Jump to content
Sign in to follow this  
AndreiBote

Problema consum Chevrolet Aveo

Recommended Posts

Salutare! Sper ca mai gasesc pe cineva activ pe acest forum! Detin un Chevrolet Aveo din anul 2008 si am o problema la consum. Masina mea cand ii fac plinul are un range maxim de doar 350 km... Nu stiu ce sa ii fac, am dus-o la cativa mecanici si mi-au spus diferite diagnosticuri, dar nici unu concret. Aveti vreo idee de ce se intampla asta?

Share this post


Link to post

salut! dar la pompa, de la plin la plin cam cat este consumul? care e regimul de mers? 

de obicei, problema e de la senzorul de oxigen, prima sonda de pe galerie, inainte de catalizator. daca aia nu mai regleaza amestecul, calculatorul merge cu niste parametri default. 

in mod normal, amestecul bogat si benzina nearsa se detecteaza la o statie itp. ei au analizoare de gaze.  

 

Share this post


Link to post

Nu știu sigur care ar fi consumul exact, dar este aproximativ de 11 l după calcule. Merg in regim normal, nu o alerg si nu este nici aglomerație aici, deci se poate merge foarte lejer. Am facut ITP ul in septembrie si nu a fost găsit nimic anormal

Share this post


Link to post

depinde ce analizeaza ei la itp. poate faceti drumuri scurte, de 2-3 km si practic motorul merge tot timpul rece. la rece, amestecul e mai bogat. 

faceti un consum la pompa la un drum mai lung, de 2-300 de km. plin la plin si incercat sa alimentati de la aceeasi pompa, va opriti la primul click.  

ce se mai poate verifica usor sunt bujiile, sa fie in regula. oricum e bine sa le schimbati la 30-40 k de km. ce motor aveti? in fine, cauze pot fi multe. de cand aveti masina? cum a fost consumul mai demult? 

Share this post


Link to post

Mașina are motorul de 1.4 16V 94 cai putere. O am de aproximativ 6 luni. Am cumparat-o de la cineva din București. Am schinbat si bujiile fiindcă mașina nu mai trăgea si motorul nu mai mergea rotund.

Share this post


Link to post

Fluxul de gaze pe evacuare e consistent, se simte la mana ca pufaie ca lumea? 

Am patit ceva asemanator la Cielo, puturoasa, consum mare, nu trecea de 4000 rpm in accelerare. Problema era de la toba finala de esapament ce o schimbasem la un moment dat, dar se infundase cu niste calti ce erau in ea pentru insonorizare (se distrusese practic in interior) si ineca si motorul cu gaze.

Edited by Corneda

Share this post


Link to post

Interesantă idee.. si a mea abia trece de 4000. A inceput sa fie mai fâșneață, dar până sa schimb bujiile era puturoasa.

Share this post


Link to post

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

 

×
×
  • Create New...