Jump to content
Sign in to follow this  
expero 16V

Instalatii GPL - Espero, Cielo, Nubira, Leganza

Recommended Posts

Daca prietenul nostru Titus , din Cluj , poate sa ma contacteze la telefon sau pe mail,( hoticodorin@gmail.com) 0740916284 , pt. niste piese pt inst. BIGAZ.? Comutatorul benzina gaz a crapat si nu stiu unde pot gasi de cumparat.

Share this post


Link to post

se merita o instalatie gpl! la cielo din 97 pe care il am pt 300 de km bag cam 33 litri gaz de 100 lei si mai ramane ceva in butelie! fac naveta de doua ori pe luna buzau galati! probleme cu burduf-ul de la butelie in rest nimic

Share this post


Link to post

 

 

In ceea ce priveste montajul unei instalatii non euro pe un motor euro, compatibilitatea este foarte mare, dar eu cred ca in 99% dintre cazuri se aprinde becul CHECK ENGINE si doar 1% din cazuri nu se aprinde (bec ars sau siguranta bec scoasa).

 

Parerea mea este ca o astfel de instalatie functioneaza in parametrii 100% normali si in conditii de siguranta atunci cand nu ai pomu' de craciun in bord, cand ii faci reviziile la timp si cand nu iti bagi nasu' cand nu te pricepi...

salut! daca am Cielo din 2006 cu Lovato si nu se aprinde checc engine decat la contact cheie si apoi se stinge inseamna ca am vreo siguranta scoasa? sau bec ars?

Share this post


Link to post

Care este diferenta dintre injectie multipunct cu sonda lambda EURO2 si injectie secventiala?

La bani diferenta e de 200-300 de lei intre cele doua.

 

Cum vi se par preturile:

injectie multipunct cu sonda lambda EURO2 - 18 mil

injectie secventiala - 20 mil(lovato) 21 mil (tomasetto)

+ 2 mil pentru butelie toroidala

 

 

- preturile includ TVA si manopera;

- garantia este de 24 luni de la data montarii;

- instalatiile sunt omologate R.A.R. si sunt insotite de Certificate de Conformitate si Carte de Garantie.

 

Share this post


Link to post

Injectie multipunct inseamna ca tu ai pe masina injector pentru fiecare cilindru in parte, dar aia o sa.ti puna tie pe masina instalatie de gaz si masina o sa se alimenteze cu gaz prin galerie de admisie, doar ca o sa ai un motoras pas-cu-pas care o sa.ti regleze debitul de gaz in functie de turatie.

Injectie secventiala o sa.ti puna o alta rampa cu injectoare pe masina cu injector pe fiecare cilindru prin care ajunge gazul la motor. De data asta o sa ai calculator la tipul asta de instalatie care o sa.ti copieze mapa de injectie benzina pentru gaz si uite asa o sa se alimenteze masina cu gaz prin acelasi principiu ca masina.

 

Eu te sfatuiesc sa nu-ti pui secventiala pe masina se recomanda numai de la euro 3 in sus. Pune-ti pentru injectie multipunct cu sonda lambda EURO2, eu pe masina am din aia pentru carburatie si functioneaza masina fara nicio problema.

 

Pentru multipunct e cam mare pretul ala de 18 mil, din cate stiu eu majoritatea instalatiilor de tipul asta se invart in jurul a 16 mil cu montaj, garantie si toate cele, acum depinde si de marca. Eu te sfatuiesc sa.ti pui tomasetto.

Edited by nubira_1
  • Like 1

Share this post


Link to post

Atunci mai caut preturi pentru cea de care m-ai sfatuit tu sa aleg.

Multam!

Share this post


Link to post

Vezi pe Ilioara sunt unii care monteaza ,mie mi-au zis de 1500lei omologata si tot ce trebuie.

Share this post


Link to post

Pe strada cu poligonul?

Share this post


Link to post

vezi pe net G&G Prelungirea Ghencea sau AUTOGILEX langa targ Vitan.Eu te sfatuiesc sa pui o instalatie secventiala chiar daca e mai scumpa dar merita toti banii.Cea mai ieftina si cea mai populara (o recomand)este Tomasetto cu Stag 200.

Share this post


Link to post

Secventiala merita dar de la euro3 in sus eu i-am recomandat tot tomasetto dar nu secventiala pentru motorul lui, garantez ca nu o sa regrete.

