nu ar baga gazul in motor.

Ceva idei de la ce ar putea fi?

Multumesc!

Share this post


Link to post

@Mbgnn, refa harta de injectie in primul rand , sa stii ca nu tine de soft, apoi te duci pe partea de hard ... a mai mers pana acum ?

Baga computerul pe lovato si dai autosetare, va copia si multiplica timpii de pe benzina si apoi daca nu ai erori acolo ar trebuii sa mearga f bine dupa , daca insa ai erori e mai usor de diagnosticat decat prin ghicite... descarci softul gratuit de pe net

 

Share this post


Link to post

@4di, Da, a mai facut figuri de genul acesta, dar de obicei dupa o noapte isi revenea.

Share this post


Link to post

Caută un cablu care se cheamă interfața Gpl, găsești pe olx multe , e ieftin ...

problema e de la Gpl, Descarcă softul pt lovaato, conectează la computer și vezi ce erori ai ... Cielo 2006 are obd2 parca dar nu te ajuta pt ca folosește un protocol se comunicație ciudat ... cea mai sigura și la fix soluție e diagnosticarea electronica... in funcție de codul de eroare vedem ce se poate face ... am avut și eu lovato ...f bune ...

Share this post


Link to post

Aceeasi problema o am si eu cu Cielo 2006. Motorasul pas cu pas si bobinele electrovalvelor sunt ok.

Pe benzina merge bine, cand trece pe gaz moare motorul imediat iar ledurile de sus de pe comutator, rosu si galben, clipesc intermitent. Cum s-a rezolvat problema?

 

Stiti un meseriasi in Constanta sau zona?

Edited by titidinconstanta

Share this post


Link to post

Eu nu știu de ce nu cumpărați un cablu de 20 lei, care face legătura între laptop și instalația gpl... softul e gratis.

partea buna e ca instalația are senzori care pot spune exact unde e buba ... altfel mergeți pe bâjbâite...

Share this post


Link to post

Cabluri sunt multe, nu stiu ce e bun pentru Lovato. Un link sau mai multe informatii despre cablu nu ar strica. Am softul si laptop, lipseste cablul.

Asi incerca sa umblu la valve sa le curat dar am gaz in rezervor si nu stiu cum sa fac. Se poate inchide gazul in butelie independent de electrovalva de pe rezervor? Sa pun 12 v pe electrovalve sa vad care deschide?

La fosta reprezentanta Daewoo din Constanta nu le merge softul iar pe unde am intrebat am primit niste raspunsuri de nepriceputi (ca Lovato nu se regleaza din calculator).

Share this post


Link to post

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

 

×
×
  • Create New...