Edited by nubira_1

Share this post


Link to post

Salut, am si eu o problema cu comutatorul gpl, care nu mai afiseaza nimic, nu se mai aprinde nici un led si nici nu comuta pe gaz/benzina. Am mai patit odata lucrul asta, cand am scos releul de la picioarele pasagerului si nu l.am pus bine la loc..dar atunci am rezolvat. Acum am incercat sa scot releul si mufa din buton, sa curat contactele, dar nu prea a avut efect, dupa ce am montat totul la loc, ledurile de pe buton s.au aprins dar luminau foarte slab, nu cum trebuia si au ramas aprinse in acea stare chiar si dupa ce am oprit motorul. Am scos iar mufa din buton, s.au stins si asa au ramas. Masina este un Cielo 2006, cu instalatie gpl lovato, din fabrica. Butonul este cel cu 2 leduri in partea de sus si 5 in partea de jos, care indica nivelul gpl. In el intra 4 fire, rosu, negru, albastru, maro.

 

Share this post


Link to post

Salut, am o Nubira 2 cu instalatie BRC din fabrica.Vreau sa-i schim filtrele dar nu stiu exact ce diametru are filtrul de dupa vaporizator. Nu este filtru original BRC ci Filgaz.Stie cineva vreo firma in Galati care face revizii la acest tip de instalatii? Cei de la fosta reprezentanta Daewoo nu au softul necesar. Multumesc anticipat

Share this post


Link to post

Buna ziua.Va retin atentia cu o problema.Am un cielo din 2005 cu gpl lovato.De aproximativ o luna porneste destul de greu(am schimbat toate consumabilele in toamna anului trecut),adica invarte de cateva ori inainte sa o ia,iar motorul merge neregulat pe benzina.Pe gaz merge bine,zic eu,dar pe benzina da in nas.Ce imi recomandati?stima!

Share this post


Link to post

Eu spun ca problema e de la injectoare care se pot curata.Este posibil sa fie unul singur care face probleme.

Share this post


Link to post

Chestia asta o am si eu cu pornitul greu dimineata, defapt nu tot timpul!!!

 

Sa explic fenomenul, pe fiecare zi pornirile erau din ce in ce mai greoaie, ajungand ca la prima cheie sa rateze pornirea, iar la a doua cheie sa porneasca brici... Bineinteles ca am dat fuga la service gpl, povestesc simptomul si mi se spune clar: mai improspatati benzina in rezervor!!! Eu fac ochii mari si pun urmatoarea intrebare inginerului: dar masinile care stau un an nepornite si pornesc la prima cheie, cum e? Raspuns: pompa de benzina functioneaza tot timpul si benzina isi pierde din proprietati!

 

In fine, plec de la service, cam sceptic la explicatiile primite, in weekend programez o deplasare, consum toata benzina pana se aprinde becul, mai merg 50 de km cu becul prins si bag benzina "proaspata". Dimineata sunt surprins: motorul porneste la prima cheie!!! Uauu, inginerul a avut dreptate...

 

Acuma, de cateva zile pornirea greoaie si-a facut prezenta dinnou, ceea ce ma determina sa cred ca problema este din alta parta, vreun senzor ceva, habar n-am! Trebuie sa ajung la un service sa puna testerul pe masina! Cei de la service gpl n-au mufa pentru euro 2 si nu m-au putut ajuta.

 

Share this post


Link to post

va salut...

 

sunt nou posesor de cielo an 96 motor 1,5 si cutie automata, vreau sa pun si eu gaz pe masina mea si am inteles ca merge o instalatie de pe dacie cu carburatie la care se mai pune un mixer si un releu .

 

acuma problema este ca unii au zis ca nu merge ca o sa dea rateuri altii ca merge si nu mai stiu ce sa fac ca eu deja am luat o instalatie care scrie pe plaman Marini si din cate am vazut am sonda lamda pe galerie deci cred ca este motor euro 2. iar acte la ea nu am decat cartea si certificatul de la masina pe care au fost omologate.

 

ceva pareri aveti ? o sa mearga bine masina cu instalatia asta sau o sa trebuiasca secventiala ?

 

app.

unde sa caut date despre cutiile automate , cum se intretin cum se merge cu ele si alte chestii ca sunt paralel cu totul.

Edited by marian170386

Share this post


Link to post

Salutare,detin Espero 1,5 16v din 96' cu instalatie GPL Milano. Astazi a mers bine pana cand am vrut sa plec din Campina catre BV, pe la neamuri, cand la un moment dat incepe masina sa se inece, am mai mers 200m si gata, moare motorul, dau sa o pornesc merge 20-30sec se opreste, ridic capota, cand vad electro valva ca avea condens la ea si pe tevile de intrare si iesire. Ma apuc sa curat electrovalva, o curat o pun la loc si ii dau cheie si nimic. Acum am bagajele facute si maine la servici in Buc cu...trenul. Care ar fi problema de nu sta la rentii si cand dau sa o turez, urca in turatie 10 sec si pe urma scade turatia si se opreste?

Share this post


Link to post

Buna ziua !

Ieri,in timp ce mergeam pe gaz s-a oprit motorul instantaneu.Am repornit, a trecut repede pe gaz, iar s-a oprit motorul. Si tot asa de cateva ori pana am trecut pe benzina si am mers fara probleme.Cum trece pe gaz cum se opreste motorul. Care o fi problema ? La noi nu exista nici un service autorizat pentru instalatiile pe gaz. Ar trebui sa ajung pe la Craiova. Masina este Nubira 2 CDX din 2006 cu instalatie BCR din fabrica. Multumesc !

Share this post


Link to post

Verifica daca iti functioneaza electrovalva de gaz,ducand un fir de la +baterie la +electrovalva(trebuie sa se auda un tacanit).Daca functioneaza verifica daca comutatorul isi face treaba.

Share this post


Link to post

La fel am patiti si eu, cand a comutat pe gaz , s-a oprit motorul. Am fost la service-ul care a montat instalatia, si au gasit o siguranta a instalatiei arsa. Cauza era o elecrovalva din corpul vaporizatorului, care facea scurt la masa cand primea comanda sa cupleze. S-a inlocuit electrovalva, si siguranta, totul e ok acum.

Share this post


Link to post

Multumesc pentru sugestii

Share this post


Link to post

Cielo clasic 97 vaporizator bigas : se aude un fasait in vaporizator cand pun contactul iar comutatorul este trecut pe gpl . Daca vreau sa o pornesc pe gaz nu vrea , pe benzina da . Daca o pornesc pe benzina si apoi o trec pe gpl manual mege dar doar accelerata daca o las la relanti moare motorul. Daca intrerup alimentarea cu benzina a masinii (scot alimentarea de la pompa ) si o pornesc pe gpl intrun final o ia . Electrovalva de pe vaporizator si cea de pe conducta de gaz functioneaza , le-am verificat pe baterie
Fasaitul despre care vb se aude prin gaura aceea din capacul vaporizatorului si parca sa zic ca acesta nu se incalzeste cum se incalzea inainte , furtunele de apa care intra in el sun calde
Multumesc

 

Share this post


Link to post

Salut!

Asdori sa va expun o problema ce o intampin la o instalatie GPL Tomasetto STAG-200 montata in 2011 pe o Leganza

Timp de 2 ani nu am avut probleme cu aceasta instalatie ,numai ca in urma cu vreo 10 zile totul a devenit complicat in sensul ca la un moment dat in timpul mersului se aude valva care comuta pe gaz cum se cupleaza si se decupleaza iar indicatorul de gaz din bord cand sta aprins(adica masina merge pe gaz) cand "palpaie" semn ca masina merge pe benzina.Aceste cuplari si decuplari sunt continue la interval de zeci de secunde una dupa alta.

Am mers la service-ul care mi-a montat instalatia si au inceput testarile pe calculator,au scos placa electronica a ECU au studiat-o au montat-o la loc mi-au spus sa fac cateva ture cu masina dar problema era aceeasi chiar daca pentru moment pare ca-si revine la normal dupa ceva timp de mers iar incepe zgomotul comutarii cand pe gaz cand pe benzina.Au verificat garantia instalatiei si au constatat ca acest calculator de gaz a iesit din garantia normala de 2 ani.Mecanicul de acolo nu isi poate explica de ce se manifesta aceasta problema el banunid ca este vorba despre acest calculator de gaz.

In urmatoarele zile dupa episodul cu service-ul am scos bornele bateriei pentru a face o resetare de ECM-ul masinii si dupa o ora am pornit masina am mers putin pe benzina dupa care am actionat butonul de gaz si problema pare sa dispara cateva ziele( cam 2 zile) dupa care totul revine la anormal adica in mers comutarile repetate cu zgomotul specific valvei de comutare incep sa-si faca aparitia.La o noua scoatere a bornelor problema dispare si iar reapare dupa cateva zile.

De ieri insa trucul cu scoaterea bornelor pare sa nu mai functioneze astfel ca problema expusa mai sus persista tot timpul,declansarea de pe benzina pe gaz efectuandu-se la interval de zeci de secunde in mod repetat.

Ati mai intalnit o astefel de problema si ce ar fi de facut?

 

Share this post


Link to post

Sa nu fie vreo conexiune electrica cu probleme sau chiar vana de gaz defecta.

Share this post


Link to post

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

 

×
×
  • Create New...